Wybory Prezydenckie 2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

W drugiej turze Wyborów Prezydenckich 2010 oddam głos na:

Czas głosowania minął ndz, 04 lip 2010, 8:20

Bronisława Komorowskiego
15
50%
Jarosława Kaczyńskiego
11
37%
Oddam głos nieważny.
4
13%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Ana230 pisze:
endka pisze:

a Jarosław i tak nie wygra.
i wszyscy o tym wiemy
tak? popatrz a ja nie wiedziałam, wróżką też nie jestem...
no widzisz, a ja jestem i wiem :)

------------------------------------------

Mówiłam, że wróżką jestem :)

btw. najbardziej jestem zaskoczona tym,
jak dużo młodych ludzi głosowało na PiS.
i, że zgadzają się z ich programem, poglądami itd.

czytaliście to :
: Ksiądz porównał Komorowskiego do Szatana :wariat:

edit:
jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Pawelx

Post autor: Pawelx »

endka pisze: jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
bo to zdrowo myślący polscy patrioci ;-)

ciekawe dlaczego ci w Anglii głosowali na Komorowskiego. Tyle co im głupot naobiecywało PO to już przechodzi ludzkie pojęcie. Ale generalnie patrząc na 3/4 osób tam pracujących nie ma się co dziwić...

Nie mniej trzeba pogratulować Komorowskiemu wyniku. Będę musiał się przemęczyć przez 5 lat. Mam tylko nadzieje, że ten wybór nam wszystkim bokiem nie wyjdzie. Ciekawy jestem jak przy tak ogromnym deficycie jaki jest obecnie Komorowski i PO spełnią chociażby 30% tego co naobiecywali.
"I love you. I really do so much. From the bottom of my heart. This is it!"
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

endka pisze:jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
Bo taka jest prawda, że amerykańska Polonia ma nasz kraj głęboko w dupie i wszystko co słyszą o polskiej polityce, to Pan Jarek Kaczyński jak wydziera się na mównicy że Platforma stoi tam gdzie stało ZOMO, a SLD to postkomuniści, przestępcy i trzeba ich zdelegalizować. W momencie jak taki 'zamerykaniony' Polak słyszy coś takiego, quasi-patriotyczny duch odzywa się i dochodzą do wniosku, że 'co to się w tej Polsce wyrabia? Niszczą moją ojczyznę! Biedny Jaruś został sam! Zagłosujmy na niego!'
Nie ma w tym ani racjonalnego myślenia, ani własnych przekonań i poglądów politycznych, jest tylko jedna wielka zasłyszana za oceanem propaganda wykrzyczana z nienawiścią przez Pana Jarosława.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
endka

Pawelx pisze:
endka pisze: jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
Aha, czyli ja jestem chorym, nie myślącym kosmopolitą, tak?

nie takiej odpowiedzi oczekiwałam.
Rzeczowo, proszę rzeczowo.

edit:
dzięki majkel:)
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Ciekawe czy będzie tak jak powiedział Jackowski, że wygrana Komorowskiego rozpocznie upadek PO :knuje:

Cóż, moim kandydatem był Kaczyński, ale można było przewidzieć ze tak to sie skonczy. Teraz trzeba czekać i obserwować jak ta prezydentura się potoczy.
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

ja odetchnelam po tym jak mi cisnienie skoczylo kolo 24 wczoraj w nocy..oj nosilo mnie ;]

zadne to moje zwyciestwo, tylko ulga, ze przez najblizsze 5 lat bede sluchala mniej zajadlego jezyka, mniej bede sie wstydzic, mniej napuszonych szalencow w telewzizji bedzie mi migac, w sferze swiatopogladowej bedzie spokojniej i bezpieczniej.

wiekszy komfort do nastepnych wyborow, gdzie wiekszosc Polakow obrazi sie na wladze i najlepiej bedzie utopic frustracje w krzykliwym ujadaniu Kaczynskiego i podopiecznych.
'the road's gonna end on me.'
Pawelx

endka pisze:
Pawelx pisze:

edit:
nie wiem kim jesteś. Nie znam Cię, więc nie wymagaj ode mnie zbyt wiele.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Beti_90 pisze:a ty sprzątasz kuwetę pierwszej damy... ;)
give_in_to_me pisze:Obym się nie obudziła w kraju, gdzie First Lady jest kot...
To jest uwaga poniżej Twojego poziomu, Droga koleżanko. Facynuje mnie to, jak zarzuca się PISowi agresywność i arogancję, stosując samemu te same metody.. To samo słusznie zarzucano PIS-owi, którego członkowie krytykowali postkomunistów, włączajac szereg publicznych upokorzeń i podejrzeń, teczek i budując atmosferę paranoi. Ale też, jak patrzę na nasze częste żartobliwe uwagi uważaj, bo TVN przyjdzie z Uwagą, to cóż.. Niedaleko pada PO od jabłoni.

Kaczyński jest dla mnie przejrzysty- wiem, czego mogę się spodziewać, PO zaczyna mnie niepokoić coraz większym mamieniem i brakiem konkretów. Odłóżmy na bok dyskusje o in vitro, legalizacji par homoseksualnych i o Kościele. To są sprawy, które mają służyć tylko emocjonowaniu społeczeństwa. Na te same kwestie PO ma podobne zdanie, co było widać w Debatach, tylko wypowiada się bardziej dyplomatycznie. Wolę już rozmawiać z politykiem mającym odmienne, a czytelne zdanie, bo wiem z jakim zdaniem dyskutuję.
A zresztą... PIS może sobie gadać, zmian społecznych nie powstrzyma. Przypominam, że jesteśmy w Uni. Poza tym, Kaczyński ewidentnie zmiękł w tym temacie. Ja temu wierzę, bo pojawił się prosty mechanizm- PISowicy złagodzili wizerunek, odsunęli agresywnych partyjniaków i mają słupki poparcia. Nie ma Kurskiego, nie ma Ziobry przy mikrofonach- i świetnie. Zabawne, że teraz obrywają uwagami- to maska, chwilowa zmiana. Nie mają szansy na zmianę, bo działa blokująca opinia publiczna: są źli bo skostniali, jak się zmieniają też źli, bo udają. TO jest dla mnie agresywne.
Bardziej wierzę politykowi, ktory coś przemyślał i się zmienił. I to należy wzmacniać- choćby publicznymi dyskusjami zauważającymi in plus takie zmiany. W PO widzę zmiany na gorsze- coraz większa unikowość, brak określonych opinii i silna chęć kontrolowania wszystkiego. Mam wrażenie, że w tym momencie straciliśmy wizję w miarę obiektywnych mediów kierujących opinią publiczną.

Długo byłem zwolennikiem partii D. Tuska. Od jakiegoś czasu jestem sceptyczny. Zobaczymy, co dalej.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

kaem pisze: Poza tym, Kaczyński ewidentnie zmiękł w tym temacie. Ja temu wierzę, bo pojawił się prosty mechanizm- PISowicy złagodzili wizerunek, odsunęli agresywnych partyjniaków i mają słupki poparcia. Nie ma Kurskiego, nie ma Ziobry przy mikrofonach- i świetnie. Zabawne, że teraz obrywają uwagami- to maska, chwilowa zmiana. Nie mają szansy na zmianę, bo działa blokująca opinia publiczna: są źli bo skostniali, jak się zmieniają też źli, bo udają. TO jest dla mnie agresywne.
no prosze cie, to jest kampania, 2 godziny po ogloszeniu wynikow kogo widze w TV Kurski kontra Niesiolowski i jedziemy od nowa...

jak PO bylo dupowate i nie umialo odgrysc sie na chwyty ponizej pasa ze strony PiSu to bylo ok tak? przegrywali ale poprawny wizerunek sie liczy...

Kaczynski musial zlagodniec, bo koles 2 tygodnie po stracie najblizszych jakby mial agresywnie prowadzic kampanie i byc tym kim kiedys, to ludzie stwierdzilyby; nieobliczalny, wariat, rzadza wladzy itp...a tu mamy kwiatki we wlosach, tamburyny i "Give PiS a chance", to byla ich jedyna droga, a nie wybor i dojrzalosc polityczna.
Ostatnio zmieniony pn, 05 lip 2010, 11:15 przez homesick, łącznie zmieniany 1 raz.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
endka

Pawelx pisze:
endka pisze:
Pawelx pisze: bo to zdrowo myślący polscy patrioci ;-)

edit:
bueuehehe
Skoro według Ciebie na Kaczyńskiego głosują tylko zdrowo myślący patrioci, to jak mam to rozumieć skoro głosowałam na Komorowskiego? Sam się chyba zaplątałeś.
więc skoro nie potrafisz wytłumaczyć mi kwestii o którą zapytałam to proponuję w ogóle się nie wypowiadać.
btw. gdyby rzeczywiście z nich byli tacy patrioci to mieszkaliby w Polsce, nie?
Awatar użytkownika
KamilMJ

Post autor: KamilMJ »

Może i wasza dyskusja nie będzie tematem mojej wypowiedzi ale chciałbym Wam coś powiedzieć. Mimo że mam dopiero 14 lat to często lubię mądrze pomyśleć. Większość mojej rodziny głosowała na J.Kaczyńskiego lecz ja jestem za B.Komorowskim. Idąc wczoraj na spacer z psem pomyślałem że lepiej aby rządziło PO władzą absolutną czyli B.Komorowski wraz z D.Tuskiem niż aby prezydent nie miał porozumienia z premierem. Najważniejsze aby prezydent przeszedł do czynów a nie skończył na gadaniu. Mam nadzieje że będzie lepiej ;-) ;-)
Obrazek
Pawelx

endka pisze:
Pawelx pisze:
endka pisze: Aha, czyli ja jestem chorym, nie myślącym kosmopolitą, tak?

edit:
bueuehehe
Skoro według Ciebie na Kaczyńskiego głosują tylko zdrowo myślący patrioci, to jak mam to rozumieć skoro głosowałam na Komorowskiego? Sam się chyba zaplątałeś.
więc skoro nie potrafisz wytłumaczyć mi kwestii o którą zapytałam to proponuję w ogóle się nie wypowiadać.
No właśnie to czemu tyle osób głosowało na Komorowskiego zawsze mnie zastanawia. Może ich TV odbierają tylko TVN? Nie wiem.. Nie rozumiem o co ci teraz chodzi. Napisałem, że polonia zagłosowała na Kaczyńskiego bo są patriotami. Co w tym złego? Taka jest prawda, oni bynajmniej nie wstydzą się mieszkając w USA polskiej flagi w przeciwieństwie do większości innych emigrantów. A ty się mnie pytasz kim ty jesteś skoro głosowałaś na Komorowskiego...sama sobie odpowiedz na to pytanie. Ja typów mam wiele, ale przez grzeczność dla Twojej osoby zachowam je dla siebie.

Pozdrawiam
KamilMJ pisze:Może i wasza dyskusja nie będzie tematem mojej wypowiedzi ale chciałbym Wam coś powiedzieć. Mimo że mam dopiero 14 lat to często lubię mądrze pomyśleć. Większość mojej rodziny głosowała na J.Kaczyńskiego lecz ja jestem za B.Komorowskim. Idąc wczoraj na spacer z psem pomyślałem że lepiej aby rządziło PO władzą absolutną czyli B.Komorowski wraz z D.Tuskiem niż aby prezydent nie miał porozumienia z premierem. Najważniejsze aby prezydent przeszedł do czynów a nie skończył na gadaniu. Mam nadzieje że będzie lepiej ;-) ;-)
a jak za rok w parlamentarnych wygra PIS? To co wtedy będzie? :smiech: Przecież u Komorowskiego Zgoda Buduje ale tylko między nim a Tuskiem. A to trochę za mało
Awatar użytkownika
endka

Pawelx pisze:
endka pisze:
Pawelx pisze: nie wiem kim jesteś. Nie znam Cię, więc nie wymagaj ode mnie zbyt wiele.
bueuehehe
No właśnie to czemu tyle osób głosowało na Komorowskiego zawsze mnie zastanawia. Może ich TV odbierają tylko TVN? Nie wiem.. Nie rozumiem o co ci teraz chodzi. Napisałem, że polonia zagłosowała na Kaczyńskiego bo są patriotami. Co w tym złego? Taka jest prawda, oni bynajmniej nie wstydzą się mieszkając w USA polskiej flagi w przeciwieństwie do większości innych emigrantów. A ty się mnie pytasz kim ty jesteś skoro głosowałaś na Komorowskiego...sama sobie odpowiedz na to pytanie. Ja typów mam wiele, ale przez grzeczność dla Twojej osoby zachowam je dla siebie.
Nie pytałam Ciebie o zdanie na mój temat ,
więc takie teksty zachowaj sobie dla siebie.OK?
Nie potrafiłeś konkretnie i rzeczowo odpowiedzieć na moje pytanie.
A ja po prostu byłam ciekawa bo gdzieś przyczyna tego musi być.
Więc skoro napisałeś, że na J.K głosują zdrowo myślący patrioci to jak mam to zrozumieć???? cała reszta jaka jest?

KamilMJ pisze:Może i wasza dyskusja nie będzie tematem mojej wypowiedzi ale chciałbym Wam coś powiedzieć. Mimo że mam dopiero 14 lat to często lubię mądrze pomyśleć. Większość mojej rodziny głosowała na J.Kaczyńskiego lecz ja jestem za B.Komorowskim. Idąc wczoraj na spacer z psem pomyślałem że lepiej aby rządziło PO władzą absolutną czyli B.Komorowski wraz z D.Tuskiem niż aby prezydent nie miał porozumienia z premierem. Najważniejsze aby prezydent przeszedł do czynów a nie skończył na gadaniu. Mam nadzieje że będzie lepiej ;-) ;-)
Pawelx pisze:a jak za rok w parlamentarnych wygra PIS? To co wtedy będzie? :smiech: Przecież u Komorowskiego Zgoda Buduje ale tylko między nim a Tuskiem. A to trochę za mało

PO ma teraz niebywałą okazję się wykazać.
Zobaczymy co się wydarzy.
Nie jestem ślepo zapatrzona w Platformę.
Jeśli podpadną- społeczeństwo nie da im drugiej szansy.
I nie demonizowałabym tak ewentualnej relacji między
Panem Komorowskim, a Kaczyńskim.
Canario

Post autor: Canario »

Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Pawelx pisze:a jak za rok w parlamentarnych wygra PIS? To co wtedy będzie?
Polak mądry po szkodzie: lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie, nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi. (Jan Kochanowski) Ciemny lud to kupi (Jacek Kurski)

O to co myślał o nas wielki poeta oraz przedstawiciel PiSu.
Zablokowany