Koncerty

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Jeanne pisze:Polowałam na sektor D, udało mi się zdobyć dobrą miejscówkę w 7 rzędzie. Na płycie nie dałabym rady wytrzymać tyle godzin, zresztą nie sądzę, bym na tym koncercie non stop siedziała. A Tobie, MJackson?
MJackson pisze: D?
Mi się udało załapać dopiero na 3 rząd w H Poddaję się

Chyba kupowałaś przez eventim jeśli masz taki dobry sektor
Ja niestety musiałam zaczekać na empik...
Jeanne pisze:Eventim? Absolutnie, przez to dziadostwo, za przeproszeniem, nawet nie próbowałam kupować. Rano poleciałam do empiku, powiedziałam sektor D pani sprzedawczyni, ona kliknęła na mapce na sektor D i wybrałam jedyne wolne miejsce najbliżej sceny... Obawiałam się bardzo o ten sektor, ponieważ na niego i bodajże R było największe zainteresowanie. Ale to chyba także zależało od daty, wszyscy rzucali się na pierwszy koncert, a ja od początku obstawiałam ten drugi... Może to przez to.
MJackson pisze:Ja niestety nie miałam wyboru między pierwszym a drugim bo 11 mój tata pracuje do 18 i nie może wziąć wolnego (z Krakowa to 5:30 h drogi...)...

Do empiku dojechałam dopiero o 9:45 więc już nie było dużego wyboru...

Ale i tak się BARDZO cieszę dancing Michael Jackson
Muszę się wam pochwalić a zwłaszcza tobie Jeanne, że bilety o których pisałam są już sprzedane (z dużym zyskiem) a ja w tym momencie mam Sektor P, Rząd 1, Miejsca 9,10.
Rychło w czas bo 2 miesiące po kupieniu ale nie mogłam się powstrzymać glupija
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

akaagnes pisze:Marilyn Manson & co.

Koncert odbędzie się we wtorek 17.11.09 około godziny 20:00 w klubie Stodoła. (no niestety nie Torwar,też żałuję).
byłaś? impeza podobno ostra, tutaj króka recenzja: http://www.lastfm.pl/event/1190496+Mari ... 09/reviews

na mansonie nie byłem, na placebo nie byłem, na iamx także nie będę :wsciekly: trzy stracone okazje.
Awatar użytkownika
aga.mj

Post autor: aga.mj »

16 czerwca 2009 Sonisphere Warszawa-Bemowo
zagrają: Metallica, Anthrax, Slayer, Mastodon, Behemoth, ed: Megadeth
bilety:

Golden Circle- 400zł
Sektory: 400zł
Płyta: 198zl
VIP:880zł

http://pl.sonispherefestivals.com/wp-co ... o_mapa.jpg
Bilety w sprzedaży od jutra na LiveNation od 10:00, od 19 grudnia w empikach a od 31 grudnia w innych salonach

co prawda wątpie by ktoś tu preferował tego typu muzykę ale jednak się spytam. Wybiera się ktoś? ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 15 gru 2009, 16:22 przez aga.mj, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

aga.mj pisze:Wybiera się ktoś?
metallica bardzo mnie do tego zachęciła, być może wybiorę się.
myślę nad płyta.
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

Air, Arena Ursynów, Warszawa 10.12.2009

Obrazek
fot: onet.pl

Cóż za niemiła niespodzianka. Ciężko tu mówić o rozczarowaniu, ale na pewno czuję spory niedosyt. Dwa lata temu Palladium w trakcie ich koncertu było podobno przepełnione, tym razem Air nie dali rady Arenie Ursynów. Sporo prześwitów na płycie i wolne miejsca na trybunach...

SETLISTA z koncertu

Co do samego koncertu: za krótko (80 minut z bisem), zbyt zachowawczo, bez improwizacji, bez hitów. Tzn hity były, ale zasługiwały na lepszą oprawę aranżacyjną niż to, co zaproponowali ich autorzy podczas czwartkowego koncertu. Z lekką irytacją obserwowałam, jak kolejne utwory przemijały bez historii. Nie próbowali w ogóle dobrać się do tych kawałków, nie próbowali z nich wycinąć czegoś nowego, czegoś zaskakującego. Poza tym to raczej nie była moja setlista marzeń, bez świetnych Surfin on the rocket, Once upon a time, Ce Matin La czy All i need. Tegoroczna płyta zespołu - całkiem niezła zresztą - prezentowała się w trakcie koncertu naprawdę dobrze ( Love oraz Be a bee najlepiej), natomiast z klasyki zabłysły kawałki Alpha Beta Gaga i How does it make you feel?, reszta (Kelly Watch the Stars, Sexy Boy, cherry bossom girl czy Remeber) poprawnie. Jak dla mnie tylko poprawnie.

Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie moje pierwsze koncertowe spotkanie z autorami Moon Safari...
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
natasha007

Post autor: natasha007 »

a_gador pisze:Chris Rea na Torwarze 16 lutego. http://www.livenation.pl/event/6514/chr ... 10-tickets
taa.... co ja bym nie dała aby się tam znaleźć, ale niee... oczywiscie. Nie będziemy tłukli się do Warszawy ;/ Aż to zacofanie ;/
Jak ktoś będzie niech zda relację ;)
Chodź to jeszcze "kupa" czasu.
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

MJackson pisze:Muszę się wam pochwalić a zwłaszcza tobie Jeanne, że bilety o których pisałam są już sprzedane (z dużym zyskiem) a ja w tym momencie mam Sektor P, Rząd 1, Miejsca 9,10.
Rychło w czas bo 2 miesiące po kupieniu ale nie mogłam się powstrzymać glupija
Ojej, przepraszam Cię! Nie logowałam się tutaj szmat czasu i nie mogłam przeczytać Twojego posta.
Wobec tego gratuluję! Masz na ten sam dzień, co ja?
Awatar użytkownika
MJackson

Nie,
Ja mam 10 lutego ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

27.05.2010
AC/DC wystąpi w Warszawie na Bemowie

http://muzyka.onet.pl/0,2106110,newsy.html

:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
MJackson

Zapowiadają się 3 koncerty Deep Purple w Polsce :happy:
Ktoś się wybiera?
Ja jak tylko wejdą do sprzedaży zaklepuję 2 miejsca w Katowicach.
http://muzyka.interia.pl/szukaj/news/de ... zy,1428418

-----------------------------------------------------------------------------------
A tu coś dla wszystkich wybierających się na koncert Depeche Mode:
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Podoba mi się akcja na Depeszach.

MJackson, kiedy i za ile można będzie kupić bilety na Deep Purple?
Awatar użytkownika
MJackson

Sprzedaż rusza 1 lutego a ile będą kosztowały bilety jest podane w linku ;-)
Mnie też się te akcje podobają. Zwłaszcza ta z balonami ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jeanne

Wygląda na to, że będę obecna w Rzeszowie.

Co do akcji na DM - już sobie wyobrażam dmuchanie tych balonów haha. Jedynie martwi mnie pomysł ze śpiewaniem mastera i strange - Depesze zmienili setlistę, i to już jakiś czas temu.
http://www.setlist.fm/setlist/depeche-m ... 76ec8.html
Ta setlista jest ze wczoraj, prawdopodobnie i taka będzie u nas. Mam nadzieję, że im się odmieni...
Awatar użytkownika
MJackson

Ale te 2 piosenki nie mają być śpiewane przez zespół tylko przez fanów a'capella w przewie przed bisem.
Chyba że to ja coś źle zrozumiałam z twojego posta ;-)
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ