Sentymentalna podróż, czyli co oglądałeś jako dziecko?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
aanyaa

Post autor: aanyaa »

Sailor Moon rulez!:P
Awatar użytkownika
dreamer

Post autor: dreamer »

No więc
Spieder Man - kochałam,kocham i dalej pamietam wszystkie śmieszne teksty
Kubuś Puchatek - najlepszy Tygrystek i jego "kluchy w gembie" xD
Cartoon Network po angielsku - to na nim nauczyłam sie pierwszych angielskich słówek

Biorąc pod uwagę,że zawsze oglądałam z mamą programy muzyczne to pamiętam debiuty takich osób jak : Usher,solowy Justin Timberlake,Alicia Keys,Robin Thicke <3
I wish that I could hold you now
I wish that I could touch you now
I wish that I could talk to you
I know you're in a better place Even though I can't see your face
I know you're smilin' down at me Sayin' everything's OK.
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Ja jeszcze jestem dzieckiem.. ale z okresem wcześniejszej młodości kojarzą mi się.....UWAGA! ''Czterej Pancerni i Pies'' Kiedyś mój dziadek miał wąsy i bardzo go lubiłam i tak mi pozostało że jak ktoś ma wąsy to jest sympatyczny i kiedyś wprost ubóstwiałam aktora z tego serialu który grał rolę ''Grigorij-ego'' :smiech: ..
Moje młodsze lata to także:
-Ulica Sezamkowa
-Jedyneczka

BŁAGAM NIE ŚMIAĆ SIĘ :

-CHUCK NORRIS <bardzo go KIEDYŚ lubiłam glupija glupija glupija >

Kiedyś interesował mnie serial ''Alf'' Z Melmack :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Wojownicze Żółwie - Ale te dawne !!! Ktoś pamięta :) ?

Post autor: Omega Supreme »

Hey :) Skoro o wszystkich to ja chce o żółwiach. Tak mam sporo lat ale ta bajka ktora leciala kiedys na TVP2 tak mi sie podobala ze do dzisiaj mam sentyment. W polsce oczywiscie nie istnieje Old Series na DVD itp. Nawet te kinowe filmy np The Movie 1990 nie dostaniesz na DVD polskim.
Dla przypomnienia Intro tego co leciało w polsce w TV :)
Nie mylić z podróbą na Jetix :)

http://www.youtube.com/watch?v=QMVPsTswdaU

ktoś z was pamięta?? a moze ktoś z was ma jeszcze stare komiksy, moze odcinki nagrane z TV? albo naklejki z dawnych gum ?

Jakie sa wasze wspomnienia codo tej bajki?

Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Pamiętam Żółwie.Oglądałem jak byłem mniejszy.Pamiętam że miałem grę na Pegazusa o Żółwiach takie mordobicie,pamiętam też że były w gumach do żucia naklejki,lubiłem też nosić koszulkę z Żółwiami oglądałem i podobało mi się a potem weszła moda na Pokemony i koniec żółwi.Widzę Omega Supreme że jesteś fanem tego typu bajek.To co leci na jetix to podróba nie wiedziałem.

PS.Ma jeszcze zabawkę żółwia ale jest bez pół ręki i z pogryzioną głową przez psa.To jest chyba jak pamiętam Donatello
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Ja również pamiętam tą bajkę... pamiętam że z siostrą zbierałyśmy naklejki do albumu. Kilka figurek z dzieciństwa tyż pamiętam. Oni lubili pizzę... :smiech:

Jenny, taka prośba - uzywaj spacji pisząc posty, bo pisanie bez spacji powoduje rozciąganie forum ; )
dziekuję.

mzs.
Obrazek

Jeanny100 pisze:Ja również pamiętam tą bajkę... pamiętam że z siostrą zbierałyśmy naklejki do albumu. Kilka figurek z dzieciństwa tyż pamiętam. Oni lubili pizzę... :smiech:
A nie zostały ci jakieś naklejki? albo album niepotrzebny??
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Wyglądają jak żółwie ninja xD
Ale pamiętam coś z dzieciństwa .. :smiech: ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Omega Supreme pisze:
Jeanny100 pisze:Ja również pamiętam tą bajkę...pamiętam że z siostrą zbierałyśmy naklejki do albumu.Kilka figurek z dzieciństwa tyż pamiętam.Oni lubili pizzę... :smiech:
A nie zostały ci jakieś naklejki? albo album niepotrzebny??
No co TY-w ciągu trzech przeprowadzek wszystko zniknęło pozatym jedynymi rzeczami które wszędzie ze mną wędrowały była kolekcja z MJ ;-) Siostra z tego co pamiętam to zostawiła sobie jedynie klocki LEGO które kurzą się w piwnicy glupija
Obrazek

Post autor: editt »

Bill Cosby Show-chciałabym by znów to puścili w tv; poza tym Dynastię, Dzień za dniem (chyba taki był tytuł), leciał też taki serial o nastoletnim doktorku, ale nie pamiętam tytułu; Żółwie Ninja oczywiście, Żar tropików, Nietykalni, Kojak-uwielbiałam te seriale.
;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Patiii

Post autor: Patiii »

Zapewne tytuły będą się powtarzać :)

-Dzień za dniem,
-Żółwie Ninja,
-Czarodziejki z Księżyca,
-Pokemony (dziś mi się źle kojarzą :P ),
-Johny Bravo,
-Wszelkie bajki na TVP1 :D,
-Ludwiczek,ajjj,ukochana bajka :D,
-Powrót do Edenu,
-Teleranek,
-5-10-15,
-Tic-tac?!Czy jakoś tak to szło,ogólnie występował tam
Pan Krzyś w okularach :)I niezapomniana piosenka,,Która godzina,pyta rodzina(...)''
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!

PT <3

Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Patiii co masz na mysli mówiac ze zapewne tytuły będą sie powtarzać? Jesli to ze w TV beda powtórki to mozesz sie mylić. Żółwie Ninja z roku 87 ( nie mylić z podróbą 2003 na JEtix) były tylko na TVP2.. nigdy nie wyszły w poslce na DVD. I pewnego dnia przerwali emisje w połowie jednego z sezonów i zaczeli nadawac Obrady Sejmu :) to była druga połowa lat 90tych. DO dziś dnia zaden polskojezyczny kanał nigdy nie powrócił do tego ani nigdy nie kontynuował. Wiele bajek serialów nigdy nie wróci na ekrany mimo ze wielu bardzo by chciało. Zamiast tego masz M jak Miłość , Plastikowy Taniec z gwiazdami i KUpemony :)

Przydała by sia jakas stacja telewizyjna o nazwie Nostalgia I tam puszczano by te żółwie., czarodziejki. dynasta i bill cosby. :) Jakby jeszcze w blokach reklamowych leciały starodawne odpowiedniki.. Np. reklama batonu MARS ale ta sprzed 15 lat :)

wcale nie uwazam ze bylo by to głupie... Kazdy z was potrafi wymienić dana rzecz która keidyś była rewelacyjna. i to poprostu niesprawiedliwe ze dzisiejszy swiat o tym zapomniał.. Dla przykladu Inwazja Mocy (impreza lepsza od woodstock ito 100% polskiego pomysłu. Nowy wlascieciel RMF przyczynił sie do tego by zaponieć te imprezy dawnego RMF. Przez pewien czas pewnie tak samo odczuwaliscie sentyment do Dawnych koncertów Jacksona. Koncert w warszawie itp. Potem nastała ta nagonka i nikt nie chcial puszczac MJa w TV. ( w tym przypadku MJ powrócił do mediow co mnie nie dziwi bo to byl geniusz).
Powiem wiecej. Dzisiaj odeszły w zapomnienie także czasy Gum Do Żucia :) Pamietacie Donaldy? ALbo Turbo? Lub gumy Chabel albo batoniki KouKou RouKou ?
Dzisiaj dostać gume z naklejka w starym stylu sprzed 15 lat to oznacza obejść 20 spożywczaków i nieźle sie naszukać.. Wszechobecne stały sie gumy orbit. A polska zapomniala czym dawniej dla nas było zbieranie obrazków i naklejek z gum :)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Moją ulubioną bajką był/jest Dragon Ball , a serialem Baywatch :).Widok boskiego Davida Hasselhoffa wybiegającego z wody i bryza wodna uderzająca o jego owłosioną klatę bezcenny :).Nie wspomnę o pięknej i naturalnej na początku kręcenia serialu Pameli Anderson :) . A David to chyba pierwszy facet , gdzie kobiety podniecał widok owłosionej klatki piersiowej w show biznesie i całym Hollywood. Oto lista innych filmów/bajek/seriali , które oglądałem w dzieciństwie:
bajki:
-Kapitan Tsubasa
-Rycerze Zodiaku
-Muminki
-Chip & Dale
-Pokemon
-Ach ten Andy
-Woody Woodpeker (ten dzięcioł świrnięty ;p)
-Where is Wolly :)))Gdzie jest Wolly ?
-Smerfy
-Łebski Harry
- i bajka , której zapomniałem tytułu , emitowana na Tvn , bądz tvn 7 pamiętam około 15 o psach , które grały w ....koszykówkę
-Oczywiście Lonely Tunes (Zwariowane Melodie) i niezapomniany Kot sylwester i Kogut "ten tego" ;p
-kapitan Planeta
-Batman 20 lat później był znakomity :)
-Miś koralgol , ale to jak byłem strasznie malutki , jakiś 6 , 7 lat :)
Seriale
-Are you afraid of the dark ?(czy boisz się ciemności ?)-trochę się tego naprawdę ..bałem;p
-dziewczyna z komputera
-Allo Alllo
-Świat wg.Bundych
-turtlesy bajkę i serial
-Drużyna A
-Mc Gaywer
-Żar tropików
-Niebezpieczne Ujęcia i sountrack "I need a hero" Bonie Tylor był bajeczny
-Herkules
-Power Rangers :))
-Nieustraszony
Ale i tak Słoneczny Patrol wymiata do dziś :))
PS Ten design gum balonowych Kaczora Donalda jest bezcenny :) i przypomina mi dzieciństwo dzięki Omega Supreme.
Omega Supreme co do Żółwi to znakomita bajka , a moim ulubionym był Rafaello ze sztyletami :).Również ich mistrz zawsze we mnie taką bojażń , strach wzbudzał.:)Ten widok , gdy kombinowali jak tu zamówić pizze ;p;p był bezcennny.;Pamiętam Niebieski- Leonardo , czerwony Rafaello , Pomarańczowy Mickeangello (nie wiem jak to się pisze )i fioletowy Donatello.Był jeszcze Casey i ta kobieta oraz Shredder
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
M.J | Kubaa

Post autor: M.J | Kubaa »

Świat Według Ludwiczka glupija
Kaczor Donald :)
Kubuś Puchatek
I niekiedy tam Żółwie Ninja .
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

M.J | Kubaa pisze:Świat Według Ludwiczka glupija .
Nie wiem , czemu pukasz się w głowę :) Ja osobiście uważam , że Life with Louie , tudzież Swiat Wg Ludwiczka to jedna z najlepszych kreskówek lat 90', a teksty Andy'ego (ojciec Ludwiczka) są kapitalne.

Z tego co ja pamiętam , to oglądałam :
- właśnie wyżej wymieniona bajka, moja ulubiona kreskówka Life with Louie.
- Power Rangers
- YATTA MAN :D uwielbiałam ta bajkę....
- Sally Czarodziejka (w "tamtych" czasach HIT Polonii 1:))
- Looney Tunes - jako dziecko kochałam to, mam wielki sentyment do tych produkcji.
- klasyki Disneya, na które zawsze chodziłam z całą familią do kina ( Król Lew, Pocahontas, PIOTRUś PAN :))
- Strażnik Teksasu, do tej pory uwielbiam muzyczkę , która leciała jak serial się zaczynał :)
- Drużyna A- razem z siostrą kochałyśmy się w Buźce :smiech:

Wspomnienia... :)
Obrazek
ODPOWIEDZ