Odchodzą Znane Osobistości [*]

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

MacJack50 pisze:A ostatnio mówiłem widząc go w tv : Ale on marnie coś wygląda.Pewnie jest chory.....
Szok.Wielka , wielka strata.Niezapomniany Jaroszy :)
Gone too soon [*]
No tak. Widać było po nim, że coś jest nie tak. Strasznie ostatnio schudł. To był bardzo dobry aktor a także, jak uważałam facet nie potrzebujący zbędnych pochlebstw. I za to go ceniłam. Kolejna uzdolniona osoba, która odeszła ledwo przekraczając 50 lat :smutek:
1958 - forever...
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

MacJack50 pisze:A ostatnio mówiłem widząc go w tv : Ale on marnie coś wygląda.Pewnie jest chory.....
Dokładnie :|
A wczoraj jak zobaczyłam tę informację, to mnie zatkało O.O
Kurcze, strasznie mi Go szkoda, bardzo Go lubiłam :( Ehh...
Obrazek
Obrazek
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

A ostatnio mówiłem widząc go w tv : Ale on marnie coś wygląda.Pewnie jest chory.....

To ,że był chory nie było tajemnicą. Od kilku lat opowiadał o walce z chorobą. Dla mnie rola Szybkiego to mistrzostwo..z resztą jak większość Kozłowskiego.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Apsiek

Post autor: Apsiek »

Eve_861 pisze:"Maciej Kozłowski znany aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Aktor zmagał się z wirusowym zapaleniem wątroby typu C. Miał 53 lata.
Popularność Kozłowskiemu przyniosły przede wszystkim rolę złych charakterów w takich filmach jak: Kroll, Psy, Lista Schindlera. Wystąpił między innymi w takich filmach jak "Kingsajz", "Ucieczka z kina Wolność", "Killer" czy "Świadek koronny"."

tvn24.pl
Jak już nieraz wspominałam nie należę do fanlistingu filmów, preferuję raczej polskie tasiemce zatem Pan Maciej kojarzy mi się jedynie z rolą Jaroszego w "M jak miłość". Choć nie jest to może jego kultowa rola to jednak już na jej podstawie mogę stwierdzić że był bardzo uzdolniony jako aktor, fakt jego odejścia jest niewątpliwą stratą dla polskiego filmu... :smutek: Poza tym Pan Maciek imponował mi jako osoba - swoją wiarą której nie potracił do końca walki z chorobą oraz tym iż nie złorzeczył losowi że to właśnie jego dotknęła ta choroba. Takiej postawy chyba niejeden z nas może mu pozazdrościć... Smutne bardzo smutne, ostatnio zbyt wiele znaczących dla naszego kraju osób odchodzi... :smutek:
moon_song

Post autor: moon_song »

Wg mnie jeden z najlepszych polskich aktorow. Ogromna strata... :(
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
Do$ka

Post autor: Do$ka »

Zmarł Ronnie James Dio po półrocznej walce z nowotworem żołądka...
wiadomość z oficjalnej strony:

Message from Wendy Dio
Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever.
- Wendy Dio

obok mnie leży bilet z koncertu Heaven and Hell sprzed 3 lat. Nie mogę uwierzyć ...
Obrazek

One sweet night I knew I would see
A stranger who'd be my friend
http://www.mjshouse.com/~pateli/index.htm
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Do$ka miałam właśnie pisać. Specjalnie weszłam. Moja rockowa młodość. Rak. Do ch0lery.

Wrzucam link do DREAM ON. Właśnie słucham. Możecie to znać, bo przerabiał to też Eminem (Sing for the moment).
http://bchmura.wrzuta.pl/audio/4Et24BqS ... -_dream_on

:(((
Mandey

Post autor: Mandey »

...no jeden z najmocniejszych głosów heavy meatalu :-/
A już były tak dobre rokowania co do jego stanu. Szkoda.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Kolejna część mojego życia umiera przedwcześnie. Dio - człowiek niesamowity, który nigdy nie stracił swojego wokalu. Kocham jego dokonania z Rainbow, Sabbathami i Dio, płyty "Rising", "Long Live Rock And Roll", "Heaven And Hell", "Mob Rules", "Dehumanizer", "The Devil You Know", "Holy Diver" i "Last In Line" to obowiązkowa lektura dla każdego fana ciężkiej gry. Cieszę się, że widziałem go na żywo z odległości może dwóch metrów na Torwarze. Rock in Peace.
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Obrazek

Yung Hott nie żyje
Raper Yung Hott zginął w strzelaninie, która rozpętała się na planie teledysku w jego rodzinnym mieście Griffin. Muzyk, który naprawdę nazywał się Jerode Paige, miał 27 lat.
Wujek rapera, Kenny Paige przyznał, że zdjęciom do klipu w tragiczną sobotę, 15 maja przyglądało się od 150 do 200 osób i wlaśnie z tej grupy padło około 20 strzałów.

Policja potwierdziła, że to jeden z nich zabił rapera oraz ranił trzy inne osoby, w tym 5-letnią dziewczynkę Taylor Conwell, która bawiła się na pobliskim podwórku.

Aresztowani zostali trzej mężczyźni w wieku 21-23 lata, którzy odpowiedzą za zabójstwo.

Jerode Paige miał za sobą kryminalną przeszłość. Był oskarżony o handel narkotykami, nielegalne posiadanie broni i napaść na policjanta.

onet.pl
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

W wieku 42 lat zmarł Gary Coleman - aktor, który odniósł sukces w dzieciństwie, grając w serialu komediowym "Diff'rent Strokes" (1978-1986).
Na razie nie podano oficjalnie przyczyny śmierci. Coleman trafił w środę do szpitala z urazem głowy. W piątek po północy lekarze stwierdzili zgon.

Dorosłe życie aktora naznaczone było poważnymi problemami zdrowotnymi. Ponadto Coleman nie mógł poradzić sobie z faktem, iż nie udało mu się pozostać gwiazdą po zakończeniu emisji "Diff'rent Strokes".

Obrazek
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Zmarł aktor Dennis Hopper

Amerykański aktor i reżyser Dennis Hopper zmarł w sobotę (29 maja) w wieku 74 lat - poinformował przyjaciel rodziny zmarłego Alex Hitz. Hopper był autorem scenariusza, reżyserem i odtwórcą jednej z głównych ról w kultowym filmie "Swobodny jeździec" (Easy Rider) z 1969 r.

Aktor zmarł w swoim domu w Venice, w Kalifornii. Cierpiał na raka prostaty - poinformował Hitz.

Hopper pojawił się na ekranie w filmie "Buntownik bez powodu" z 1955 roku, który symbolizował bunt przeciwko amerykańskiemu konformizmowi.
czytaj dalej

Wystąpił też m.in. w "Czasie Apokalipsy" Francisa Forda Coppoli (1979) i filmie "Blue Velvet" Davida Lyncha (1986).

źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Zmarł Andrzej Piątkowski

Post autor: Man in the mirror »

Polski Komitet Olimpijski poinformował, że 11 czerwca 2010 roku zmarł Andrzej Piątkowski.

Trzykrotny medalista olimpijski w szabli w drużynie z:
Melbourne 1956 (srebro), Rzymu 1960 (srebro) i Tokio 1964 (brąz). Zdobywca sześciu medali, w tym dwóch złotych, w
mistrzostwach świata, 13-krotny mistrz Polski.

Członek "cudownych dzieci" węgierskiego fechtmistrza Janosa Keveya.

Po skończeniu kariery zawodniczej był trenerem szablistów Legii Warszawa, a następnie kadry olimpijskiej (Monachium 1972).
Zawsze bez reszty oddany szermierce i polskiemu sportowi.

3 medale olimpijskie na 3 olimpiadach szacunek i pamięć mu się nalezy..
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Zmarł José Saramago :-/

Portugalski pisarz, laureat literackiej nagrody Nobla w 1998 roku, zmarł wczoraj na hiszpańskiej wyspie Lanzarote. Miał 87 lat.
Był najpopularniejszym na świecie prozaikiem portugalskim.

Stworzył m.in. "Baltazar i Blimunda", "Rok śmierci Ricarda Reisa" (1984), "Kamienną tratwę" (1986), "Historię oblężenia Lizbony" (1989), obrazoburczą i potępioną przez Kościół katolicki "Ewangelię według Jezusa Chrystusa" (1991), "Miasto białych kart" czy wreszcie "Miasto ślepców" (1995), zekranizowaną przez Fernanda Meirellesa przypowieść o końcu cywilizacji, którego znakiem jest powszechna ślepota. (osobiście polecam...)

:smutek:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Elżbieta Czyżewska (ur. 14 maja 1938 w Warszawie, zm. 17 czerwca 2010 w Nowym Jorku)

Za Gazetą Wyborczą:
Po ciężkiej chorobie w wieku 72 lat zmarła w Nowym Jorku polska aktorka filmowa i teatralna Elżbieta Czyżewska. W latach 60. XX wieku była jedną z najpopularniejszych polskich aktorek.

Urodziła się w Warszawie 14 maja 1938 roku. Po ukończeniu warszawskiej Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej współpracowała z STS-em. W 1961 roku zadebiutowała w Teatrze Dramatycznym, z którym związała się na sześć lat. Po świetnie zagranej roli Marilyn Monroe w sztuce Artura Millera "Po upadku" często nazywano ją "polską Monroe". Później, ze względu na charyzmę i talent, porównywano ją do Zbigniewa Cybulskiego.

W ciągu kilku następnych lat zagrała w około 30 filmach. Jej talent komediowy można było podziwiać m.in. w filmach Stanisława Barei "Mąż swojej żony", "Żona dla Australijczyka", "Małżeństwo z rozsądku", "Giuseppe w Warszawie" i "Gdzie jest generał". Była także odtwórczynią wielu ról dramatycznych np. w filmach Wojciecha Jerzego Hasa "Rękopis znaleziony w Saragossie" i "Złoto", Kazimierza Kutza - "Milczenie", Aleksandra Forda - "Pierwszy dzień wolności" oraz w etiudach ówczesnego męża Jerzego Skolimowskiego.

W 1967 roku na przyjęciu zorganizowanym po premierze spektaklu "Po upadku" Elżbieta Czyżewska poznała korespondenta gazety "New York Times" Davida Halberstama. Ten znany amerykański dziennikarz, laureat nagrody Pulitzera za książkę o wojnie w Wietnamie, wkrótce poprosił ją o rękę. Ślub odbył się w dniu, kiedy aktorka została nagrodzona prestiżową Złotą Maską, przyznawaną za szczególne osiągnięcia artystyczne w dziedzinie sztuki teatralnej.

- Po ślubie zamieszkaliśmy wraz z innymi korespondentami w hotelu przy ul. Zgody (w Warszawie). To nie było romantyczne, bo ciągle byliśmy obserwowani, a nasze telefony były na podsłuchu" - wspominała aktorka wiele lat później podczas spotkania w konsulacie RP w Nowym Jorku. Po opublikowaniu przez Halberstama w 1967 roku artykułu krytykującego Władysława Gomułkę, ówczesne władze zażądały, aby dziennikarz opuścił Polskę. Halberstam i Czyżewska przenieśli się do Nowego Jorku.

W USA nie udało się jej w pełni kontynuować kariery aktorskiej. Grała głównie role epizodyczne, a jej jedyna pierwszoplanowa kreacja w kinie amerykańskim to rola polskiej emigrantki, Haliny Nowak w dramacie "Niewłaściwe miejsce" Louisa Jansena (1989 r.). W 1990 roku otrzymała prestiżową nagrodę teatralną Obbie, przyznawaną przez nowojorski tygodnik "Village Voice" za rolę w spektaklu "Crowbar" w reżyserii Maca Wellmana. W Nowym Jorku mieszkała od 1967 roku.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
ODPOWIEDZ