Odchodzą Znane Osobistości [*]

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Patiii

Post autor: Patiii »

[*]

Smutne :surrender:

I strasznie przykro się zrobiło,zszokowała mnie Jego śmierć :( Nie ukrywam,że bardzo lubiłam tego aktora.Zawsze bardzo cieszyłam się,gdy w tv leciał,,Kogel mogel'',bo wręcz uwielbiam Go,jako Zenona Solskiego.Wcielił się niesamowicie w swoją rolę.Ale co się dziwić-w końcu bardzo dobry aktor.
Eh...
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!

PT <3

Obrazek
Apsiek

Post autor: Apsiek »

Freddy pisze:Jerzy Turek nie żyje
Szczerze bardzo, bardzo zasmuciła mnie ta wiadomość :smutek: Przyznam, że większości wymienionych w fotogalerii na onecie filmów w których grał Pan Jerzy nawet nie kojarzę (ze względu na to że za tą formą rozrywki nie przepadam) to jednak jest mi on znanym aktorem - za sprawą listonosza Józefa ze "Złotopolskich" ;-) W latach 90 tych śledziłam niemal większość seriali które już dzisiaj mają pewnie ponad 1000 odcinków tak więc rola Pana Józefa jest mi dość znana. Chociaż "Złotopolskich" nie oglądam już od dawna to uważam że Pan Jerzy był jednym z najbardziej utalentowanych aktorów współczesnych i dawnych lat. Wprawdzie swoje lata już przeżył, wiele zrobił dla polskiego filmu to jednak smutek pozostał :smutek: Ciekawa jestem zaś jaka była przyczyna śmierci ponieważ na onecie nie zostało to uwzględnione a przecież mógł jeszcze żyć. Czy to tylko kwestia wieku? Mimo wszystko wierzę, że teraz tam gdzieś w tym lepszym świecie spotkali się z Panem Dionizym, ta dwójka była naprawdę niesamowita ;-) Niech spoczywają w pokoju [*].
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Doug Fieger

August 20, 1952 - February 14, 2010

wokalista i gitarzysta zespołu The Knack, kompozytor największego hitu grupy z 1979 r. My Sharona
http://www.youtube.com/watch?v=h3ADektyDhM
Przegrał 6-letnią walkę z rakiem.

Piosenka znalazła się w soundtracku do filmu Reality Bites. Pamiętacie Winonę Ryder, Ethana Hawke, Janeane Garofalo i Steve'a Zahna tańczących w sklepie?
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

David Brown

28 lipca 1916r. - 1 lutego 2010r.

Amerykański pisarz, producent i aktor działający w branży filmowej przez sześć dekad. Był sześciokrotnie nominowany do Oskara.

Brown od wielu lat zmagał się z niewydolnością nerek, zmarł 1 lutego 2010 roku. Miał 93 lata.'

Hitami które wyreżyserował były między innymi : Żądło, Gracz, Kokon, Szczęki czy Wożąc panią Daisy.
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Mark Linkous, lider Sparklehorse, nie żyje. Zmarł 6 marca, przy alejce, niedaleko domu przyjaciela, w Knoxville, Tennessee. Popełnił samobójstwo, strzelając sobie w serce.
Zostawił po sobie świetne płyty, z genialną It's A Wonderful Life Sparklehorse na czele, gdzie wokalnie udzielają się PJ Harvey i Nina Persson. O jego współpracy z Niną Persson (wokalistka Cardigans) pisałem tu. W tym roku miał się ukazać owoc jego współpracy z Danger Mouse i Davidem Lynchem, Dark Night Of The Soul, od ub. roku osiągalna w sieci. Jedna z lepszych płyt 2009 r., według mnie.
Miał wystąpić na Off Festival w tym roku. Przed chwilą odebrałem bilet...
Więcej TU<<.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Viola.

Post autor: Viola. »

Dziś odszedł Corey Haim. Miał 38 lat.
"Aktor został znaleziony nieprzytomny przez swoją matkę w mieszkaniu w Los Angeles. Został przewieziony do szpitala Providence St. Joseph's Medical Center, gdzie około 15 czasu lokalnego stwierdzono zgon. Prawdopodobną przyczyną śmierci Haima było przedawkowanie narkotyków. "
Awatar użytkownika
Tonka

Post autor: Tonka »

Viola, strasznie mi smutno, nie wiedziałem, że zmarł Corey Haim ;(
Film "Prawo Jazdy" - z nim i drugim Coreyem, czyli Coreyem Feldmanem, notabene wielkim fanem Michaela - był prawdziwym hitem komediowym lat 80'.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

W Rzymie w sobotę zmarł He Pingping - najmniejszy człowiek świata według Guinnessa. He miał zaledwie 74 cm. wzrostu.

Jak poinformował szef organizacji Guinness, He poczuł silny ból w klatce piersiowej i został przewieziony do szpitala. Tam zmarł jeszcze tego samego dnia mając zaledwie 22 lata.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

W Środę, w wieku 85 lat zmarł nagle kompozytor, pianista, jazzman Tadeusz Prejzner
[*]
więcej na temat
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Viola.

Post autor: Viola. »

Dziś odszedł Fess Parker. Jak donosi TMZ, aktor umarł z przyczyn naturalnych. Miał 85 lat.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Dziś mija 20 lat od śmierci Ryana Whitea.
Ryan Wayne White (ur. 6 grudnia 1971 r. w Kokomo w stanie Indiana w USA, zm. 8 kwietnia 1990 r. w Indianapolis) był amerykańskim chłopcem, który stał się międzynarodowym symbolem dziecięcej walki z HIV/AIDS, po wydaleniu go ze szkoły z powodu nosicielstwa wirusa. Michael Jackson napisał i wydał specjalny singiel Gone Too Soon, który upamiętnia jego długą i wyczerpującą walkę z chorobą, która skończyła się wygraną, gdyż chłopiec żył "dłużej" o 5 lat. Michael Jackson przebywał i często rozmawiał z Ryanem na terenie swego rancza Neverland. Gwiazdor bardzo zaprzyjaźnił się z Ryanem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryan_White

Zawszę będę go pamiętała...
Obrazek
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

8 kwietnia 2010 r. zmarł Malcolm McLaren. Znany jako promotor punk rocka. Menager zespołu Sex Pistols i Adam And The Ants. W 1993 r. nagrał "Paris, Paris" duet z francuską gwiazdą kina Catherine Deneuve.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Malcolm_McLaren
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Zmarła Lena Horne, znana nam z roli Glindy w The Wiz.

Obrazek

Lena Horne - amerykańska czarnoskóra aktorka filmowa i śpiewaczka, która by zostać hollywoodzką gwiazdą, musiała stoczyć walkę z rasizmem
Horne urodziła się 30 czerwca 1917 roku w Nowym Jorku. Rozpoczęła swoja karierę w legendarnym harlemskim "Cotton Club" jako tancerka, w wieku 16 lat. Wyjechała do Hollywood w późnych latach 30., gdzie swoją rolą w filmie "Stormy Weather" utorowała drogę innym czarnoskórym artystkom.
Osobowość sceniczna aktorki cechowała tajemniczość, elegancja i seksapil, co pomogło jej w karierze muzycznej - zauroczyła publiczność swoim śpiewem w nocnych klubach, wykonując jedną ze swoich najsłynniejszych piosenek, o tym samy co film tytule - "Stormy Weather".
We wczesnej fazie kariery nazywano ją "Negro Cinderella". Była wszechstronnie utalentowana, piękna, uchodziła za wyniosłą. Jej niezadowolenie i frustracje związane z trudnością zbudowania kariery doprowadziły ją do zgorzknienia. Nie chciała przyjmować ról, jakie dostawały wtedy czarne aktorki: służących lub prostytutek.
Pierwszą ważniejszą rolę zagrała w 1969 roku u boku Richarda Widmarka w filmie "Death of a Gunfighter". Póżniej zagrała Dobrą Czarownicę w "Czarnoksiężniku z krainy Oz" Sidneya Lumeta - filmie z Dianą Ross i Michaelem Jacksonem.
- Nienawidziłam Hollywood i czułam się bardzo samotna - powiedziała kiedyś Horne w wywiadzie dla magazynu "Time". - Czarni artyści nie mogli się tam dobrze czuć. Horne wróciła do swojego rodzinnego miasta - Nowego Jorku i zrobiła tam karierę jako śpiewaczka w nocnych klubach i teatrach i w telewizji. Zdobyła dwie nagrody Grammy.
W 1981 roku otrzymała Tony Award za broadwayowskie show "Lena Horne: The Lady and Her Music".
Lena Horne zmarła w wieku 92 lat w nowojorskim szpitalu.
za:onet.pl
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

"Maciej Kozłowski znany aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Aktor zmagał się z wirusowym zapaleniem wątroby typu C. Miał 53 lata.
Popularność Kozłowskiemu przyniosły przede wszystkim rolę złych charakterów w takich filmach jak: Kroll, Psy, Lista Schindlera. Wystąpił między innymi w takich filmach jak "Kingsajz", "Ucieczka z kina Wolność", "Killer" czy "Świadek koronny"."

tvn24.pl
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

A ostatnio mówiłem widząc go w tv : Ale on marnie coś wygląda.Pewnie jest chory.....
Szok.Wielka , wielka strata.Niezapomniany Jaroszy :)
Gone too soon [*]
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
ODPOWIEDZ