Weronika22 pisze:Ściągłam, rozpakowałam ale to jest w formacie VOB czyli nie odtworze na DVD? Narazie nawet na komputerze odtwarzać nie mogę bo nie mam programu obsługującego ten format
Ściągnęłam allplayer i on odtwarza tylko dźwięk i menu;/ co mam zrobić żeby było ok?
Jeśli mogę znów pomóc to.. pierwsza kwestia VOB - to format właśnie specjalnie dla odtwarzaczy DVD (zwłaszcza tych starszych co nie mogły odtwarzać mpeg-2 i avi). Trzeba płytę nagrać tylko jako DVD-VIDEO, tworząc (lub program stworzy [zależy]) folder "VIDEO_TS" I "AUDIO_TS".
Jeśli chcesz odtworzyć to na kompie, polecam ściągnąć "CyberLink PowerDVD" - odtworzy vob, avi mpg i wiele innych. Tylko tą darmową, mniejszą i okrojoną wersję. Starczy w zupełności na Twoje potrzeby Swoją drogą nie wiem czemu allplayer Ci tego nie odtwarza, bo Windows Media Player (ze wszystkimi wtyczkami rzecz jasna) odtwarza bez zarzutu
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one".You're always in my heart Michael :*
Problem w tym że mam popsutą nagrywarkę i nagrywa mi ona tylko płyty CD, jak kupię nową to popróbóję nagrać na DVD. Po ponownym uruchomieniu ALLPLAYERA odtwarza się ale nie mogę wybrać żadnej opcji z menu. Naciskam i nic się niedzieje...Co mam zrobić jeśli ktoś wie ?
W tym menu są trzy napisy: "Start", "wybór scen" i "wywiad" jak najedziesz myszką w obszar któregoś z napisów, po lewej stronie powinna się pojawiać mała czerwona kropka, trzeba na nią kliknąć.
A i spróbuj włączyć ten film w każdym odtwarzaczu jaki masz na kompie.;) Gdzieś na pewno zadziała;P
Dupa! Nic się u mnie nie pojawia. jak przechodzę przez ustawienia i napisy to tam widzę czarną kropkę ale jak najeżdżam na Napisy polskie i czy mają być włączone czy nie to nic się nie dzieje.
Mam problem mianowicie nie mogę wrzucić tego na płytę ! Może mi ktoś pomóc ? Wyskakuje mi taki błąd :
Zawartość tego typu DVD-Video nie została dodana do takiego typu komplikacji, z której nie uzyska się dysku zgodnego z DVD-Video.Aby utworzyć dyski zgodne ze stacjonarnymi odtwarzaczami DVD-Video, użyj komplikacji DVD-Video. Może mi ktoś napisać jak nagrać płytę w tym DVD-Video ? Bo nic mi z tego nie wychodzi.
Próbujesz nagrać to jak zwykłą płytę, nie tędy droga. Jak już zauważyłeś trzeba użyć trybu DVD-Video w Nero. Jest kilka trybów wypalania płyt, wybiera się je w ramce po lewej stronie: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/gfx/ ... MSDVD1.png
(na tym zdjęciu zaznaczony jest inny tryb, ale DVD-Video jest widoczny)
Polecam również wersje darmową, program w całości po polsku w pełni funkcjonalny - BurnAware Free tam też wypalisz DVD-Video. To tak jakbyś nie miał Nero.
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one".You're always in my heart Michael :*