Justin Bieber

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

Post autor: Billie Jean M.J. »

o... przeczytałam właśnie , że to usher zaproponował mu kontrakt płytowy .podobno zauważył biebera na jakimś filmiku w youtube...
Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Skoro ktoś odświeżył temat to i ja się wypowiem.Co do rzeczonego biebera...nie znoszę takich dziecięcych "gwiazd",wymuskanych,z głupim uśmiechem pt."hej,jestem produktem marketingowym,kupisz mnie?".Wygląda to to jakby wyjechało na jednej taśmie produkcyjnej obok zaca efrona,jonasów czy innych disneyowskich shitów stworzonych po to żeby małolaty piszczały i kupowały różne fascynujące gadżety z wizerunkiem swojej gwiazdy,od plakatów i koszulek poczynając,na majtkach kończąc.W takich przypadkach muzyka jest tylko dodatkiem do wizerunku."Cholera przecież musi coś robić,aaa dobra niech śpiewa"działa to mniej więcej na takiej zasadzie.Żenujące są dziewczynki które zarzekają się,że są fankami takiego biebera,że tworzy super muzykę bla bla bla,a gadają tylko o tym jaki jest śliczy,jaki słodki itd.Rzygawica.
Szkoda tylko tych dzieci,które rzucają się na na ten stuff patrosząc sobie mózgownicę i przy okazji nakręcając maszynkę do wytwarzania nowych podobnych beznadzieji,którymi świat muzyczny został zalany.
Patrząc na tego biebera i dziecięco młodzieżowy szołbiz nasuwa mi się myśl,że koniec świata to nie jest jednak taki głupi pomysł...
adula.8

Post autor: adula.8 »

Zdecydowanie sie z Wami zgadzam. Jednak mimo wszystko jest teraz na topie. Ma swoje 5 minut, które - swoją drogą -ciekawe ile będzie trwało..
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Streetwalker zgadzam się z Tobą. Takie zapatrzone fanki
( bez urazy bo nie wszystkie ) uważają że ta gwiazdeczka jest lepsza od Michaela.
Po prostu żałosne.
Ostatnio zmieniony pn, 22 mar 2010, 21:15 przez Agnieszkaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

On faktycznie jest taką gwiazdeczką disneya ale moim zdaniem nie powinniśmy tutaj pisać o tym że ludzie którzy go słuchają nie mają gustu, nawet jeżeli to jest prawda. o gustach się nie dyskutuje. Jednym się może podobać naprzykład phunk a innym rock lub pop i nie uważam aby jedni byli gorsi od drugich. Zauważcie, że połowa osób którzy go słuchają to albo 7-10 latki którym w tym wieku ta muzyka się podoba, albo nastolatki które się w nim zakochały. przypomnijcie sobie jakiej muzyki słuchaliście w wieku 7, 8 lat. Ja słuchałam Crazy froga( bez komentarza) i uważałam że jest to cudo, a jazz i pop uważałam za jakąś fatamorgane, która mnie prześladuje gdy włączam radio,a teraz bez tej muzyki dnia nie przeżyje ;-)
love you michael!
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Billie Jean M.J. pisze:o gustach się nie dyskutuje.
błąd!błąd!błąd!o gustach powinno się dyskutować,rozważyć wszystkie za i przeciw.przynajmniej ja tak lubię;3
Billie Jean M.J. pisze:przypomnijcie sobie jakiej muzyki słuchaliście w wieku 7, 8 lat.
no,ja słuchałam Michaela,wtedy takich bieberów disneyowskich jeszcze nawet nie było.ale były boysbandy,których nie słuchałam i uważałam za beznadziejne,więc jak widać i siedmiolatek może mieć dobry gust muzyczny i wiekiem się tu wykręcać nie należy;)teraz po prostu działa to inaczej,jak już wczesniej pisałam działa większa maszyna nakręcająca dziewczyny na takie gówno,te wszystkie gadżety itd.płyty są gdzieś na końcu listy must-have fanek.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Streetwalker pisze:Billie Jean M.J. napisał:
przypomnijcie sobie jakiej muzyki słuchaliście w wieku 7, 8 lat.
Ja słuchałam Queenu i poznawałam muzykę klasyczną oraz Michaela, nie mam się czego wstydzić ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

Eva pisze:poznawałam muzykę klasyczną oraz Michaela
muzykę klasyczną to ja wtedy też zaczęłam poznawac. ba ja ją zaczęłam grac, ale kręciły mnie wtedy rąbanki które się promowało i promuje na świecie, w telewizji w radiu w gazetach internecie itd... Michaela niestety nie mogłam poznawać ponieważ nawet o nim nie wiedziałam ;/ Eva, czy doceniałaś tak bardzo muzykę klasyczną jak teraz? Ja na przykład nie. Teraz rozumiem np. piękno Preludium e-moll nr.4 Chopina z opery 28, ale jak byłam małym dzieckiem to było mi to obojętne, ważne było dla mnie to aby się przy tym nie nudzić. Teraz jak włączam muzykę z tym co kiedyś słuchałam to aż mi uszy więdną...
love you michael!
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Nikt nie powiedział, że ja ja w ogóle doceniałam kiedykolwiek. W sumie to doceniam ale nie podoba mi się aż tak, żeby wzbudzała zachwyt. Wzbudza przynajmniej większy niż ten Bieber.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Billie Jean M.J. pisze:7, 8 lat.
Michael i Queen.

Coś mi mówi, że autorka jest fanką, tylko się przyznać nie chce. Ale nie będę oceniać nikogo.

Nie lubię Justina. To Hannah Montana w wersji męskiej. Ktoś już pisał tutaj na ten temat.
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

Dama Kameliowa pisze:Coś mi mówi, że autorka jest fanką, tylko się przyznać nie chce
a mnie coś mówi że Dama Kameliowa nie przeczytała wszystkich postów. Czy ja nie napisałam,że założyłam ten temat ze względu na przyjaciółkę? No chyba że sądzisz,że jestem jego fanką tylko dlatego, że go nie zbeształam za bycie gwiazdką Disneya. jak chcecie to mogę proszę: Justin Bieber to mały głupi chłopaczek który pisze chłam dla głupich nastolatek które mdleją jak zobaczą go robiącego serce z palców i nie dość że wygląda jak 12 latek pomimo swojego wieku to pisze do tego chłam dla bezguścia.

Koniec

Teraz mam nadzieje,że już nikt nie powie że jestem jego fanką, bo ja to raczej traktuję jako obrazę. A poza tym nie wiem jaki to fan, który się nie chce przyznać do tego że jest fanem swojego idola. ja jako fanka MJ ogłaszam to wszem i wobec jak się ktoś pyta , a nie nie przyznaje się do tego. I chyba wszyscy Fani z tego forum tak robią...
love you michael!
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

o jeju ale sie klotnia wywiazala.
Ja powiem tyle jesli chodzi o Biebera. ( i nie bede sie tutaj powolywac na nic zwiazanego z Michaelem tylko na własne odczucia).
Sądzę iż chłopak ma jakiś potencjał i kurcze przynajmniej jest jakiś taki normalny w tej całej plastikowo-rozbierano-popowej papce. Ostatnio rzadko widac teledysk gdzie nie ma elementu zwiazanego z erotyzmem, i w zwiazku z tym wolalabym zeby moje mlodsze rodzenstwo sluchalo Biebera niż innych tych wlasnie "topowych" piosenek.
To tyle na ten temat.
;-)
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

okussa pisze:o jeju ale sie klotnia wywiazala
Można uznać że troszkę ostrzejsza wymiana zdań ;-)

Ja też do Biebera nic nie mam bo go nie znam. Może to co napisałam dziwnie wyglądało. Po prostu wkurzyłam się na jego fanki ( oczywiście nie wszystkie ;-) ) Justin jako osoba wydaje się bardzo sympatyczny i jak wywnioskowałam z paru filmików na youtube tak jak my wielbi geniusz Michaela. Ciekawie tańczy i ma miły głos ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=qFhDd1s_jBI

"...Like The Way You Make Me Feel by Michael Jackson "
http://www.youtube.com/watch?v=SLwXE3fY2do

Tak po tej całej dyskusji zaciekawiona przejrzałam kilka filmików a moja złość na jego fanów wzrosła :zly: Niektórzy zachowują się jak dzicz ( poprzez to co piszą )
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

A ja wam powiem, że chłopak robi fajną muzykę. Nie oceniam go jako osoby, bo to jaki jest mnie kompletnie nie interesuje, ale kawałki ma łatwe i przyjemne dla ucha. Chłopak wydorośleje i będzie robił jeszcze lepszą muzykę ;-) ja jestem na tak, dla tego chłopca :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Panachea

Post autor: Panachea »

Co do Justina.... Zdecydowanie nie w moim stylu, ale nastolatki go kochają i jak na razie utrzymuje się na rynku muzycznym.
ODPOWIEDZ