Skąd się wzięły Wasze nicki?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

luka z piosenki, którą bardzo lubię - Suzanne Vega "My names is luka" :muzyka:
Obrazek
Kiepska

Post autor: Kiepska »

Mój nick wziął się od mojego ukochanego serialu, a mianowicie Świata według Kiepskich. Słowo "Kiepska" nie jest tu użyte jako przymiotnik, lecz jako nazwisko/ nazwa (nazwisko serialowej Halinki i Mariolki xD). Także rodzice oraz niektóre osoby w szkole mówią czasem do mnie Kiepska.
Podoba mi się ten nick.
Awatar użytkownika
Shiny

Post autor: Shiny »

Emm. Mój nick... jest stary O.o Trzy lata temu chciałam się zajerestrować na innym forum, więc musiałam coś wymyślić. Podając siostrze błyszczyk, zauważyłam na nim napis: "Shiny". Spodobał mi się, więc po paru sekundach byłam szczęśliwą użytkowniczką forum o nicku "Shiny" ;] Teraz praktycznie się z nim nie rozstaję, tzn. używam go w internecie.
Obrazek
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Buziaczek
No cóż...lubię buziaczki nenene
1958 - forever...
Awatar użytkownika
janet.em

Post autor: janet.em »

janet.em - na imię mam aneta, wiec moj nick i imię różnią się niewiele, a Janet to jak wiadomo siostra Michaela, którą lubie. Gdy wkręcałam się w fanowanie moi znajomi zaczęli mówić do mnie właśnie janet, i tak zostało. A em po kropce to pierwsza literka imienia Michaela no i mojego nazwiska ;-)
Obrazek
BabciaDoda

Post autor: BabciaDoda »

ciekawe pytanie mam zaledwo 13 lat a już "BabciaDoda" powstało to tak : nocowałam u kolerzanki i ona porzyczyła mi takie różowe kapcie i ja miałam całą różową piżame i powiedziałą do mnie "- DabciaDoda" poczym w brecht ;P i tak zostało ;)
MJbasior

Post autor: MJbasior »

Mój został wymyślony przez kumpli. Mam na imię Baśka a więc nawet pasuje. A te MJ na początku to w hołdzie Michaelowi:-)
Before you judge me, try hard to love me. Look within your heart, then ask Have you seen my childhood?
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

Bardzo proste: Julia - moje imię, 94 - rok urodzenia. Taki banalny, bo nie miałam koncepcji na inny. ;-)
Awatar użytkownika
Donna

Post autor: Donna »

Mój nick pochodzi z filmu, który bardzo lubię - LA BAMBA :)
Tam właśnie dziewczyna głównego bohatera ma tak na imię i bardzo mi się to spodobało. Jest nawet piosenka o takim tytule - również super :)
"Only GOD could decide
Who will live and who will die!"
Nikaa.96

Post autor: Nikaa.96 »

Na mnie mówią Nika, ze względu na moje imię (Nikola), a cyfra przy nicku to mój rocznik. nenene
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

mój nick to moje imię = Julia i pierwsza litera mojego nazwiska oraz pierwsza litera imienia Michaela :) Julia+M druga wersja jest lepsza, nie?
nie miałam pomysłu dlatego wymyśliłam taki banał nenene
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Annie Angel

Post autor: Annie Angel »

Pomysł na mojego nicka wziął się z moich dwóch ulubionych piosenek Michaela - Smooth Criminal (Annie) i Will You Be There (Angel - bo na końcu teledysku anioł przytula Michaela ;-) ).

A do tego jeszcze dodam, że ma to związek z moimi imionami :)
Awatar użytkownika
grafik_com

Post autor: grafik_com »

Mojemu nickowi jestem, wierna już 10 lat odkąd zaczęłam zajmować się grafiką komputerową. Grafik czyli wiadomo o co chodzi a com od komputera
czyli grafik komputerowy :mj:
Obrazek
http://partnerskie-e-biznes.blogspot.com/ - Masa pozytywnej energii :)
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

Littleme - bo jestem malutka ;-) i kiedyś, w czasach szkolno-licealnych śmiano się, że jestem jak Mała Mi z Muminków. Potem założyłam sobie takiego maila i właściwie to wszędzie się posługuję tym nickiem, do dziś.
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

littleme pisze:śmiano się, że jestem jak Mała Mi z Muminków
u mnie to samo!! w 4 klasie koleżanka tak mnie nazwała i... tak się zaczęło... ale teraz na szczęście wszyscy przenieśli się na Jula Mała :D też jestem bardzo niska i czuję się taka gorsza ... niestety nic nie poradzę na to, że jak byłam mniejsza, to nic nie jadłam :D teraz są tego skutki

a co do Twojego nicku to bardzo mi się podoba :D sama bym na to nie wpadła :D
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
ODPOWIEDZ