Dynastia Tudorów

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Tatiana.

Dynastia Tudorów

Post autor: Tatiana. »

Obrazek

Oto zupełnie nowe spojrzenie na życie jednego z najsłynniejszych władców w historii Anglii! Nominowany do nagrody Emmy, laureat Złotego Globu Jonathan Rhys Meyers (Elvis - Zanim został królem, Mission: Impossible III) jako Król Henryk VIII uwodzi urokiem, żądzą władzy i pasją, tworząc „najgorętszy portret Henryka VIII w historii". Spragniony władzy i miłosnych uniesień monarcha, rządzi swym królestwem tak jak żyje - z bezwzględną żywiołowością i zapamiętaniem.

Dynastia Tudorów - sezon pierwszy to odważny, szokujący i znakomicie zagrany serial, ukazujący nieopowiedzianą dotychczas historię tyrana, który rządził swym królestwem przy pomocy intryg, zbrodni i zdrad! W tym „pasjonującym i wyzywającym" obrazie znakomite kreacje tworzą także Sam Neill, Natalie Dormer, Jeremy Northam i Gabrielle Anwar.

http://www.filmweb.pl/f313990/Dynastia+ ... 3%B3w,2007

Tak więc, czy ktoś oprócz mnie jeszcze ogląda? :)
właśnie skończył się sezon III, trwają już zdjęcia do sezony IV, który wedle moich informacji ma mieć swoją premierę wiosną 2010 roku, a w Polsce zostanie najprawdopodobniej wyemitowany jesienią 2010.

Chciałabym usłyszeć Wasze opinie, jest to mój ulubiony serial i zarazem jeden z nielicznych które oglądam. Uważam, że jest naprawdę godny uwagi, niesamowicie wciąga, a koniec każdego odcinka powoduje ogromny niedosyt.
I i II seria miały po 10 odcinków, a III niestety tylko 8 i HBO zdecydowało się puszczać raz w tygodniu po 2 odcinki z rzędu, przez co po miesiącu oglądania (wrzesień) sezon się skończył pozostawiając niemiłe uczucie, że na dalszy ciąg wydarzeń będę musiała czekać aż rok. Ale warto ;)

Jakie jest Wasze zdanie na temat 'Dynastii Tudorów' ?:)
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
Awatar użytkownika
saw

Post autor: saw »

Obejrzałam 3 sezony :D! Polecam :)! Fajnie się ogląda szczególnie jeżeli ktoś lubi taką tematykę :D! Jeżeli mogę polecić Wam jakieś seriale to mi bardzo przypadły do gustu : Supernatural, True Blood, Dexter i Tudorowie :).
Pozdrawiam :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Tatiana. pisze:Tak więc, czy ktoś oprócz mnie jeszcze ogląda?
oczywiście że oglądam nawet ostatnio mam czas na posciaganie z neta wszystkich sezonów, a troche tego jest ;P jest to świetnie nakręcone spojrzenie na historię tejże dynastii, bardzo ciekawie i dokładnie opisane poszczególne historie, które miały miejsce za panowania Henryka Tudora, o jego chęci przejęcia władzy nad kościołem, dokładnie pokazane w jaki sposób dążył do tego aby sam sobie mógł dawać rozwody, zawsze na lekcjach historii nauczyciele opowiadają jaka to historia jest piękna, w tym filmie widac dokładnie co sie tam działo, co wyprawiali ci "wielmożni" i "święci", biskupowie, kardynałowie i jacy naprawdę byli ci, którzy trzymali władzę a o których mówi sie dzisiaj jakie to osiągnięcia dzieki nim mamy, co zdobyli itd. oby więcej takich seriali o innych sagach ;)

a poza tym król niczego sobie glupija
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Ja także oglądam, gdzie tylko się da. Na Polsat Cafe, na tvp1, na HBO... Serial jest niesamowity i musze dodać, że Johnatan Rhys Meyers, grający Henryka też;) Wspaniale ukazano kulisy władzy, także te aspekty, o których nam, zwykłym szarym ludziom nic nie wiadomo. Intrygi i romanse Henryka rzucają na niego światło, które zmienia oblicze tak często opisywane przez encyklopedie. Dopiero dzięki Dynastii Tudorów, zauważyłam, że był niezwykle energicznym, sprytnym i namiętnym (nie tylko miłosnie, ale także i uczuciowo;)).
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ-ka

Post autor: MJ-ka »

Tatiana. ja też oglądałam i powiem,że film jest świetny! ;-)
saw pisze:Jeżeli mogę polecić Wam jakieś seriale to mi bardzo przypadły do gustu : Supernatural, True Blood, Dexter i Tudorowie :).
Oglądałam też Tudorów i Supernatural - też mi się bardzo podobają ;-)
"We can`t take it,
We arledy had Enough."

The legend never die...MJ 1958-2009

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

Choc powstało juz duzo filmow i seriali o Dynastii Tudorów to ten uważam za najlepszy. Na serial natrafiłam przypadkiem, zaczęło się od tego,że obejrzałam "Match Point" Woodiego Allena z J.R.Meyersem w roli głównej. Zaintrygował mnie ten irlandczyk. Tak więc obejrzałam August Rush, Bend It Like Beckham, Vanity Fair,Pokolenie P i wiele innych z Jonathanem w roli głównej i nie tylko,aż wreszcie natknęłam się przypadkiem na Tudorów w telewizji i juz nie mogłam sie oderwać. Przyznam,że Meyers do tej roli nadaje się znakomicie i ma zabójcze spojrzenie :)
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Panie kemie, Krzysztofie, Krzysiu, prośba moja o odszukanie tematu, który sam założyłeś, że film umarł i połączenie go z tym tutaj.

bo to o serial głównie się rozchodzi.

film umarł...
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ