Man in the mirror pisze:Ja sobie myśle tak, ...... może i spróbowac z Dodą..?
Ewe farną ... tez mozna by było...
No nie wiem... uważam, że są lepsi kandydaci
Ja się zastanawiam, czy nie lepiej zmienić sposób wybierania kandydatów?
Na taki jak np. w Niemczech. Tam ogłoszono konkurs, gdzie uczestnicy początkowo śpiewali utwory innych wykonawców. Spośród nich wybierano najlepszych i tak aż do finału. Do finału przeszły dwie kandydatki. Wówczas specjalnie na potrzeby konkursu zostało napisanych kilka utworów, w tym także
Satellite - ta piosenka była pisana na hit!
Finalistki dostały wolną rękę na interpretację utworów. Lena Meyer-Landrut nadała
Satellite charakter szybki i rytmiczny. Natomiast druga finalistka Jennifer Braun zrobiła z
Satellite romantyczną balladę. Jak już mówiłem piosenka pisana na hit, a więc w każdym wykonaniu brzmi dobrze.
Tutaj wykonanie Jennifer Braun, czyż nie równie dobre?
Wykonywały też inne piosenki napisane specjalnie na potrzeby konkursu, jednak to
Satellite najbardziej spodobało się niemieckiej publiczności.
W Polsce też można by coś takiego zrobić. Ogłosić konkurs. Później Jacek Cygan napisał by tekst, ktoś inny muzykę, a my byśmy wybierali najlepsze wykonanie. Myślę, że gdyby zaangażować w to naprawdę dobrych ludzi, dobrego tekściarza, dobrego producenta to moglibyśmy osiągnąć wysokie miejsce. Myślę, że takie coś było by o wiele lepsze, niż własne propozycje amatorów.