Królowa Madonna

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Zapadnięte policzki... Ponoć Madonna ma problemy w małżeństwie. No cóż, jeżeli tak, to niedobrze. 3 facet , na którym się zawodzi na jedno życie to za dużo nawet na Nią. Okazuje się, że problemy nie znikają przy pomocy medytacji i osiągania satysfakcji zawodowej (cholera, kto to mówi glupija ). A mówiła, że nie wierzy w psychoterapeutów...

Dość tych złośliwości. Wyczytałem właśnie z Machinie, że La Isla Bonita była napisana z myślą o Michaelu Jacksonie, ale ten nie zauważył w tym utworze potencjału i ją odrzucił... To ciekawe, jak kompozycje krążą wśród muzyków. Co to za uczucie słyszeć w radio utwór, który kiedyś przewinął się przez własne ręce?
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

kaem pisze: Wyczytałem właśnie z Machinie, że La Isla Bonita była napisana z myślą o Michaelu Jacksonie, ale ten nie zauważył w tym utworze potencjału i ją odrzucił... To ciekawe, jak kompozycje krążą wśród muzyków. Co to za uczucie słyszeć w radio utwór, który kiedyś przewinął się przez własne ręce?
kurna ubiegłeś mnie...ja również właśnie wyczytałam w 'machinie' jak wyżej i chciałam dopisać, że bardzo żałuję iż MJ ją odrzucił. 'la isla bonita' jest wg mnie najlepszą piosenką Madonny i już pół dnia się zastanawiam jakby brzmiała w wykonaniu Mj'a :-/
to mogłoby być niezapomniane doznanie słuchowe...i może wzrokowe jakbyśmy się doczekali podobnego teledysku. :hahaha:

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

No i przy okazji ja mam dylemat.......bo sam się zacząłem zastanawiać jakby to brzmiało w wykonaniu Michaela.Szczerze napisawszy wiem że nigdy się o tym nie dowiemy ale wiem też że w wykonaniu madonny brzmi rewelacyjnie i nie chciałbym aby było na odwrót.Nie wyobrażam sobie póki co i chyba nie jestem w stanie sobie wyobrazić michaela w tym utworze.Tak samo jak nie jestem w stanie wyobrazić sobie madonny w billie jean,beat it czy earth song heheh....za marzenia nie karaja więc fajnie by było tak przetestować michaela w repertuarze innych gwiazd....pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

A pamieta ktoś "La Isla Bonita" w wykonaniu młodziutkiego Krzysia Antkowiaka? :-)

http://rapidshare.de/files/13913008/Krz ... a.mp3.html
Awatar użytkownika
Xscape

Willy pisze:A pamieta ktoś "La Isla Bonita" w wykonaniu młodziutkiego Krzysia Antkowiaka? :-)

Ładny ten krzysiu miał głosik....heheh.Hheheh takie swojskie klimaty ale nie słyszałem tego i spodobuje mi sie......i ten tekst hehehehe.
Awatar użytkownika
tadeyro

Post autor: tadeyro »

Willy pisze:A pamieta ktoś "La Isla Bonita" w wykonaniu młodziutkiego Krzysia Antkowiaka? :-)

Ja sie wychowywałem przy "Zakazany owoc" i "Przyjaciel wie".
Szczególnie ta pierwsz piosenka zapadła mi głęboko w pamięci...
Ach te szczenięce lata ;-)
Awatar użytkownika
@Pusia@

Post autor: @Pusia@ »

nie mam nic do Madonny jest ok, dobrze się trzyma jak na swój wiek....płya "conffesion on the dancefloor" <---nie wiem jak to się dokładnie pisze ;-) jest niezła "sorry" bardzo fajna piosenka, "push" również........ :happy: ale denerwuje mnie jej styl :war: nadal zachowuje się tak jak za czasów "like a virgin" :smiech:
MIke is the best!!!! Kocham Cię MIke!! ;-*
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

kaem pisze:Eno, gdzieżby....

A tak poważnie, temat jak najbardziej OK. Ciekawe, co tam Madonna następnym razem wymyśli. Fakt jest jednak taki, o którym pisała thewiz. Na razie, myślę, za wcześnie na takie dywagacje. Madonna dopiero rozkręca się z obecnym wizerunkeim.
Podobno Madonna jest zawsze o krok przed innymi. Teraz to my ją wyprzedziliśmy :-) .
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Nie no... fajne rzeczy się tu dzieją. Na forum Michaela Jacksona (co prawda w podforum-dyskusyjnym nie o MJ ), w wątku o Madonnie wspominać o... Krzysiu Antkowiaku :happy: . W życiu bym nie wpadła na to, że znajdę tu coś takiego! A tak serio Willy, to dzięki za ten pliczek! Tak się składa, że mam słabość do... jakby to ująć :wariat: yyy... młodych chłopców :-o i z wielką chęcią go zassałam. To takie skrzywienie, lata słuchania Jackson 5 i cherubinka Michaela zrobiły swoje. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, żaden Aaron Carter, czy jak mu tam było nie przejdzie... a fuj!
Mam jednak swoich zdecydowanych faworytów (nawet Krzyś Antkowiak przy nich był kiepściutki, wybacz Krzysiu) To prawdziwe dziecięce gwiazdy wielkiego kalibru! Pozwolę sobie wymienić szybciutko kilka nazwisk, bo być może na forum znajdzie się ktoś, kto wraz z miłością do
Jackson 5 :love: pokochał ten typ anielsko-słowiczego śpiewu, tak jak ja!

Frankie Lymon. Gwiazda przełomu lat 50/60. Niesamowity chłopiec, niesamowity głos! Prawdziwy dziecięcy geniusz poruszający się lekko po płaszczyźnie swingu, jazzu, funky, soulu... Nagrania co prawda brzmią nieco archaicznie, ale mimo to warto się w nie zagłębić. Michael wcale
nie był pierwszy, miał za to godnego poprzednika, do którego chcąc nie chcąc bywał porównywany (o czym sam wspomina w Moonwalk'u) Niestety Życie Frankie'go zniszczyła heroina...

Tevin Campbell. Świetnie śpiewający i wyglądający dzieciak. Bardzo przypomina mi młodego Mike'a. Kto miał okazję oglądać rewelacyjne video do piosenki Tomorrow, ten będzie wiedział o czym mówię. Żeby było jeszcze ciekawiej Tevin współpracował z Quincym Jones'em. Nasz dobry znajomy zaprosił chłopca do udziału w swoim projekcie nagrywając album "Back On The Block" (tak na marginesie, płyta fenomenalna! Esencja "czarnej muzyki" Kogóż tam nie ma, same
znakomitości: Barry White, Chaka Khan, Ray Charles... i Tevin właśnie.) Jakby tego było mało kunszt chłopca docenił również Prince zapraszając go do duetu przy nagraniu "Round And Round"

Billy Gilman. Sklasyfikowałabym jego muzykę jako Country, chociaż... większość z Was kojarzy pewnie fantastyczne wykonanie Ben'a pod czas koncertu MSG w 2001 roku. To właśnie był Billy.
Słychać i widać go również przez moment w piosence "What More Can I Give" Chyba nie muszę pisać już nic więcej... :-)

Oczywiście nieprzeciętnie utalentowanych chłopaczków znajdzie się jeszcze kilku, jednak to jest moja "wielka trójca" (nie wliczając MJa)
Podkleiłam się tutaj pod Krzysia Antkowiaka, jeśli moderatorzy uznają, że trzeba ów wątek gdzieś przenieść, to proszę bardzo. Narobiłam trochę bałaganu (kocham off topy :diabel: ), namieszałam - widzisz Willy to wszystko przez La Isla Bonita... glupija
Może jednak wróćmy do Madonny, która chłopcem raczej nigdy nie była :smiech: , ale kto wie... kto wie... być może synek pójdzie w ślady mamy. Na męskich potomków Michaela przecież nie ma co liczyć - dwóch, (a już o zgrozo trzech!) Prince'ów na jednym rynku muzycznym, to zdecydowanie za dużo... :mlotek: :smiech:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Lika pisze: Tak się składa, że mam słabość do... jakby to ująć :wariat: yyy... młodych chłopców :-o i z wielką chęcią go zassałam.
Lika, niepokoisz mnie :-o . A co na to Krzyś?

A tak na marginesie, Antkowiak swegoc zasu współpracował z Grzegorzem Ciechowskim. Płyta chyba zwała sie Delfin i przeszła niezauważona. Nie znam jej kompletnie, ale ciekawe czemu przepadła, skoro wcześniejsze współprace Ob. GC ze Steczkowską czy Kowalską były spektakularnymi sukcesami.
Awatar użytkownika
MadonnA

Post autor: MadonnA »

Ahh ta moja MadonnA :D

madonnahub.no-ip.info tu macie hub nasz :D:trzeba udostepnic minmum 1gb w tym 500mb MadonnY i nie udostepniac najnowszej plytki Mad :P ;-)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

kaem pisze:
Lika pisze: Tak się składa, że mam słabość do... jakby to ująć :wariat: yyy... młodych chłopców :-o i z wielką chęcią go zassałam.
Lika, niepokoisz mnie :-o . A co na to Krzyś?
:smiech: :smiech: Zupełnie niepotrzebnie. Ja i Krzyś... ja go tylko... no wiesz... po prostu lubię takie rzeczy... takich chłopaczków... ale wszystko jest pod kontrolą... zapewniam... rozumiesz ? :diabel:
kaem pisze: A tak na marginesie, Antkowiak swegoc zasu współpracował z Grzegorzem Ciechowskim. Płyta chyba zwała sie Delfin i przeszła niezauważona. Nie znam jej kompletnie, ale ciekawe czemu przepadła, skoro wcześniejsze współprace Ob. GC ze Steczkowską czy Kowalską były spektakularnymi sukcesami.
Tak wiem. Też słyszałam o tej płycie. Być może problem tkwi w tym, że ludzie zbyt mocno zakodowali sobie Antkowiaka jako dziecięcą gwiazdkę i to mu znacznie utrudniło, czy wręcz uniemożliwiło nowy start...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
isaac

Post autor: isaac »

a ja bardzo żałóuje że Madonna nie zaśpiewała z Michaelem In the closet...albo czegoś innego...dla mnie to byłby hit wszechczasów chyba....w ogóle to oni mi pasują do siebie....para megagwiazd...wyobraźcie sobie ich dzieci:)
zastanawiam się dlaczego oni nie zaśpiewali nigdy razem na Live aid czy We are the world...jakiejś charytatywnej piosence, gdzie śwpiea większośc gwiazd...oni zawsze jakoś osobno...szkoda...
Obrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Kiedyś w TV puścili koncert mad z trasy drowned world tour.Jako że juz od dłuższego czasu kłaniam sie nisko pod same ......... ku madonnie to postanowiłem sobie zassać dla przypomnienia ów koncercik.Jak dla mnie Drowned World Tour to była niesamowita trasa,niesamowicie spektakularna,i na długo pozostająca w pamięci.Świetni tancerze,swietna madonna(kto by pomyślał ze kobieta w jej wieku może być az tak sprawna,ba nadal jest).Wszytko perfect przygotowane,po prostu rewelacja.I to wykonanie la isla bonita.....ahhh magic,magi....Jeśli ktos chce sie wspaniale pobawic to naprawdę polecam nabyc lub sciagnąć z netu ten koncert.

ps- A MOMENT jak madonna z tancerkami lata w powietrzy niczym matrix......no po prostu miodzio.

The Wiz czy Ty przypadkiem kochaniutka nie byłaś na drowned world tour??

Jako prezent zarzucam piosenke what it feels like for a girl w wersji hiszpańskiej właśnie z trasy Drowned World Tour.Nie wiem jak Wam sie spodoba ale mnie ino łapie za serducho.

Lo Que Siente La Mujer

http://www.megaupload.com/?d=9S6D1BR0

Zarzucam Tekst Hiszpański.Bierzta Się ZA Karałoke....heheh

Madonna

Lo Que Siente La Mujer(what It Feels Like For A Girl)

by Madonna
Spoken:)
Girls can wear jeans
And cut their hair short
Wear shirts and boots
'Cause it's OK to be a boy
But for a boy to look like a girl is degrading
'Cause you think that being a girl is degrading
But secretly you'd love to know what it's like
Wouldn't you
What it feels like for a girl

Deliciosa, labio suave y rosa, baby
Piel de miel, dulce y silenciosa
Te parece confundida
Su pasión estĂĄ escondida
Nunca sabes lo que va a decir
Cuando empieza a sonreĂ­r

Chorus:
Quieres ver lo que siente la mujer
Quieres ver y tratar de comprender la mujer

Seductora pero nunca fĂĄcil, baby
Misteriosamente dura y frĂĄgil
Lagrimas que no te enseña
Su dolor no deja huella
No la trates ya de impresionar
Solo dĂ(c)jate llevar

Chorus:
Quieres ver y tratar de comprender lo que siente la mujer

Te parece confundida
Su pasión estĂĄ escondida
Nunca sabes lo que va a decir
Cuando empieza a sonreĂ­r

(repeat)

Comprender

Quieres ver

Y tratar de comprender

Jeśli macie jakieś małe życzenia i prośby odnośnie madonki to postaram sie je spełniać po trosze.Tylko bez przesady heheehehe ;-)
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

okej, to ja mam zapytanie czy masz może jeszcze jakieś piosenki mady po hiszpańsku?
jeżeli tak to weś no zapodaj i oczywiście najlepiej z textem ;-)

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
ODPOWIEDZ