Justin Bieber

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Jezu Jezu....

..... Justin chłopak łądine spiewa miał szczęscie, ze znalazł sie któs kto w nie go zainwestował, piosenki nie ma złe jak na obecny stan piosenek puszczanych MtV itp. więc posłuchac czasem posłucham ale nie to zebym szlaał, niech chłopak spiewa jak lubi ;-) ;-)

Nie lubie jak mowi się tak dziwnie np.Hannie Montanie, a co w tym złego, że dziewczyna spiewa i chce to robić, głos jakiś ma piosenki też więc nie rozumiem takiego negatywnego nastawienia, bo co to masówka, ee tam trochę to nie na miejscu..

Załoze się, że wiele osób chciało by być na ich miejscu...
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Chłopak spełnił swoje marzenia, pokazywał co portafi przez serwis youtube.com, ktoś go zauważył. Po prostu chłopakowi szczęście spadło z nieba. Zainteresował się nim sam USHER, więc niewątpliwie chłopak posiada talent. Jego teksty piosenek są płytkie, łatwe, a co za tym idzie - szybko wpadają w ucho.
Pierwszy jesgo utwór jaki usłyszałam to "Baby", piosenka tak mi wpadła w ucho, że przez cały dzień ją nuciłam nieświadomie. Zatem spełnia dzisiejsze wymagania rynkowe - miłośnie, łatwo, lekko i przyjemnie. W czasie gdy stał się gwiazdą, zapomniał o tym, że jest człowiekiem co prawda, bo się zaczyna panoszyć po tabloidach ;-) zatem zobaczymy co z dzieciaka wyrośnie :-)
adula.8

Post autor: adula.8 »

Szczęście i talent. Po przesłuchaniu jego pierwszej płyty i kilku piosenek z drugiej, mogę śmiało powiedzieć że nie jest tak źle :) Nie ma teraz lepszego bożyszcza nastolatek - według mnie. Na początku sama byłam przeciwna.. chociaż nie, to nieodpowiednie słowo. Uważałam, że tak szybko jak się pojawił, tak szybko zniknie z list przebojów. Z drugiej strony, jak inaczej można szybko zarobić niż na promowaniu przystojnego :) nastolatka w którym każda dziewczyna widzi swojego wymarzonego boyfrienda? :)

Mam nadzieje, że ten cały szołbiznes nie zniszczy go tak jak niegdyś Britney - na początku słodka niewinna nastolatka, później kobieta z problemami psychicznymi. Każdy tabloid miał sporo o niej do powiedzenia co - z resztą doskonale wiemy choćby na przykładzie Michaela - później źle się skończyło. Osobiście nie wyobrażam sobie takiego życia..

Swoją drogą, co z mutacjami?
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Michael też nie przeszedł znaczącej mutacji, też miał z lekka mało męski wygląd, problem w tym że Michael...Michael to co innego. Jego piosenek inaczej mi się słucha. OOOO BEJBEEEEE nie jest takie złe, ale nie ma tego...tego TEGO.
I Justin nie pasuje mi z medialnego charakteru, tak jak Hannah Montana.
adula.8

Dama Kameliowa pisze:Michael też nie przeszedł znaczącej mutacji, też miał z lekka mało męski wygląd, problem w tym że Michael...Michael to co innego.
Damo, błagam Cie nie porównuj Biebera do Michaela ! To jest bez sensu. Zauważmy, że Justin niezbyt długo siedzi w tym wszystkim.. Co nie znaczy że uważam, żeby kiedykolwiek zaszedł tak daleko jak Michael (Król Popu jest tylko jeden :P ). Ta rozmowa podąża w niewłaściwym kierunku.
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

To porównanie było tylko dlatego, że uważam tak jak ty-on nie będzie Michaelem, bo nie ma tego tego tego...
Ale życzę mu dobrze.
Faktycznie zmierza :P Dużo dziewczyn go lubi, no cóż.
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

Post autor: Billie Jean M.J. »

Zauważyliście, że coraz więcej gwiazd jest znajdywanych na YouTube, np. Esmee Denters. A co do Justina, to szczerze mówiąc zasłużył na to aby mieć szanse na nagranie płyty. Nie wiem, czy wiecie ale ostatnio moja przyjaciółka która go normalnie uwielbia, znalazła w necie zdjęcia jak w wieku bodajże 9 lat dorabiał sobie graniem na ulicy na gitarze i śpiewem, ponieważ jego mama miała jakieś kłopoty finansowe czy coś. W każdym razie nie jest z nim tak źle.Każdy zasługuje na szanse. Ale to że jest, jak to mówią niektóre dziewczyny "cute" b. mu też pomogło. Teraz nawet Prince ma stado wiernych fanek za to, że podobno jest ładny. Na YouTube można często ostatnio spotkać jakby rozgrywki Prince vs Justin. Najczęściej jednak Prince wygrywa =). Moim zdaniem jeżeli Prince zacznie nagrywać piosenki ( nawet jakby był to totalny chlam) to też będzie miał mnóóóóóóóstwo fanek, które będą się w nim kochały.
Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
Awatar użytkownika
Panachea

Post autor: Panachea »

Też mi się strasznie podoba. Jest całkiem inny od Justina. To chyba dobrze. Ja YT jest jeszcze więcej jego piosenek, ale głównie są to covery. Może nagra kiedyś cover Billie Jean? Hmm. :smiech:

:mj:
Mikuśśś...

Post autor: Mikuśśś... »

Panachea pisze:Może nagra kiedyś cover Billie Jean? Hmm
Fajnie by było.
No w końcu fajnie śpiewa:D

A tak poza tematem:
Dziś do szkoły przyjechała grupka z Niemiec na wymianę i jeden chłopak Olle ;-) jest strasznie podobny do Justina!:)
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

Dama Kameliowa pisze:Chłopak z reklamy danio jest do niej/niego bardzo podobny.
stylizacja robi swoje.. :)
Mikuśśś... pisze:A tak poza tematem:
Dziś do szkoły przyjechała grupka z Niemiec na wymianę i jeden chłopak Olle jest strasznie podobny do Justina!:)
: O u mnie to samo, przyjechali uczniowie z Niemiec na wymianę i chłopak po prostu klon Biebera, ale jak się tam nazywa to ja nie wiem, bo się nie interesuję zbytnio. : )

żeby nie było offtopa.. xd

Muzyka JB nie przekonuje mnie, aczkolwiek nie jest taka zła. Kilka beat'ów wpada w ucho ;) Co do wyglądu (..XD) chłopak nie w moim guście, nie podoba mi się i tyle.. : ) Mimo wszystko życzę mu dobrze, niech się rozwija : )
Obrazek
adula.8

No to, dziewczyny, tutaj macie fragmencik Billie Jean w wykonaniu Biebera ;-) nawet moonwalk jest hehe
http://www.youtube.com/watch?v=hk3iE9OCCMc
Awatar użytkownika
Panachea

Post autor: Panachea »

adula.8 pisze:No to, dziewczyny, tutaj macie fragmencik Billie Jean w wykonaniu Biebera ;-) nawet moonwalk jest hehe
http://www.youtube.com/watch?v=hk3iE9OCCMc
Hehe. Nie jest źle. Chociaż, jak pierwszy raz usłyszałam jego piosenkę to myślałam, że to Miley Cyrus ;)

Fajnie zrobił ten moonwalk. :mj:
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Ja się powstrzymam z komentarzem nt. Billie Jean w jego wykonaniu ;-)
Ogólnie chłopak ma podstawy muzyczne, śpiewać potrafi, ale nie powinien tworzyć muzyki. Jest po prostu kiepski w tym co robi; te jego utwory są robione na siłę, komercyjne, moim skromnym zdaniem beznadziejne, wtórne i nudne. Nie ma w nich nic ciekawego. Reklama, praca ekipy od wizerunku i producenci robią swoje. Nic poza tym. Wykreowana przez media młoda gwiazda. Jest wielu, którzy powinni wejść na jego miejsce, przewyższając jego talentem, zdolnościami, umiejętnościami oraz pomysłowością. Wystarczy przejrzeć dokładnie youtube ;-)

To jest moje zdanie.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

hubertous pisze: Wystarczy przejrzeć dokładnie youtube ;-)
Jego właśnie znaleźli na youtube :wariat:
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Czy chłopak potrafi śpiewać? Myślę, że tak i może jakiś tam talent ma.
Ale teraz to już jest tak, że najłatwiej kreuje się młode, słodkie gwiazdki, które mają fajne włoski i śliczną buźkę a żeby fanki/fani w porywach szaleńczej miłości biegali po płyty. I jak tak patrzę na filmik z trzyletnią dziewczynką, która płacze bo kocha Justina Biebera i chce być blisko niego to zastanawiam się czy to co się wyprawia z tak małymi dziećmi jest chore.

http://www.youtube.com/watch?v=dTCm8tdHkfI

Tak, to chore.
ODPOWIEDZ