Mortiszia- o to chodzi! :) Jako inspirację polecam też wszystkie filmy Tima Burtona, ten to ma wyobraznię i styl!!!! Bierzcie na warsztat np. Edwarda Nożycorękiego, Sok z żuka, Gnijącą pannę młodą( no właśnie!!! :)), Sweeney Todda, Jezdzca bez głowy oraz Vampirę z Ed Wooda. Toż to GOTYK najwyższych lotów!!! :) A może ktoś przebierze się za Jacka Skellingtona z Miasteczka Halloween? ;)MadziaLenka pisze:apropos naszych kostiumów to zastanawiałam się dziś i chyba ściągne pomysł z rodziny Adamsów i zronie z siebie mortycje = mroczna kobiete wampa:D dodam jeszcze troche natapirowanych włosów, krwi, gwoździ itd itp.:d koncepcja jakas jest:D ide jutro na skopping, ale jakbyscie cos zauwazyli u siebie w ciucholanadach to dajcie znac:d
Oprócz tego stare, kochane filmy wytwórni HAMMER, np. Christopher Lee w Przekleństwie Frankensteina jest porażający!! Można zainspirować się co do makijażu...
No i rzecz jasna VINCENT PRICE!!! nieodzowna część Thrillera! Odsyłam do jego filmów. Jeśli nie widzieliście Upadku Domu Usherów, a w nim żywcem pochowanej Madeleine Usher to wiele tracicie!!!
Wszystkie wampiryczne filmy: Wywiad z wampirem, Dracula z Belą Lugosi, Znak wampira; wszystkie te trupio blade twarze z ciemnymi ustami... :)
Myślę, że coś z tego na YouTube powinno się znależć, jakieś fragmenty, a jak nie to chociaż jakieś zdjęcia gdzieś.
Do zobaczenia na próbie!!!!! :)