Gusia_19 pisze:Posłuchaj słuchałam raz audycji o "Harrym Potterze" i moim zdaniem nie podawali obiektywnych opini na ten temat tylko dzwonili ludzie(w większości starsi) nie mający pojęcia o tym, kierujący się opinią to samo zło, zakazać tego. (...)
Pytałam się o polityczne audycje, stricte wyborcze, ale ok. Jest taki dział: "Rozmowy niedokończone", gdzie dzwonią ludzie z całego świata, ale głównie z USA (są nadawane w nocy w optymalnych godzinach dla tej długości geograficznej) i czasami można trafić na bardzo interesujące tamaty związane z techniką, biotechnologią, chemią itd. Są też tematy społeczne. Co do "HP" to jest to jak dla mnie ksiązka, którą przyjemnie się czyta i dzięki temu w większym stopniu oddziałowuje na młodego poddatnego czytelnika. Jest nasycona przekazem podprogowym, poza tym pod przykrywką magii dokonują się czarne msze (bodajże tom IV str... 666), gdzię w kotle gotują i przywołują postaci z zaświatów. Podobne obrządki z resztą w swoich publikacjach opisywał LaVey. Uważam, iż ta ksiązka ma negatywny wpływ na społeczeństwo i jest to moje własne poparte spostrzeżeniami zdanie. I myślę, że każdy może wydać swoją recenzję tej ksiązki na łamach radia (np. + za kompozycję, - za treść). Jeżeli są one za bardzo subiektywne to przecież my jako ludzi myślący może je przfiltrować i wyciągnąć z nich to z czym się zgadzamy, a odrzucić to z czym nie. Tak jak w każdym innym przypadku.
Co do narodu Żydowskiego. Temat szeroki. No nie wiem o jakie konretnie audycje chodziło, ale pamiętaj, że ten naród jest ściśle podzielony na biednych i bogatych. Oglądnij sobie "Pianistę" gdzie ojciec Władysława opowiada się przeciwko bogatym amerykańskim bankierom Żydowskim (może chodziło o Rockefellera, Warburga czy Rothschilda). W każdym razie dla Żydów wyznających talmud polscy jak i rozproszeni po całej Europie Żydzi to już nie ich bracia, bo zmieszali się z gojami i tak właściwie to nie kryją się z tym, że naród Żydowski powinnien być czysty i że 'dążą' do tego. (Dużo obecnie Polaków nosi żydowskie nazwiska ze strony ojca, ale jedynie z łona matki Żydówki wg religii może narodzić się członek tej rasy).
Co do staruszki to chyba wiem o jaki filmik Ci chodzi na YT (ale nie pamiętam czy to czasami partii nie dotyczyła), ale mniejsza o to, bo jedna starsza kobieta nie może świadczyć za całe radio, partię. Jest przesłanką do dalszych przemyśleń. Niektórzy zwolennicy PO klną co drugie słowo, demolują mienie miasta, piją w nadmarze, ćpają i powiedziałabym, że jest to liczniejsza grupa. Obserwuę to na codzień, wychwalanie liberalizmu w postaci PO. No i do ich popleczników zaliczają się właśnie i tacy ludzie. Ale bynajmniej nie będę osądzać całej partii jak i innych prawych obywateli opowiadających się za tą partią na podstawie cociaż znacznej, ale jednak w stosunku do wszystkich małej grupy osób.
Gusia_19 pisze:Jest tak, ale tu wyrażają opinię jest dobrym kandydatem, a ludzie zadecyducie. A RM co zrobiło, tylko na PIS, non stop trąbili zero objekcji w tym i narzucanie.
No jak widzisz to była riposta na wypowiedź o Panu Jarosławie, który jest politykiem jak i Pani Hanna, dlatego podałam taki przykład.
Natomiast w RM sa przyjmowani tacy politycy jacy przyjmą zaproszenie. Zdarzają się bardzo często z Lewicy posłowie. Natomiast z tego co słyszałam członkowie PO nie są chętni przyjśc i się wypowiedzieć i odrzucają zaproszenia. No to chyba świadczy o nich, może za małe progi w tym radiu.
Gusia_19 pisze:Nie pamiętam jaki biskup, ale po tragedi w Smoleńsku, powiedział na kazaniu "żałuę że nie rozbił się samolot z Tuskiem jak leciał"- to dla mnie też jest chora wypowiedź i pokazuje, że szanuje się tylko życie tych co im odpowiadają, a jak ktoś nie odpowiada to jakby prawa do życia nie miał.
Wiem, że sa takie ekstremalne wypowiedzi. Nie brak ich w mediach niezależnych i uchronić się nie można. Tyle teorii spiskowych powstało na temat katastrofy, że będzie się to ciągło latami. Jestem ciekawa jaką teorię wysunął Bubel, na pewno ostrą.
Ps. I podstawa, ja nie sakralizuję RM, ale potrafię dostrzec też plusy. Ojciec dyrektor ma zapędy autorytarne i czasami Jego przemówienia mogą bardzo zszokować, ponieważ raczej na pewno w swoich poglądach jest ściśle subiektywny, ale On to nie całe radio i należy o tym pamiętać.
Wiem o co Ci chodzi Gusia. Mnie również irytowałoby stado bezmyślców, którzy głosują, bo nie umieją się sami odnaleźć w polityce i muszą mieć wszystko podane na tacy albo patrzą na wygląd kondydatów i inne poboczne cechy. I to nie tylko dotyczy zwolenników PiS-u. Ale chciałam wiedzieć tylko jakie Twoje spostrzeżenia przyczyniły się do wydawania tak stanowczych opinni na temat tego radia.
* I wcale nie szufladkuję Cię do TVN. Bardzo często oglądam tę stację. Nie mam zamiaru wystosowywać żadnych działów w postaci przypisywania konkretnych poglądów do danych osób czy mediów. Niektórzy tak postąpili zaraz w kampanię PiS wmieszając moherowe berety i RM. I powtózę raz jeszcze: najwyższy juz czas wyklarować z tego zmętniałego starą włóczką roztworu czystą POLITYKĘ w tej oto dyskusji.