Lady GaGa
Przerwę off topa i dodam coś od siebie ;)
Z ciekawości przesłuchałam kilka razy "The Fame". Parę utworów bardzo mi się spodobało, "Lovegame" i "Alejandro" mogę słuchać na okrągło. Nie wiem jaka Gaga jest sama w sobie, bo nie czytałam wywiadów z nią ani niczego innego na jej temat. Mogę za to śmiało powiedzieć, że bardzo podoba mi się jej pomysł na siebie. Jest chyba najbardziej ekscentryczną gwiazdą o jakiej kiedykolwiek słyszałam, a do tego bardzo utalentowaną. Wystarczy posłuchać jak śpiewa na żywo akompaniując sobie na fortepianie by zrozumieć, że jej sztuka to nie tylko muzyka i głos wykreowane komputerowo.
Jestem pewna, że Lady Gaga zapisze się na muzycznych kartach historii. Dlaczego? Chociażby ze względu na jej stroje. Widać wyraźnie, że wiele znanych celebrytek przechwyciło od niej styl ubierania się.
Nowa Madonna? Jak najbardziej.
Z ciekawości przesłuchałam kilka razy "The Fame". Parę utworów bardzo mi się spodobało, "Lovegame" i "Alejandro" mogę słuchać na okrągło. Nie wiem jaka Gaga jest sama w sobie, bo nie czytałam wywiadów z nią ani niczego innego na jej temat. Mogę za to śmiało powiedzieć, że bardzo podoba mi się jej pomysł na siebie. Jest chyba najbardziej ekscentryczną gwiazdą o jakiej kiedykolwiek słyszałam, a do tego bardzo utalentowaną. Wystarczy posłuchać jak śpiewa na żywo akompaniując sobie na fortepianie by zrozumieć, że jej sztuka to nie tylko muzyka i głos wykreowane komputerowo.
Jestem pewna, że Lady Gaga zapisze się na muzycznych kartach historii. Dlaczego? Chociażby ze względu na jej stroje. Widać wyraźnie, że wiele znanych celebrytek przechwyciło od niej styl ubierania się.
Nowa Madonna? Jak najbardziej.
[*]
- polishblacksoul
akaagnes, wypowiedz merytoryczna. mam podrzucic screeny teledyskow britney, madonny, beyone, BEP... wymieniac dalej? :)
> > > Po prostu dobra muzyka
podrzuciłam nie wypowiadając się ponieważ:polishblacksoul pisze:akaagnes, wypowiedz merytoryczna. mam podrzucic screeny teledyskow britney, madonny, beyone, BEP... wymieniac dalej? :)
- teledysk jest ostatnim ważnym wydarzeniem medialnym i dużo o nim się gada
- dotyczy LadyGaGa więc mieszczę się w temacie
- to co miałam do powiedzenia w sprawie GaGi to już tu wyraziłam
- to nie są emoty, nic nikogo nie obraża, nie uważam tego za spam,więc chyba regulaminu nie złamałam?
a jeśli złamałam to bardzo przepraszam. tu nigdy nic nie wiadomo...
właśnie zobrazowałam. przepraszam,że bez komentarza, ale na dziś już straciłam wenę.homesick pisze:oj....
nie o to chozi, tylko, ze o tym klipie jest dyskusja od kilku ladnych stron ;]
i tez nie wiedzialam, o co chodzi ze screenami ;)

chciałabym tylko nadmienić,że producentem jest DarkChild (Rodney Jerkins), ten od Michaela też - tak to ten.
i skoro wg niektórych jest taka zła, niewypał, tandeta, kicz... to dlaczego współpracują z nią najlepsi producenci, choreografowie, styliści i inni tacy z branży? ........
pozdrawiam. :)
- Lil' PrinCe eM.
ależ ja w ocenie czyjejś wartości artystycznej nie sugeruję się tym jak długo on bedzie na topie i czy w ogole kiedykolwiek na nim będzie...Detox pisze:Nie przesadzasz? Rozumiem ,że Ci się może podobać no ale nie zapominajcie o innych ponad czasowych artystach. Jeżeli mam porównywać MJ z Gagą to MJ dam 1000 punktow a jej dam jakieś 30. Ile razy MJ jest lepszy? To trzeba policzyćLil' PrinCe eM. pisze:Ghhhaa Ghhhaaaa jest najlepsza na świecie! to zdecydowanie najwybitniejsza artystka po Michaelu Jacksonie, w dziejach ludzkości!A jest cała masa arytstów którym dał bym około 300-400 punktów
To tylko moje zdanie. Ale aż takie oceny dot. artystki która jest na topie jakiś rok to dla mnei lekka przesada

a z MJ nigdy jej nie będę porównywał, to że jest ona w mojej opini na drugim miejscu

Every day create your History!!!
MJ [']
MJ [']
Uważam, że Speechless jest cudowne
Myślę, że to po części przez/dzięki Michaelowi, zakochałam się w tej piosence. Powinna więcej takich nagrać. Ma dobry głos do takich ballad, lepiej w nich brzmi niż w tanecznej muzyce. Choć nie powiem, w 2008 słuchałam Just dance cały czas, doprawiłam jeszcze MJem i wieczór muzyczny jak znalazł. Mimo, że mam mieszane uczucia co do Gagi mam nadzieję, że jednak coś osiągnie.

Myślę, że to po części przez/dzięki Michaelowi, zakochałam się w tej piosence. Powinna więcej takich nagrać. Ma dobry głos do takich ballad, lepiej w nich brzmi niż w tanecznej muzyce. Choć nie powiem, w 2008 słuchałam Just dance cały czas, doprawiłam jeszcze MJem i wieczór muzyczny jak znalazł. Mimo, że mam mieszane uczucia co do Gagi mam nadzieję, że jednak coś osiągnie.

- Man in the mirror
Man in the mirror
W teledysku do piosenki Paparazzi Gaga przedstawia możliwe ze na podstawie własnych przeżyć historie o sławnej dziewczynie która pada ofiarą chłopaka próbującego zrobić z siebie celebrytę przez wykorzystanie jej sławy .Ta dziewczyna ma tego dosyć i zabija go dosypując mu do drinka trucizny . A teledysk do piosenki ''Telephone'' jest kontynuacją teledysku do Paparazzi .
Takie jest moje zdanie na twoje pytanie:)
W teledysku do piosenki Paparazzi Gaga przedstawia możliwe ze na podstawie własnych przeżyć historie o sławnej dziewczynie która pada ofiarą chłopaka próbującego zrobić z siebie celebrytę przez wykorzystanie jej sławy .Ta dziewczyna ma tego dosyć i zabija go dosypując mu do drinka trucizny . A teledysk do piosenki ''Telephone'' jest kontynuacją teledysku do Paparazzi .
Takie jest moje zdanie na twoje pytanie:)
- Mrkariinka
Śledze od dawna ten wątek i mam pytanie do akaagnes
Miałaś chyba jechać na koncert Gagi 28 lutego. Jakie wrażenia?
A co do samej artystki, to nie przepadam za jej osobą, ale to nie to się liczy.Nie obchodzi mnie jak wygląda bo wiele osób za jej dziwne stroje próbuje ją oceniać. A ja mam to gdzieś może wyjśc nawet w wiaderku na głowie i do reszty nago.
[ chodź w nowym teledysku Telephone już bardzo dużo odkryła ]
Ostatnie czasy bardzo dobrze sobie radzi w branży muzycznej. Ma u mnie duzego plusa, za współprace z Beyonce
Miałaś chyba jechać na koncert Gagi 28 lutego. Jakie wrażenia?

A co do samej artystki, to nie przepadam za jej osobą, ale to nie to się liczy.Nie obchodzi mnie jak wygląda bo wiele osób za jej dziwne stroje próbuje ją oceniać. A ja mam to gdzieś może wyjśc nawet w wiaderku na głowie i do reszty nago.

Ostatnie czasy bardzo dobrze sobie radzi w branży muzycznej. Ma u mnie duzego plusa, za współprace z Beyonce
- marcinokor
Telephone
Zastanawiam się co myślicie o tym całym "Telephone"? Dla mnie jest całkiem niezły, ale i straszny. W końcu trują tam ludzi.

Re: Telephone
Mnie się podoba. Lubię Beyonce i Gagę w sumie też. Może nie uwielbiam, ale nie mam nic przeciwko niej. Jest może i ekscentryczna, dość kontrowersyjna, ale ma niezłe piosenki. Ma na siebie pomysł i dzięki temu wybija się spośród miałkości i bylejakości. Jest przez to zapamiętana. A że teledyski ma takie jakie ma, czyli dużo nagości i "krwi"; no cóż, albo trzeba to zaakceptować i nie brać na poważnie, bo to tylko teledysk...albo sobie odpuścić jej słuchanie i oglądanie, dla spokoju wewn.marcinokor pisze:Zastanawiam się co myślicie o tym całym "Telephone"? Dla mnie jest całkiem niezły, ale i straszny. W końcu trują tam ludzi.
1958 - forever...