[POZNAŃ] Michael Jackson Dance Team ;)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

hubertous pisze:Karolina wykazała się dużą spostrzegawczością;D
hiehie a jak xDD
ogólnie mi też sie zaczepiście podobało xDD coś zajedwabistego, naprawdę :) wielki szacun dla wszystkich za odwagę i mega podejście :) jeżeli tak ma wyglądać każda sobota to warto podnieść tyłek wcześniej i przybyć na to rado śródka xD zwłaszcza jak taka Asia przejeżdża tyłkiem po pasach nie zważając na chlapę śniegowąz błotem xP haha sorki Asia, nie mogłam się powstrzymać xDDD
Obrazek
Awatar użytkownika
janet.em

Post autor: janet.em »

Aśka po prostu zadbała o efektowne wejście i to aby ją odpowiednio zapamiętano nenene Ta sobota, była mega. Super mi się podobało. Świetnie, że udalo nam się zrobić cały układzik z Beat it! Jesteście zajebiści! Hubert jestem pod wrażeniem Twojego talentu, chłopie jak Ty tańczysz!
Ja juz zacieram ręce na kolejną sobotę i na Thrillera :jachce:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Hejeczka ;-)
Spotkanie było fantastyczne,super że dołącza do nas coraz więcej osób.Z początku troszkę nie do końca załapałam o co chodzi w tym układzie ale ostatecznie się udało-chyba jestem żywym dowodem na to że nawet jeśli jest się kompletnym beztalecniem w kwestii tańca-to chcieć to móc.Na swój sposób ale zawsze :smiech:

TYm razem się nie spóźniłam nenene

Jednym słowem było fantastycznie i jeszcze bardziej krejzi niż ostatnio.
Koffam Was jak MIchaela :calus:
A tyraz sprawa fot których notabene jestem autorką:NIE BĘDZIE ŻADNEJ SELEKCJI!!!hie hie Ale jest mały problem-nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji obsługi dla blondynek.Naprawdę pod tym względem jestem total-zero...buuu... :beksa:
Masakra co nie???

P.S.Szkoda że w charyźmie nie puścili Billie Jean-chamy jedne.Stwierdzili że im się płyta zacięła :surrender:
P.S.2.Mam pomysła żebyśmy na spotkania przynosili karteczki z tytułem układu którego się chcemy nauczyć-przed każdym spotkaniem można by zebrać te karteczki i zliczyć głosy-w ten sposób zostałby wzięty pod uwagę każdy głos-oczywiście wiadomo że taki układ Thriller zajmie nam ze trzy spotkania ale jeśłi już go doszlifujemy na cycuś glancuś to wtedy dajemy hasło że głosujemy na kolejną choreografię.Co Wy na to???
P.S.3.Nadal jestem w szoku że fani DEPECHE MODE bawią się w Scheratonie-porównując prestiż artystyczny DM i MJa nasze zloty powinny się tam odbywać a tymczasem przypominają s.....ę.
W końcu Michael też był eleganckim,czystym facetem-czyż nie? glupija
P.S.4.MJ_Angel-ja się nie uważam za jakiegoś mega znawcę-fotografa tylko u mnie to jest jak z fajkami czyli:
palę bo lubię
fotografuję bo lubię
i nic ponad to
;-) ;-) ;-)

A tak pozatym to TY mi zrobiłaś zdjęcia na których wyglądam jak świnia pigi a nie ja Tobie.
Czyli kto tu jest lepszym fotografem? :-P
Obrazek

alez Jeanny przeciez ja nic takiego nie powiedziałam ;-) jesteś zajedwabistym fotografem i nawet ci to wczoraj powiedziałam także nie wiem skąd wogóle ci sie to wzięło... ;-)
Obrazek
Basia

Post autor: Basia »

hej

gdyby ktoś chciał dołączyć do fanów DM na imprezę w sheratonie (o kórym pisze Jeanny100) to daję info:

"z przyjemnością zapraszamy na kolejną imprezę z cyklu SHERATON DM UNIVERSE PARTY, która odbędzie się 5 lutego (piątek) w poznańskim klubie SomePlace Else w Hotelu Sheraton.

Klub SomePlace Else jest jednym z najbardziej prestiżowych i nowoczesnych miejsc, zaś wystrój wnętrza wręcz idealnie oddaje klimat naszej ukochanej muzyki...

adres : ul. Bukowska 3/9 (hotel Sheraton) , Poznań
wstęp od godz: 21:00
bilet 25 zł
organizator : Poznański FanClub DM i klub SomePlace Else

www.sheraton.pl/poznan
telefon : + 61 655 2000
mail: zlot@depechemode.com.pl zlot@depechemode.com.pl

Impreza DM UNIVERSE Party rozpocznie się odsłuchaniem najnowszego singla Fragile Tension i zaprezentowania utworów związanych z trasą koncertową oraz nową płytą zespołu!

Pojawią się też:

Wywiady z grupą.
Konkursy z nagrodami
Atrakcyjne promocje i niespodzianki przygotowane przez obsługę HOTELU
Koncert Zespołu LAST FRONTIER
Gwarantujemy Wam zabawę na najwyższym poziomie i wiele specjalnie przygotowanych na ten wieczór atrakcji.

Do Waszej dyspozycji na tę szczególną imprezę oddajemy iście depeszowe wnętrza: niepowtarzalny klimat, wspaniały wystrój, profesjonalną obsługę i oczywiście najlepszą z możliwych muzykę! Klub jednopoziomowy, pomieści ponad 200 osób, miejsc siedzących , klimatyzowany, świetnie zaopatrzony bar, nagłośnienie ,mini scena muzyczna , super akustyka, duży telebim, 6 plazmowych TV. Nad bezpieczeństwem imprezy czuwać będzie kulturalna ochrona. Ilość miejsc ograniczona.

Serdecznie zapraszamy i czekamy na Was!

Filip Nowakowski i FC Useless"
Ostatnio zmieniony ndz, 31 sty 2010, 19:08 przez Basia, łącznie zmieniany 1 raz.
Basia

Post autor: Basia »

I druga propozycja wyjścia :-)

wybieramy się z siostrą (Weroniką) do multikina na Nine - Dziewięć

termin: środa, 19.30
miejsce: multikino51 (królowej jadzi)

NINE to musical:
Guido, światowej sławy egocentryczny reżyser filmowy, próbuje uporządkować swoje życie prywatne i odzyskać utraconą wenę twórczą. W zmaganiach z problemami pomaga mu - i przeszkadza - grono kobiet jego życia: zdradzana żona Luisa, kochanka Carla, przyjaciółka Lily, dziennikarka modowa Stephanie, muza Claudia oraz duch jego matki (w tej roli jak zawsze boska Sophia Loren). „Dziewięć” to ekranizacja uhonorowanego nagrodą Tony musicalu, zainspirowanego mistrzowskim obrazem „8 i 1/2” Federico Felliniego.
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

Basia pisze: zapraszamy na kolejną imprezę z cyklu SHERATON DM UNIVERSE PARTY, która odbędzie się 5 lutego (piątek) w poznańskim klubie SomePlace Else w Hotelu Sheraton
Someplace Else? Przeca ta nazwa jest wprost wymarzona dla miejsca organizacji naszych spotkań ;)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Po wstępnej instrukcji z cyklu:jak?gdzie?z czym?dlaczego?
Kilka zdjęć z naszych zajęć ;-)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz, 31 sty 2010, 19:57 przez Jeanny100, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Post autor: tancerz »

Brawo nareszcie jakieś konkrety :) coś się dzieje :) trzymam za Was kciuki oby zapał taneczny nie ucichł :) i czekam na filmiki :D Z prób :) SALA WSPANIAŁA GRATULUJE :)!!!

p.s. czemu te fotki takie małe ;/ lol ;)
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Jeanny100

Te fotki są małe ponieważ mój aparat nie umie robić większych nenene
Ale niedługo go nauczę.
Obrazek

teey no tera to żeś Jeanny dała xPP wstaw większe jakies xP
Obrazek
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

No właśnie.
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

spokojnie! pracujemy nad tym :)! mądralińscy!
wczorajszy dzień - absolutnie superancko! Począwszy od warsztatów aż po Charyzmę do 3 nad ranem. Dzięki wszystkim obecnym!!! Świetna zabawa! Mam małe zakwasiki w mięśniach i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu! Super impreza!!! Coś się wczoraj działo niezwykłego...

Jest kilka kwestii związanych z naszymi zajęciami. Kolejna sobotę traktuję jako test - jeśli nasz entuzjazm przetrwa - umawiamy salę na regularne zajęcia - a co za tym idzie - nasz deklaracja obecności i ustalenie miesięcznej stawki za wynajem sali - co Wy na to? Wtedy mogłabym negocjować niższą stawkę za salę. Tancerzu - rzeczywiście mieliśmy dużo szczęścia z miejscówką! TV i DVD na razie dowożę swoje ale może już niedługo kupimy coś zespołowego :)!

Kolejna rzecz- świetnie, że chcemy tańczyć kolejne układy! Ale samo "zróbmy" nie wystarczy :/. Na następnych zajęciach ćwiczymy kolejny układ - ja mam w filmikach nagrany tutorial THRILLERA. Myślę, że każdy kolejny układ należy podzielić na etapy - żeby móc liczyć na głos - pamiętacie- tak jak BEAT IT. Super, jeżlei uda nam się dorwać gotowy filmik na YT ale jeśli nie - sami musimy go rozpracować. Także zgłaszajcie propozycje układów ale tez fajnie byłoby, gdybyście mogli też przygotować je sami i pokazać pozostałym. Tak, żeby prezentować je od razu po wejściu do sali. Czy wolicie podczas zajęć rozgryzać na miejscu co MJ tańczy? Ale chyba do tego nie jest nam potrzebna sala z lustrami? Czy możecie samodzielnie próbować przygotowywać układy? Co myślicie?

Kolejny pomysł, który zgłaszałam, ale tylko asiacity wyraziła zdanie jest taki: raz na miesiąc zapraszamy na zajęcia instruktora innego tańca np: break dance, street jazz, tango, modern jazz, co tylko chcemy! Możemy nawet zaprosić mima!
Pomysł zakłada próby poruszania się w inny sposób. Pamiętajmy- MJ czerpał garściami ze sztuki ulicznej i nie tylko!!! ON się inspirował całym światem! My też możemy! To oczywiście wiąże się z pewna opłatą - nie wiem ile - na razie poddaje tylko pomysł. Co myślicie?

no i na koniec - MJ_Angel - okrzyk naszej formacji na końcu warsztatów - zajebisty pomysł!

Bardzo bardzo dzięks everyone!!!

jeszcze jedno: do tej pory udalo nam z natalia i karolina zgromadzic takie filmy instruktażowe:
BEAT IT - 5 minutes lesson
BEAT IT - 1 minute lesson
MJ Circle Slide
MJ Side Slide
MJ_Moonwalk
MJ_Spin
This Is It _Drill_ tour choreography taught by Travis Payne
THRILLER dance 1
THRILLER dance 2
THRILLER dance 3
i bonusik _FILIPINY This Is It
Primum non nocere.
weronika_poznan

Post autor: weronika_poznan »

hejka
jeszcze kilka fot przesłanych przez Jeanny100. Z próby, dwa z Charyzmy. Dziś tylko te, które przeszły, bo muszę zając się jeszcze swoimi rzeczami. Resztę większych fot z prób Jeanny wklei w najbliższych dniach :).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Primum non nocere.
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

tancerz pisze:czemu te fotki takie małe
Bardzo dobrze! Żadnych zbliżeń! :P
Większe foty możemy sobie na maile porozsyłać, reszcie świata te małe wystarczą na zapoznanie się ze specyfiką naszych 'tańców' :P
...A na następnych zajęciach staję na samym końcu :D

Co do naszych zajęć, myślę, że - o ile to oczywiście możliwe - powinniśmy wstrzymać się jeszcze z rezerwacją sali na stałe. Może się mylę, ale wydaje mi się, że trzy spotkania to wciąż za mało. Trzeba sprawdzić, jak będzie wyglądała frekwencja po feriach, no i czy zapał nie ostygnie.
W kwestii wynajmowania instruktorów: chyba się nie pali, myślę, że to plan raczej dalekosiężny, wydaje mi się, że najpierw powinniśmy nauczyć się tych paru podstawowych MJ-owych układów (w końcu to MJ Dance Team :P), a dopiero później myśleć o rozwijaniu tanecznych umiejętności. Oczywiście to tylko moje zdanie. ;)

P.S. Weroniko, pragnę Ci przypomnieć, że Hubert jest niepełnoletni :P
ODPOWIEDZ