ESD i MTC - konkrety
- LiberianGirl1989
ESD i MTC - konkrety
Założyłam nowy wątek dotyczący projektu ESD i stowarzyszenia MTC. Tam trwają jeszcze dywagacje i sprzeczki, wśród których mogą zaginąć istotne, konkretne informacje. Zatem tu piszmy o konkretach: jakie kto ma pomysły, co kto zrobił, deklaracje o podjęciu się czegoś, oferty rzeczywistej pomocy w organizacji tego przedsięwzięcia itp. itd.
Jednocześnie zaznaczam, że nie mianuje się żadną nową organizatorką ESD i MTC, chcę tylko żeby był tu jakiś porządek i żeby Ci, którzy w dalszym ciągu chcą pomóc w realizacji tej pięknej idei mieli na to szanse i nie byli zagłuszani przez zwaśnione strony tego rozłamu, który nastapił.
Jednocześnie mam szczerą nadzieję, że ktoś z Krakowa jednak będzie chciał trwać nadal w tym projekcie i wziąć na swoje barki odpowiedzialność za to wydarzenie... Najlepiej było by jakby w ogóle cały pierwotny skład się pogodził i wrócił... ale wiem, że może to być dość trudne, choć sądzę, że jednak NIE NIEMOŻLIWE:)
bo ja sama mogę i bardzo chcę pomagać, jednak tylko na odległość, tak jak wiele osób, które nie są z Krakowa. Chyba że faktycznie znalazłby się pewny sponsor na tego telebima, to wtedy bez wahania zorganizowałabym to w swoim mieście! Dodatkowo musielibyście mi też przesłać wydrukowane plakaty i biuletyny, bo nie mam żadnego znajomego drukarza, a z pieniędzmi krucho...
W każdym razie drogie dziewczyny takie jak Piotrusia, Dzwonek, Intelmet czy malenka jak już sobie napsujecie nerwów w tamtym temacie i dojdziecie do jakichś wniosków - mam nadzieje pozytywnych - to serdecznie zapraszam tutaj:)
a jeśli jednak się okaże, że nie jesteście w stanie już współpracować czy w ogóle kontynuować tego projektu, to będzie to bardzo przykre, bo my bez Was raczej sobie nie poradzimy i nie wcielimy tego w życie...
Pozdrawiam wszystkich gorąco!
i liczę na to że dla ESD i MTC znów zaświeci słońce...
* ESD=Earth Song Day, MTC=Make That Change
Jednocześnie zaznaczam, że nie mianuje się żadną nową organizatorką ESD i MTC, chcę tylko żeby był tu jakiś porządek i żeby Ci, którzy w dalszym ciągu chcą pomóc w realizacji tej pięknej idei mieli na to szanse i nie byli zagłuszani przez zwaśnione strony tego rozłamu, który nastapił.
Jednocześnie mam szczerą nadzieję, że ktoś z Krakowa jednak będzie chciał trwać nadal w tym projekcie i wziąć na swoje barki odpowiedzialność za to wydarzenie... Najlepiej było by jakby w ogóle cały pierwotny skład się pogodził i wrócił... ale wiem, że może to być dość trudne, choć sądzę, że jednak NIE NIEMOŻLIWE:)
bo ja sama mogę i bardzo chcę pomagać, jednak tylko na odległość, tak jak wiele osób, które nie są z Krakowa. Chyba że faktycznie znalazłby się pewny sponsor na tego telebima, to wtedy bez wahania zorganizowałabym to w swoim mieście! Dodatkowo musielibyście mi też przesłać wydrukowane plakaty i biuletyny, bo nie mam żadnego znajomego drukarza, a z pieniędzmi krucho...
W każdym razie drogie dziewczyny takie jak Piotrusia, Dzwonek, Intelmet czy malenka jak już sobie napsujecie nerwów w tamtym temacie i dojdziecie do jakichś wniosków - mam nadzieje pozytywnych - to serdecznie zapraszam tutaj:)
a jeśli jednak się okaże, że nie jesteście w stanie już współpracować czy w ogóle kontynuować tego projektu, to będzie to bardzo przykre, bo my bez Was raczej sobie nie poradzimy i nie wcielimy tego w życie...
Pozdrawiam wszystkich gorąco!
i liczę na to że dla ESD i MTC znów zaświeci słońce...
* ESD=Earth Song Day, MTC=Make That Change
Ostatnio zmieniony śr, 05 maja 2010, 1:06 przez LiberianGirl1989, łącznie zmieniany 3 razy.
bardzo mądre posunięcie ;) niech się tam kłócą a tu będą konkretyLiberianGirl1989 pisze:Założyłam nowy wątek dotyczący projektu ESD i stowarzyszenia MTC. Tam trwają jeszcze dywagacje i sprzeczki, wśród których mogą zaginąć istotne, konkretne informacje. Zatem tu piszmy o konkretach: jakie kto ma pomysły, co kto zrobił, deklaracje do podjęcia się czegoś, oferty rzeczywistej pomocy w organizacji tego przedsięwzięcia itp. itd.

no to tak: miałam iść z Piotrusią do bodajże Piec Artu żeby zobaczyć jak to tam wszystko wygląda i ewentualnie zorganizować tam wieczór poetycki..
tak się umawiałyśmy że w końcu nie poszłyśmy razem..nie wiem może PP była i juz obczaiła..nie wiem :)
miałąm tez przygotowywać z Dzwonkiem jakieś wiersze/piosenki Majkela na tenże właśnie wieczór ale na razie stoimy w miejscu

z tego co pamiętam to moja rola ograniczyła się do tego..(nie licząc roli drzewa w przedstawieniu ;p)
- LiberianGirl1989
Nie umiem przenosić postów z tematu do tematu (bo chyba istnieje taka opcja), więc kopiuje moje linki, które podałam w "Pokoju kłótni i ubliżania";]
Oto fragment mojego posta stamtąd:
"Wracając do biuletynów to póki co szperałam troche w necie i znalazłam stronki różniastych organizacji związanych z ochroną przyrody itp. Myśle że mogą one dużo pomóc w redagowaniu tekstu do tego biuletynu. Jest tam mnóstwo informacji, tylko trzeba by je wyselekcjonować i uogólnić, a to może być troche pracochłonne. Trzeba sie najpierw dobrze zastanowić co mają zawierać te biuletyny.
I czy mamy w nich pisać o naszych planach założenia stowarzyszenia czy tam organizacji MTC czy na razie przedstawić sie tylko jako fani Michael'a - organizatorzy ESD?
No w każdym razie to są te stronki:
http://www.dzienziemi.org.pl/2010/index.php?m=ho
(tą zamieszczam jako pierwszą, bo w sumie to nawet tylko ona by wystarczyła, bo jest kluczem do reszty stron:) ale zamieszcze również reszte, żebyście mogli szybko znaleźć)
http://www.wwfpl.panda.org/
http://www.erppolska.pl/
http://www.auraeko.pl/main.php
http://www.sie.org.pl/
http://www.chronmyklimat.pl/
http://www.recykling.pl/recykling/
http://www.ekologia.pl/
http://www.mos.gov.pl/
jest tego pewnie jeszcze więcej, ale myślę, że to wystarczy:) sądzę, że to dobre pomoce i można na tym z powodzeniem bazować.
Jeśli oczywiście będziecie chcieli kontynuować kontynuowanie..."
Madisson dzięki za odzew:) a to Ty jesteś tym drzewem:D spoko;) no zobaczymy czy dziewczyny sie jakoś pogodzą w końcu i dołączą do nas...
Oto fragment mojego posta stamtąd:
"Wracając do biuletynów to póki co szperałam troche w necie i znalazłam stronki różniastych organizacji związanych z ochroną przyrody itp. Myśle że mogą one dużo pomóc w redagowaniu tekstu do tego biuletynu. Jest tam mnóstwo informacji, tylko trzeba by je wyselekcjonować i uogólnić, a to może być troche pracochłonne. Trzeba sie najpierw dobrze zastanowić co mają zawierać te biuletyny.
I czy mamy w nich pisać o naszych planach założenia stowarzyszenia czy tam organizacji MTC czy na razie przedstawić sie tylko jako fani Michael'a - organizatorzy ESD?
No w każdym razie to są te stronki:
http://www.dzienziemi.org.pl/2010/index.php?m=ho
(tą zamieszczam jako pierwszą, bo w sumie to nawet tylko ona by wystarczyła, bo jest kluczem do reszty stron:) ale zamieszcze również reszte, żebyście mogli szybko znaleźć)
http://www.wwfpl.panda.org/
http://www.erppolska.pl/
http://www.auraeko.pl/main.php
http://www.sie.org.pl/
http://www.chronmyklimat.pl/
http://www.recykling.pl/recykling/
http://www.ekologia.pl/
http://www.mos.gov.pl/
jest tego pewnie jeszcze więcej, ale myślę, że to wystarczy:) sądzę, że to dobre pomoce i można na tym z powodzeniem bazować.
Jeśli oczywiście będziecie chcieli kontynuować kontynuowanie..."
Madisson dzięki za odzew:) a to Ty jesteś tym drzewem:D spoko;) no zobaczymy czy dziewczyny sie jakoś pogodzą w końcu i dołączą do nas...
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?
Jeśli chodzi o mnie mam pare pomysłów i scenariusz jest gotowy, nie wiem czy nie jest zbyt długi. W końcu zdecydowałam się aby był bliski oryginałowi, ale jak ktoś wpadnie na jakieś poprawki, pomysły to będzie super.
Madissonkuuu... Chyba nie ma roli drzewa... Bardzo mi przykro...
Może zadowolisz się byciem piratem, czy uwaga mam dla Ciebie specjalny HIT! (taki po starej, dobrej i owocnej znajomości). xD
KROKODYLEM!!
(mówisz tyle co każde drzewo, czyli rola stworzona dla Ciebie jak sama chciałaś).
Madissonkuuu... Chyba nie ma roli drzewa... Bardzo mi przykro...

Może zadowolisz się byciem piratem, czy uwaga mam dla Ciebie specjalny HIT! (taki po starej, dobrej i owocnej znajomości). xD
KROKODYLEM!!

(mówisz tyle co każde drzewo, czyli rola stworzona dla Ciebie jak sama chciałaś).

One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Witam!
Słuchajcie ja nadal jestem na 100% w tym projekcie-uściśle: w projekcie spotkania fanów w Krakowie. Wiele osób spoza forum(o czym pisałam w innym wątku-ogólnopolski zlot fanów w Krakowie) deklaruje swoje przybycie. Dlatego byłam i jestem głęboko zainteresowana harmonogramem tych dni, aby rozesłać innym i umieścić informacje na facebooku i na amerykańskiej stronie fanów.
Mój pomysł był taki:
1. aby każdy fan przywiózł prezent dla chorego dzieciaka do kwoty 50 zł. Potem delegacja _podczas przedstawienia-mogłaby zanieść je chorym dzieciakom, np. z małymi zdjęciami Michaela aby dzieciaki wiedziały komu to zawdzięczają. W tym czasie można by zrealizować np. na świetlicy w tym szpitalu pokaz teledysków, pokazać dzieciakom albumy z Michaelem, może jakiś konkurs. Delegacja mogłaby nosić koszulki z Michaelem ale to są szczegóły.
2. pisałam już do RMF FM, w tej sprawie, nic konkretnego bo konkretów nie znałam. Pytałam ich tylko czy czegoś nie planują w tym dniu. Ale można by było ich jeszcze przycisnąć :) ALe do tego trzeba znać jakieś szczegóły.
jednak najbardziej nurtuje mnie co innego:
Może się powtórzę, ale jeśli w tym dniu MJCDT robi też coś z tej okazji to może warto połączyć siły. W końcu w kupie siła!!!!!!!!!!!!!!!:) nie ma co się rozdrabniać.
3.Dostałam również notkę od dziewczyny z agencji reklamowej, chętnej do pomocy. Może da się jakoś to wykorzystać!
Ponieważ jestem z Łodzi z mojej strony możecie liczyć na pomoc organizacyjną. Rozsyłanie notek, wiadomości, maili.
Ja nie chcę i nie mogę się wycofać, wielu ludzi z całego świata zadeklarowało chęć przysłania prezentów dla dzieciaków. Ja podałam im swój adres domowy, nie mogę ich zawieść. Dlatego za wszelką cenę, chcę dokończyć organizacji zlotu fanów w Krakowie.
Słuchajcie ja nadal jestem na 100% w tym projekcie-uściśle: w projekcie spotkania fanów w Krakowie. Wiele osób spoza forum(o czym pisałam w innym wątku-ogólnopolski zlot fanów w Krakowie) deklaruje swoje przybycie. Dlatego byłam i jestem głęboko zainteresowana harmonogramem tych dni, aby rozesłać innym i umieścić informacje na facebooku i na amerykańskiej stronie fanów.
Mój pomysł był taki:
1. aby każdy fan przywiózł prezent dla chorego dzieciaka do kwoty 50 zł. Potem delegacja _podczas przedstawienia-mogłaby zanieść je chorym dzieciakom, np. z małymi zdjęciami Michaela aby dzieciaki wiedziały komu to zawdzięczają. W tym czasie można by zrealizować np. na świetlicy w tym szpitalu pokaz teledysków, pokazać dzieciakom albumy z Michaelem, może jakiś konkurs. Delegacja mogłaby nosić koszulki z Michaelem ale to są szczegóły.
2. pisałam już do RMF FM, w tej sprawie, nic konkretnego bo konkretów nie znałam. Pytałam ich tylko czy czegoś nie planują w tym dniu. Ale można by było ich jeszcze przycisnąć :) ALe do tego trzeba znać jakieś szczegóły.
jednak najbardziej nurtuje mnie co innego:
Może się powtórzę, ale jeśli w tym dniu MJCDT robi też coś z tej okazji to może warto połączyć siły. W końcu w kupie siła!!!!!!!!!!!!!!!:) nie ma co się rozdrabniać.
3.Dostałam również notkę od dziewczyny z agencji reklamowej, chętnej do pomocy. Może da się jakoś to wykorzystać!
Ponieważ jestem z Łodzi z mojej strony możecie liczyć na pomoc organizacyjną. Rozsyłanie notek, wiadomości, maili.
Ja nie chcę i nie mogę się wycofać, wielu ludzi z całego świata zadeklarowało chęć przysłania prezentów dla dzieciaków. Ja podałam im swój adres domowy, nie mogę ich zawieść. Dlatego za wszelką cenę, chcę dokończyć organizacji zlotu fanów w Krakowie.
"You can change the world (I can’t do it by myself)
You can touch the sky (It’s gonna take somebody’s help)
You’re the chosen one (I’m gonna need some kind of sign)
If we all cry at the same time tonight "
You can touch the sky (It’s gonna take somebody’s help)
You’re the chosen one (I’m gonna need some kind of sign)
If we all cry at the same time tonight "
- Dzwoneczek MJJ
Spotkanie organizacyjne w połowie maja, kto się pisze?
Przedstawimy sobie co każdy zrobił itp. (:
Serdecznie zapraszamy na zebranie członkinie MJCDT.

Przedstawimy sobie co każdy zrobił itp. (:
Serdecznie zapraszamy na zebranie członkinie MJCDT.

Ostatnio zmieniony śr, 05 maja 2010, 16:11 przez Dzwoneczek MJJ, łącznie zmieniany 1 raz.
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...
Cześć wszystkim,
cieszę się, że wszystko zaczyna wracać do normy i jak najbardziej chcę wesprzeć projekt MTC. Nie wiem tylko jak mogę pomóc. W związku z tym mam parę pytań: Jak będzie wyglądał ESD ? Czy będzie to kilka pomysłów realizowanych w tym samym czasie na rynku, czy raczej coś w rodzaju koncertu ? W każdym razie myślę, że fajnie byłoby zorganizować jakiś quiz o tematyce ekologicznej. Byłaby to zarazem edukacja i zabawa. Ja z Eweline możemy zająć się przygotowaniem pytań do tego quizu. Myślałam też o wystawie przedstawiającej rolę lasów w przyrodzie. Jak ważne jest żeby ich nie wycinać. Do tego potrzeba już jednak środków finansowych, więc nie wiem czy uda się zrealizować ten pomysł.
Bardzo żałuję, że nie będę mogła być z wami w czerwcu i czekam na newsy w sprawie organizacji MTC Wrocław.
cieszę się, że wszystko zaczyna wracać do normy i jak najbardziej chcę wesprzeć projekt MTC. Nie wiem tylko jak mogę pomóc. W związku z tym mam parę pytań: Jak będzie wyglądał ESD ? Czy będzie to kilka pomysłów realizowanych w tym samym czasie na rynku, czy raczej coś w rodzaju koncertu ? W każdym razie myślę, że fajnie byłoby zorganizować jakiś quiz o tematyce ekologicznej. Byłaby to zarazem edukacja i zabawa. Ja z Eweline możemy zająć się przygotowaniem pytań do tego quizu. Myślałam też o wystawie przedstawiającej rolę lasów w przyrodzie. Jak ważne jest żeby ich nie wycinać. Do tego potrzeba już jednak środków finansowych, więc nie wiem czy uda się zrealizować ten pomysł.
Bardzo żałuję, że nie będę mogła być z wami w czerwcu i czekam na newsy w sprawie organizacji MTC Wrocław.
co do notki o akcji na amerykańskiej stronie to b. fajny pomysł aczkolwiek wątpie żeby ktoś z drugiej półkuli chciał nas odwiedzić :) ale jeśli włączą się do jakiejkolwiek pomocy (nawet duchowej obecności z nami :D) to czemu nieMalenka35 pisze: na amerykańskiej stronie fanów.
2. pisałam już do RMF FM
wielu ludzi z całego świata zadeklarowało chęć przysłania prezentów dla dzieciaków. .

z radiem tez trafiony pomysł mogą trochę "rozsławić" naszą akcje w Polsce

co do połączenia sił MTC i MJCDT to z tym może być problem choć ja osobiście nie widzę przeciwskazań..
a z tą pomocą z całego świata to na prawdę aż się ciepło na duszy robi że są jeszcze -mówiąc slangiem- 'równi' ludzie

Dzwonek,co do mojej roli krokodyla to też może być :D muszę tylko pocwiczyć czołganie się

proponuję, aby każdy kto miał wartościowego posta, po prostu go tu skopiował a z tamtego wątku usunął.
byłeś w moim życiu, gdy w moim pokoju wisiała jeszcze huśtawka ... i nadal jesteś ... dziękuję Ci za ... Rodzynka...
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
P.S. Misiuuuuu kazali mi zdjąć Pekińczykaaaaa....abuuuuuu...abuuuu....abuuuu!!!!!
Ja sie piszę na spotkanie ogranizacyjne.Dzwoneczek MJJ pisze:Spotkanie organizacyjne w połowie maja, kto się pisze?
Ja też nie widzę przeciwskazań, fajnie by było zrobić to razem według tego jak pierwotnie to było ustalonemadisson pisze:co do połączenia sił MTC i MJCDT to z tym może być problem choć ja osobiście nie widzę przeciwskazań..

- Dzwoneczek MJJ
Romanse na linii MTC & MJCDT trwają... xDGusia_19 pisze:madisson napisał:
co do połączenia sił MTC i MJCDT to z tym może być problem choć ja osobiście nie widzę przeciwskazań..
Ja też nie widzę przeciwskazań, fajnie by było zrobić to razem według tego jak pierwotnie to było ustalone
Zobaczymy co się urodzi, bynajmniej nie za 9mc-y.

One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...
Ja, podobnie jak aga_1414, rezygnuję.
Przepraszam...i także życzę powodzenia. Żeby Wam coś dobrego z tego wyszło.
Jeśli LiberianGirl1989 nadal chce stworzyć ze mną ten tekst na biuletyny, to oczywiście bardzo chętnie pomogę, ale nie narzucam się.
Przepraszam...i także życzę powodzenia. Żeby Wam coś dobrego z tego wyszło.
Jeśli LiberianGirl1989 nadal chce stworzyć ze mną ten tekst na biuletyny, to oczywiście bardzo chętnie pomogę, ale nie narzucam się.

I'm so glad I found You, You're my Angel in disguise.