Homoseksualizm /legalizacja zwiazkow?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

zedytowałem "<cenzura moderatorstwa>" wypowiedzi Maro18, a także cytaty jego wypowiedzi u innych.

nie ma już wypowiedzi, stwierdzeń o owej czynności
...
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Xscape napisał:
nie zapominaj ze ten dentysta jak go nazwałeś z protezą byłby niczym bez swoich pacjentów.

gwoli wyjaśnień... forum ani to co tu robię, ani jakotacy uzytkownicy (poza moimi przyjaciółmi, którzy tu też są) nie są mi potrzebni bynajmniej bym się czuł kimś, czy też nie przychodzę się tu dowartościowywać.
Nie wiem czy to ja Ciebie źle odebrałem czy ty mnie.Nie chodziło mi w tym wypadku o jakieś dosranie Tobie tylko ten dentysta był przenosnią.Nie że Ty jestes niczym.Dentysta to forum a pacjenci to ludzie z foum i to forum nie byłoby niczym bez pacjentów.Po prostu źle mnie zrozumaiłeś.
A może masz racje ze nie ma sensu usuwac postów maro18.Może zacznijmy wyciągac z nich wnisoki na przyszłosc i wiedzmy ze takie przejawy nienawisci również istnieja,jednakze bardzo prosze w przyszłosci reagowac na takei zachowanie.Bo ja nie rozumiem ludzi którzy dbaja o forum aby były na nim teksty dzieki którym ktoś może poczuc zagrozenie dla własnego życia.Ja wiem ze to jest smieszne ale różni ludzie i różne przemyslenia.Jak mozecie przyzwalac aby na forum pisano o <cenzura moderatorstwa>.......sami zobaczcie jacy jestescie sami w sobie śmieszni......kiedys banowlaiscie mnie bo ostro broniłem swojego zdania,fakt czsami przesadzałem jak i wy ,ale to wy mieliscie w reku asa aby mnie banować.A tu prosze taki post jest według Was niczym.Kaem bardzo rozsadnie zauwzył ze moze nalezałoby usunac posty maro18 ale jednak tego nie zrobił wtedy,a szkoda bo dzis nie byłoby problemu.Jednak wina nie jest ani wasza ani nasza.<cenzura moderatorstwa>,a nieludzkie wyrazanie opinni przez maro zdecydowanie takim <cenzura moderatorstwa> jest.Ja śmiało moge tu napisac że on równiez jest dla mnie <cenzura, moderator p.s. i ciągniesz dalej... po co p[rowokujesz? nie możesz być mądrzejszy jak już zostały poczyszczone posty?> jako zwierze które nie ma rozumu.Choćby nie wiem co wypisywał ku mojej osobie nie uświadczy zadnej odpowiedzi bo ja ze zwierzetami nie potrafie rozmawiac.Być moze w nastepnym roku na wigilię.Rozumiem że kazdy wierzacy,lub nawet nie człowiek potrafi choc moze nie całkowicie zrozumiec moje rozgoryczenie.

ps- Maro18 mimo tego ze jestes dla mnie zwykłą <moderator: możesz już nie obrażać?>,nie żywię do Ciebie nienawisci bo ja potrafie wybaczac.Ty po prostu nie wiesz co czynisz a przedewszystkim nie wiesz ze sam siebie niszczysz.Żal mi Ciebie chłopie.

Tak jak to Jezus powiedział......."przbacz im ojcze bo nie wiedza co czynią".Tobie niech tez Bóg wybaczy to co piszesz.Mam nadzieje ze jeszcze kiedys uda Ci sie wyjsc na prosta droge,bo ja nie potrafie tak nagle skreslic człowieka.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

<cenzura, moderator p.s. i ciągniesz dalej... po co p[rowokujesz? nie możesz być mądrzejszy jak już zostały poczyszczone posty?>
Przepraszam,ale napisałem posta jak juz zauważyłes dopiero przed tym jak zauważyłem cenzure.Sorry bo naprawde nei zamierzam już dalej uczestniczyc w tej zbiorowej nienawiści.Jaki cham jestem taki jestem,potrafie być niemiły i skur.....wredny ale walcze z nienawiścią u siebie i innych.Kurcze troche sie porobiło ale będzie dobrze.Jedna mjówka to nie wszyscy więc nie ma sie co załamywać i pozostaje wierzyc że nikt inny nie żywi takiej nienawisci do ludzi.Teamt się uspokoi az w końcu zniknie w tłumie ale takie rzeczy warto zapamietac.Jeszcze raz przepraszam wszystkich za moje niedopatrzenie.

Ps-szkoda Majkel że nie zwróciełes uwagi na prawdziwą obrazę ludzkiej istoty.Według mnie temat który mam nadzieje mamy juzza soba bije wszelkie rekordy jesli chodzi bardzo niesmaczne tematy.Ja się czuje czasami zwykłym dupkiem biorac udział w tego typu rozmowach,ale ja po prostu chce tylko żeby było dobrze.Może kiedys jak sie gdzies spotkamy na kawie czy przy piwku bedziemy mieli jeszcze okazje podyskutowac o tym .W każdym bądź razie jesli kto kiedykolwiek bedzie przejazdem w Choszcznie lub będzie chciał do mnie wpaśc do bardzo gorąco zapraszam.To jest zaproszenie.
KASIA

Post autor: KASIA »

SUNrise pisze:To czy z homoseksualizmem się rodzimy czy nie..., ja nie wiem czy to ktoś zbadał czy są na to niepodważalne dowody, na "tak" lub na "nie"
Tak, badali to i stwiewrdzili, że nasza orientacja kształtuje się/powstaje w okresie 4 miwsiąca życia płodowego. Oczywiście mogli się mylić, ale póki co nikt im tego nie udowodnił.
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Jezeli chodzi o Homoseksualizm to ja jestem tolerancyjny jezeli jakis "pan" nieproboje sie domnie dostawiac bo wbrew informacja jakie Dav20 przekazal Sylwuni ja wcale nie jestem gejem i dlatego nie rozumiem dlaczego on jest takie kity wciska ale loozik :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dav20

Post autor: Dav20 »

ghoust pisze:Jezeli chodzi o Homoseksualizm to ja jestem tolerancyjny jezeli jakis "pan" nieproboje sie domnie dostawiac bo wbrew informacja jakie Dav20 przekazal Sylwuni ja wcale nie jestem gejem i dlatego nie rozumiem dlaczego on jest takie kity wciska ale loozik :)

Jakie znowu informacje ...... moglbys cos przyblizyc ..... albo najlepiej na PW bo widze ze znalazla sie nastepna osoba ktora ma chec zaczac jakas klotnie na forum.... pozdrawiam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Tak mi się pomyślało...
nie mam tego do końca przemyślanego...

Uważa się, że każdy niezależnie od płci ma w sobie coś zarówno z kobiety jak i z mężczyzny.
W każdym razie ja tak uważam.
Dobrze jest zaakceptować oba aspekty swojej osobowości.

I dalej..jeśli mamy w sobie zarówno coś z kobiety jak i z mężczyzny, to czy biseksualizm nie jest dla człowieka najbardziej naturalny?
Męska część duszy ciągnie do kobiety, a żeńska do mężczyzny.

Tak mi się dziś pomyślało...
blender

PRZEPRASZAM I WYJAŚNIAM.

Post autor: blender »

Na wstępie, chciałem przeprosić wszystkich, których uraziłem ( choć takiego zamiaru nie miałem). Chciałbym gorąco przeprosić Majkela, za docinki dot. jego wykształcenia. Przepraszam, żałuję i obiecuję poprawę - czyli, że więcej tego nie zrobię. Jeszcze raz przepraszam.
Następnie dziękuję wszystkim, którzy do mnie napisali, za słowa otuchy i wyrozumiałość, za wsparcie - bardzo tego dnia tego potrzebowałem.
A teraz wyjaśniam. Błędem moim było tak wielkie angażowanie się emocjonalne w wypowiedzi. Nie emocjonowałbym się tak bardzo, gdybym był nie przechodził wtedy bardzo trudnego okresu w moim życiu. Przepraszam, emocje wzięły górę. moje zmęczenie i żal do świata przesłoniły mi zdrowe myslenie. Dawno nie byłem tak zdołowany, więc kiedy czytałem wypowiedzi mary osiemnastej, tak pełne nienawiści, faszystowskiej postawy, zamarłem. Nie myślałem czysto. Poczułem się niejako oszukany, że wstąpiłem na forum, gdzie myślałem znaleźć przyjazne dusze, a znajduję takie zło! potem, każda wypowiedź negatywna, oznaka nietolerancji podgrzewała mnie rezygnacji z uczestnictwa. Był to mój błąd. Tu jest wiele wspaniałych osób i nie powinieniem dawać radości np. marze osiemnastej , poprzez swoje odejście, że zraniła innych. Nie powinieniem był wyjechać na Majkela tylko dlatego, że ma inne podejście do homoseksualizmu. Już "wytrzeźwiałem z emocji, w życiu prostują mi się sprawy i wreszcie mogłem Was za swoje zachowanie przeprosić. Z głębi serca. Jesteście wspaniali, i dobrze, że inni. gdyby kazdy myślał tak samo, byłoby nudno. mam tylko nadzieję, że staniemy się kiedyś otwarci na innych. Wielu gejów czy też bi są moimi klientami na seanssach. Poznałem dokładnie ich trudne życie, jakie gotuje im społeczeństwo. teraz młodzi są już bardziej otwarci i wiedzą czego chcą. Ale przychodzą do mnie mężczyźni, żonaci, dzieciaci, nawet niektórzy mają wnuki. Gdy odkrywam co oich w sercu boli, otwierają się i nieraz poraz pierwszy w życiu mówią o sobie "jestem gejem". byli wychowani w innych czasach. Żenili się - bo trzebabyło. Np. pan X. Dwoje dorosłych synów, kochająca żona. Wiedzaił kim jest, ale się ożenił. Myślał, że to minie. Przezył 26 lat z żoną, którą bardzo kocha i szanuje,, nigdy jej nie zdradził, nigdy nie spał z mężczyzną, choć pragnienie męskiej miłości i niespełniona tęsknota zadręcza go każdego dnia. Stwierdził, że nauczył się kochać kobietę. Szanuje ją. Ale nigdy nie była to taka miłość, jaką mógłby poczuć do mężczyzny. Umrze i niegdy się nie dowie jak to jest, kochać i być tak naprawdę kochanym. Czy rozumiecie jego tragedię? Niby ma wdszystko - rodzinę, a nie ma nic. I to tylko dlatego, że społeczeństwo odrzuciłoby go za jego homoseksualizm. Uważam, że każdy ma prawo na miość. bez względzu czy do kobiety czy do mężczyzny. A młodzi geje nie mogą sobie okazywać uczuć, np w parku nie mogą chwycić się za ręce - jak heteryce, tylko dlatego, że innym to nie odpowiada, a to przecież miłość, nie zbrodnia. Tyle na ten temat. boli mnie to, że nie umiemy akceptować inności. A inność istnieje, jak my wszyscy.
Życzę wam wiele tolerancji dokoła, samej pomyślności i miłości. Kapralek
Awatar użytkownika
kaem

Re: PRZEPRASZAM I WYJAŚNIAM.

Post autor: kaem »

kapralek pisze:Dawno nie byłem tak zdołowany, więc kiedy czytałem wypowiedzi mary osiemnastej, tak pełne nienawiści, faszystowskiej postawy, zamarłem. Nie myślałem czysto.
Cieszę się że zmieniłeś zdanie co do bytności na forum. Mam jednak do Ciebie prośbę. Dbasz o dobro gejów, pamiętaj też że ludzie agresywni, jakkolwiek ich zachowania są złe, też są ludźmi. Im też przysługują elementarne prawa ludzkie i złośłiwe przekręcanie nicka nie jest na miejscu. Łatwo we własnym sumieniu dbać o pokrzywdzonych. Dbać o pokrzywdzonych, nie zapominając o krzywdzących- to jest sztuka.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Re: PRZEPRASZAM I WYJAŚNIAM.

Post autor: Majkel »

kapralek pisze:Chciałbym gorąco przeprosić Majkela, za docinki dot. jego wykształcenia. Przepraszam, żałuję i obiecuję poprawę - czyli, że więcej tego nie zrobię. Jeszcze raz przepraszam.
ok... jak pisałem na gadu, nie byłem wkurzony, ani się nie obraziłem... sam nawet nie wiem czemu, pamiętasz? chciałem się przede wszystkim dowiedzieć czemu na mnie tak najechałeś i jakie ku temu miałeś powody. No więc w porządku.

A Ty też psycholog?
...
Awatar użytkownika
Bartek13

Hmmmm

Post autor: Bartek13 »

Ja myśle że to nie jest żadne zboczenie. Trudno jesteśmy tylko ludźmi. Cóż mamy zrobic, ale jak homoseksualizm był jużdawno to nie mzoe byc choroba. TO poprostu rodzi sie z osobą .
blender

homo.

Post autor: blender »

A ja znów powracam, po długiej nieobecności. widze, że temat ucichł. I...chyba dobrze? Choć wymiana poglądów jest ważna, to czy coś z tewgo wynikło? Mam pytanie. Czy "zamieszki" w tym temacie zmieniły czyjeś poglądy? Czy ktoś znajomy otworzył się przed wami i przyznał kim jest? Jaki jest teraz wasz stosunek do homoseksualizmu? Ciekawi mnie to bardzo. pozdrawiam. kapralek
Awatar użytkownika
MJowitek

Nie mogłam się zdecydować czy linknąć coś w tym wątku czy w tym.

Wsio ryba zresztą chyba, podobne są.

Chciałabym się dowiedzieć w jakim języku śpiewa ten chłopczyk...
Jakoś tak na kraj Skandynawski mi to wygląda...
Wie ktoś?

Kod: Zaznacz cały

W dalekim kraju na zachodzie Europy, w programie dla dzieci chłopiec śpiewa piosenkę o swoich dwóch tatusiach: Basie i Diederiku. Terence został adoptowany, kiedy miał roczek. Bas zabiera go ze szkoły, Diederik gra z nim na skrzypcach. A w trójkę oglądają opery mydlane w TV.
http://www.homiki.pl/modules.php?name=N ... e&sid=1439[/quote]
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

MJowitek pisze:
Chciałabym się dowiedzieć w jakim języku śpiewa ten chłopczyk...
Jakoś tak na kraj Skandynawski mi to wygląda...
Wie ktoś?
Takie rzeczy to tylko w Holandii. :]
Awatar użytkownika
MJowitek

Willy pisze:
Takie rzeczy to tylko w Holandii. :]
Aaaano. Holandia. Zapomniałam, że oni też na Zachodzie :wariat:
Ten język nie pasował mi do niczego i podejrzewałam Północ.
ODPOWIEDZ