akaagnes - jestem w stanie odpowiedziec na niektore z Twoich pytań na tyle sie orientuje w temacie :)akaagnes pisze:Mam ważne pytania do Was dziamy (bo widzę,że większość dziewczyn)
1. Czy jest wśród nas jakiś profesjonalny makijażysta/stylista/kosmetyczka ? Kiedy i jak się będziecie/będziemy malować? Czy ktoś może udostępnić jakieś konkretne kosmetyki, by się ucharakteryzować??
2. Kto przyjeżdża w sobotę przed południem do Krakowa? Może by grupą coś pozwiedzać i pójść na piwo na Starówkę, a może nawet zrobić małą (nieoficjalną) próbę na Starówce?
2a. Kto i o której godzinie i którego dnia planuje zrobić atak na ciuchlandy w Kraku,żeby może coś jeszcze sobie dobrać do stroju zombiaka?
3. O której i gdzie się umawiamy na imprezę? (Pomyślałam,że grupą moglibyśmy najechać na ten klub)
4. O której w poniedziałek wracacie do siebie i kto ewentualnie jedzie do/przez Warszawę(ciuchcią w sensie)?
AD1. Malowac pewnie bedziemy sie SAMI - chyba ze ktos ma zaprzyjaznionego charakteryzatora. Kto ma problemy z malowaniem lub nie ma pomyslu to chenie sluze pomoca, jesli ktos ma jakis ukryty talent plastyczny to też może pomóc - nie jest to trudne a wiadomo im dziwniej tym lepiej :) nie musi być to idealny makeup wazne zeby było ZOMBIe jakies z tego - improwizowany najlepiej przygotowany. Nie wiem tylko gdzie sie bedziemy malowac bo przeciez nie bedziemy siedziec w kostiumach i pełnej charakteryzacji od 20 do 2 :) Mysle ze tak kolo pólnocy powinnismy sie zaczac przygotowywac - zalezy ile nas bedzie i ile twarzy do malowania zeby nie bylo to na szybkiego. Dobrze by było aby ludzie z CAEPE postarali sie dla nas wygospodarowac jakies pomieszczenie nie musi być duże gdzie moglibysmy sie przygotowac, przebrac i zostawic rzeczy. Glupio bedzie sie malowac w publicznej toalecie tudziez na sali przy stolikach. Anialim wiesz cos moze czy daloby sie taki SOCJAL dla nas załatwic ?
Kosmetyki najlepiej kazdy przyniesie to co moze i co ma ! NIECH kazdy wezmie jakies mleczko kosmetyczne !!! do zmywania :) chyba ze chcecie wtracac do domu jak ZOMBIE :) bo moje niestety nie wystarczy na 20 osob :) Najbardziej przydadza sie cienie do oczu - moga być jakies tanie za 2zl mozna kupić na bazarach :) jak ktos nie chce poswiecac swoich prywatnych - kolory to czarny, szary, popelaty, ciemno zielony - generalnie ma być PONURO :) Caly czas mysle czy ten TALK ALANTAN to dobry pomysl bo niestety strasznie sie sypie :( Moze uda mi sie zalatwic farbe biala specjalna do malowania twarzy - z niech zrobi sie podkład a reszte sie już powymysla z cieniami - probowalam ostatnio w domu i robilo to swietne wrazenie :) Pewnie jakbym kogos takiego na uliczy zobaczyła to bym sie niezle zeschizowala :)Beda tez tapirowane włosy, i sztuczna krew nad ktora ciagle sie zastanawiam jak ja wykonac - w najgorszym wypadku bedzie to farba plakatówka :D
AD 2. Ja dzis nabylam w ciucholandzie stroj ale chce go troche zmodyfikowac bo nie do końca spelnia moje oczekiwania - jak wroce do domu z pracy to zrobie zdjecie i dam na forum. Ale oczywiscie tutaj jest pełne pole do popisu :) Fajnie wygladaja tez dlugie spodnice - to tak nawiazaujac do lat w ktorych był krecony teledysk Trhiller. Wrzuccie sobie w GRAFIKE W GOOGLE hasło Thrill The world i wyjda wam zdjecia jak ludzie na świecie sa poprzebierani :) mozna cos odgapić :) Ja do mojego strony wrzuce tez elementy brudnego BANDAZU - wlasnie "pożyczyłam" z Apteczki z pracy hahaha tylko muszę go jeszcze przeciągnąc po podłodze coby taki lśniący nie był :)
Myślalam też aby całość popełnić RAJSTOPAMI na nogach oczywiście z dziurami - tylko ciagle nie moge sie zdecydować czy czarne czy białe (niczym trupie nogi:)) Naprawde pomyslow jest wiele - jak ktoś ma WELON slubny stary albo niepotrzebny to tez mozna ubrac - swietnie to wyglada :)
oczywiście czekam na termin kiedy jakieś proby bedą :) mam nadzieje ze w sobote 24.10 bedzie jakas generalna zebysmy mogli jeszcze na spokojnie poćwiczyć ten niezbyt prosty układ. Patrzac na ten śnieg który nam spadł - hmm moze ktoś ma jakiś garaż albo piwnice cobysmy mogli sie spotkac :) Albo sala taneczna :) bo PARK Jordana w tym momencie chyba już odpada :)
Dzisias ale posta napociłam :)