Doomsday 2012 > Wierzyć Czy Nie Wierzyć?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Hmm...zależy jak rozumieć koniec świata...zazwyczaj kojarzy się to z czymś negatywnym, wielkimi katastrofami, śmiercią, unicestwieniem i wygaśnięciem wszelkiego istnienia. Takich wizji i przepowiedni w historii faktycznie było bardzo wiele. Tym razem jednak wydaje mi się, że chodzi o coś innego. Samo słowo koniec świata nie bardzo tu pasuje, jest zbyt uproszczone. Ci, którzy wierzą w 2012, twierdzą, że świat się nie skończy, a wejdzie w nową zupełnie odmienną epokę. Zresztą poruszaliście tę kwestię już w waszych postach. Trzeba więc byłoby chyba to określić jako koniec "naszego" świata, a nie świata jako takiego, jako planety. Chyba raczej pewnego kierunku kulturowego, nawet nie cywilizacji w ogólności. Kierunek kulturowy, który...hmm...nie ma co się oszukiwać, jest cholernym bałaganem i całkowicie wymknął się spod kontroli. Kolejni ludzie pojawiają się na tej planecie i zastają coś co jest już tak ustalone i ukształtowane w całej tej swojej chaotyczności, a jednak muszą w to wsiąknąć. Jeśli koniec świata w 2012 ma być zmianą tego, to jestem za!
Ostatnio zmieniony czw, 04 mar 2010, 12:52 przez Piotrusia Pani, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

aha no i dodam tylko tyle, ze koniec świata w 2012 będzie istniał jak zacznie się euro a Polskie drogi bedą wygladały tak jak wyglądają teraz ( współczucia dla przyjezdnych)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnes:*

Post autor: Agnes:* »

Mój wykładowca od matematyki powiedział, że prawdopodobieństwo końca świata w 2012 jest 1:800. Według astrofizyków bardziej prawdopodobny jest rok 2036...
Awatar użytkownika
PsychoButcher

Post autor: PsychoButcher »

Ehh co za perfidne kłamstwo. Ludzie wierzą w to ślepo, będę się śmiał im wszystkim prosto w twarz jak okaże się że to kłamstwo... sami potomkowie majów dziwią się dlaczego uważamy ten rok za ostatni w historii ludzkości. Bóg jeden wie kiedy będzie koniec, a ludzie puszczający takie plotki w świat powinni się wstydzić. Cóż człowiek jest omylny więc czemu Nostradamus miałby się nie mylić ? Wszystko to jeden wielki kit, wszyscy zbijają na tym kasę, książki, filmy, dokumenty itd. Przytoczę jeszcze raz te słowa Tylko Bóg wie kiedy nastąpi koniec, i nie chcę tutaj wyjść na osobę która jakieś kazania daje czy człowieka do przesady religijnego, zobaczycie prędzej wszyscy znajdziemy się w grobie niż nastąpi koniec świata.
I'm gonna make a change, for once in my life...
Awatar użytkownika
viva201

PsychoButcher pisze:zobaczycie prędzej wszyscy znajdziemy się w grobie niż nastąpi koniec świata.
:smiech: :smiech: :smiech: podoba mi się
Obrazek
Awatar użytkownika
PsychoButcher

Post autor: PsychoButcher »

co cie tak smieszy. ja sie założę tak bedzie
I'm gonna make a change, for once in my life...
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

co cie tak smieszy. ja sie założę tak bedzie
No i najpewniej masz rację :smiech:
Love lives forever
Awatar użytkownika
viva201

PsychoButcher pisze:co cie tak smieszy
dlatego mnie to rozśmieszyło bo
Piotrusia Pani pisze:No i najpewniej masz rację
EDIT: nie wiem dlaczego odebrałeś mój śmiech jako atak, przecież napisałam że podoba mi się ten tekst :wariat:
w sumie to już go sobie nawet zanotowałam w ulubionych cytatach mj'owo-forumowych nenene
Ostatnio zmieniony śr, 27 sty 2010, 19:11 przez viva201, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

skoro o Bogu, chrześcijańskim w każdym razie

Biblia mówi: "Czuwajcie więc, bo nie wiecie, w którym dniu Pan wasz przyjdzie"
Skoro więc pół Świata trąbi nt. roku 2012, to jest to nad wyraz wątpliwe ;-)
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
ODPOWIEDZ