Grupa "A New Hope"

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Lena

Grupa "A New Hope"

Post autor: Lena »

Zakładam...coś w rodzaju grupy. Rzecz polega na:
a) spotkaniach co jakiś czas, wspólnym oglądaniu filmów, czytaniu fragmentów książek bądź też czytaniu ich w całości i omawianie na spotkaniach. Takie rozmowy, rozważania dla wyrabiania swoich własnych poglądów, dowiadywania się nowych rzeczy, poznawania opinii innych i naturalnie rozwijania kontaktów towarzyskich. ;-) Dzielimy się tym, co nam do łbów i serc wpadnie. Szczegółowe plany - do uzgodnienia.
b) spontanicznie możemy robić "coś". Dla kogoś, dla innych. Małego, wielkiego, w zależności od chęci i możliwości. W sprawie aktualnych pomysłów - zapraszam na pw.

Piotrusia Pani obiecała pomoc w miarę możliwości.

Najłatwiejszy kontakt miałabym oczywiście z ludźmi z Krakowa i okolic, zwłaszcza w zbliżonym wieku, ale to oczywiście nie gra tak wielkiej roli . Jednak członków korespondencyjnych równiez powitam bardzo radośnie, współpracę na pewno udałoby się zorganizować. W dobie komputerów, Internetu i telefonów komórkowych... ;-)

Jeżeli jeszcze ktoś, poza tymi osobami, które (co prawda nie w tej formie, ale mam nadzieję, że taka też Wam się spodoba) wyraziły już chęć jakiegokolwiek zaangażowania - piszcie prosze tu, albo moze od razu do mnie na pw.

A, jeszcze nazwa "A New Hope" czy jak kto woli "Nowa Nadzieja". Tak, tak, Gwiezdne Wojny. :D Dlaczego akurat Star Wars...być może kiedyś się wyda, a jeśli nie, to pozostanie to słodką tajemnicą ;P

May the Force (and Love) be with You all.
Obrazek
I'm so glad I found You, You're my Angel in disguise.
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

naprawde nie mozecie zrobic czegos WSZYSCY RAZEM? tych grup juz jest tyle, ze ciezko zliczyc. A za to dzialalnosci owych 'grup' pozostawia wiele do zyczenia... i znowu zakladana jest kolejna... i po co?
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Działalność grup pozostawia wiele do życzenia, bo ludzie pozostawiają wiele do życzenia. Musimy stać się ludźmi głęboko moralnymi jeśli chcemy cokolwiek zrobić dla innych i świata. Żeby dbać o innych musimy najpierw zadbać o siebie.
Stąd moja propozycja spotkań "tylko dla Nas", które odbywałyby się równolegle do działalności na rzecz innych. Główna inicjatywa i pomysł działania należą do Leny. Ja ją podjęłam i dołożyłam swoje pomysły.

Spotkania "tylko dla Nas" w gruncie rzeczy nie są tylko dla Nas. Wszystko co będzie się na nich działo ma na celu uwrażliwić na głęboko humanistyczne problemy, nauczyć właściwego spojrzenia, zadbać o kogoś w lustrze...Nie muszę chyba mówić w jaki sposób będzie się to przekładać na działalność "na zewnątrz"..
Mamy do dyspozycji szereg filmów, dzieł literatury, filozofii, sztuki itp. Korzystajmy z tego wspólnie. Możemy się tym dzielić, oglądać, czytać, dyskutować, wyrażać czy dopiero wyrabiać swoje poglądy, opinie, dzielić się przemyśleniami, przeżyciami, emocjami.
Jestem też pewna, że podczas takich spotkań zrodzi się wiele ciekawych pomysłów na akcje i działania na rzecz poprawy (szeroko pojętej).

Ten wątek służy jedynie zebraniu osób zainteresowanych i chcących się włączyć.
Awatar użytkownika
aga_1414

Post autor: aga_1414 »

Ja jestem zainteresowana ;D
I'll never let you part for you're always in me heart
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Osoby z Krakowa lub okolic chętne do współpracy przy realizacji projektu zwanego dawniej EARTH SONG DAY oraz innych akcji charytatywnych, zapraszamy na forum grupy:

www.anewhope.fora.pl

lub na najbliższe spotkanie, które odbędzie się w sobotę 23 października.
Love lives forever
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Sobota, 23 październik 2010

godzina 12:00

FILMOWA CAFE, I p. Kijów Centrum

Al. Krasińskiego, Kraków
Love lives forever
ODPOWIEDZ