Zmierzch i Robert Pattinson

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
PsychoButcher

Post autor: PsychoButcher »

Dla mnie nie ma sensu oglądać Zmierzchu. Jest to typowa głupia komedia (dla mnie to komedia)zmieszana z horrorem prosto po to, aby głupie (nie mówię o wszystkich) nastolatki chodziły do kin, kupowały filmy i gadżety związane z tym gównem. Szlag mnie trafia jak widzę filmy typu HSM czy Hannah Montana czy teraz już wspomniany zmierzch. Głupi produkt do nabijania kasy nastolatek, nic więcej. To moje zdanie. :mj:
I'm gonna make a change, for once in my life...
Awatar użytkownika
saw

Post autor: saw »

Według mnie najlepiej przeczytać książkę i wtedy wydawać osądy czy Zmierzch jest dla nastolatek czy nie :)! Mam 20 lat i przeczytanie całej sagi sprawiło mi przyjmość i pozwoliło oderwać się od rzeczywistości :)! Oczywiście szanuję zdanie innych, ale jestem uczulona jak ktoś nie oglądał filmu ani nie przeczytał książki a krytykuję :D!
Obrazek
Awatar użytkownika
JoannaTempest

Post autor: JoannaTempest »

Ja osobiscie czytałam Zmierzch i oglądałam film ale powiem że nie wiem skąd taki mega szał, są o wiele lepsze, choc calkowicie nieznane książki. Zgadzam się z PsychoButcher ale...szanujmy tych co lubią S. Meyer, Hanne Montane czy inne tego typu rzeczy....i nie nasmiewajmy się. Ja wyraziłam swoją opinię i was nie krytykuje :mj:
Na filmie usnęłam ze 3 razy :D
Aryune

Post autor: Aryune »

Ja, jak dotąd, przeczytałam dwie pierwsze części tej sagi (czyli Zmierzch i Księżyc w nowiu). Ale, szczerze mówiąc, nie powaliło mnie to. Z horroru to nic nie ma (a wszędzie piszą, że to "mrożący krew w żyłach horror"). Dla mnie to kolejne łzawe romansidło.

Widocznie jestem wyjątkiem od reguły, bo prawie każda dziewczyna w moim wieku po prostu szaleje za tym, włącznie ze wszystkimi moimi koleżankami z klasy, które mówią, że przy lekturze Zmierzchu po prostu wyły, kiedy Edward opuszczał Bellę itp.

Mnie ta lektura po prost nudziła. Te wieczne rozmowy Edwarda i Belli, zapewnienia o miłości... Dla mnie to przeciętna lektura (a może nawet trochę poniżej przeciętna).

Zgodzę się z JoannąTempest, że są o niebo lepsze lektury, ale niedocenione. No ale o gustach się nie dyskutuje. Ja mam nieco odmienny gust od moich koleżanek z klasy, bo one zaczytują się w Zmierzchu i nie znoszą Tolkiena czy Pratchetta, a ja wręcz odwrotnie. xD
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

saw pisze:
Bill Compton z "True Blood"
Obrazek
Ee tam Bill ;] Eric jest najlepszy :P
Chociaż najprzystojniejszy był chyba Godrick.

Zmierzch film oglądałam, ale zdecydowanie wolę książki Charlaine Harris z jej serią "Vampire's from Dallas" oraz "True Blood" od "Zmierzchu".
Osobiście uważam, iż Stephanie Moyer w wielu rzeczach wzorowała się na książkach Charlaine.
Ten aktor, który gra w "Zmierzchu" głównego bohatera nie jest jakimś super "towarem" jak to młodzież mówi. Jakoś młodsi chłopcy w wcieleniu wampira do mnie nie przemawiają ^^
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

I szkoda mi tego człowieka, bo jest ciągle szczuty przez paziów i swoje fanki... Powinni go zostawić w spokoju.

Bardzi miłe połączenie Zmierzchu i Michaela Jacksona:
http://www.youtube.com/watch?v=rTZIgYYpoMw
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
saw

Post autor: saw »

Świetny połączenie - Michael i Zmierzch czyli to co kocham :D! Ja Zmierzchu nigdy nie uważałam, za mrożący krew w żyłach dreszczowiec, a właśnie raczej jako melodramat :D i to mi się podoba, ale elementy horrory napewno się znajdą :). Nikt z moich znajomych ani rodziny nie oglądał Twilight i nie czytał sagi, więc zdanie wyrobiłam sobie sama ;).
Odnośnie True Blood lubię postać Billa, ale również Eric wydaję mi się pociągający :D aaa Godrick to inna historia. invincible_girl ;) również uważam, że chłopak jest prześladowany i te historie na Jego temat :smiech: ...
Obrazek
Awatar użytkownika
domcia_MJ

Post autor: domcia_MJ »

Własnie wróciłam z Księżyca w nowiu. Cały czas żyję filmem. Zmierzch się chowa. Dużo akcji, super nowi aktorzy...:D Jestem zadowolona :) Idę na to chyba jeszcze raz xD ;-)
Obrazek
"Just try to stay a child as long as you can. Don't force into adulthood."
- Michael Jackson ;** We love you ;(
maartuula

Post autor: maartuula »

Czytałam "Zmierzch" i kolejne części. Moim zdaniem książka nie należy do najlepszych, ale na pewno łatwo się ją czyta i pozwala się oderwać od rzeczywistości.

Film bardzo mnie zawiódł, ale jak to zwykle bywa przy ekranizacji książek.
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Dziewczyny mi zarzuciły, że się mało udzielam to to teraz nadchodzę :D
Po obejrzeniu "Zmierzchu" razem z koleżanką pognałyśmy do księgarni żeby kupić książkę. Przeczytałam wszystkie części i już wychodzi mi to bokiem. Na "Księżyc w nowiu" poszłam od niechcenia. Niby film fajny, ale to już dla mnie nie to samo. Po części to moja wina, bo sama sobie obrzydziłam ten film i książkę. Ale mimo wszystko...może być ;-)
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
adula.8

Post autor: adula.8 »

A ja myślę, że jeśli się najpierw przeczyta wszystkie części, a później dopiero oglądnie film, to wrażenie będzie całkiem inne, niż jeżeli najpierw oglądnie się film.
Edward w wyobraźni jest o wiele ładniejszy od Pattinsona, chociaż ten wcale nie jest taki zły.
Znam kilka osób, które na słowo 'zmierzch' po prostu się krzywią, mają dość tej 'zmierzcho-obsesji'. Daje sobie głowie uciąć że połowa z nich nawet nie widziała okładki tej książki..
Z drugiej strony to kwestia gustu i już ;-) Nie podoba się, bo sie nie podoba i koniec kropka.
maartuula

Post autor: maartuula »

saw pisze: Ee tam Bill ;] Eric jest najlepszy :P
Chociaż najprzystojniejszy był chyba Godrick.

Zmierzch film oglądałam, ale zdecydowanie wolę książki Charlaine Harris z jej serią "Vampire's from Dallas" oraz "True Blood" od "Zmierzchu".
Osobiście uważam, iż Stephanie Moyer w wielu rzeczach wzorowała się na książkach Charlaine.
Ten aktor, który gra w "Zmierzchu" głównego bohatera nie jest jakimś super "towarem" jak to młodzież mówi. Jakoś młodsi chłopcy w wcieleniu wampira do mnie nie przemawiają ^^
"True Blood"- bardzo fajny serial, książek Charlaine Harris niestety nie czytałam, ale mam zamiar, jak tylko znajdę chwilkę wolnego czasu...:)
Awatar użytkownika
I'm Bad

Post autor: I'm Bad »

Czytałam 2 części, stanęłam gdzieś przy końcu 3 nie wiem dlaczego... Chyba brak czasu, ale mam zamiar zabrac sie za 4.

Oglądałam "Zmierzch". Na :Ksieżyc w nowiu" byłam w kinie. Ogolnie to fajny film choc wiadomo, że to nie to samo co książka, którą przyjemnie się czyta.
Awatar użytkownika
Anna_Michael

Post autor: Anna_Michael »

Mi się na początku jak czytałam pierwszą część Zmierzch okropnie podobał, ale jak zaczęłam potem czytać Księżyc w Nowiu to mi się odechciało. Na Zmierzchu byłam w kinie i nawet fajne chociaż uważam, że jak coś jest o wampirach to powinno być straszne. Tutaj jest bardziej nacisk na miłość Belli i Edwarda, więc może dlatego mi się tak bardzo nie podoba. O wampirach to ja wolę Kroniki Wampirów.
Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon...

You rock my world, MJ.
I will never forget you [*]

Obrazek
Awatar użytkownika
Dżeksonowa xd

Post autor: Dżeksonowa xd »

nie-innaczej pisze:Ja uwielbiam książki Stephanie Mayer..
ale Robert jako aktor nie bardzo mnie powalił jak i Kristen..
Ale Taylor :>
Zgadzam się tobą ^-^
Obrazek
ODPOWIEDZ