Zmierzch i Robert Pattinson
- PsychoButcher
Dla mnie nie ma sensu oglądać Zmierzchu. Jest to typowa głupia komedia (dla mnie to komedia)zmieszana z horrorem prosto po to, aby głupie (nie mówię o wszystkich) nastolatki chodziły do kin, kupowały filmy i gadżety związane z tym gównem. Szlag mnie trafia jak widzę filmy typu HSM czy Hannah Montana czy teraz już wspomniany zmierzch. Głupi produkt do nabijania kasy nastolatek, nic więcej. To moje zdanie. 

I'm gonna make a change, for once in my life...
Według mnie najlepiej przeczytać książkę i wtedy wydawać osądy czy Zmierzch jest dla nastolatek czy nie :)! Mam 20 lat i przeczytanie całej sagi sprawiło mi przyjmość i pozwoliło oderwać się od rzeczywistości :)! Oczywiście szanuję zdanie innych, ale jestem uczulona jak ktoś nie oglądał filmu ani nie przeczytał książki a krytykuję :D!

- JoannaTempest
Ja osobiscie czytałam Zmierzch i oglądałam film ale powiem że nie wiem skąd taki mega szał, są o wiele lepsze, choc calkowicie nieznane książki. Zgadzam się z PsychoButcher ale...szanujmy tych co lubią S. Meyer, Hanne Montane czy inne tego typu rzeczy....i nie nasmiewajmy się. Ja wyraziłam swoją opinię i was nie krytykuje 
Na filmie usnęłam ze 3 razy :D

Na filmie usnęłam ze 3 razy :D
Ja, jak dotąd, przeczytałam dwie pierwsze części tej sagi (czyli Zmierzch i Księżyc w nowiu). Ale, szczerze mówiąc, nie powaliło mnie to. Z horroru to nic nie ma (a wszędzie piszą, że to "mrożący krew w żyłach horror"). Dla mnie to kolejne łzawe romansidło.
Widocznie jestem wyjątkiem od reguły, bo prawie każda dziewczyna w moim wieku po prostu szaleje za tym, włącznie ze wszystkimi moimi koleżankami z klasy, które mówią, że przy lekturze Zmierzchu po prostu wyły, kiedy Edward opuszczał Bellę itp.
Mnie ta lektura po prost nudziła. Te wieczne rozmowy Edwarda i Belli, zapewnienia o miłości... Dla mnie to przeciętna lektura (a może nawet trochę poniżej przeciętna).
Zgodzę się z JoannąTempest, że są o niebo lepsze lektury, ale niedocenione. No ale o gustach się nie dyskutuje. Ja mam nieco odmienny gust od moich koleżanek z klasy, bo one zaczytują się w Zmierzchu i nie znoszą Tolkiena czy Pratchetta, a ja wręcz odwrotnie. xD
Widocznie jestem wyjątkiem od reguły, bo prawie każda dziewczyna w moim wieku po prostu szaleje za tym, włącznie ze wszystkimi moimi koleżankami z klasy, które mówią, że przy lekturze Zmierzchu po prostu wyły, kiedy Edward opuszczał Bellę itp.
Mnie ta lektura po prost nudziła. Te wieczne rozmowy Edwarda i Belli, zapewnienia o miłości... Dla mnie to przeciętna lektura (a może nawet trochę poniżej przeciętna).
Zgodzę się z JoannąTempest, że są o niebo lepsze lektury, ale niedocenione. No ale o gustach się nie dyskutuje. Ja mam nieco odmienny gust od moich koleżanek z klasy, bo one zaczytują się w Zmierzchu i nie znoszą Tolkiena czy Pratchetta, a ja wręcz odwrotnie. xD
Ee tam Bill ;] Eric jest najlepszy :Psaw pisze:
Bill Compton z "True Blood"
![]()
Chociaż najprzystojniejszy był chyba Godrick.
Zmierzch film oglądałam, ale zdecydowanie wolę książki Charlaine Harris z jej serią "Vampire's from Dallas" oraz "True Blood" od "Zmierzchu".
Osobiście uważam, iż Stephanie Moyer w wielu rzeczach wzorowała się na książkach Charlaine.
Ten aktor, który gra w "Zmierzchu" głównego bohatera nie jest jakimś super "towarem" jak to młodzież mówi. Jakoś młodsi chłopcy w wcieleniu wampira do mnie nie przemawiają ^^
- invincible_girl ;)
I szkoda mi tego człowieka, bo jest ciągle szczuty przez paziów i swoje fanki... Powinni go zostawić w spokoju.
Bardzi miłe połączenie Zmierzchu i Michaela Jacksona:
http://www.youtube.com/watch?v=rTZIgYYpoMw
Bardzi miłe połączenie Zmierzchu i Michaela Jacksona:
http://www.youtube.com/watch?v=rTZIgYYpoMw

Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Świetny połączenie - Michael i Zmierzch czyli to co kocham :D! Ja Zmierzchu nigdy nie uważałam, za mrożący krew w żyłach dreszczowiec, a właśnie raczej jako melodramat :D i to mi się podoba, ale elementy horrory napewno się znajdą :). Nikt z moich znajomych ani rodziny nie oglądał Twilight i nie czytał sagi, więc zdanie wyrobiłam sobie sama ;).
Odnośnie True Blood lubię postać Billa, ale również Eric wydaję mi się pociągający :D aaa Godrick to inna historia. invincible_girl ;) również uważam, że chłopak jest prześladowany i te historie na Jego temat
...
Odnośnie True Blood lubię postać Billa, ale również Eric wydaję mi się pociągający :D aaa Godrick to inna historia. invincible_girl ;) również uważam, że chłopak jest prześladowany i te historie na Jego temat

- blackvarnish
Dziewczyny mi zarzuciły, że się mało udzielam to to teraz nadchodzę :D
Po obejrzeniu "Zmierzchu" razem z koleżanką pognałyśmy do księgarni żeby kupić książkę. Przeczytałam wszystkie części i już wychodzi mi to bokiem. Na "Księżyc w nowiu" poszłam od niechcenia. Niby film fajny, ale to już dla mnie nie to samo. Po części to moja wina, bo sama sobie obrzydziłam ten film i książkę. Ale mimo wszystko...może być
Po obejrzeniu "Zmierzchu" razem z koleżanką pognałyśmy do księgarni żeby kupić książkę. Przeczytałam wszystkie części i już wychodzi mi to bokiem. Na "Księżyc w nowiu" poszłam od niechcenia. Niby film fajny, ale to już dla mnie nie to samo. Po części to moja wina, bo sama sobie obrzydziłam ten film i książkę. Ale mimo wszystko...może być

This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
A ja myślę, że jeśli się najpierw przeczyta wszystkie części, a później dopiero oglądnie film, to wrażenie będzie całkiem inne, niż jeżeli najpierw oglądnie się film.
Edward w wyobraźni jest o wiele ładniejszy od Pattinsona, chociaż ten wcale nie jest taki zły.
Znam kilka osób, które na słowo 'zmierzch' po prostu się krzywią, mają dość tej 'zmierzcho-obsesji'. Daje sobie głowie uciąć że połowa z nich nawet nie widziała okładki tej książki..
Z drugiej strony to kwestia gustu i już
Nie podoba się, bo sie nie podoba i koniec kropka.
Edward w wyobraźni jest o wiele ładniejszy od Pattinsona, chociaż ten wcale nie jest taki zły.
Znam kilka osób, które na słowo 'zmierzch' po prostu się krzywią, mają dość tej 'zmierzcho-obsesji'. Daje sobie głowie uciąć że połowa z nich nawet nie widziała okładki tej książki..
Z drugiej strony to kwestia gustu i już

"True Blood"- bardzo fajny serial, książek Charlaine Harris niestety nie czytałam, ale mam zamiar, jak tylko znajdę chwilkę wolnego czasu...:)saw pisze: Ee tam Bill ;] Eric jest najlepszy :P
Chociaż najprzystojniejszy był chyba Godrick.
Zmierzch film oglądałam, ale zdecydowanie wolę książki Charlaine Harris z jej serią "Vampire's from Dallas" oraz "True Blood" od "Zmierzchu".
Osobiście uważam, iż Stephanie Moyer w wielu rzeczach wzorowała się na książkach Charlaine.
Ten aktor, który gra w "Zmierzchu" głównego bohatera nie jest jakimś super "towarem" jak to młodzież mówi. Jakoś młodsi chłopcy w wcieleniu wampira do mnie nie przemawiają ^^
- Anna_Michael
Mi się na początku jak czytałam pierwszą część Zmierzch okropnie podobał, ale jak zaczęłam potem czytać Księżyc w Nowiu to mi się odechciało. Na Zmierzchu byłam w kinie i nawet fajne chociaż uważam, że jak coś jest o wampirach to powinno być straszne. Tutaj jest bardziej nacisk na miłość Belli i Edwarda, więc może dlatego mi się tak bardzo nie podoba. O wampirach to ja wolę Kroniki Wampirów.
Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon...
You rock my world, MJ.
I will never forget you [*]

Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon...
You rock my world, MJ.
I will never forget you [*]

- Dżeksonowa xd