Katastrofa w Smoleńsku. Śmierć prezydenta RP.
Katastrofa w Smoleńsku. Śmierć prezydenta RP.
Dzisiaj zginęło 87 osób a w tym Prezydent Polski z żoną i innymi ważnymi osobami (dokładnie nie wiem) :( W wypadku, lecieli z lotniska do do lotniska w smoleńsku i zachaczyli o drzewo.
10 kwietnia 2010 roku w wyniku katastrofy lotniczej zginęło 88 osób, w tym najważniejsze osoby w państwie:
Prezydent z małżonką,
szef NBP Sławomir Skrzypek,
wicemarszałek,
szef IPN Janusz Kurtyka,
Ryszard Kaczorowski,
Ryszard Szmajdziński,
Franciszek Gągor,
Przemysław Gosiewski,
Władysław Stasiak,
Andrzej Kremer
Izabella Jaruga Nowacka,
posłowie, kilku biskupów.
Lista osób
EDIT:
Mamy anarchię polityczną i moralną... Bedziemy mieć przyśpieszone wybory prezydenckie - w ciągu 60 dni.
Premier zwołuje nadzwyczajne posiedzenie sejmu.
Putin zwołuje komisję, która ma zbadac przyczyny katastrofy.
Będą spekulacje, że to zamach na nasze państwo. Wszyscy z Katyniem mają jednoznaczne skojarzenia, jeżeli chodzi o zbrodniarzy. Czy to Rosja sie okarzę. Na razie pozostaje smutek. Ten sam co 70 lat temu. Jak powiedziała Aisha zginęła elita.
Nie podoba mi się to, że katastrofę będą badać rosyjscy specjaliści... Przecież to polscy powinni tam być i osądzić co i jak.
Może przynajmniej teraz spojrzą na Polaków z innej perspektywy. Idę ku romantycznemu mesjanizmu.
Jutro jest niedziela Bożego miłosierdzia. Dokładnie 5 lat temu również w wigilię tego święta zmarł Nasz Ojciec Święty - Jan Paweł II. Bóg zabiera nam Takich ludzi, nie bez powodu. Na pewno. Przynajmniej pragnę w to wierzyć...
Prezydent z małżonką,
szef NBP Sławomir Skrzypek,
wicemarszałek,
szef IPN Janusz Kurtyka,
Ryszard Kaczorowski,
Ryszard Szmajdziński,
Franciszek Gągor,
Przemysław Gosiewski,
Władysław Stasiak,
Andrzej Kremer
Izabella Jaruga Nowacka,
posłowie, kilku biskupów.
Lista osób
EDIT:
Mamy anarchię polityczną i moralną... Bedziemy mieć przyśpieszone wybory prezydenckie - w ciągu 60 dni.
Będą spekulacje, że to zamach na nasze państwo. Wszyscy z Katyniem mają jednoznaczne skojarzenia, jeżeli chodzi o zbrodniarzy. Czy to Rosja sie okarzę. Na razie pozostaje smutek. Ten sam co 70 lat temu. Jak powiedziała Aisha zginęła elita.
Nie podoba mi się to, że katastrofę będą badać rosyjscy specjaliści... Przecież to polscy powinni tam być i osądzić co i jak.
Może przynajmniej teraz spojrzą na Polaków z innej perspektywy. Idę ku romantycznemu mesjanizmu.
Jutro jest niedziela Bożego miłosierdzia. Dokładnie 5 lat temu również w wigilię tego święta zmarł Nasz Ojciec Święty - Jan Paweł II. Bóg zabiera nam Takich ludzi, nie bez powodu. Na pewno. Przynajmniej pragnę w to wierzyć...
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 12:45 przez Sybirra, łącznie zmieniany 6 razy.
- Man in the mirror
Gdzie są jakies potwierdzone informacje...........:(
Premier zwolal nadzwyczajne posiedzenie rządu....
Jestem w wielkim szoku ....
Premier zwolal nadzwyczajne posiedzenie rządu....
Jestem w wielkim szoku ....
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 10:34 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 2 razy.
- little_susie
- billiejean89
Mamy anarchię polityczną i moralną... Bedziemy mieć przyśpieszone wybory prezydenckie - w ciągu 60 dni.Patiii pisze:Nie mogę w to uwierzyć.To straszne,siedzę i płaczę jak głupia.Boże,dlaczego?!Jak ktoś już wspomniał w SB,,Osierocony kraj''i ja się z tym zgadzam,niestety ;( [*][*]
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 10:36 przez Sybirra, łącznie zmieniany 1 raz.