Autorstwo - Ma Ma Sa, Ma Ma Coo Sa
Autorstwo - Ma Ma Sa, Ma Ma Coo Sa
Właśnie miałem na GG ciekawa dyskusje z kolezanka. Byla przekonana, ze patent z "Ma ma sa ma ma coo sa" w piosence "Wanna be starting something" wymyślili jakiś akon i Rihanna (piosenkarka bodajże), bo oni tak twierdzili. Oczywiscie raz dwa przekonałem ją, ze to zawsze w oryginale było. Ponoć są wersje WBSS bez Ma ma sa...
Wie ktoś coś o tym? Faktycznie tych dwoje rozpowiada, ze wymyślili to?
Wie ktoś coś o tym? Faktycznie tych dwoje rozpowiada, ze wymyślili to?
Ostatnio zmieniony pn, 05 paź 2009, 0:15 przez chrisbern, łącznie zmieniany 1 raz.
że niby jak? Nie do końca chyba rozumiem o co w poście chodzi;) Rhianny na świecie nie było, jak MJ już mamasował. W Don't stop the music faktycznie wykorzystała ten fragment, ale jak mówię, ona ma chyba 20 lat, więc siłą rzeczy - niby jak? Nie słyszałam też, żeby Akon próbował sobie to przypisać - też urodził się w '73 roku, więc wątpię, żeby w Thrillerowych czasach tak kreatywnym brzdącem był.
Fraza "Mama-se, mama-sa, ma-ma-coo-sa" to nieco zmieniony fragment utworu "Soul Makossa" Manu Dibango- saksofonisty z Kamerunu (w oryginale zaśpiew idzie tak: “Ma-mako, ma-ma-ssa, mako-makossa.”). Michael nie umieścił Manu jako współautora Wanna be Startin' Somethin', ale muzycy później porozumieli się na sali sądowej.
Co ciekawe, Rihanna również popełniła ten błąd i Manu znów udał się do sądu.
TU<< więcej na ten temat.
O! To młodzież już nawet nie wie, kto to Akon. Akon do lamusa. :)
Co ciekawe, Rihanna również popełniła ten błąd i Manu znów udał się do sądu.
TU<< więcej na ten temat.
O! To młodzież już nawet nie wie, kto to Akon. Akon do lamusa. :)
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Jaka ja młodzież? :D Wanna Be Startin Something juz z LP w 1983 słuchałemO! To młodzież już nawet nie wie, kto to Akon. Akon do lamusa. :)

Dla ciekawskich link na Soul MaKossa Mano Dibangu, o którym Kaem pisał.
http://www.youtube.com/watch?v=B-dj5N4fks0
- polishblacksoul
Dla uzupelnienia - kaem powiedzial zbyt malo. Manu Dibango to nie tylko saksofonista z Kamerunu, lecz jeden z 5 najwiekszych afrykanskich muzykow w historii, ikona melodyjnej tworczosci tego kontynentu.
> > > Po prostu dobra muzyka