[Chriek] Pora się przywitać...

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Chriek

[Chriek] Pora się przywitać...

Post autor: Chriek »

Witajcie!

Nie lubię przedstawiać się na forach internetowych. Wiem, że tak wypada, ale czuje się jakbym uczestniczył w spotkaniu jakiejś grupy wsparcia... No nic - wspierajcie mnie :)

Mam na imię Piotrek, lat 25, od pewnego czasu jestem szczęśliwym mężem give_in_to_me, która już półtora miesiąca wprowadza w życie forum ten sam pozytywny ferment, który w moje wprowadziła pięć lat temu. Ulokowany we Wrocławiu anglista - głównie nauczyciel, powoli coraz bardziej zapalony tłumacz.

Szczerze mówiąc nie wiem, co mnie podkusiło, żeby się zarejestrować - przecież nie mogę się nazwać fanem Michaela Jacksona, a to forum stricte fanowskie. Trudno w to uwierzyć, ale MJ mnie po prostu ominął - w moim rodzinnym domu nigdy nie było zbyt wiele muzyki - nawet tak popularnej na świecie. Kiedy zacząłem świadomie słuchać muzyki, Jacksona ominąłem ja. Przez wiele lat dostawałem reakcji alergicznej na wszystko, co kojarzyło się ze słowem "pop". Tak, takie było ze mnie mroczne młode (ukłony dla H.P. Lovecrafta). Poza tym po prostu nie rozumiałem, jak można nazywać królem kogoś, kto właściwie nie robił nic ciekawego od dobrych kilku lat. Tak mi się przynajmniej wydawało, bo ostatecznie twórczość Michaela Jacksona okazała się całkiem interesująca. Przekonałem się o tym po jego śmierci, kiedy moja (wtedy jeszcze przyszła) żona męczyła mnie nią bez przerwy. Potem któregoś dnia zaproponowałem jej spontaniczne wyjście w miasto; chodziło mi raczej o statyczny wieczór przy piwie, a ona bardzo chciała pójść na Michael Jackson Party. Przekonywała mnie z takim wdziękiem, że wylądowaliśmy w klubie przy muzyce MJ. Tam zdarzyło się coś, co mogłoby być dowodem w procesie beatyfikacyjnym Jacksona - z własnej woli ruszyłem na parkiet. Ja - filar każdej imprezy (i nie ma to nic wspólnego z tym, że beze mnie były kiepskie - po prostu wolałem podpierać ściany). Nie było już odwrotu - przyszedł czas na białe skarpetki, kapelusze, koszulę na zatrzaski, którą można było efektownie rozerwać. Po pewnym czasie naszego regularnego przychodzenia na tę cykliczną imprezę prawdziwe sobowtóry-imitatory zaczęły podawać nam ręce. Ogólnie muzyka Michaela Jacksona zaczęła mi się kojarzyć bardzo pozytywnie - nawet na stałe zagościła w moim odtwarzaczu.

Nie wiem tylko, czy to wystarczy, by móc nazywać się fanem. Ten tytuł przysługuje raczej tym, którzy słuchali tej muzyki od dawna, a nie komuś, kto nigdy w życiu (przynajmniej za życia samego zainteresowanego) tego nie robił i ciągle traktuje Michaela Jacksona przede wszystkim jako fenomen kulturowy - nie znać go to jak nie znać "Gwiezdnych wojen". W każdym razie jestem tu i mam nadzieję, że uda nam się pogadać o czymś ciekawym.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Witam serdecznie! ;-)

Dobrze zrobiłeś, że się tutaj zarejestrowałeś! :dance:
Miłych i owocnych rozmów życzę :happy:
Ostatnio zmieniony sob, 27 lut 2010, 0:10 przez amj, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Witaaaj ;-) Miłego pisania i czytania postów ; ) :happy:
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum ;-)
Obrazek

Post autor: natalia0509 »

Witaj ;-)
„Schöne Tage - nicht weinen, dass sie vergangen, sondern lächeln, dass sie gewesen.“
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

Witamy na forum! Bardzo miło Cię poznać :) Twoja historia jest bardzo interesująca. Mam dług wdzięczności do give_in_to_me za to, że udało jej się przekonać Cię do Michaela :] mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawił na forum, czego Ci życzę, z całego serca ;-) Powiem jeszcze słówko. Gdy wspominałeś o ,,podpieraniu ścian" przypomniał mi się mój brat, który za wszelką cenę nie opuści tej ściany. Choćby nie wiem co bym zrobiła to i tak nie pójdzie na parkiet-przynajmniej słyszałam takie newsy z jego studniówki :D-. Niestety nie przekonam go do Michaela, a szkoda. I jeszcze ostatnie słówko: chyba wezmę od Ciebie korepetycje z angielskiego, skoro mówisz, że jesteś nauczycielem :) przydało by się :)
No nic, nie będę już nudzić ;-)
Pozdrawiam
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Awatar użytkownika
angelamw

Post autor: angelamw »

Witaj na forum :)
Obrazek
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Cześć Chriek. Korzystaj z forum. Cieszę się, że pojawiają się na forum osoby, które już na wstępie mają coś ciekawego do powiedzenia. I to facet. Forum jest sfeminizowane do cna...
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

kaem pisze:Forum jest sfeminizowane do cna...
No czasem czuję sie tu jak w "Seksmisji" o0 :smiech:

Witaj Chriek w naszej Nibylandii. Czuj się tu jak w Domu :)
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

Witam serdecznie:) Interesująca historia...
kaem pisze:Forum jest sfeminizowane do cna...
Jakieś zażalenia Kaem... do moderatorów zapraszam nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Witaj na forum, mężu :-*

Tak więc od dziś przyszedł czas na autocenzurę swoich własnych postów :P

I już tak nie udawaj wielce, ze Michael to dla Ciebie wciąz tylko fenomen kulturowy, bo wiem, że lubisz nie tylko muzykę, ale jego samego też. Ja mam na wszystko kwity :-P
Awatar użytkownika
Chriek

Post autor: Chriek »

Dzięki za tak serdeczne powitanie!

P.S. Kasiu - nic na mnie nie masz ;)
www.mjwdt.pl - Michael Jackson Wrocław Dance Team
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Witam serdecznie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
fanka_14

Post autor: fanka_14 »

Witam na forum. Miłego postowania :happy:
''Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye...''
Apsiek

Post autor: Apsiek »

No, jak rodzinnie się zrobiło ;-) Świetna historia, nie sposób zaprzeczyć ;-) Witam i życzę miłego postowania ;-)
ODPOWIEDZ