Hello - moja krótka, a zarazem długa historia :)

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
elly

Hello - moja krótka, a zarazem długa historia :)

Post autor: elly »

Witam wszystkich.
Postanowiłam się tu zalogować i podzielić się z Wami moją ogromną miłością do samego Michael’a jak i do jego twórczości.

Moja miłość do Niego oraz Jego muzyki nie zaczęła się trzy miesiące temu. W zasadzie gdy miałam ok. 10 może 9 lat. Moje dzieciństwo to właśnie uwielbienie do Jego fenomenalnej twórczości. Już jako dziecko miałam mase kaset wideo z teledyskami , wywiadami oraz ukochanym filmem moonwalker – do tej pory pamiętam jak bardzo zazdrościłam tym dzieciakom :D a Michael był taki pociągający na tym filmie…mmm :mj:
Uwielbiałam się wgapiać w ekran i przy tym tańczyć w rytm jego muzyki.

Potem była wizyta Michaela w Polsce, miałam zaledwie 11 lat – niestety nie mogłam być tam - na Bemowie…Koncert oglądałam z rodzicami w domu. Oczywiście był nagrywany – szkoda tylko, że tych kaset już nie mam – nie mam pojęcia gdzie się podziały.

Moje uwielbienie do Michaela było tak ogromne, że mój kochany tato zrobił mi wspaniałą pamiątkę – album z jego zdjęciami/plakatami z gazet. Czarna, świecąca okładka… a w środku czysta poezja…Pamiętam jak chwaliłam się koleżankom – nikt takiego nie miał

W 2005 roku uważnie sledziłam wydarzenia z sali sądowej i głęboko wierzyłam, że wszystko skończy się dobrze – nie przeliczyłam się.
W 50 urodziny mojego idola oczywiście oddałam głosy na ukochane piosenki, a 20 października truchtem ‘poleciałam’ do empiku po płytę „king of pop”.

W kwietniu z moją ukochaną rodzinką wybrałam się we Wrocławiu na thriller live – spektakl taneczny z Londynu – przedstawiający życie Michaela – niezapomniana przygoda i zabawa przy Jego muzyce.

Nigdy nie zapomnę dnia kiedy Michael umarł. Akurat miałam wolne od pracy. Spałam kiedy nagle z impetem o 8 rano wbiegł mój tato do pokoju by ogłosić mi tą przerażającą wiadomość. Sami się domyślacie jaka była moja reakcja.

To tyle jeśli chodzi o kilka zdań na przywitanie.

Chciałam podziękować wszystkim cudownym ludziom, którzy organizują i biorą udział we flash mob…coś pięknego. Od kilku dni oglądam na youtube filmiki z różnych krajów… To niesamowite i piękne. japrosic
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Witam serdecznie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
fanka_14

Post autor: fanka_14 »

Witamy na forum.
''Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye...''
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum ;-)
Obrazek

Post autor: Karolajn »

witam i życzę miłego postowania ;-)
:mj:
Obrazek
Michael ;(;(
[*]
I love you. !!

You forever in my heart ;(

Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

witam ;-)
ciekawa historia z tym zapisem koncertu z Bemowa...
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
guruFARMI

Post autor: guruFARMI »

hejo ;-)

no właśnie, jak to zrobiłaś , że oglądałaś koncert z Bemowa w domu ? ^^
I promise you, the best is yet to come
Obrazek
elly

Powiem szczerze, że miałam wtedy 11 lat i nie wiem dlaczego, ale pamiętam wprawdzie jak przez mgłe, ale wydaje mi się, że oglądałam. Nawet ostatnio z mamą przypominałyśmy sobie niektóre piosenki. Możliwe, że puszczali fragmenty w tv i pomieszało mi się.

Powiem szczerze, że mnie zaskoczyliście bo byłam pewna, że ten koncert leciał w tv...pewnie widziałam fragmenty, ale pamiętam początek koncertu i kilka innych piosenek.

Poza tym na kasetach video miałam mnóstwo innych fragmentów z koncertów i mogło mi się pomieszać, zwłaszcza, że było to dość dawno. :)

Troszkę wstyd, ale rzeczą ludzką jest mylić się :) Jedno wiem na pewno...mam bujną wyobraźnie więc może moja głowa coś sobie tam skonfabulowała... :wariat: hehe tak bardzo pragnęlam tam być, że musiałam coś zmyślić ;)
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

W dniu koncertu grubo po 22 puścili 'Moonwalker'. Może to właśnie wtedy oglądałaś i po latach Ci się pomyliło.
A tak w ogóle to witaj! :)
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
elly

Nie nie, moonwalkera to owszem oglądałam, ale to był film. Pamiętam go doskonale...

Natomiast jeśli chodzi o koncert, no coż może się wygłupiłam, ale musiałam gdzieś widzieć fragmenty skoro mam je w pamięci. Zresztą tak jak pisałam - byłyśmy nawet z mamą przekonane, że oglądałysmy koncert:D glupija
ODPOWIEDZ