Ostatnio zakupione płyty - recenzje, wrażenia

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Viola.

Post autor: Viola. »

Agnieszka Chylińska
Modern Rocking

Obrazek

Pomimo złych opinii na temat tej nowej płyty postanowiłam kupić :) Jasne, że wolę 'starą' Chylińską, ale nie jest AŻ TAK źle ;-)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

lazygoldfish pisze:Air, Arena Ursynów, Warszawa 10.12.2009
Pisano, że na poprzednim koncercie Air w Polsce było podobnie, znaczy krótki koncert i niewiele bisów. Bardzo lubię zespół od samego początku, choć to przecież zaledwie easy- listening. Ostatnia płyta jednak nie przypadła mi do gustu. Po raz pierwszy. Jeszcze Pocket Symphony było solidne, tu jakoś już niewiele drga w człowieku przy słuchaniu.
Mariurzka pisze:Tydzień temu, po raz pierwszy od tamtego dnia czerwca, w moim odtwarzaczu zagościła także i inna muzyka.
Ostatnio nie mogę rozstać sie z dwiema płytami. For Against Shade Side Sunny Side. For Against to post-punkowa grupa amerykańska, która debiutowała pełnym albumem w roku Bad.
strona myspace<< zespołu. Klikajcie na utwory z tą okładką:

Obrazek

Druga płyta to Burial Untrue. Dubstep tym razem, nie gitary. Album został obsypany nagrodami, w tym tytułem jednej z najważniejszych płyt dekady, nominowana do prestiżowej Mercury Prize. Mroczna elektronika, z różnymi smaczkami. TU<< więcej na temat.

Obrazek
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
MJ-fanka

Post autor: MJ-fanka »

Ja ostatnio zakupiłam płytkę Rihanny - Rated R
Moim zdaniem płyta jest bardzo fajna. Warto ją przesłuchać ;)

Tu okładka :)

Obrazek
Michael FOREVER.
Obrazek

www.MJteam.pl
MonikaJ

Post autor: MonikaJ »

W ramach odświeżania mojej znajomości z Princem zakupiłam ostatnio "Diamonds and Pearls". Parę dni później udało mi się wreszcie upolować DVD z jego koncertem"Rave un 2the year 2000" http://www.prixdvd.com/dvd_video/dvd_mu ... 00_bmg.jpg moze jak ochłonę napiszę coś więcej w stosownym temacie. Powiem tylko koncert NIESAMOWITY zakochałam się w Prince'u i jesli tylko nadarzy się okazja to... ja chcę na koncert Prince'a. Myślałam, że po MJ-u nic już mnie nie wzruszy, bo mało kto jest w stanie mu dorownac , a jednak.... to nie ten sam Prince, którego znałam z lat młodości w żabotach, starający się za wszelką cenę szokowac i taki trochę w moim odczuciu wówczas zestresowany rywalizacją... Tu Prince jawi się jako artysta spełniony, profesjonalista w każdym calu, dojrzały, a jednocześnie pełen takiego młodzieńczego wdzięku mimo, że na koncercie tym ma 41 lat. A i zapomniałabym jego uśmiech jest równie ujmujący jak MJ-a... No i ostatnia pozycja z moich szaleństw zakupowych to wspominany już przeze mnie w temacie Georga Michaela koncert z 2009 roku z Londynu. George w znakomitej dyspozycji wokalnej tak jak zawsze. Koncert zrobiony z rozmachem.... naprawdę szczerze polecam szczególnie w jakości HD
I close my eyes
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Kupiłam dzisiaj 2 płyty z 1987:

U2 - The Joshua Tree
Obrazek
Wg. mnie jedna z najlepszych płyt wszech czasów.
Każdy miłośnik muzyki rozrywkowej powinien posiadać tą płytę ;-)
Ogólne wrażenia podczas słuchania:
pozytywne: radość, rozmarzenie, czasami nawet ciarki
negatywne: zbliżając się do końca płyty zdarzyło mi się ziewnąć
Ocena: 8/10

Guns N' Roses - Appetite for Destruction

Obrazek
O tak... Energia przy której nie da się usiedzieć.
Od razu zaczyna się grać na niewidocznej gitarze glupija
Ogólne wrażenia podczas słuchania:
pozytywne: energia i niemoc usiedzenia w miejscu
negatywne: zdarte gardło glupija
Ocena: 8,5/10
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
1ShotLiz

Post autor: 1ShotLiz »

Obrazek

Beyonce - I AM tour Live in Las Vegas. Jest to wersja 3 plytowa, skladajaca sie z 2DVD i CD. Specjalna edycja koncertu Beyonce nagranego w Wynn w Las Vegas. Zdecydowanie rozni sie od poprzednich koncertow, bardziej kameralna i urozmaicona! Zawiera wersje live piosenek znajdujacych sie na ostatnim albumie - I AM... Oraz 'The Story', czyli krotki zyciorys(ik) Beyonce opowiedziany przy akompaniamencie dotychczasowych hitow... Zaczynajac od pierwszego wystepu z piosenka Michaela Jacksona konczac na Sashy Fierde. Boska - zdecydowanie polecam, nie tylko fanom Bee! :party:
Obrazek

I promised I would never ever be returning where my Baby broke my heart and left me yearning...
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Ostatnio kupiłam płytkę 'Hucknall Tribute to Bobby' - na prawdę świetna, uwielbiam głos tego faceta;-) ; oraz dwie płytki Diany Ross "Every day is a new day' i Take me higher'. Właśnie ich słucham i już zakochałam się w tym utworze: http://www.youtube.com/watch?v=Xka4FiQdU64 :muzyka:
Jakiś czas temu zakupiłam płytkę Angelo Kelly 'The traveller.Live at Sean O'Kelly'-to wersja live koncertu, który odbył się na słynnej juz łodzi-domu rodzinki Kelly. Piękna płyta.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
diana124

Post autor: diana124 »

Ostatnio kupilam plyte Green Day -21st Century Breakdown inna od wszystkich ale naprawde swietna(jak zawsze xD) :happy:,Pink fajna plyta ale jak dla mnie za durzo o milosci troche ;-) no i wstyd sie przyznac ze dopiero teraz plyte MJ Invincible poprostu swietna :muzyka:
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Moje najnowsze nabytki to płyty Leona Lewis 'Echo' i 'Spirit'-The deluxe edition-uwielbiam ta dziewczynę. Płyty są świetne. Leona ma nieziemski głos, zresztą jak niektórzy uważają- to połączenie Mariah Carey i Whitney Houston :muzyka:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Obrazek

Jest to reedycja albumu Relapse. Warte uwagi są utwóry "Forever" z gościnnym udziałem Drake'a, Kanye Westa i Lil Wayne'a oraz "Music Box" i "Buffalo Bill". Dodatkowo dodana jest książeczka z tekstami oraz paroma zdjęciami.
Polecam ;-)

Lista utworów:
1.Forever
2.Hell Breaks Loose
3.Buffalo Bill
4.Elevator
5.Taking My Ball
6.Music Box
7.Drop the Bomb on 'Em
Obrazek
Aryune

Post autor: Aryune »

Sting - If On a Winter's Night...
Obrazek
  1. Lista utworów:
  2. "Gabriel's Message" (2:34)
  3. "Soul Cake" (3:29)
  4. "There is No Rose of Such Virtue" (4:04)
  5. "The Snow It Melts the Soonest" (3:44)
  6. "Christmas at Sea" (4:38)
  7. "Lo, How a Rose E'er Blooming" (2:42)
  8. "Cold Song" (3:16)
  9. "The Burning Babe" (2:45)
  10. "Now Winter Comes Slowly" (3:06)
  11. "The Hounds of Winter" (5:51)
  12. "Balulalow" (3:10)
  13. "Cherry Tree Carol" (3:12)
  14. "Lullaby for an Anxious Child" (2:50)
  15. "The Hurdy-Gurdy Man" (2:51)
  16. "You Only Cross My Mind in Winter" (2:36)
Wszystkie piosenki są w sam raz na długie, zimowe wieczory. Nie ma tu żadnych szybkich kawałków. Płyta może trochę nużyć, ale mi się bardzo spodobała. Słucham jej tuż przed zaśnięciem.
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Diana Ross - Diana

Obrazek

Płyta wspaniała. Jestem po prostu oczarowana. Chyba najbardziej znanymi utworami są Upside Down, I'm Coming Out i My Old Piano ale inne utwory są równie dobre i miłe dla ucha ;-)

Lista utworów:
1 Upside Down
2 Tenderness
3 Friend To Friend
4 I'm Coming Out
5 Have Fun (again)
6 My Old Piano
7 Now That You're Gone
8 Give Up

Miałam zrobić zdjecia ale niestety mój aparat odmówił mi współpracy :surrender:
Ostatnio zmieniony sob, 03 kwie 2010, 23:05 przez Agnieszkaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Miesiąc temu kupiłam Let go, debiutancki album Avril Lavigne...

To były czasy... prawdziwa rockwoman, a nie to co teraz- różowa Avril.

Dziwne że dopiero teraz kupiłam tą płytkę chociaż fanuję Avril od bardzo dawna(z różnym stopniem intensywności; w ostatnich latach mniej intensywnie), chyba od 2003 roku. Zadowalało mnie MTV i radio ;)
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Dzisiaj (a właściwie już wczoraj) zakupiłam swoje Dzieciątko Perełkę Skarbeczek i Oczko W Głowie. Cudeńko ^^ tak muzycznie (!!), jak i estetycznie: naprawdę ładne digi z fantastyczną, acz kontrowersyjną, jak zawsze w Ich wypadku, sesją zdjęciową :diabel2: = chyba najładniej wydana płyta, jaką miałam kiedykolwiek w łapach. WOW :lal:

Well, kocham. Na nowo :love:
Miałam nóż na gardle, płyta zakupiona 3 dni przed łódzkim koncertem. Mam jeszcze 2 dni na dogłębne poznanie materiału i przyswojenie tekstów. Ciężko, bo niemieckiego się w życiu nie uczyłam nenene
Jestem z siebie mega dumna :-) , ponieważ płyta wyszła jakiś czas temu i odrazu miałam ją na kompie, ale....jej nie słuchałam, bo chciałam ją poznać dopiero mając swój oryginał, lol.

Cóż, krótko mówiąc: RAMMSTEIN - Liebe is für alle da /2CD/ japrosic

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

Ja zakupiłam w zeszłym tygodniu "Screamworks: Love In Theory And Practice" fińskiego zespołu HIM.

Obrazek
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
ODPOWIEDZ