Thrill the world 2010

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.

"Thrill the world 2009" w Krakowie?

Czas głosowania minął pt, 25 wrz 2009, 17:10

Głupi pomysł, kolejny FM, na pewno nie wezmę w tym udziału
1
3%
Pomysł ok, jeśli mi się uda - będę
28
70%
I'm in!
11
28%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

MadziaLenka pisze:apropos naszych kostiumów to zastanawiałam się dziś i chyba ściągne pomysł z rodziny Adamsów i zronie z siebie mortycje = mroczna kobiete wampa:D dodam jeszcze troche natapirowanych włosów, krwi, gwoździ itd itp.:d koncepcja jakas jest:D ide jutro na skopping, ale jakbyscie cos zauwazyli u siebie w ciucholanadach to dajcie znac:d
Mortiszia- o to chodzi! :) Jako inspirację polecam też wszystkie filmy Tima Burtona, ten to ma wyobraznię i styl!!!! Bierzcie na warsztat np. Edwarda Nożycorękiego, Sok z żuka, Gnijącą pannę młodą( no właśnie!!! :)), Sweeney Todda, Jezdzca bez głowy oraz Vampirę z Ed Wooda. Toż to GOTYK najwyższych lotów!!! :) A może ktoś przebierze się za Jacka Skellingtona z Miasteczka Halloween? ;)
Oprócz tego stare, kochane filmy wytwórni HAMMER, np. Christopher Lee w Przekleństwie Frankensteina jest porażający!! Można zainspirować się co do makijażu...
No i rzecz jasna VINCENT PRICE!!! nieodzowna część Thrillera! Odsyłam do jego filmów. Jeśli nie widzieliście Upadku Domu Usherów, a w nim żywcem pochowanej Madeleine Usher to wiele tracicie!!!
Wszystkie wampiryczne filmy: Wywiad z wampirem, Dracula z Belą Lugosi, Znak wampira; wszystkie te trupio blade twarze z ciemnymi ustami... :)
Myślę, że coś z tego na YouTube powinno się znależć, jakieś fragmenty, a jak nie to chociaż jakieś zdjęcia gdzieś.

Do zobaczenia na próbie!!!!! :)
aokins

Post autor: aokins »

Dzwoneczek MJJ pisze:
Niestety nie wezmę udziału w imprezie, gdyż nie zczaiłam dat, a właśnie 24.10 to bardzo ważny dla Mnie dzień i nie potrafiłabym go spędzić od tak w klubie nawet z tak kochanymi ludźmi jak Wy, strasznie przepraszam - wiem... ;-)
jak to Cię nie będzie???????
A nie możesz przyjść W NOCY 25.10., no chyba, że... glupija

MadziaLenka- to alby też nam są potrzebne? Załatwię u znajomych nenene
Smile, though your heart is beating...
OluŚka

Post autor: OluŚka »

moni pisze:
aokins pisze:moni- a co Ty masz jakiś uraz do tej godziny?
A ja myślałam, że Ty zaprawiona całonocna imprezowiczka :mj:
Nie wymiękaj!
Będzie właśnie wyjątkowo! Toć to przecież początek niedzieli.
Potem będziesz spać do poniedziałku 6:00 ;-)
bo ja chce żeby ludzie na nas patrzyli i podziwiali a nie wiem czy o tej porze ktoś jeszcze w miarę trzeźwy siedzi w knajpach w niedziele :)

macie tutaj inspiracje :smiech:

Obrazek

i jeszcze:

Pierwszą rzeczą, jaką powinniśmy zrobić to podkład. Najlepiej nadaje się do tego puder o jasnym odcieniu (albo w ogóle biały) mocno kryjący. Pokrywami nim całą twarz łącznie z ustami i powiekami, uszami oraz szyją. Generalnie przydałoby się pokryć nim wszystkie odkryte części ciała. Następnie wypadałoby zaznaczyć wystające kości policzkowe, by uwidocznić efekt wysychania ciała. Nakładamy delikatnie szary cień do powiek na policzki starając się go tak nałożyć, by zbytnio nie kontrastował z wcześniej nałożonym pudrem. By uzyskać efekt niezdrowego koloru skóry i początków gnicia gdzieniegdzie nakładamy zielony cień do powiek na powierzchnię twarzy. Pamiętajcie jednak, że w obu przypadkach cienia powinny być to jedynie delikatne ślady. Efekt zapadniętych oczu najlepiej uzyskać mocno nakładając ciemnoszary, bądź też czarny cień na powieki i oczodoły
Kolejnym ważnym elementem jest sztuczna krew. Jest ona bardzo łatwa do zrobienia w domowych warunkach:

Woda
Cukier
Barwnik spożywczy (wiśniowy)

Nie ma tu jakiejś większej filozofii – wystarczy tak, jak w przypadku masy żelatynowej zrobić stężony roztwór wody z cukrem i dodać barwnik. Nie używajcie zbyt jasnego odcieniu barwnika. Krew i ciemniejsza tym bardziej profesjonalnie wygląda. Mówimy stanowcze nie, czerwonej, czy pomarańczowej krwi. Dużo lepiej wygląda wiśniowa, czy wręcz brązowa. Nie przesadzajmy również z jej natężeniem na ciele, czy ubraniu. Kilka delikatnych zacieków z pewnością wystarczy. Warto również taką mieszanką przepłukać usta, aby zęby i dziąsła nabrały krwistego koloru przywodzące na myśl niedawną konsumpcję kilku biedaków. Jeżeli nie chce nam się bawić w robienie tej mieszaniny, to od biedy możemy użyć po prostu farby. Należy jednak uważać, czy nie dostaniemy od niej uczulenia i oczywiście odpada wtedy branie farby do ust. Natomiast stanowczo odradzam używania wszelkich keczupów, czy sosów pomidorowych – jest to najmniej profesjonalne podejście do sprawy i na pewno nie będzie to dobrze wyglądać

glupija
Horror Online 2007 wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie fragmentów lub całości opracowań, wykorzystywanie ich w publikacjach bez zgody twórców strony ZABRONIONE!!!

To jest stronka gdzie wszystko jest napisane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nieeeee

http://horror.com.pl/publicystyka/art.php?id=103 :rocky:
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

Oluśka - dzieki za linki do stronek i wskazówki:)
OluŚka pisze:Barwnik spożywczy (wiśniowy)
- mam pytanie ,wiecie moze gdzie mozna kupic ten barwnik spozywczy?:> Ty... a może buraczkami sie pozacac(oprocz plakatowki)? :p tym barwnikeim bym sie pobawila,tylko nie wiem gdzie sie takie rzeczy kupuje-wie kto moze? :>
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
m_ary_jane

Post autor: m_ary_jane »

madzia06 pisze:mam pytanie ,wiecie moze gdzie mozna kupic ten barwnik spozywczy?
To nie jest w cale takie proste...trzeba po prostu pytać w sklepach spożywczych...Sprzedają. Rzadko bo rzadko, ale sprzedają. Popyt na takie bzdety nie jest zbyt duży...kiedyś przeszłam całe miasto zanim coś takiego kupiłam. Ale trzeba próbować...też mam zamiar w tygodniu zajrzeć do paru sklepów i się popytać...

Ha. i już wymyśliłam kostium...częściowo. Tylko muszę zajechać do koleżanki po jeden bardzo ważny element (czarne halki- trochę w gotyckim stylu). Jak już to będę miała to też zrobię zdjęcie...
I właśnie dzisiaj potargałam i w różne sposoby poniszczyłam bluzkę nenene

Aha, ja znam jeszcze jeden dobry sposób na makijaż twarzy...
Nie potrzeba do niego żadnego pudru tylko po prostu mąka (najlepiej ziemniaczana) i wazelina kosmetyczna (ma to być zamiennik wosku do charakteryzacji) ...Trzeba zmieszać wazelinę z mąką tak żeby powstała klejąca się biała "maź', nie można dać za dużo mąki. Po nałożeniu tego na twarz można to w różny sposób poformować tak żeby powstały bruzdy, wgnieceni czy wybrzuszenia na twarzy. A dalej to już nakłada się normalny zombie makijaż: zielone, szare, czarne, brązowe cienie), czarna lub fioletowa kredka na usta...
Podkrążone oczy najlepiej robi się nakładając bardzo mocny, ciemny, czarny makijaż na oczy a potem po prostu rozmycie go wodą...(wygląda na prawdę strasznie).

Pomysłu z wazeliną i mąką osobiście nie stosowałam, ale mam zamiar poeksperymentować jutro lub w przyszłym tygodniu. Sposób znam od koleżanek które w taki sposó robiły halloweenowy makijaż...powiem że wyglądało to na prawdę świetnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

aokins pisze:
Dzwoneczek MJJ pisze:
Niestety nie wezmę udziału w imprezie, gdyż nie zczaiłam dat, a właśnie 24.10 to bardzo ważny dla Mnie dzień i nie potrafiłabym go spędzić od tak w klubie nawet z tak kochanymi ludźmi jak Wy, strasznie przepraszam - wiem... ;-)
jak to Cię nie będzie???????
A nie możesz przyjść W NOCY 25.10., no chyba, że... glupija

MadziaLenka- to alby też nam są potrzebne? Załatwię u znajomych nenene
Aokins nie wyrobię gdyż od 23 będę poza Krk... W każdym razie podejrzewam, że nawet 25 będę jeszcze nieaktiven... :smutek:

Ale i tak Cię kocham! A cały wieczór odbijemy sobie 30! <3

(Będziesz Mnie uczyć chorałki, którą zaprezentujecie nenene )

Hmmm... Gdzieś mam albe z pierwszej komunii... Z takim hardkorowym, złocistym IHS. xD
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
MadziaLenka

Post autor: MadziaLenka »

I JUŻ PO PRÓBIE:D:D
Jestem bardzo szczęsliwa:)
Super, że się spotkałyśmy dzis- wcale nas tak mało nie było, a dużo sie nauczyłyśmy.
Jestem pod ogromnym wrażeniam!!Myśałam, że tego dziś nie pojmę, a udało się:)
dziewczyny wszystikie jesteście świetne:D dziekuje, że przyszłyscie i tak wytrwale i długo ćwiczyłyście:d Aokins - umiesz człowieka nauczyć:D teraz pozostaje popracować szczegóły w domu co łaczy się z pracą, pracą i jeszcze raz pracą!!!:)

KOLEJNA PRÓBA:

PIĄTEK 23.10. 2009r., to samo miejsce, wstepnie godzina spotkania to 18:00.

będziemy jeszcze pisac co i jak:)

na prawde da się tego nauczyć:D <juupi>
Awatar użytkownika
Marie

Post autor: Marie »

Taaak wszyscy dziękują Aokins. Jesteś mistrzem. Ja przyszłam nie umiejąc nic, a pod koniec tańczyłam już cały układ :)
Szczerze mówiąc wychodzi nam to świetnie :D
Dzięki wszystkim którzy byli, jesteście debeściaki :D:))
Do zobaczenia na następnej próbie :))
MadziaLenka- dziękujemy za salę :) Jest idealna na próby :):D
Awatar użytkownika
madzia06

Post autor: madzia06 »

hehe potwierdzam- było super:) dzięki za sale madzialence i aokins za nauke kroczków:)

martwilam sie dzis,ze jak bedziemy tak powoli,dokładnie 'rozkladac na czynniki pierwsze' kazdy krok to sie nie wyrobimy do rana (widzialam ile mi schodzilo tlumaczenie 100 osobom kilku kroków do beat it i to dlatego...) ,ale jednak sie udalo ,wiec sie bardzo ciesze:) dzieki:)

juz sie nie moge doczekac nastepnej proby w piatek:) ale chyba po probie zostane jeszcze chwile i sobie pocwicze troche sm cr z kapeluszem hehe:p :mj:

ps. kurde kocham thrillera i cala reszte ,ale chyba zwariuje jak sie kiedys pewnego dnia naucze wymiatac do 2bad. ostatnio mam straszne ciśnienie na mój kanon piosenek,przy których wyrywam sobie włosy z głowy -> tak na mnie działają (do tego kanonu nalezy rownież scream, jam, D.S, they don't care, dirty diana,blood of... ,why you wanna trip.., i earth song cala czesc od momentu 'what about yesterday' z naciskiem na wersy 'Someone tell me why' i 'Do we give a damn' . to jest po prostu magia,nic innego tak na mnie nie działa. :dance:
Ostatnio zmieniony sob, 17 paź 2009, 22:44 przez madzia06, łącznie zmieniany 3 razy.
"Człowiek, który nie ma pasji, w moim prywatnym rankingu, jest trochę jak inwalida drugiej grupy." Kuba Wojewódzki

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Wiedziałam, że Aokins jest The Best! :* W końcu Moja Siostra, nie? xD

Tak to jest jak się uczy maluchy, to później ma się cierpliwość do starszaków! xD

Oj, Kochana teraz to na pewno Ci nie odpuszczę edukacji ze Mną (ale tak na boczku poproszę coby nikt nie widział, bo ja się wstydzę jak czegoś nie wiem/ nie umiem glupija ).
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
aokins

Ja też jestem pod wrażeniem, że udało się nam w 2h nauczyć układu i zatańczyć w normalnym tempie utworu. Po prostu zdolne jesteśmy :dance:
Dziękuje każdej z Was, że poświęciłyście swój wolny weekendowy czas i zechciałyście się się trochę zgrzać.
MadziaLenka-nie odpłacimy się za tę salę, miałaś genialny pomysł, wielkie dzięki!
Czekamy z niecierpliwością na oficjalne zdjęcia i coś extra nenene
Anialim- dzięki, że się nie poddajesz i chcesz coś zrobić, nadejdą lepsze czasy, wierzę w to japrosic
wszystkim dziewczynom - dzięki, że wytrzymałyście ze mną, że tak pilnie się uczyłyście- efekt po pierwszej próbie można powiedzieć bliski ideału. Mówię serio. Dopracowanie szczegółów to będzie jak wisienka na torcie!

Co do próby w piątek: doszlifujemy technikę i spróbujemy już bez haseł tańczyć. Poćwiczmy coś w tygodniu w domu, byśmy już nie wracały do elementarnej nauki. Początkującymi zajmiemy się osobno.

Przyjemnych jutro zakwasów :mj: !!!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

madzia06 pisze:scream, jam, D.S, they don't care, dirty diana,blood of... ,why you wanna trip.., i earth song
Mam nadzieję, iż te pieśni usłyszymy 30.10! xD

Zabraniam komukolwiek wspominać o Blood, bo dostaję kota! xD (ludzie, miejcie litość...) :mj:
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Ja też Wam wszystkim dziękuję za dzisiejszą próbę, było fantastycznie!!! Zastanawiałam się z czym ja tam idę, bo nie znałam prawie wcale kroków, więc ukłony w stronę Aokins :). Jeszcze dużo mi się myliło, ja to muszę sama na spokojnie w domu przerobić, ale bez Ciebie nie ruszyłabym dziś z miejsca wcale, dzięki ;).
Gusia, Tobie dziękuję za świetną rozmowę o horrorach w drodze powrotnej. A widzisz, mówiłam Ci że nie spotkałam osobiście nikogo kto przepadałby za starymi filmami grozy, a tu nagle Ty się znalazłaś... A to moje przejście dziś po próbie przez ciemny las, wiesz, do tego mgła nie wiadomo skąd, to był jednak prawdziwy Thriller...
Love lives forever
aokins

No właśnie, sorki za te końcowe przyspieszenia nauki. W piątek masz krzyczeć: jeszcze raz! ja poczekam . jakby co to podejdź, to zobaczymy w czym problem.
Moja prośba, Ciebie już kojarzę, ale reszty nie za bardzo. Przedstawcie się! Proszę! Kim jesteś koleżanko z Beat it, któraś dziś później do nas dołączyła?
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Piotrusia Pani pisze:Gusia, Tobie dziękuję za świetną rozmowę o horrorach w drodze powrotnej. A widzisz, mówiłam Ci że nie spotkałam osobiście nikogo kto przepadałby za starymi filmami grozy, a tu nagle Ty się znalazłaś... A to moje przejście dziś po próbie przez ciemny las, wiesz, do tego mgła nie wiadomo skąd, to był jednak prawdziwy Thriller...
Nie ma za co :-) No nie dziwie się że po próbie i takiej rozmowie był Thriller :P
Aokins, dzięki za próbę. Mam prośbę, czy mogłabyś mi podesłać tą rozpiskę kroków?
ODPOWIEDZ