Jaki kuznik ??Moonwalk_Girl pisze: Kuźnik i "Earth Song" tak samo, doceniam, że zaśpiewał ten utwór na swój sposób, wyszło mu OK,
Szansa na Sukces do Piosenek Króla!
Bardzo mi się podobało, program zrobiony na poziomie, wykonawcy się starali i widać było duży respekt przed piosenkami Michaela. Z taką pewną dozą nieśmiałości to zaśpiewali. Byłam zaskoczona BJ chłopak się wybronił, moje uznanie. Zaskoczyła mnie Justyna Steczkowska swoją skromnością i szacunkiem dla Michaela. Cerekwickiej interpretacja super dopasowana do jej barwy głosu. Komentarze Manna, Piotra Metza i Hirka Wrony bardzo rzeczowe - lekki niesmak to te ostatnie słowa W.Manna- nie poruszaliśmy takich i takich tematów - skoro nie poruszamy to po co o nich wspominac?Ale wierzę, że miał dobre intencje może ja nadwrażliwa jestem. W końcu najważniejsza jest muzyka i o to w tym wszystkim chodziło - dziękuję TVP2
Ostatnio zmieniony ndz, 25 paź 2009, 16:30 przez MonikaJ, łącznie zmieniany 2 razy.
I close my eyes
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Dangerous_Dominika pisze:dla mnie to najgorsze wykonanie.. ale coz kwestia gusty..moon_song pisze:K. Kuznik z Earth Song... ciary... przepieknie!
Też, jakbym miała wybierać...na samym końcu dałabym ES....to "uuuuuuuuu" "aaaaaaa", trzeba śpiewać takim głosem i z takim uczuciem jak Michael...
Wzruszyłam się już na początku programu, gdy zaczęły lecieć teledyski Michaela

Podobał mi się duet Steczkowskiej i Lamperta...naprawdę nieźle.
HN w wykonaniu Justyny też był ok. Nie mówiąc już o tym, jak ładnie wypowiedziała się o Michaelu...i to, że nie dałaby rady z "Bad".
Przynajmniej wie, na co ją stać. Zaskoczyła mnie na plus.
Ogólnie wysoki poziom programu, nawet nie ma co porównywać do wykonań z TZG

I widać było, że Mec jest za Michaelem

Oczywiście, Michael jest i będzie jeden...ten program też to potwierdził...ale dobrze, że są osoby które nie schrzanią piosenek Michaela

Co do tego o czym pisała Monika...Mann mógł rzeczywiście sobie darować te ostatnie komentarze...

Ostatnio zmieniony ndz, 25 paź 2009, 16:33 przez buziaczek, łącznie zmieniany 2 razy.
1958 - forever...
- Moonwalk_Girl
No normalny :Pnamek pisze:Jaki kuznik ??Moonwalk_Girl pisze: Kuźnik i "Earth Song" tak samo, doceniam, że zaśpiewał ten utwór na swój sposób, wyszło mu OK,
Przecież ten wokalista nazywa się Juliusz Kamil Kuźnik ! Nie wiem jak teraz, ale kiedyś śpiewał w chórkach u Maryli Rodowicz.
A no i jak mogłam nie wspomnieć naprawdę piękne wykonanie "Just Can't Stop Loving You"

Powiedziała: "Chciałam wybrać "Who's Bad?"MacJack50 pisze:Chcialam wybrac Bad ( poprawic jezeli zle uslyszalem )

Odcinek nawet mi się podobał, wg mnie najgorsze wykonania były Earth Song i Black Or White, wg mnie były po prostu średnie bardzo (z przewagą słabości na to pierwsze). Zaskoczyły mnie fajne wykonania Billie Jean, I'll Be There i I Just Can't Stop Loving You.

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
-
Jak dla mnie wszyscy cudowni byli
Spodziewałam się czegoś gorszego, bo nie przepadam za coverami, przeróbkami itp, a tu taka niespodzianka... z przyjemnością wysłuchałam każdej piosenki, już nie mówiąc o przemiłej oprawie w postaci komentarzy, uwag, wspomnień. A to, że ktoś miał jakieś niedociągnięcia podkreśla geniusz Michaela, jego oryginalność i niepowtarzalność, więc nie rozumiem rozgoryczenia niektórych z was... Moje jedyne zastrzeżenie odnosi się do angielskiego Ewy Farny... troszeczkę go pokaleczyła, przez co trudno było wysłuchać jej wykonania, już nie wspominając o zrozumieniu tekstu
ale głos miała na prawdę niesamowity w tej piosence, także wyszło ok. Reasumując podobało mi się bardzo bardzo bardzo, do teraz jestem pod wrażeniem, a i z miłą chęcią obejrzę raz jeszcze 

tak...była to pierwsza piosenka a ja już ryczałam...pięknie to wykonała, pozostali również, oby więcej takich programówMacJack50 pisze:swietny odcinek szansy na sukces.Znakomity wokal szczegolnie Justyny Steczkowskiej
EDIT: pewnie te posty zostaną wydzielone i wywalone do kosza...może by założyć temat odczucia po programach??? wtedy mozna by się wyżyć..
EDIT2:
właśnie zauważyłam, że jest inny temat dlatego przepraszam, ale nasze wypowiedzi zgłosiłam do moda z linkiem tamtego tematu, mam nadzieję, ze nasze wypowiedzi tam przeniosąaga.mj pisze:viva201 w multimediach jest jeden o tym odcinku, tam mozna rozmawiać o nim...
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=8379
Ostatnio zmieniony ndz, 25 paź 2009, 16:41 przez viva201, łącznie zmieniany 3 razy.
program był na dobrym poziomie, tylko wydawał mi się strasznie krótki hihi 

Ostatnio zmieniony ndz, 25 paź 2009, 19:56 przez Baby Jane, łącznie zmieniany 1 raz.
- woman.in.the.mirror
Program był na prawdę na wysokim poziomie. Co do wykonania HN i IJCSLY to było okropne i straszne. A szczególnie końcówka IJCSLY. Za to bardzo podobało mi się Billie Jean, I'll be there i Black or White. Nawet nie wiedziałam, że Farna tak nieźle śpiewa :D Co do ES to hm... inaczej, ale nawet nieźle. No i urywki z koncertów <333 100000000 razy lepiej niż TzG.

Program bardzo na plus. Siedziałem i się trząsłem :) Uważam, że wszyscy sobie poradzili, jedni lepiej, drudzy gorzej, ale porażki nie było. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do przeinaczania niektórych słów (pani JS i EF), szkoda też, że pan Kuźnik nie pozwolił sobie na całą końcową część, szkoda też, że nie było chórku, bo kurcze, fajnie mu to zaczęło wychodzić ale za krótko. EF tez trochę przeholowała z końcówką BoW i rapowaniem :) Ale generalnie to mieli momenty. Czasami też szwankował angielski. Doszedłem do wniosku, że żeby możliwie najbardziej zbliżyć się do wykonania Michaela trzeba rzeczywiście możliwie najbardziej odtworzyć jego wersję oczywiście na swój wokalny sposób.(najlepszy przykład świetne wykonanie BJ) Eh, ależ to odkrywcze :) Poza tym bardzo podobały mi się komentarze Metza i Wrony, szczególnie ta:
"z Jacksonem był taki problem, że tańczył lepiej od wszystkich swoich tancerzy i śpiewał lepiej od wszystkich swoich chórzystów" :D
"z Jacksonem był taki problem, że tańczył lepiej od wszystkich swoich tancerzy i śpiewał lepiej od wszystkich swoich chórzystów" :D
Szczerze mówiąc od początku byłam nastawiona do tego programu troszkę negatywnie. Po prostu nie liczyłam na wiele. Pomyliłam się. Zazwyczaj wszelkie próby śpiewania piosenek Michaela przez innych artystów omijam szerokim łukiem, te jednak naprawdę dały radę i mile mnie zaskoczyły. Nie podobało mi się wykonanie Earth Song. Nie było w nim tej siły, tej pasji, oczywiście nie spodziewałam się tak świetnego wykonania jak to Michaela, lecz liczyłam na troszeczkę więcej ze strony pana Juliusza.
Zaskoczyło mnie to, że Andrzej Lampert tak bardzo starał się naśladować Michaela. Uważam, że powinien zaśpiewać Billie Jean po swojemu. Gdybyśmy tak wszyscy śpiewali na jedno kopyto, nie byłoby ciekawie...
Zadziwiło mnie natomiast wykonanie Justyny Steczkowskiej. Powiem szczerze, nie sądziłam, że sobie poradzi, jednak zaśpiewała naprawdę bardzo dobrze.
Co do reszty wykonań, uważam, że zostały wykonane naprawdę w porządku.
Najmniej podobało mi się wykonanie Juliusza, najbardziej Justyny Steczkowskiej.
Ogólnie program zrobił na mnie wrażenie bardzo pozytywne. Urywki koncertów niezmiernie mnie ucieszyły.
Zaskoczyło mnie to, że Andrzej Lampert tak bardzo starał się naśladować Michaela. Uważam, że powinien zaśpiewać Billie Jean po swojemu. Gdybyśmy tak wszyscy śpiewali na jedno kopyto, nie byłoby ciekawie...
Zadziwiło mnie natomiast wykonanie Justyny Steczkowskiej. Powiem szczerze, nie sądziłam, że sobie poradzi, jednak zaśpiewała naprawdę bardzo dobrze.
Co do reszty wykonań, uważam, że zostały wykonane naprawdę w porządku.
Najmniej podobało mi się wykonanie Juliusza, najbardziej Justyny Steczkowskiej.
Ogólnie program zrobił na mnie wrażenie bardzo pozytywne. Urywki koncertów niezmiernie mnie ucieszyły.

Ja zgadzam sie z paroma osobami powyżej-najlepszy początek, mix wszystkiego co najlepsze
Za mocny punkt programu uważam także trafne uwagi Hirka Wrony i Piotra Metza.
A Steczkowska mnie pozytywnie zaskoczyła swoją przemową, ale jej śpiew nie za bardzo przypadł mi do gustu.. po prostu nie podoba mi sie jak ta kobieta śpiewa.. Moim zdaniem najlepiej z nich wszystkich zaśpiewała Cerekwicka - I'll be there. Obawiałam sie troche o Billie Jean ale gość nawet sobie z nią poradził!
Fajnie zrobili ten program

A Steczkowska mnie pozytywnie zaskoczyła swoją przemową, ale jej śpiew nie za bardzo przypadł mi do gustu.. po prostu nie podoba mi sie jak ta kobieta śpiewa.. Moim zdaniem najlepiej z nich wszystkich zaśpiewała Cerekwicka - I'll be there. Obawiałam sie troche o Billie Jean ale gość nawet sobie z nią poradził!
Fajnie zrobili ten program