Podpisuje się rękami i nogami, ja najpierw nie zwracałam uwagi na Lady Gagę, jej teledysk i piosanka "poker face" uznałam za niezłe, głos podobny do Christiny Aguilery... Rozpieprzały mnie jej ciuchy i fryzury jakby piorun w nie strzelił... a potem przyszedł teledysk "Bad romance" i Lady Gaga kompletnie mnie rozwaliłaakaagnes pisze:jezza, jak to jest, że:
najpierw miałam ch0l3rne uczulenie na tę babke, jakiś koszmar. przejechałam się sama na tym, o co mam pretensje do innych. bo dla mnie najważniejsze w artyście jest to,że SAM coś tworzy i widać talent. wiesz, teksty są też dla mnie ważne - jeśli ktoś pisze je sam, tam jest przekaz, wskazówka, jak go odbierać- tego nauczył mnie Michael. tak miałam z Eminemem, uwielbiam gościa, rozumiem jego pomysł na siebie i jego koncepcje artystyczną. i Gaga - jest genialna. TEKSTY, sama pisze, weźcie przeczytajcie, tam się dowiecie, że ten jej cały image, jaka jest w mediach, to celowy zabieg - wszystko jest gruntownie przemyślane, te jej przebrania też, jest fashionistką w ogóle ;D w jej przypadku, to nie tylko to, że tylko tym zwraca na siebie uwagę.... to jest jej narzędzie. a ma zayebisty głos, świetne pomysły, czuję, że za kilka lat będzie doskonała! szybko się laska uczy, widać. czasami palnie jakąś głupotę, ale halo, mamy dwadzieścia kilka lat dopiero, a to jest dziwny świat.
mi się wydaje, że ona sama widzi o co w tym wszystkim kaman. poza tym jest z NORMALNEJ wytwórni - Universal Music INTERSCOPE RECORDS. Pozwalają jej robić swoje, myślę,że raczej niczego jej nie narzucają, jak to robi $ony swoim artystom, a robienie z siebie plastikowej lalki, dziwaka publicznie - to strategia, ten Kermit nawet i maska na VMA wcześniejszym, hehe.![]()
ona ma TO COŚ. ma dobry głos, ma talent, ma pomysł, ma OSOBOWOŚĆ.
p.s. w ogóle mówienie o niej, że jest drugą Madonną jest wg mnie krzywdzące. Madonna nie ma takiego głosu, właściwie nie potrafi śpiewać, nie ma takich pomysłów, jest pajacykiem wytwórni, a sławę zdobyła głównie dzięki skandalom i erotyce.owszem sama lubię niektóre [stare] kawałki Madonny,no ale .. sorry- nazywanie jej królową pop? za co?? a GaGa to jest żar!! głos, koncepcja artystyczna, teksty... ah!wszystko. itd....
Takich artystów pop jak Lady Gaga było niewiele odkąd MTV istnieje... Jedyni wykonawcy jacy się rzucali w oczy po Michaelu Jacksonie to Madonna, różne bojsbandy, Britney Spears, Christina Aguilera, Beyonce... ale oni są tacy monotematyczni, nie maja takiej wyobraźni jak LAdy Gaga ...W dodatku za cholere ich teledyski nie przyciągnęły mnie na dłużej... Parę razy słuchałam ich piosenki a potem szybko się one nudziły! Zgadzam się że to idiotyzm porównywać Madonne z Lady Gagą. Ta druga jest o wiele bardziej utalentowana, Madonna nie miała nic do zaoferowania poza seksskandalami, chociaż parę jej hitów pozostało w naszej pamięci .. Lady Gaga wcześniej wystartowąła niz Madonna i ma więcej do pokazania niż Madonna, jeśli dalej pójdzie tą drogą i dalej będzie się rozwijać, być może pokaże nam na czym polega ten kobiecy geniusz muzyczny... Bo męski już był - wiadomo jaki

Artysta powinien umieć łamać wszelkie bariery i stereotypy