Black.Emo.Bad.Girl. czyli eloł xd .

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Madzia

Post autor: Madzia »

Witam na forum ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Witam na forum :)

Ciekawie na pewno należeć do jakieś subkultury. Ale to nas często pozbawia obiektywizmu i tego co nazywamy naszą własną tożsamością.
Mam nadzieję, że o tym nie zapomnisz ;)

Z chęcią poczytam Twoje posty, bo jestem ciekawa Twego światopoglądu, bo jak na razie nie wiele miałam doczynienia z ludźmi 'emo'. Ale tak jak inni zwracam uwagę na zasady poprawnej polszczyzny (szczególnie interpunkcję), bo powiem szczerze, że jak na razie wybitnie przyjemnie Twoich postów mi się nie czytało.

Jeszcze raz witam serdecznie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

nie znam się na emo...możesz mi coś więcej na ten temat powiedzieć tzn na temat ludzi emo.
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Black.Emo.Bad.Girl.

Post autor: Black.Emo.Bad.Girl. »

mnie nie chodzi o to , aby ubierać się jak emo , słuchać muzyki , odpowiedniej dla tej subkultury . Emo to ludzie , którzy cierpią , a nie dlatego , że mają czarną bluzkę z czachą i wymalowaną twarz. Nie. Ja w swoim znaczeniu cierpię dlatego , uważam się za emo. Natomiast wcale nie chcę i nie muszę używać stylu pisma charakterystycznego dla tej subkultury , bo to forum o Michaelu. Na tym kończę ten temat, bo nie chcę się kłócić z powodu światopoglądów , bo każdy inaczej może odbierać pewne słowa . Koniec .
M.J.[*] pisze:Widzisz...średnia człowieka w szkole nie jest dowodem na inteligencję
doskonale wiem o tym . Wiem też to , że mogę nie mieć pojęcia na wiele tematów , chociażby nie za dużo mam do powiedzenia jeśli chodzi np. o religię , piłkę nożną , antropologię . Natomiast wiem iż w innych dziedzinach jestem dobra . A tą średnią napisałam z wściekłości , bo akurat miałam niezbyt dobry dzień . I pewnie jestem głupia .

Dama Kameliowa pisze:Skoro kumpluje się z Julią, ma 12-13 lat. 5.0 w piątej klasie to żaden wysiłek.
Nie będę ujawniać swojego wieku , ponieważ nie uważam aby to zmieniło przebieg naszych dyskusji . Powiem Ci jedynie tyle , że nie chodzę do piątej klasy , a Julia jest moją kuzynką . Oczywiście mogłaś nie wiedzieć , więc nie mam Ci tego w żadnym wypadku za złe . Jednak dla każdego wysiłkiem jest osiągnięcie sukcesu , w tej dziedzinie w której nie jest dobry . Tak więc jeśli dla kogoś osiągnięcie np. 5 z matematyki nie jest żadnym wysiłkiem , dla innej osoby nawet marna trója to wielki wyczyn . O tym się chyba nie powinno dyskutować .

wytłumaczę jeszcze dlaczego napisałam , że jestem dziwna :
a) czasami potrafię przesiedzieć kilka godzin , gapiąc się w okno . Patrzeć jak drzewa zmieniają kolor liści , jak ptak walczy o każdą drobinkę jedzenia , jak jedzie pociąg, jak przechodnie kłócą się . Naturalnie w tym czasie mogłabym zrobić coś pożytecznego , pomóc komuś , odrobić lekcje , obejrzeć dobry film , ale nie . To świat za oknem wydaje się być moim filmem , który skończy się kiedy opuszczę rolety .
b) jednego dnia mogę przegadać z Tobą trzy godziny , drugiego nie odpowiem na zwykłe ,, cześć " ,
c) słucham dziwacznej muzyki ( oczywiście pomijając Michaela ;-) ) ,
d)nie zależy mi jak wyglądam , mogę iść do szkoły rozczochrana i z plamą białej pasty do zębów na bluzce ,
e) często napadają mnie myśli , czy ja w ogóle żyję i czy moje miasto to aby przypadkiem nie drugie życie . Bo skąd mam wiedzieć kiedy umrę ? Że już nie wrócę ze szkoły ?
f) nie okazuję zbytnich uczuć ludziom , jestem raczej chłodna .
g) gdy wychodzę z łazienki , w ogóle nie mam pewności , czy aby na pewno zakręciłam kran . Często wracam się i sprawdzam po kilkanaście razy , ale i tak nie wiem czy woda nie kapie .
Mam nadzieję , że to wystarczy , bo na tym moja dziwność się nie kończy .

Czy chcielibyście coś jeszcze o mnie wiedzieć ? Pytajcie . Bo jak ktoś mądry powiedział : ,, Kto pyta , nie błądzi " . Tak więc jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o mich upodobaniach i zainteresowaniach piszcie .
Pozdrawiam .
Just beat it . ! beat it . !
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Witam na forum ;)
A ja mam pytanie co to znaczy że słuchasz dziwnej muzyki??
Bo mnie to zaintrygowało jaką muzykę uważasz za DZIWNĄ ;-)
Black.Emo.Bad.Girl.

Post autor: Black.Emo.Bad.Girl. »

Anet18 pisze: jaką muzykę uważasz za DZIWNĄ
po prostu taką dość nieznaną , niszową , w której większość moich znajomych nie może znieść ;-) .
Ale słucham też tych bardziej znanych i docenionych kawałków .
Ogółem słucham : oczywiście Michaela , The Jackson 5 , Neny Anderson , Agnieszki Chylińskiej , afrykańskich rytmów np. Rage , Awa - Klash , czasem też jazzu np. Sade . Bardzo lubię też utwory Fryderyka Chopina , zespołu Gazebo oraz Fools Garde . A oprócz tego pojedynczych , jakiś przypadkowo wygrzebanych utworów ;] .
Just beat it . ! beat it . !
ODPOWIEDZ