STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
tony308

STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Post autor: tony308 »

Cześć. Dopiero co się zarejestrowałem ale postanawiam otworzyć nowy mam nadzieje że ciekawy temat. Jak dobrze wiemy ubrania w stylu MJ'a są bardzo rzadko spotykane, a jeżeli coś znajdziemy to na pewno bardzo drogo. Mi osobiście te jego marynarkowe ciuchy się bardzo podobają, podejrzewam że wam również, dlatego postanowiłem, że można spróbować samemu coś w łatwy sposób wykreować. Mam tu na myśli przerobienie ubrań np. do koszuli przyszyć opaskę na rękawie, jakieś sierżanty albo coś takiego. Ktoś kto ma maszynę do szycia w domu nie powinien mieć większych problemów:) Oczekuję od was że pomożecie stworzyć jakieś fajne proste projekty np. koszul i umieszczenie ich w postaci grafiki;) Może komuś uda się coś fajnego, stylowego stworzyć. Jutro zeskanuje parę moich wypocin i umieszczę je mając nadzieję że pomożecie i również coś stworzycie. Ciekawe projekty może ktoś(np. ja) wykorzysta i na ich podstawie przerobi ciekawy ciuch, oczywiście pochwalając się nim na forum:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

otóż ja może jeszcze dziś zamierzam sobie poprzyszywać cekiny do rękawiczki ;]

ale takich ubrań jak marynarka itp. to raczej nie.
w takich rzecach zawszeproszębabcie o pomoc ;]
Obrazek

czemu nie ;]

moja koleżanka (wielka fanka) ma taką fajną marynarkę ;]
może wstawie zdjęcie ;-)

coś takiego mniej więcej:

Obrazek
Obrazek

kurde super;) tylko że marynarka to marynarka, dla mnie za drogi interes żeby je przerabiać ale koszule mogą być;D a z czego są te takie na środku jakby sznurki?
Obrazek
Awatar użytkownika
Poola

to był taki gruby sznur, co sie go jakoś sprytnie owijało wokół guzika.
z tego co mi Daria mówiła, to dośc proste :D. może mi da jakąs fote tej marynarki. a ja cośpokombinuje z tyymi koszulami, jak co to tu wstawie ;p
Obrazek

Post autor: Afriko »

fajny temat :D osobiście szyć nie umiem, ale maszynę mam i babcie na wyciągnięcie ręki, która umie szyć lub koleżankę mojej babci, która jest krawcową, więc mogłabym coś wykombinować. ja niestety nie mam z czego, ponieważ mój starszy brat nie ma koszul, może ma jedną, ale się w niej utopię, bo jest strasznie wysoki, a o marynarce już nie wspominając. ale jak kupie jakąś w swoim rozmiarze, to będę próbować :)
a co do cekinów, good idea :D sama już na niego wpadłam dawno temu, ale nie miałam okazji zmierzyć się z przyszywaniem tych cekinów z powodu braku czasu, białej rękawiczki i cekinów ;)
Poola, poproś Darię o zdjęcie, bo chciałabym zobaczyć tę marynarkę jako materiał, nie obrazek wykonany na komputerze :P ale coś mi się wydaje, że ta marynarka jest boska :D
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Jak pewnie zauważyliście Michael na większości koszul miał na rękawie opaskę. Tak myślałem żeby tą opaskę zrobić z cekinów przyszywając je do rękawa. Pewnie nieźle by to wyglądało:) ogólnie z tego co wiem Jackson kochał błyszczące ciuchy, na każdym koncercie miał coś wystrzałowego:) Specjalna grupa projektantów szyła mu rzeczy według jego pomysłów;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Afriko

tony308 pisze:Jak pewnie zauważyliście Michael na większości koszul miał na rękawie opaskę. Tak myślałem żeby tą opaskę zrobić z cekinów przyszywając je do rękawa. Pewnie nieźle by to wyglądało:) ogólnie z tego co wiem Jackson kochał błyszczące ciuchy, na każdym koncercie miał coś wystrzałowego:) Specjalna grupa projektantów szyła mu rzeczy według jego pomysłów;)
dokładnie. nawet na This Is It mówili, że Michael zażyczył sobie specjalnego (nie wiem jak to nazwać, bo to nie była marynarka, tylko taki jakby sweterek) sweterka wyszywanego cekinami do Billie Jean :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Poola

Afriko, tony, powiem jej że jużją rozsławiłam i nie ma wyjścia z tymi zdjęciami
Afriko pisze:sama już na niego wpadłam dawno temu
tak szczerze mówiąc to pomysł też z formu naszego kochanego zapożyczony. ktoś wspominał że 3,5 godziny przyszywał cekiny do skarpetek :mj:

a co do tego rysunku na kompie, tobył na szybko itp. do tych koszul sie postaram przyłożyć :-)
Obrazek

Poola pisze:
Afriko pisze:sama już na niego wpadłam dawno temu
tak szczerze mówiąc to pomysł też z formu naszego kochanego zapożyczony. ktoś wspominał że 3,5 godziny przyszywał cekiny do skarpetek :mj:
a co do tego rysunku na kompie, tobył na szybko itp. do tych koszul sie postaram przyłożyć :-)
też to czytałam :P ale ten pomysł z rękawiczką podsunęła mi koleżanka jakieś trzy lata temu i o nim całkowicie zapomniałam, poza tym, tak jak napisałam nie miałam czasu, ani materiałów :P
jeszcze moża poprzyszywać cekiny do kapelusza :love: :lal: :D

no, postaraj sie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
DooDoo Forever

Post autor: DooDoo Forever »

Oooo... bardzo ciekawy temat. Od dawna szukam kurtki coś ala Michael, lecz kurcze nigdzie nie mogę nic takiego znaleźć. Zastanawiam się nad doszyciem złotych lub srebrnych, średniej wielkości guzików do starej kurtki, ale na razie takich idealnych guziczków nie znalazłam.
A co do rękawiczki to świetny pomysł, może sama się za to zabiorę:)
Jeżeli chodzi o projektowanie, to tajemnicą nie jest, że talentu w tej dziedzinie nie mam, ale ten wątek natchnął mnie i może spróbuję coś naszkicować.
Obrazek
I miss you so much...
Awatar użytkownika
Poola

Afriko pisze:jeszcze moża poprzyszywać cekiny do kapelusza
M.J | Kubaa pisze:Ja chyba jutro wezmę się za robienie cekinowej marynarki Billie Jean :).
^to z innego tematu.
nie głupie pomysly z tymi cekinami. tylko trzeba mieć czas (ferie nenene)
i materiały (i tu jest pies pogrzebany)
jest jeden sklep w którym znalazłam cekiny, pojade z mamą do hurtowni, może tam się coś znajdzie :)
Obrazek

co do skarpetek i cekinów nie jest to chyba za wygodne rozwiązanie;) białe skarpetki do czarnych jeansów powinny styknąć:) a co do całości bardzo podoba mi się ten strój, normalnie super:) Obrazek
koszula jest niesamowita:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Poola

ja jak chodze po szkole to czasem specjalnie podciągam spoodnie żeby sie krótsze wydawały ;] albo ze mnie sie woźna śmieje, bo jakchodze po dziennik, to zawsze jest to samo : moonwalk, podwójny obrót, stanie na palcach wraz z 'aoww' ;-) i ide dalej. a przed wejściem do klasy zawsze jest stanie na palcach i albo chwyt zakrocze, albo 'go girl!'. wszyscy już sie przyzwyczaili, ale panie na mnie czasem ( czyt.jeszcze się nie zdarzyło ) dziwnie patrzą ;]

:dance:

a tak jeśli chodzi o ubiór, bardzo podobami się ta koszula:
http://c.wrzuta.pl/wi8189/cdfe43b200018 ... %20jackson

jakby sie uprzeć, to jest wykonalna. w sensie że dla nie takich laików jak ja, co tajemnice maszyny do szycia zgłębiają przy dawaniu spodni do zwężania babci ;] ale może ją kiedyś spróbuje zrobić :knuje:
Obrazek

Post autor: derozje »

Ja mam jesienno/zimową czarną kurtkę (a raczej taki płaszczyk) w stylu elitarnym. Myślę czy nie zmienić guziki na złote, i na ramionach po doszywać i tu właśnie mam problem, bo wiem co, jak to wygląda ale nie wiem jak się nazywa :smiech:
Co do rękawiczek z cekinami, też robiłam. Mam dwie, ze srebrnymi i różowo- białymi.

Poola pisze:a tak jeśli chodzi o ubiór, bardzo podobami się ta koszula:
A mi się podobają takie w stylu MJ'a z ramionami uniesionymi do góry.
http://www.zeberka.pl/img/maj/544_1.jpg
Ta jest bardzo ładna.

Chyba zacznę sama sobie szyć... :knuje:
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
ODPOWIEDZ