Alicia Keys

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

amj pisze:Pierwszy w historii koncert otwarcia piłkarskich Mistrzostw Świata. W przeddzień rozgrywek na stadionie Orlando Stadium w Johannesburgu wystąpią znane gwiazdy światowej muzyki pop. Zobaczymy Amerykankę Alicię Keys
Oto Alicia. Dała czadu! Jest świetną wokalistką koncertową, a to właśnie w występach na żywo widzimy jaka jest na prawdę wartość artysty. Ona jest Artystką, bez dwóch zdań!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

a_gador pisze:
amj pisze:Pierwszy w historii koncert otwarcia piłkarskich Mistrzostw Świata. W przeddzień rozgrywek na stadionie Orlando Stadium w Johannesburgu wystąpią znane gwiazdy światowej muzyki pop. Zobaczymy Amerykankę Alicię Keys
Oto Alicia. Dała czadu! Jest świetną wokalistką koncertową, a to właśnie w występach na żywo widzimy jaka jest na prawdę wartość artysty. Ona jest Artystką, bez dwóch zdań!
Wspaniały występ! Dzięki za ten link. Nie oglądałem tego koncertu bo musiałem wstać o 2-3 w nocy. Żałuję. Dla takiego występu warto byłoby nie spać w ogóle w nocy.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

również dziękuję za link.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
amj

UWAGA!
Na TV 4 będzie jutro o 4.55 (19.06.2010) oraz pojutrze o 3.30 (20.06.2010) Alicia Keys - Diaries. To chyba nie będzie powtórka. Tak mi się wydaje. Kiedyś było to samo. Oglądałem jedno bo o drugim zapomniałem (bądź czegoś tam) i były to przygotowania do trasy. Więc jedno to przygotowania, a drugie to pewnie koncert. Ale lepiej oglądać oba.

źródło
Na samym początku listy dnia 19.06 i na końcu.

P.S. Sorry, że tak późno ale teraz dopiero przeczytałem w programie TV.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Na oficjalnej stronie Alicii Keys można zobaczyć jej występ:)
cudowna, piękna, śpiewająca przyszła mamusia, dała czadu kobitka!
BET Tribute To Prince
Do tego przypadły jej dwie statuetki: dla najlepszej artystki r&b oraz za najlepszą współpracę (za duet w "Empire State Of Mind" Jaya-Z).

Foto:

1
2
3
4
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
aokins

Post autor: aokins »

endka, ten występ oglądałam i słuchałam w mp3 już tysiące razy, takie zrobił na mnie wrażenie! W ogóle reakcja Princa też godna odnotowania.

Aktualnie: 31 lipca Alicia wzięła ślub ze swym narzeczonym, Swizzem.
Więcej informacji i zdjęć z tego eventu np. na www.missaliciakeys.com
Obrazek
Smile, though your heart is beating...
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

bardzo skromna z pieknym głosem.
Moze nie jestem jej jakas fanka ale podziwiam ją wlasnie za ta skromnosc ;)
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
muzykobloger

Post autor: muzykobloger »

aokins pisze:Dla mnie też Fallin jest nieśmiertelne.
W pełni popieram;-]
Pozdrawiam,
muzykobloger (H. M.)
http://muzykoblog.blog.onet.pl
aokins

Różne źródła podają o nadchodzącej reedycji ostatniego albumu Alicii - "The element of freedom". Piosenką promującą to wydawnictwo ma być utwór pt. "L.O.V.E." :happy: Ciekawa jestem, czy ma to coś wspólnego z MJ?

Ze swej strony zachęcam do zakupu płyty tych, co jeszcze jej nie posiadają. Ostatni krążek jest jedną niekończącą się melodią miłosną. Wszystkie utwory moim zdaniem mają porównywalny poziom, więc każdy powinien być usatysfakcjonowany dobrym wydaniem pieniędzy.

A prywatnie: miesiąc miodowy :-) w St Tropez
Obrazek
aokins

30 września Alicia zorganizowała 7th bal charytatywny Black Ball w Nowym Jorku na rzecz fundacji Keep a Child Alive.
Obrazek
Obrazek
Wśród spotkanych gwiazd byli m. in. Usher, Jennifer Hudson, Whitney Huston, Sade. Spotkaniu towarzyszyła nowa kampania fundacji "BUY LIFE" związanej z promocją charytatywnej koszulki.
Obrazek

Nie obyło się oczywiście bez genialnej muzyki: Alicia & Sade!
http://www.youtube.com/watch?v=ARNHPF0xxT0
http://www.youtube.com/watch?v=6pi3A2W1 ... re=related

Ps. Sorki za wielkość zdjęć, jak nauczę się je szybko zmniejszać, to je poprawię glupija
aokins

ObrazekObrazek
Źródło: www.alicia-keys.net
14 października Alicia urodziła swoje pierwsze dziecko :happy: Egypt Dauode Dean - oto jej syn. Podobno wszystko jest z małym i mamą ok. Wczoraj sfotografowano całą rodzinkę, nawet z babcią, na zakupach. Czekamy na zdjęcia maleństwa!
Awatar użytkownika
amj

Dzisiaj Pani Superwoman obchodzi 30. urodziny. Wszystkiego Najlepszego!
Dodam jeszcze, że Alicia zrobiła jakiś czas temu prezent dla fanów w postaci piosenki Speechless, do której inspiracją był Jej syn :-)
Dokument z nagrania
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

Empire State Of Mind Alicii w duecie z Jay-Z triumfuje dwukrotnie na tegorocznym rozdaniu Grammy - w kategoriach: Best Rap/Sung Collaboration i Best Rap Song! :-)
Wg mnie jak najbardziej zasłużona wygrana. Gratulacje!
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

22 listopada ukazała się piąta płyta Alicii, Girl On Fire. Słuchał ktoś? Jakie macie wrażenia?
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
ODPOWIEDZ