Godzina. Właśnie wtedy, gdy nikt nie zagląda, możesz sama odpowiedzieć;)martina pisze:to co jaki jest czas na odpowiedz? godzina, dwie... doba ?po jakim czasie mam sama sobie odpowiadac na zagadke jesli nikt nie zaglada do tematu ?
Szeroko Pojęta Muzyka Rozrywkowa - QUIZ
- Speed Demon
Ostatni dzień września więc i koniec quizu w odsłonie takiej, którą zaproponowałem. Zwyciężczynią zostaje natpoznan z 24 punktami. Nagrodę za nieprzeciętną wiedzę w postaci singla "If I Told You That" Whitney Houston & George'a Michaela poślę pocztą. Jeśli ktoś chce może przejąć zabawę i pilnować tego a może i nawet ufundować kolejną nagrodę. Ja znikam z forum. Dziękuję za udzielanie się w zabawie i namawiam byście bawili się dalej... Tylu ilu wykonawców, tyle zagadek.
24 pkt. - natpoznan
12 pkt. - Larsi, Speed Demon
11 pkt. - Luna,
09 pkt. - Mandey
08 pkt. - paula_SiSi, spider865
06 pkt. - agusiaa_w,
02 pkt. - okussa, A-g-A, SUNrise, martina
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka, kaem, renata, mrs_ewa
00 pkt. - MJackson
-1 pkt. - MJ fan, adi82, pLaYmAn, Damianos60, Erna Shorter, endka,
-2 pkt. - wiśnia1994
24 pkt. - natpoznan
12 pkt. - Larsi, Speed Demon
11 pkt. - Luna,
09 pkt. - Mandey
08 pkt. - paula_SiSi, spider865
06 pkt. - agusiaa_w,
02 pkt. - okussa, A-g-A, SUNrise, martina
01 pkt. - anialim, Smooth_b, Commoner, homesick, Do$ka, kaem, renata, mrs_ewa
00 pkt. - MJackson
-1 pkt. - MJ fan, adi82, pLaYmAn, Damianos60, Erna Shorter, endka,
-2 pkt. - wiśnia1994
Mandey, przyznam, że uzależniłam się od tego quizu - ty wiesz jak bardzo
.
Myślę, że idea quizu to dla melomanów wspaniała okazja by uzupełnić wiedzę muzyczną, dlatego uważam, że quiz powinien być kontynuowany - taki spadek po bytności Mandey'a na tym forum
Moja propozycja jest taka - quiz z takimi samymi zasadami, ale - co miesiąc inny gospodarz i, w zależności od możliwości prowadzącego, nagroda.
(punktacja co miesiąc od początku)
Czekam na Wasze opinie.

Myślę, że idea quizu to dla melomanów wspaniała okazja by uzupełnić wiedzę muzyczną, dlatego uważam, że quiz powinien być kontynuowany - taki spadek po bytności Mandey'a na tym forum

Moja propozycja jest taka - quiz z takimi samymi zasadami, ale - co miesiąc inny gospodarz i, w zależności od możliwości prowadzącego, nagroda.
(punktacja co miesiąc od początku)
Czekam na Wasze opinie.
A nie można po prostu zadawać sobie dla przyjemności pytań i odpowiadać? Po co te nagrody? Ktoś zadaje pytanko - autor poprawnej odp. zadaje następny. I tak dookoła. Faktycznie, z takim nadzorowaniem jest to męczące i w końcu quiz musi upaść, a w zaproponowany sposób nigdy nie umrze. Może być również sytuacja, że autor odpowiedzi nie zada pytania, więc od daty/godziny odpowiedzi ma na to 2 godzinki. Jeżeli nie zada - zadaje ktoś następny, kto ma na to chęć. I po problemie.
-
Skoro nie ma chętnych na ten miesiąc to przejmuję pałeczkę
.
Zasady takie same.
Nagród na ten moment nie ma
Zagadka
Jest Rosjanką urodzoną w Tatarstanie, wykonuje pop. W 2000 roku wzięła udział w konkursie Eurowizji i znalazła się w pierwszej 5-tce. Niedawno zadebiutowała na tej imprezie jako jej współprowadząca.
O kim mowa :?: (poproszę o imię i nazwisko lub pseudonim sceniczny)
Ps. Z punktacją lecimy od początku

Zasady takie same.
Nagród na ten moment nie ma
Zagadka
Jest Rosjanką urodzoną w Tatarstanie, wykonuje pop. W 2000 roku wzięła udział w konkursie Eurowizji i znalazła się w pierwszej 5-tce. Niedawno zadebiutowała na tej imprezie jako jej współprowadząca.
O kim mowa :?: (poproszę o imię i nazwisko lub pseudonim sceniczny)
Ps. Z punktacją lecimy od początku
Do tej pory tylko śledziłam quiz ;)
Pewien kobiecy kwartet powstał w 1955 roku (zadebiutował w The Lawrence Welk Show), w 2001 roku dostał pewne szczególne wyróżnienie i w nieco zmienionym składzie ciągnie swą działalność po dziś dzień.
Jak nazywa się ta grupa? Kto wchodził w jej pierwotny skład? O jakim wyróżnieniu mowa?
Pierwsza podpowiedź: Panie z kwartetu łączyło pokrewieństwo II stopnia w linii bocznej.
Pewien kobiecy kwartet powstał w 1955 roku (zadebiutował w The Lawrence Welk Show), w 2001 roku dostał pewne szczególne wyróżnienie i w nieco zmienionym składzie ciągnie swą działalność po dziś dzień.
Jak nazywa się ta grupa? Kto wchodził w jej pierwotny skład? O jakim wyróżnieniu mowa?
Pierwsza podpowiedź: Panie z kwartetu łączyło pokrewieństwo II stopnia w linii bocznej.

- Noemi.best
Nazwa: The Lennon Sisters
skład: Dianne, Peggy, Kathy i Janet Lennon.
W 2001 roku grupa zostala wprowadzona do Vocal Group Hall of Fame
skład: Dianne, Peggy, Kathy i Janet Lennon.
W 2001 roku grupa zostala wprowadzona do Vocal Group Hall of Fame
Ostatnio zmieniony czw, 01 paź 2009, 13:15 przez Noemi.best, łącznie zmieniany 1 raz.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
- Noemi.best
ktos chcial cos z ostatnich lat, wiec prosze... 
Zespol powstal w '99 roku. Teksty sa inspirowane trudnym dziecinstwem jego wokalistki. Ma ona baaaaardzo charakterystyczn glos. Zespol tworzy muzyke z gatunku metalcore/ nu metal.
Pytanie:
1. nazwa zespolu
2. dlaczego ten glos jest taki charakterystyczny

EDIT:
podpowiedz 1:
Za ich ostatni krazek odpowiedzialny byl Georges Marino.

Zespol powstal w '99 roku. Teksty sa inspirowane trudnym dziecinstwem jego wokalistki. Ma ona baaaaardzo charakterystyczn glos. Zespol tworzy muzyke z gatunku metalcore/ nu metal.
Pytanie:
1. nazwa zespolu
2. dlaczego ten glos jest taki charakterystyczny

EDIT:
podpowiedz 1:
Za ich ostatni krazek odpowiedzialny byl Georges Marino.
Ostatnio zmieniony czw, 01 paź 2009, 22:23 przez Noemi.best, łącznie zmieniany 1 raz.
(\__/)
(O.o )
(O.o )