Taniec - rozmowy, problemy, porady itp.
Taniec - rozmowy, problemy, porady itp.
W ty, temacie piszcie co tańczycie : P <większość MJ>,ile tańczycie,czy macie jakieś problemy w dance :D , możecie umieszczać swoje video jak tańczycie :> , Ja zacznę : Tańczę MJ od hmm no nie wiem sam 5 miesięcy :P ale ostatnio długa przerwa ,breakdance 2 miech :D , popping<electric boogie> hmm 1,5 roku ;P...
- DirtyDiana13
Ja rok temu chodziłam na tańce w moim gimnazjum, tańczyliśmy tam różne style od Hip-Hop'u do nowoczesnego [oprócz towarzyskiego
]Kiedyś nawet zrobiliśmy piramidę jak chearleader'ki haha ;D
Kiedy jeszcze nie znałam Michaela tańczyliśmy Thriller
Nasza grupa pokazywała swoje układy na różnych uroczystościach takich jak np. WOŚP,czy apele szkolne.Na tańce zaprzestałam chodzić bo miałam inne zajęcia takie jak siatkówka czy dodatkowe zajęcia z matematyki xD No i teraz tego bardzo żałuję, ale mam zamiar zapisać się na zajęcia taneczne w miejscowym zamku
Ogółem w domu ćwiczę dużo Michael'owych kroków 

Kiedy jeszcze nie znałam Michaela tańczyliśmy Thriller

Jejć.. wreszcie jakiś temat dla mnie
Ogólnie tańczę Funkystyles. ( Poppin', Lockin', Jackson style + electric boogie ) oprócz tego: House, Broadway, Wacking, Street dance, Krump, Hip-hop, New style
We Francji miałam warsztaty z jazz'u, baletu i Vogue. Oprócz tego pochwalę się prywatnymi zajęciami z Marty'm Kudelka (choreografem m.in Justin'a Timberlake i Janet Jackson )
Tańczę chyba odkąd pamiętam, ale od 5 lat można mnie regularnie spotykać na przeróżnych imprezach takich jak; Wirująca Strefa, Rytm Ulicy, Prawda Hip-hopu etc ;)

We Francji miałam warsztaty z jazz'u, baletu i Vogue. Oprócz tego pochwalę się prywatnymi zajęciami z Marty'm Kudelka (choreografem m.in Justin'a Timberlake i Janet Jackson )

Tańczę chyba odkąd pamiętam, ale od 5 lat można mnie regularnie spotykać na przeróżnych imprezach takich jak; Wirująca Strefa, Rytm Ulicy, Prawda Hip-hopu etc ;)
Ja tańcze od ok. 10 roku życia, ale dopiero jak miałam jakieś 13 lat zapisałam się na nowoczesny, potem towarzyski, a teraz sama się 'uczę' (jeszcze w czasie wcześniejszych kursów) dancehallu, poppingu, lockingu, mieszam z electric i hh : )) Myślę właśnie o Krumpingu bo też fajny :D
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
fajny temat:) no wiec tak ja przygodę z tańcem zaczełam w gimnazjum:D tanczyłam w szkolnym zespole, ale nie pytajcie mnie jaki to był rodzaj tańca:smiech: ..potem już teochę bardziej ambitnie zapisałam się do młodzieżowego domu kultury i tanczyłam techno
, było beznadziejnie żadnego profesjonalisty od tańca tylko babka siedząca za biurkiem która ani razu żadnego kroku nie pokazała
..nie wiem jakim cudem nam na turniejach przyznawali pierwsze miejsca
...po "cudownej" nauce techno zapisałam się do szkoły tańca na hip hop - nie powiem fajnie było, następnie był freestale , jazz, i znowu hip hop, no a teraz moonwalka umiem:).....problem mam taki że nikt ambitny mnie nie uczył tanczyć , a po drugie szkoły tańca są drogie:/ no i lipa:(

"Dziękuję wszystkim ludziom na świecie,
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
No to teraz moja kolej :D. Chodziłam na różne rodzaje tańca, ale aż wstyd sie przyznać - na żadnym nie wytrzymałam dłużej niż rok :P. Najpierw(w wieku ok. 7 lat) był balet, potem w późniejszym czasie nowoczesny, potem przeniosłam się na inny nowoczesny :P. Był też Towarzyski i nawet Irlandzki ;D. Ale żaden z tych tańców mi szczególnie nie spasował, już myslałam, że jestem jakaś dziwna i szukam rzeczy nierealnych, a tu nagle niespodzianka - zapisałam się na Reggaeton :D. Jest to taniec pochodzący z Jamajki, to mieszanka hip-hopu, rytmów jamajskich- reggae, dancehall, salsy i tradycyjnej bomby(nie wiem co to jest to ostatnie:P). Tańczę go od czerwca 2009 roku i odziwo nie mam zamiaru rezygnować, bo jest świetny :D
Co do Michaela to jak narazie potrafie zatańczyć tylko układ z Thrillera i Beat it ;D. No i oczywiście moonwalka(w miare mi wychodzi) ;D :D.
Co do Michaela to jak narazie potrafie zatańczyć tylko układ z Thrillera i Beat it ;D. No i oczywiście moonwalka(w miare mi wychodzi) ;D :D.
jako chyba ośmiolatka zaczęłam chodzić na nowoczesny, jednak jak się okazało była to bardziej tzw. choreografia okazjonalna... wytrwałam może z 2 lata. potem okazjonalnie nowoczesny. nastała długa przerwa, której teraz bardzo żałuję, bo zawsze całkiem nieźle pląsałam, a teraz jakieś drewno się ze mnie zrobiło
ostatnio nawet spróbowałam latynoskiego ale to nie dla mnie więc rozpoczęłam Jackson style tak na poważnie, profeska taka w studio u mnie w mieście 

- katy20
- Lokalizacja: Nibylandia : pierwsza gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka ;-D
hmm no cóż kiedys zdarzyło mi się chodzić na kurs tańca ale tylko przez 2 lub 3 miesiące
i dochodze do wniosku że tańca nie da się nauczyć trzeba mieć go w sercu sam Michael powiedział że dobry tancerz musi czuć a nie mysleć podczas tańca i to jest absolutna prawda;-) a choreografia i kroki to tylko uzupełnienie tło do tego co czujesz:-) ja kocham tańczyć
hehe moja mama się smieje że talent taneczny odziedziczyłam po jej rodzinie
bo u mnie wychodzi to w sposób naturalny
zawsze daje z siebie wszystko

"Lies run sprints, but the truth runs marathons"
Kiedyś taniec był całym moim życiem. Tańczyłam taniec towarzyski przez dwa lata. Przerwałam w listopadzie. Kontuzja partnera, godziny zajęć w ogóle rujnowały mi cały dzień, do tego bardzo przykry incydent z przyjaciółką, który sprawił, że już nimi nie jesteśmy. Miałam też dwutygodniowe warsztaty z jazzu, hip-hopu, disco i teatru tańca. Szukając jakiś szkół tańca nic nie znalazłam O_o albo nie ma miejsc (? :/) albo godziny nie pasują... Chciałabym tańczyć... taniec irlandzki ;] po obejrzeniu tego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=ca9AL9z2lpc
XD To jest świetne!
http://www.youtube.com/watch?v=ca9AL9z2lpc
XD To jest świetne!

Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
-
Kiedyś chodziłam na towarzyski, ale potem było zbyt mało chętnych i grupa się rozpadła. Teraz planuję zapisac się na salsę albo hip-hop. A w zaciszu mojego pokju wymyślam rożne układy do piosenek Michaela, ale nadal nie czaje moonwalka
(coś mi wychodzi, ale nie tak jak MJ) 

,,Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton''~ Michael Jackson
- babybemine
Tańczyłam właściwie od zawsze, od małego.. ;) W pierwszej klasie szkoły podstawowej zapisałam się na zajęcia i chodziłam 4 lata. Uczyliśmy się tańca towarzyskiego i nowoczesnego, lecz po 4 latach zrezygnowałam. Zaczęły mnie nudzić układy typu: 'krok w lewo - klaśnij, krok w prawo obrót' XD Wtedy dużo tańczyłam w domu i z koleżanką. Układałyśmy układy do różnych piosenek, oglądałyśmy występy w telewizji i próbowałyśmy to wszystko jakoś.. przerysować ;)
Obecnie uczęszczam na zajęcia z hip hopu. Raz w tygodniu (wiem, to mało.. :<) przyjeżdża do nas pani z Olsztyna. Często organizuje nam warsztaty w Olsztynie z jakimś choreografem.. zapomniałam nazwiska
w każdym razie jeden z tych mało znanych XD No i tańczę ;)
Co do michael'owych kroków to uczyłam się kilku układów i wciąż je doskonalę. Natomiast moonwalk mi jeszcze nie wychodzi, ale myślę, że to jedynie kwestia ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, a na to ostatnio mam mało czasu.. : < Obiecałam sobie, że w święta nauczę się 'Drill'a'. Na razie uważnie oglądam jak Travis analizuje każdy krok i coś już tworzę.. ;) Zobaczymy co z tego będzie.. ;)
Obecnie uczęszczam na zajęcia z hip hopu. Raz w tygodniu (wiem, to mało.. :<) przyjeżdża do nas pani z Olsztyna. Często organizuje nam warsztaty w Olsztynie z jakimś choreografem.. zapomniałam nazwiska

Co do michael'owych kroków to uczyłam się kilku układów i wciąż je doskonalę. Natomiast moonwalk mi jeszcze nie wychodzi, ale myślę, że to jedynie kwestia ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, a na to ostatnio mam mało czasu.. : < Obiecałam sobie, że w święta nauczę się 'Drill'a'. Na razie uważnie oglądam jak Travis analizuje każdy krok i coś już tworzę.. ;) Zobaczymy co z tego będzie.. ;)