Statua Michaela w Pradze - projekt, protesty, propozycje

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
zu

Statua Michaela w Pradze - projekt, protesty, propozycje

Post autor: zu »

Assosiated Press donosi:

Władze Pragi zgodziły się na postawienie w mieście statuy Michaela, ale mieszkańcy protestują, bo, jak mówią: "nie miał on nic wspólnego z miastem" (i jest oczywiście podpisywana w tej sprawie petycja).

Reakcja władz? "To może postawimy pomnik jakiemuś czeskiemu współczesnemu artyście?"

Hm?

:wariat:

źródło: http://music.msn.com/music/article.aspx ... &gt1=28102
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

heh jak to się mówi; jak nie urok, to... ekhm, jak ludzie chcą, to władze się nie zgadzają, jak władzę są na TAK, to ludzie marudzą.
To mogą tę statuę postawić za granicą, np. gdzieś w Polsce heh My Polacy nie posiadamy takiego tabunu współczesnych artystów, jaki posiadają Czechy, zatem my nie pogardzimy heh.... glupija

There's a place in your heart
And I know that it is love
kasikMJJ

Post autor: kasikMJJ »

Ludzie zawsze mają jakieś ale, od razu mi się przypomina sprawa z parkiem... tyle, że to teraz wychodzi od fanów .. pewnie protestują jakieś zacofane zdziadziałe osoby...Ale maja argument w ogóle..., że nie miał nic wspólnego ? Można by ten pomnik tam postawić choćby i dla upamiętnienia...

Jakby tam był to bym chyba od razu tam pojechałą, bo tak to raczej nie mnie nie ciągnie nenene
Keep The Faith
Smooth jazz

Post autor: Smooth jazz »

I w każdym większym mieście pomnik Jacksona,tak jak naszego JPII, a co za dużo to nie zdrowo. Czy to naprawdę jest potrzebne i komu?
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Ja uważam, że w Polsce to by nie przeszło, bo podstawowe pytanie. Kto za to zapłaci? To nie byłyby małe pieniądze, a Polska i tak wystarczająco biedna jest..
Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Pomnik miałby wyglądać tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

W Pradze we wrześniu 1996 stała statua HIStory nad Letna Park
(fakt ze stała tylko w czasie pobytu Michaela w Pradze ) fajne by było jak by znowu stanęła.
Przecież Praga otwierała trasę HIStory .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

Mjpolsat pisze:Obrazek
niepodobny do Michaela.
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 14:59 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Mjpolsat napisał:

Jakiś taki niepodobny do Michaela.
Za 2 tys. lat odkopią statue i się zapytają: "Tak wyglądał Michael Jackson?" Podejrzliwy
Nie, no przydałoby się to zrobić lepiej.
Prawdopodobnie oglądany od dołu wyglądał normalnie.

To zrozumiałe, że ludzie protestują, nie wszystkim musi się to podobać. Jednak miastu nie zaszkodzi jeden, nowy pomnik.

Myślę, że większym problemem w tym wypadku są pieniądze. Uważam, że cała inwestycja powinna być sfinansowana z pieniędzy fanów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maria

Moscan pisze:Pomnik miałby wyglądać tak:
hmm trochę tak staroświecko, hah popiersie Michaela Jacksona.
Jeśli już pomnik MJa to tylko i wyłącznie w jego którejś charakterystycznej pozie. Inaczej tego nie mogę sobie wyobrazić ;)

Awatar użytkownika
Atonia

Post autor: Atonia »

Maria pisze:
Moscan pisze:

Jeśli już pomnik MJa to tylko i wyłącznie w jego którejś charakterystycznej pozie. Inaczej tego nie mogę sobie wyobrazić ;)
np. jak łapie się za kroczę :smiech:
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Atonia pisze:kroczę
A co to jest krocza?

;)

Popiersie jest śmiechowe, fakt. Ale co tam, a niech sobie i popiersie stoi! A może nawet i lepiej, że popiersie? No bo spójrzmy: po śmierci Michaela wszyscy nagle się za głowę złapali, że King of Pop umarł i w ogóle, że skoro umarł to może jednak żył i może jednak był człowiekiem z krwi i kości, że uuups, no to już nie będziemy się naśmiewać, bo to nieładnie, teraz będziemy tylko ubóstwiać. A popiersie następne, pasuje!

A tak całkiem od siebie - fajnie. Popiersie, noga, krocza, cokolwiek. I tak się będę cieszyć, jak postawią :)
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Jak na razie protestuje 2 tys. osób. A to kropla w morzu fanów MJ. Więc luz. Natomiast czy aby na pewno dla uczczenia MJ, potrzebny jest taki pomnik? Ważne chyba czy ludzie noszą go w sercu i pamięci, a nie czy stanie następny posąg. Nie lepiej dać ewentualną kasę, jaka miałaby być przeznaczona na owy pomnik np. na jakiś cel charytatywny? Na coś, na czym MJ też zależało? Nie wiem, jakiś dom dziecka itd. Myślę, że Michael nie miałby nic przeciwko.
Ostatnio zmieniony śr, 30 cze 2010, 21:46 przez buziaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

Zamiast stawiać jakąś płytę upamiętniających która nie wiadomo czy w ogóle będzie bo już jest 5 dni po 25 czerwca i nadal nic nie wiadomo...

Można by było postawić taką figurę HIStory no ale... to tylko marzenia :surrender:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 3D1&_rdc=1
Obrazek
Awatar użytkownika
Maria

właśnie, ta statua promująca trasę HIStory ukazuję potęgę MJa. Postawa silnego człowieka. Gdyby kiedyś, coś, gdzieś, to właśnie w takiej pozie jest OK :)
Choć w "billie jeanowej" pozie to by już było tak 100% "majkelowo" ;-)

(Statua z ebay: Tylko, żeby nie sprawdził się mój największy koszmar i takie "majkelowe figury" nie zasiedliły naszych posesji, coś a'la krasnale ogrodowe hahaha glupija )

-> temat posprzątany 13 lipca 2010.
mav.

ODPOWIEDZ