Duety - czyli Michael Jackson featuring...
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Duety - czyli Michael Jackson featuring...
1. Beat It [with Eddie Van Halen - guitar]
2. The Girl Is Mine [with Paul McCartney]
3. Say Say Say [with Paul McCartney]
4. Stat of Shock [with Mick Jagger]
5. I Just Can't Stop Loving You [with Siedah Garrett]
6. Dirty Diana [with Steve Stevens - guitar]
7. Get It [with Stevie Wonder]
8. Just Good Friends [with Stevie Wonder]
9. Black Or White [with Slash - guitar]
10. Give In To Me [with Slash - guitar]
11. Scream [with Janet Jackson]
12. Heaven Can Wait [with Brandy]
13. Whatever Happens [with Carlos Santana - guitar]
1. Ease On Down The Road [with Diana Ross]
2. Somebodys Watching Me [with Rockwell]
3. Whatzupwitu [with Eddie Murphy]
4. Still Got It [with Barry Gibb]
5. Happy Birthday Lisa 1 [with "Bart Simpson"]
6. Happy Birthday Lisa 2 [with "Bart Simpson"]
7. The Way You Make Me Feel (live) [with Britney Spears]
8. State of Shock (demo) [with Freddie Mercury]
9. There Must Be More To Life Than This (demo) [with Freddie Mercury - piano]
10. I Just Can't Stop Loving You (live) [with Sheryl Crow]
To są duety z moich zbiorów. Czy znacie jakieś inne duety? Nie chodzi o remixy, ani wykorzystane podkłady z piosenek MJ.
Ps. Nie wymieniłem jeszcze duetów z rapperami i z mysterious girl "In The Closed". Nie wymieniłem też wszystkich utworów ze Slashem.
2. The Girl Is Mine [with Paul McCartney]
3. Say Say Say [with Paul McCartney]
4. Stat of Shock [with Mick Jagger]
5. I Just Can't Stop Loving You [with Siedah Garrett]
6. Dirty Diana [with Steve Stevens - guitar]
7. Get It [with Stevie Wonder]
8. Just Good Friends [with Stevie Wonder]
9. Black Or White [with Slash - guitar]
10. Give In To Me [with Slash - guitar]
11. Scream [with Janet Jackson]
12. Heaven Can Wait [with Brandy]
13. Whatever Happens [with Carlos Santana - guitar]
1. Ease On Down The Road [with Diana Ross]
2. Somebodys Watching Me [with Rockwell]
3. Whatzupwitu [with Eddie Murphy]
4. Still Got It [with Barry Gibb]
7. The Way You Make Me Feel (live) [with Britney Spears]
8. State of Shock (demo) [with Freddie Mercury]
9. There Must Be More To Life Than This (demo) [with Freddie Mercury - piano]
10. I Just Can't Stop Loving You (live) [with Sheryl Crow]
To są duety z moich zbiorów. Czy znacie jakieś inne duety? Nie chodzi o remixy, ani wykorzystane podkłady z piosenek MJ.
Ps. Nie wymieniłem jeszcze duetów z rapperami i z mysterious girl "In The Closed". Nie wymieniłem też wszystkich utworów ze Slashem.
Re: Duety - czyli Michael Jackson featuring...
4 to "Man of War" The Jacksons, 5 i 6 to nawet nie MJ.huczek wrote: 4. Still Got It [with Barry Gibb]
huczek wrote: To są duety z moich zbiorów. Czy znacie jakieś inne duety
Rebbie Jackson - Fly Away
Carole Bayer - Just Friends
Dave Mason - Save Me
Kenny Rogers - Goin' Back To Alabama
Bryan Loren - To Satisfy You
3T - Why
LaToya Jackson - Night Time Lover
Diana Ross - Eaten Alive
Jermaine Jackson - Tell Me I'm Not Dreaming
Paul McCartney - The Man.mp3
Roberta Flack - When We Grow Up
Tak 4 to rzeczywiście Man of War - mój błąd.
Michael wystąpił w jednym odcinku serialu The Simpsons. Podkłada głos postaci chorej psychicznie - twierdzącej - że jest Michaelem. Homer poznaje "michaela" w "domu wariatów". Nikt nie rozpoznawał w pacjencie - Michaela.
Michael został credited as John Jay Smith. Później aktorzy podkładający głos postaciom z the Simpsons potwierdzili, że Michael wystąpił z nimi. MJ również przyznał sie do tej roli. To on wykonuje piosenkę Happy Birthday Lisa. Wpsując "John Jay Smith" w www.imdb.com odnajdziecie Michaela Jacksona.
Odcinek w całości zaprezentowało MTV przed premierą teledysku Black Or White.
Michael jest również kompozytorem piosenki Do The Bartman - hitu z 1991 roku. Chociaż autorem wg oficjalnego wydawnictwa był Bryan Loren. Twórca The Simpsons - Matt Groening - przyznał, że piosenkę skomponował MJ.
Michael nie mógł nagrywać dla innych wytwórni niż sony[epic]. Prawo to pogwałcił również w przypadku nagrania słuchowiska ET Storybook. Nagranie zostało wycofane ze sprzedaży, a i tak Michael otrzymał ze nie nagrodę Grammy. Dlatego nagrywając lub komponując na potrzeby The Simpsons używał psuedonimu lub podszywał się pod innego artystę.
Otóż to jest MJ. Poniżej historia, którą już opisałem wcześniej.Willy wrote: 5 i 6 to nawet nie MJ.
Michael wystąpił w jednym odcinku serialu The Simpsons. Podkłada głos postaci chorej psychicznie - twierdzącej - że jest Michaelem. Homer poznaje "michaela" w "domu wariatów". Nikt nie rozpoznawał w pacjencie - Michaela.
nie wiem czy dokładnie zapamiętałem ten cytat.hi i'm michael jackson from the jacksons
hi i'm homer simpson from the simpsons
Michael został credited as John Jay Smith. Później aktorzy podkładający głos postaciom z the Simpsons potwierdzili, że Michael wystąpił z nimi. MJ również przyznał sie do tej roli. To on wykonuje piosenkę Happy Birthday Lisa. Wpsując "John Jay Smith" w www.imdb.com odnajdziecie Michaela Jacksona.
Odcinek w całości zaprezentowało MTV przed premierą teledysku Black Or White.
Michael jest również kompozytorem piosenki Do The Bartman - hitu z 1991 roku. Chociaż autorem wg oficjalnego wydawnictwa był Bryan Loren. Twórca The Simpsons - Matt Groening - przyznał, że piosenkę skomponował MJ.
Michael nie mógł nagrywać dla innych wytwórni niż sony[epic]. Prawo to pogwałcił również w przypadku nagrania słuchowiska ET Storybook. Nagranie zostało wycofane ze sprzedaży, a i tak Michael otrzymał ze nie nagrodę Grammy. Dlatego nagrywając lub komponując na potrzeby The Simpsons używał psuedonimu lub podszywał się pod innego artystę.
huczek wrote: 4. Still Got It [with Barry Gibb]
Willy wrote: 4 to "Man of War" The Jacksons (...)
No właśnie ja mam pytanie odnośnie piosenki Still Got It Już od jakiegoś czasu jej szukam. Ściągnęłam nawet kiedyś z netu i się okazało dokładnie to samo, co tutaj - zamiast Still Got It, było Man Of War! (ludzie nie umieją plików podpisywać, czy jaki grzyb...

Teraz Huczek zapostował i znowu fake

Czy można jakoś zdobyć prawdziwe Still Got It? Może ktoś z Was to ma? Ja baaardzo proszę o linka, czy coś....

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Tak przyznaje to mój błąd. Stara historia jest z tym still got it chyba tak juz od 2000 roku. Przepraszam za szum informacyjny. Nie wiem czy takie nagranie w ogóle istnieje. Jakoś automatycznie umieściłem utwór na liście...Lika wrote: No właśnie ja mam pytanie odnośnie piosenki Still Got It Już od jakiegoś czasu jej szukam. Ściągnęłam nawet kiedyś z netu i się okazało dokładnie to samo, co tutaj - zamiast Still Got It, było Man Of War! (ludzie nie umieją plików podpisywać, czy jaki grzyb...)
Teraz Huczek zapostował i znowu fake![]()
Czy można jakoś zdobyć prawdziwe Still Got It? Może ktoś z Was to ma? Ja baaardzo proszę o linka, czy coś....
Jednak pamiętajcie, że Happy Birthday Lisa -zarówno 1 jaki i 2 jest piosenką wykonaną przez Michaela Josepha Jacksona.
Linki dotyczące odcinka The Simpsons "Stark Raving Dad":
http://www.imdb.com/name/nm0001391/
"The Simpsons" (1989) TV Series (song "Happy Birthday Lisa") (uncredited)
"The Simpsons" - Stark Raving Dad (1991) TV Episode (voice) (as John Jay Smith)
http://www.eeggs.com/items/2279.html
In the next season, Michael Jackson supplied the voice for a man in an insane asylum that thought he was Michael Jackson (episode 7F24). Due to contractual obligations, they were unable to give an on-screen credit to Jackson. Instead, the show credited the voice to John Jay Smith, another person that doesn't exist.
http://voices.fuzzy.com/actor.idc?actor_id=7654
http://www.netmoon.com/tvmovie/simpsons ... eason3.htm
NOTE: John Jay Smith is really Michael Jackson.
Temat był niedawno poruszany na Jacksonworld więc wkleje tu to co napisałem tam.
Michael udzielił swojgo głosu w jednym odcinku Simpsonów aczkolwiek żadna z piosenek w tymże odcinku nie jest przez niego śpiewana!! Nie pozwalał mu na to kontrakt z CBS. Piosenki wykonywał ktoś inny. MJ jest za to autorem "Lisa Its Your Birthday" i istnieje wersja wykonywana przez niego. Miała ona znaleźć się na drugim dysku Dangerous Special Edition lecz nigdy nie została wydana. W napisach końcowych tego epizodu The Simpsons, MJ nie figuruje pod swoim imieniem i nazwiskiem lecz jako John Jay Smith.
Use your ears dude, its not MJ.
Jeśli chodzi o Still got it to nic takiego po internecie nie wędruje, nie licząc oczywiście fake'ów
Michael udzielił swojgo głosu w jednym odcinku Simpsonów aczkolwiek żadna z piosenek w tymże odcinku nie jest przez niego śpiewana!! Nie pozwalał mu na to kontrakt z CBS. Piosenki wykonywał ktoś inny. MJ jest za to autorem "Lisa Its Your Birthday" i istnieje wersja wykonywana przez niego. Miała ona znaleźć się na drugim dysku Dangerous Special Edition lecz nigdy nie została wydana. W napisach końcowych tego epizodu The Simpsons, MJ nie figuruje pod swoim imieniem i nazwiskiem lecz jako John Jay Smith.
Use your ears dude, its not MJ.
Jeśli chodzi o Still got it to nic takiego po internecie nie wędruje, nie licząc oczywiście fake'ów
Ciekawe czy to jest właśnie ten gostek?Grincz wrote:Zapomnieliście o pewnej bardzo fajnej pioseneczce.
Ale na szczęście macie mnie ().
A mianowicie "It's the Falling in Love" with Patti Austin

No to ciekawe, kto to jest i nad jaką piosenką pracowali, gdy cyknięto im tę fotkę?

edit--->
Kobieta? Nie miałam pojęcia

Dzięki, Grincz, za sprostowanie!
A tutaj Jej stronka ---> http://www.pattiaustin.com
Last edited by cicha on Sun, 10 Dec 2006, 18:10, edited 5 times in total.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Naśladuje? to chyba mało powiedziane.Claudinho wrote:W wielu piosenkach NEW EDITION koleś naśladuje Michaela - a w tej piosence i tak go słysze :Dheh
http://www.youtube.com/watch?v=VJV6Z3xZoJk
Nie wiedziałam za bardzo gdzie to umieścić, ale ten temay wydaje się być prawie odpowiedni:)
Mam pytanie odnośnie piosenki "I just can't stop loving you", a dokładnie duetu z Sheryl Crow...Widziałam tylko jedno video z wspólnego wykonania tej piosenki (z bad tour oczywiście)...Czy macie jakieś linki do innych wykonań tego utworu, np. z późniejszych tras ( o ile takowe wogóle potem było...)...Wiem, że wiecie wszystko zatem grzecznie pytam;)
Mam pytanie odnośnie piosenki "I just can't stop loving you", a dokładnie duetu z Sheryl Crow...Widziałam tylko jedno video z wspólnego wykonania tej piosenki (z bad tour oczywiście)...Czy macie jakieś linki do innych wykonań tego utworu, np. z późniejszych tras ( o ile takowe wogóle potem było...)...Wiem, że wiecie wszystko zatem grzecznie pytam;)
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
- Moon_Walk_Er
Temat co prawda trochę "zardzewiał" ale może ktoś wie napewno
czy w utworze Stevie Wonder`a "All I do" MJ podkłada głos?
czy w utworze Stevie Wonder`a "All I do" MJ podkłada głos?
"Nie stój nad mym grobem i nie szlochaj. Nie ma mnie tam, nie śpię. Jestem tysiącem podmuchów wiatru. Jestem diamentowym iskrzeniem się śniegu. Nie stój nad mym grobem i nie płacz. Nie ma mnie tam, nie umarłem".
http://www.fan.pl/muzyka/WC726WPC
http://www.fan.pl/muzyka/WC726WPC