Muszka...
Muszka...
Hey! Ostatnio zaczęłam rysować. Narysowałam kilka rysunków, ale nie wiem do kogo mam się zwrócic z prośbą o ich skrytykowanie. Jak je komuś pokazuje, to poprostu jest mu głupio powiedzieć, co mu się nie podoba. Chciałabym usłyszeć szczere słowa krytyki. Wiem, że są tu ludzie, którym rysowanie wychodzi lepiej. Gorąca Was proszę, żebyście ocenili moją pracę. Zależy mi przedewszystkim na KRYTYCE, bo chciałabym poprawić to, co tylko mogę. Dziękuję i pozdrawiam ;)
http://www.megaupload.com/?d=Z8LNKPAN
PS. mam jeszcze kilka innych prac, ale gdzieś je zapodziałam, jak tylko je odnajde, to wstawie ;D
http://www.megaupload.com/?d=Z8LNKPAN
PS. mam jeszcze kilka innych prac, ale gdzieś je zapodziałam, jak tylko je odnajde, to wstawie ;D
People say I'm not okay
Cause I love such elementary things ...
It's been my fate
To compensate
For the childhood I've never known...
Heve You seen my childhood ?
It's been my fate
To compensate
- insomniaof
raz, dwa - próba mikrofonu.
prosisz o krytykę? trafiłaś pod właściwy adres
zacznijmy od góry: kształt kapelusza świetny, ale jak pamiętam on w oryginale jest czarny, a tu taki blady wyszedł. włosy są bardzo płaskie - nie ma w nich odblasków jakie są zazwyczaj na włosach. twarz jest taka nijaka - wcale nie czuje tu Michaela. reszta ciała tak do pasa jest świetna tylko jakby trochę ściśnięta. dłoń jest bardzo dobra, ale troszkę mała. nóżki za to chudziutkie
za to buty mnie powaliły. wygląda to jakby stał nad przepaścią i się bujał na krawędzi, bo pięty prosto, a palce już zjeżdżają tu dołowi. wiesz o co mi chodzi? ogólnie pracuj nad cieniami - tu jest ich naprawdę znikoma ilość, prawie ich nie widzę. ach i staraj się zmieścić na drugi raz na kartce.
rozmieszczanie na papierze bardzo pomaga.
pozdrawiam i czekam na kolejne prace
Sybirra
prosisz o krytykę? trafiłaś pod właściwy adres

zacznijmy od góry: kształt kapelusza świetny, ale jak pamiętam on w oryginale jest czarny, a tu taki blady wyszedł. włosy są bardzo płaskie - nie ma w nich odblasków jakie są zazwyczaj na włosach. twarz jest taka nijaka - wcale nie czuje tu Michaela. reszta ciała tak do pasa jest świetna tylko jakby trochę ściśnięta. dłoń jest bardzo dobra, ale troszkę mała. nóżki za to chudziutkie

pozdrawiam i czekam na kolejne prace

Sybirra

Dzięki Insomniaof:)
No to teraz mogę skomentować. Rysuneczek wygląda przyzwoicie. Przypomina mi takiego dandysa z bochemy paryskiej (przez łagodnie zarysowane kontury i 'luzacką' pozę). Twarz ledwo rozpoznawalna, włoski fajnie, w kapeluszu mi się podoba falisty rondelek;p Tułów może być i jeszcze genialne marszenie odpowiednich elementów garderoby przez odpowiednią część ciała:D Natomiast buty, hmmm... wyglądają jakby je pożyczył od Lady Gagi ;P Ale najważniejsze, że każdy kto spojrzy na rysunek odczyta w nim prawidłowego człowieka. Bo to Michael jak trza ;))
Czekam na więcej :D
No to teraz mogę skomentować. Rysuneczek wygląda przyzwoicie. Przypomina mi takiego dandysa z bochemy paryskiej (przez łagodnie zarysowane kontury i 'luzacką' pozę). Twarz ledwo rozpoznawalna, włoski fajnie, w kapeluszu mi się podoba falisty rondelek;p Tułów może być i jeszcze genialne marszenie odpowiednich elementów garderoby przez odpowiednią część ciała:D Natomiast buty, hmmm... wyglądają jakby je pożyczył od Lady Gagi ;P Ale najważniejsze, że każdy kto spojrzy na rysunek odczyta w nim prawidłowego człowieka. Bo to Michael jak trza ;))
Czekam na więcej :D
- polishblacksoul
spojrzcie lepiej na krocze! ;)) nikt wczesniej tego nie zauwazyl? ;)
jak dla mnie rysunek jest swietny. faktycznie buty do poprawienia ale reszta fantastyczna. jestem niemal pewna ze autorce nie zalezalo na dokladnym odwzorowaniu michaela tylko narysowaniu postaci, ktora jednoznacznie sie z nim kojarzy. rysunkowej wersji jacksona. w moim odczuciu zamierzenie w 100% zrealizowane, gratuluje :)
jak dla mnie rysunek jest swietny. faktycznie buty do poprawienia ale reszta fantastyczna. jestem niemal pewna ze autorce nie zalezalo na dokladnym odwzorowaniu michaela tylko narysowaniu postaci, ktora jednoznacznie sie z nim kojarzy. rysunkowej wersji jacksona. w moim odczuciu zamierzenie w 100% zrealizowane, gratuluje :)
> > > Po prostu dobra muzyka
No to skoro koleżance zależy na krytyce, to proszę bardzo....
kapelusz jest super, tylko jest małe ale.. to co tam jest (chyba włosy) wyglądają, jakby coś mu z przodu zwisało
, bardzo ładnie wyszły Ci cienie, na ubraniach, ciele. Buty.. mam to samo wrażenie co insomniaof czy Sybirra, jakby właśnie pożyczył je od niejakiej skandalistki Lady GaGi (albo zGaGi
), której osobiści nie cierpię. Składam Ci wielkie pokłony, za ucho.... wiem, że to dziwnie wygląda, ale ja kompletnie nie umiem malować uszu..

kapelusz jest super, tylko jest małe ale.. to co tam jest (chyba włosy) wyglądają, jakby coś mu z przodu zwisało

zgadzam się z tym w 100%Sybirra pisze:Tułów może być i jeszcze genialne marszenie odpowiednich elementów garderoby przez odpowiednią część ciała:D

to też racja, Michael miał śliczne, lśniące włoski, i dobrze by było jakbyś to podkreśliła.insomniaof pisze:włosy są bardzo płaskie - nie ma w nich odblasków jakie są zazwyczaj na włosach.

I'm starting with the man in the mirror!

Dzięki za słowa krytyki xD a buty... faktycznie xD są dziwne i zdecydowanie mi nie wyszły xD Postaram się to poprawic.
insomniaof pisze:ach i staraj się zmieścić na drugi raz na kartce.
Jak zaycznałam go rysowac, byłam przekonana, ze się zmieszcze xD ale jak rysowałam i rysowałam, doszłam do wniosku, ze jednak mi się nie uda xD
Dzięki, za szczerą opinię, teraz wiem, co mam poprawiac ;)
Szukam innych rysunków - bądzcie dobrej mysli

People say I'm not okay
It's been my fate
To compensate
It's been my fate
To compensate
To tak
Fryzura - taka jakaś błacha, jakaś bardziej wyrazista przydała by się ^^
Kamizelka - Chyba wiesz o co chodzi - ciemniejsza i z takimi cekinami jak w oryginale...Ale to wyższa szkoła jazdy
Widzisz przydałby się jakiś kontrast - koszuleczka blada a kamizelka ciemniejsza zeby bylo widac ; ]
Buty - Jak parzę z mojej strony na tej prawy but to nie wiem co to jest ...
I staraj się rysowac chociaż jakąś linię tzn. grunt
Coś jeszcze chciałem powiedziec, ale zapomniałem xD
Fryzura - taka jakaś błacha, jakaś bardziej wyrazista przydała by się ^^
Kamizelka - Chyba wiesz o co chodzi - ciemniejsza i z takimi cekinami jak w oryginale...Ale to wyższa szkoła jazdy

Buty - Jak parzę z mojej strony na tej prawy but to nie wiem co to jest ...
I staraj się rysowac chociaż jakąś linię tzn. grunt

Coś jeszcze chciałem powiedziec, ale zapomniałem xD
Znalazłam jeszcze jeden z moich rysunków. Format A5. Prawa noga jest niedokończona, ponieważ mam z nią problem i nie wiem, jak ją narysować
http://www.megaupload.com/?d=NF8B5ABN
http://www.megaupload.com/?d=NF8B5ABN
People say I'm not okay
It's been my fate
To compensate
It's been my fate
To compensate
Bardzo komiksowy ten Michael
Ja tam się na rysunkach nie znam w ogóle, ale gdy spojrzałam to od razu miałam wrażenie, że ta twarz jest taka zbyt... okrągła, pulchna no coś w tym stylu. Ale jak powiedziałam - jak na komiksowego Michaela, to powiem że nie jest źle
A mam pytanie - dlaczego wstawiasz rysunek na serwer, a nie od razu na forum? Myślę, że miałabyś wtedy więcej opinii, bo wielu użytkownikom nie chce się tego pobierać, tym bardziej że trzeba jeszcze chwile zaczekać, by można było ściągać. A tak - obrazek jest od razu widoczny i można go od razu skomentować.

Ja tam się na rysunkach nie znam w ogóle, ale gdy spojrzałam to od razu miałam wrażenie, że ta twarz jest taka zbyt... okrągła, pulchna no coś w tym stylu. Ale jak powiedziałam - jak na komiksowego Michaela, to powiem że nie jest źle

A mam pytanie - dlaczego wstawiasz rysunek na serwer, a nie od razu na forum? Myślę, że miałabyś wtedy więcej opinii, bo wielu użytkownikom nie chce się tego pobierać, tym bardziej że trzeba jeszcze chwile zaczekać, by można było ściągać. A tak - obrazek jest od razu widoczny i można go od razu skomentować.

Run, Forrest! RUN!
- grafik_com