Koncerty

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Aaaaaaa!! Dwa dni przed dzwoniła do mnie kumpela i chciała mnie tam wziąć za free, a ja tak po prostu musiałam jej odmówić. To jest masakra jakaś O.o

Sesja ssie...

No, ale ok...ostatecznie byłam już dwa razy na Metallice, a może uda się jeszcze kiedyś nenene
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

t

Post autor: kaem »

Gorillaz ruszają w trasę. W listopadzie będą blisko, bo w Berlinie.
Bilety w cenie 59 euro już w sprzedaży.

Obrazek
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
MrVader

Post autor: MrVader »

Gorillaz będą tez w Polsce na Heineken Open'er festival nenene
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Będą Gorillaz Sound System. A to nie to samo, co Gorillaz.
Awatar użytkownika
kaem

nenene
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

dziwne to bardzo, jeszcze przed chwila napisalbym 'co za roznica, jesli GSS graja oryginalne piosenki gorillaz, a ci nie koncertuja w ogole', no ale jest napisane faktycznie GORILLAZ. posiada ktos obszerniejsza wiedze na ten temat, bo ja juz sie zgubilem.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Oto info ze strony Openera:
Gorillaz Sound System
Sobota, 3.07.2010

Dawno, dawno temu na Ziemi rządziła produkowana taśmowo muzyka pop i panował całkowity chaos. Z chaosu wynurzyli się Gorillaz – czwórka niezmordowanych bohaterów, których jedynym celem jest uratowanie wszystkich mieszkańców planety.

Zaraz za nimi, niosąc torby z płytami i słuchawki pojawili się Gorillaz Sound System – jedyna ekipa, która potrafi rozkręcić dobrą imprezę łącząc muzykę i wizualizacje.

Uzbrojeni w bujające brzmienia i zadziwiające wizualizacje Gorillaz, G.S.S. gwarantują znakomitą zabawę. Po zagraniu chyba na wszystkich rodzajach znakomitych imprez, od wprowadzenia Dom Pérignon Oenotheque w Langham Hotel przez Berlin Fashion Week, do Road to the MTV Awards w londyńskich Bloomsbury Ballrooms powrócili z trasy, aby odpocząć i zastanowić się nad nową formułą. Teraz znowu są gotowi rozkręcić zabawę. I mówią to poważnie!

Mają nawet wsparcie celebrytów pokroju Murdoca Niccalsa, mrocznego basisty Gorillaz: "Jedyną rzeczą, która może rozbawić moich amigos oprócz mnie samego to Gorillaz Sound System. Wierzę im i w moim odczuciu to trochę tak, jak w przypadku papieża dającego błogosławieństwo swojej parafii. Tak czy inaczej, ja nie mógłbym grać, bo z moimi długimi paznokciami nie jestem w stanie wyjmować płyt z opakowań."

Jeżeli masz problem z imprezą i nikt inny nie może Ci pomóc, to jeżeli ich odnajdziesz, możesz wynająć The G-Team.

The G.S.S. Crew

DJ Kofi – mistrz miksów audiowizualnych.
DJ Kofi jest jednym z najciekawszych muzycznych produktów eksportowych Wielkiej Brytanii. Londyńczyk podniósł sztukę eklektycznego i hiphopowego didżejowania na wyższy poziom. W 2009 roku ten skromny DJ przeszedł sam siebie w muzycznych poszukiwaniach i nie ma stylu, który nie znalazłby się w jego repertuarze. Jeżeli jakieś brzmienia można grać na imprezie, to spodziewajcie się, że Kofi to zagra.

Roland – 188 cm wzrostu, oczy niebieskie, pierwsza praca – sprzątacz toalet.
Filmowiec, współpracownik dyrektora artystycznego Gorillaz – Jamiego Hewletta. Roland pracował nad oprawą wizualną występów grupy w Stanach Zjednoczonych, a także imprez po nowojorskich koncertach Damon Days w The Harlem Apollo. Obecnie mieszka w Berlinie i ma eksperymentalne laboratorium w ruinach hotelu Savoy.

Remi Kabaka – urodzony w chińskim Roku Szczura, trener głosu Russela.
W wolnym czasie Remi Kabaka prowadzi galerię, ale jego prawdziwym powołaniem jest praca z Gorillaz Sound System. To jednoosobowa orkiestra – DJ, mistrz ceremonii grający na bongosach. Uważajcie na niego!

Pauli Stan Mck – prymus, właściciel funkowej fryzury, a przy okazji znakomity perkusista.
Nienagannie ubrany i grzecznie uczesany, Pauli wybębnił swoją drogę do tytułu najlepszego młodego perkusisty w Wielkiej Brytanii. Na imprezie po zdobyciu nagrody ktoś chyba dosypał mu coś do drinka, bo jego fryzura całkowicie zmieniła się, a wybijanego rytmu pozazdrościliby nawet The Blues Brothers. Jeżeli chcecie sprawdzić znaczenie zwrotu "cudowne dziecko" to na pewno znajdziecie słowa "Pauli Stan Mck".
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

widzialem, ale nie wyjasnia to wcale kwestii koncertu GORILLAZ
Jako

Post autor: Jako »

Byłem dzisiaj na koncercie Justyny Steczkowskiej w Obornikach Śląskich kolo Wrocławia. Powiem jedno: DALA CZADU...jest genialna, ma wspaniały głos, dała popisowy koncert. Dwa razy bisowała, oblewała publiczność szampanami...Była świetna!
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Od dzisiaj rusza sprzedaż biletów na koncert Stinga 20 września w Poznaniu. Występ artysty jest elementem trasy "Symphonicity" promującej nowy album oraz inauguruje oddanie do użytku stadionu w Poznaniu, na którym będą rozgrywane mecze Mistrzostw Europy.
Bilety w cenach 95 zł, 160 zł, 250 zł, 300 zł, 350 zł i 400 zł dostępne tu
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Dzisiaj,o godzinie 20:00 na Placu Zamkowym w Lublinie odbędzie się koncert zespołu EUROPE (The Final Countdown, Carrie, Prisoners in Paradise, Cheerokee, Open Your Heart, Rock The Night itd.)
Jako support zagra lubelski zespół rockowy Tipsy Train.
Awatar użytkownika
kaem

Laurie Anderson w ramach Ars Cameralis! To jest wiadomość!! Jakby było mało, to jeszcze:
Calexico
Tortoise
Lambchop grający płytę "Is a Woman"
Laurie Anderson
Emily Jane White
Midlake
Get Well Soon
The National.

To wstępna, pierwsza lista. Na razie info z lasta.
Laurie Anderson właśnie wydała nowy album po wielu latach przerwy, Homeland.
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

Klasa tkwiła w prawie każdym szczególe. Technicznie i artystycznie koncert dobry, bardzo dobry. Sceneria wręcz idealna.
31. lipca poznańskie Męskie Granie znalazło się na najwyższym poziomie Starego Browaru i na najwyższy poziom wzbiła się także męska muzyka.

Oczywiście nie każdy artysta był dla każdego.
Przyjmując jednak wszystkie występy co najmniej jako ciekawostkę,
z całego spektaklu można było wynieść jeszcze więcej niż znane już emocje z koncertów ulubionych muzyków.
Lubię, gdy artyści zyskują moją sympatię właśnie na scenie.
Odtwarzając ich utwory, mimowolnie odtwarzam także ten pierwszy koncert, muzyka ożywa.
Do dorobku niektórych poznanych bliżej panów na pewno jeszcze powrócę. Do pozostałych wracam od lat.

Kumka Olik
Oxy.Gen
Abradab
Smolik
Gościnnie Nergal przy udziale zespołu Smolika z niespodzianką w postaci Maleńczuka i Waglewskiego
Kim Nowak i wizualizacje Mateusza Wilczyńskiego
Maciej Maleńczuk i Wojciech Waglewski
Waglewski Fisz Emade
Voo Voo
Jacaszek

Ja przede wszystkim czekałam na Maleńczuka i Waglewskiego.
Koledzy kazali czekać na siebie jednak długo i w dodatku pozostawili z lekkim niedosytem, po stosunkowo szybkim zejściu ze sceny.
Uprzednio zdążyli chociaż podkarmić mnie kawałkiem dobrej muzyki, przyprawionym słowną kokieterią między wierszami. Ogień!
Finałowe Wszyscy muzycy dodatkowo z Abradabem - nie do ugaszenia.

No na Smolika, Kim Nowak z Wilczyńskim, Męską Muzykę Waglewskich i Voo Voo czekałam również.
Na Nergala jedynie właśnie jako ciekawostkę i w tej roli rzeczywiście nie zawiódł.
Jego satanistyczne recytacje w duecie z niespodzianką Maleńczukiem... paradoksalnie pozytywnie dźwięczały. :)

Obrazek

Czy kogoś jeszcze skusiła wizja spędzenia większości popołudnia i całego wieczoru
z kilkunastoma facetami na scenie w którymś z wymienionych miast?
Jestem ciekawa, opinii tym bardziej.
Obrazek
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Koncertowe doniesienia z moich klimatów :diabel:

Tarja Turunen

01.10.2010 - Warszawa, klub Stodoła
02.10.2010 - Kraków, klub Studio

Front Line Assembly, Mind.In.A.Box.

13.10.2010 - Łódź, klub Dekompresja

Korpiklaani, Eluveitie, Godnr.universe!

08.10.2010 - Toruń, Od Nowa
09.10.2010 - Łódź, klub Wytwórnia
10.10.2010 - Kraków, klub Studio

Within Temptation

15.03.2011 - Warszawa, klub Stodoła
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Obrazek

Najprawdopodobniej na początku 2011r. w Polsce wystąpi Katy Perry ;)
Fajnie ;) . Jeżeli koncert dojdzie do skutku, to na pewno się wybiorę ;)

więcej - http://cgm.pl/aktualnosci.php?news_ID=10402
Obrazek
ODPOWIEDZ