ESD i MTC - konkrety

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

intelmet pisze:proponuję, aby każdy kto miał wartościowego posta, po prostu go tu skopiował a z tamtego wątku usunął.
o tym samym myślałam:)

Lena ja bardzo bym chciała stworzyć wspólnie z Toba ten biuletyn:) chociaż tak będziemy mogły dorzucić swoja cegiełke. Chociaż też niekoniecznie musi sie dziewczynom spodobać, ale może jednak coś im to pomoże. Mi bardzo przypadł do gustu twój tekst i uważam, że szkoda żeby sie zmarnował. Zastanów się jeszcze kochana czy na pewno chcesz zrezygnować...

Zatem dziewczyny ja generalnie chcę się zająć pisaniem "ekologicznej części tekstu" do biuletynów.
Postaram się wydziergać konkretne informacje na temat stanu Ziemi, środowiska i takie tam. Będę bazowała na tych stronach do których linki tu podałam. A podałam je bo może ktoś inny też bedzie chciał coś napisać i może mu się przydadzą. Według mnie ekologiczne fakty to podstawa tych biuletynów i nie może ich zabraknąć. W połączeniu z cytatami Leny opatrzonymi jej komentarzami, myśle ze bedzie sie to całkiem dobrze prezentować.
Pisanie tesktu zajmie mi troche czasu... musze najpierw wyselekcjonować jakoś te wszystkie wiadomości i wyszczególnić to co najważniejsze. Teraz bede musiała też uczyć sie do sesji, ale myśle ze jakoś do końca maja coś bede już miała. Postaram się.

Mam jeszcze pare pytań. Chciałam sie upewnić czy dobrze pojmuje cel organizowania ESD. Mianowicie Ivet pisała w wątku MTC: "chodzi przecież o to żeby uczcić ten ważny dzień, żeby uświadomić ludziom, kim był Michael i co sobą reprezentował, jaki był wspaniały a właściwie jest i zawsze będzie bo pamięć o Nim i nasza miłość nigdy nie umrą!"
A mnie sie wydawało, że owszem ma to być hołd dla Michael'a w rocznice jego śmierci, ale, że jednak nie skupiamy sie na jego osobie, tylko bardziej na poglądach, które w swoim życiu wyznawał,pielęgnował, którym był wierny i które chciał zakorzeniać w innych i które my chcemy tak samo przekazywac dalej, bo w końcu mamy kontynuowac jego dzieło.I spośród wszystkich jego poglądów wyróżniamy poglądy na temat ochrony środowiska i to one sa naszym priorytetem. Oczywiście robimy to wszystko pod szyldem Michael'a, ale chcemy przede wszystkim uświadomić ludziom, że nasza planeta jest chora i potrzebuje naszej pomocy, że ją niszczymy i zmierzamy ku nieodwracalnym zmianom środowiska, ku otchłani itp. Dobrze myślę, czy jestem w błędzie?

Poza tym Malenka pisała gdzies tam wcześniej i chyba nie tylko ona, że teraz skupiamy sie na ESD, a co bedzie z MTC to sie zobaczy potem. No i racja. Tylko czy ESD nie ma być takim intro do MTC? Przecież chyba nie ma to być jednorazowe wydarzenie, lecz ma ono stanowić zaczyn do czegoś wiekszego, czym ma być MTC prawda? Wiec owszem skupiamy sie na ESD, ale chyba musimy zaznaczyć w biuletynach po co to organizujemy, że chcemy to kontynuować poprzez stowarzyszenie MTC...
Jak to jest? Prosze o zwięzłe, konkretne wytłumaczenie.
Ostatnio zmieniony czw, 06 maja 2010, 11:37 przez LiberianGirl1989, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
intelmet

Post autor: intelmet »

LiberianGirl1989 pisze:Jak to jest? Prosze o zwięzłe, konkretne wytłumaczenie.
Proponuję by w sprawie ESD i tego jak ma przebiegać ta akcja kontaktować się ze mną. Temat będzie szczegółowo omawiany na zebraniu w połowie maja proponowany termin 15.05 sobota. Mam pełen obraz tego co i jak chcemy osiągnąć. Jeśli ktoś ma pomysły proszę by je wynotował i przedstawił na zebraniu. Ewentualnie proszę wysyłać na mój priv i będziemy to konsultować.
Zapraszam do współpracy. Potrzebne będą osoby z zapałałem, które nie będą traktować tematu po macoszemu japrosic bardzo proszę. Nie widzę tego jako czegoś pobocznego do MTC, to ma być jedna z gałęzi działalności stowarzyszenia.
P.S. Proponuję by osoby, które rezygnują nie pisały w tym wątku. Lista chętnych powstanie na podstawie włożonej pracy, czyli przedstawionych tu pomysłów i zgłoszeń osób chętnych. Dążmy do przejrzystości. Dziękuję.
Poza tym od wpisania się na listę chętnych do organizacji weekendu czerwcowego będą służyć również zebrania.
Uczestników-gości zapraszamy bez zapisów ;-)
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

LiberianGirl1989 pisze:Poza tym Malenka pisała gdzies tam wcześniej i chyba nie tylko ona, że teraz skupiamy sie na ESD, a co bedzie z MTC to sie zobaczy potem. No i racja. Tylko czy ESD nie ma być takim intro do MTC? Przecież chyba nie ma to być jednorazowe wydarzenie, lecz ma ono stanowić zaczyn do czegoś wiekszego, czym ma być MTC prawda? Wiec owszem skupiamy sie na ESD, ale chyba musimy zaznaczyć w biuletynach po co to organizujemy, że chcemy to kontynuować poprzez stowarzyszenie MTC...
EDS jest niewątpliwą uwerturą do MTC, jeszcze rozpracujemy jak to złożyć. Warto wykorzystać tę akcję do reklamy MTC, tym bardziej iż data niewątpliwie Nam sprzyja. ;-)

Całe przedsięwzięcie jeszcze dziś ulegnie krystalizacji. Ułożymy wstęp do pracy, aby nie stać w miejscu przez najbliższy tydzień wyczekując zebrania. ;-)

Wszelkie rezygnacje, rozumiemy, ale proponujemy jednak ponowne ich rozpatrzenie. (:

Prośba kierowana miedzy innymi do Leny, która wykazuje się charyzmą literacką. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

A co temat "MTC - kontynuacja działa Michael'a" został usunięty? :wtf: ;]

Intelmet a Ty jesteś chyba z okolic Wrocławia prawda?

No ja to raczej nie dam rady uczestniczyć osobiście w tych zebraniach. 15.05. na bank mi się nie uda, bo to jest sobota i jestem wtedy w pracy, a już ostatnio brałam jeden dzień urlopu "na żądanie" na weekend majowy... więc raczej kiepsko:/
Ale chciałabym bym być na bieżąco z wszystkimi waszymi postanowieniami, nowymi rozwiązaniami, pomysłami i wizjami, więc może mogłabym się kontaktować z Tobą Intelmet na pw w tej sprawie?
Awatar użytkownika
Malenka35

Post autor: Malenka35 »

Ja potwierdzam przybycie - nie osobiście, ale moja przyjaciółka z Krakowa będzie mnie reprezentować. :) Liczę na nasze wspólne działanie, na mnie możecie również liczyć na 100%. Jeśli mogę Wam w czymś pomóc to dajcie znać. Może poszukać klubu, porozsyłać maile? A może w MJCDT mają już jakiś klub, miło by było spotkać się w większym gronie. Niestety nie mam jeszcze konta na MJCDT-czekam od 3 dni na zarejestrowanie :(
Czekam na wszelkie informacje.
Renia
"You can change the world (I can’t do it by myself)
You can touch the sky (It’s gonna take somebody’s help)
You’re the chosen one (I’m gonna need some kind of sign)
If we all cry at the same time tonight "
Awatar użytkownika
wikii

Post autor: wikii »

Hej :)
Nie mogę doczekać się czerwca :)
Jeśli jest taka potrzeba, mogę pomóc w jakiś sposób. Co prawda na odległość, ale liczą się chęci, prawda? :)
Może porozwieszam w mieście, szkole jakieś plakaty kiedy będą dostępne? Poinformuję ludzi o tym przedsięwzięciu.
Co Wy na to? :)
"Pamiętajcie o obietnicy wspaniałego jutra."
Awatar użytkownika
intelmet

wikii pisze:Może porozwieszam w mieście, szkole jakieś plakaty kiedy będą dostępne? Poinformuję ludzi o tym przedsięwzięciu.
Bardzo fajny pomysł. Przyda Nam się przecież ogólnopolska promocja. Cieszę się, że macie inicjatywę, mimo, że nie jesteście z Krk (ja zresztą też ;-) )
LiberianGirl1989 pisze:A co temat "MTC - kontynuacja działa Michael'a" został usunięty? :wtf: ;]
oczywiście, że został :smiech: przecież zrobiliśmy z niego "jesień średniowiecza" kogo interesują informacje w nim zawarte zapraszamy do Kosza, kogo nie zapraszamy do tego wątku i działamy.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

pomyślałam, że może wam się przyda:

Informacje dla organizatorów imprez pragnących uzyskać patronat medialny TVP Kraków

http://www.tvp.pl/krakow/kontakt/jak-uz ... at/1292570
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Lena

Post autor: Lena »

Dzwoneczek MJJ pisze:Wszelkie rezygnacje, rozumiemy, ale proponujemy jednak ponowne ich rozpatrzenie. (:

Prośba kierowana miedzy innymi do Leny, która wykazuje się charyzmą literacką.
Przemyślałam, decyzji nie zmieniłam, przepraszam. Ale teksty na biuletyny z LiberianGirl1989 planujemy skończyć wspólnie, ponadto, jeśli kiedyś chciałybyście skorzystać z mojej pomocy odnośnie pisania, to, jeśli tylko znajdę czas, mogę pomóc.
To na tyle.
Pozdrawiam, jeszcze raz powodzenia życzę i przepraszam, ze wbrew prośbie intelmet piszę o tym tutaj.
Obrazek
I'm so glad I found You, You're my Angel in disguise.
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

LiberianGirl1989 pisze:A co temat "MTC - kontynuacja działa Michael'a" został usunięty? O co chodzi...? ;]
A co, już tęsknisz za nim? xD
wikii pisze:Może porozwieszam w mieście, szkole jakieś plakaty kiedy będą dostępne? Poinformuję ludzi o tym przedsięwzięciu.
Złota dziewczyna. ;-)

moni - info na pewno się przyda. (:

Dziękuję wszystkim, którzy pomagają akcji zacząć oddychać. ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Dzwoneczek MJJ pisze: A co, już tęsknisz za nim? xD
no jasne :-) brakuje mi go niemiłosiernie nenene
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

LiberianGirl1989 pisze:
Dzwoneczek MJJ pisze: A co, już tęsknisz za nim? xD
no jasne :-) brakuje mi go niemiłosiernie nenene

Skoro nalegasz... :smiech:

Ale może dla odmiany na live jak wpadniesz na któreś zebranie, tudzież w czerwcu. :war: :smiech:
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Camilla

Post autor: Camilla »

Ja też się wycofuję.
Może mnie nie wszyscy pamiętacie, ale włączyłam się kiedyś...
Więc oznajmiam, tak żeby nie było wątpliwości...
:d
Awatar użytkownika
intelmet

intelmet pisze:P.S. Proponuję by osoby, które rezygnują nie pisały w tym wątku.
jednak:
Camilla pisze:Ja też się wycofuję.
Może mnie nie wszyscy pamiętacie, ale włączyłam się kiedyś...
a prosiłam...po to temat ma tytuł konkrety, żeby znajdowały się tu konkrety. Powtarzam:
intelmet pisze:Lista chętnych powstanie na podstawie włożonej pracy, czyli przedstawionych tu pomysłów i zgłoszeń osób chętnych.
dziękuję z góry japrosic
Awatar użytkownika
Ancurka

Post autor: Ancurka »

Ja mam takie pytanko : Czy będziemy robić jeszcze to przedstawienie o Piotrusiu ?
Don't walk away...
ODPOWIEDZ