Sentymentalna podróż, czyli co oglądałeś jako dziecko?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

To ja lubiłam Muminki ale Małej Mi strasznie sie bałam ;D
Po zatym jeszcze Reksio ;D Mój idol ;D
Teraz też czasami lubie pooglądać z bratanicą albo cuś ;D Na religii ostatnio oglądaliśmy hmm nie pamietam tytułu ale świetna była...na Disney Chanel czasem leci xD

[edit]: A no tak, zapomniałam o Pokemonach ;) Zbierałam z tego jakieś karty, które sie potem wałęsały po całym domu. Pikaczu rlz ;P
Ostatnio zmieniony ndz, 20 wrz 2009, 20:45 przez blackvarnish, łącznie zmieniany 1 raz.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Hm, no czego ja nie oglądałam! Uwielbiałam "Łatka", "Scooby Doo", kultowego "Kubusia Puchatka", "Smerfy", "Gumisie" i całe zastępy disneyowskich bajek, takich jak "Król lew" czy mój ukochany, oglądany milion razy "Zakochany kundel". Z filmów dla dzieci to raczej nic polskiego, nużyło mnie to, wolałam oglądać "Sabrine nastoletnią czarownicę" itp.
Najgorsze bajki jakie pamiętam to z pewnością "Muminki", nic ich nie zepchnie z pierwszego miejsca w tej kategorii, "Miś Kolargol", kolejny koszmarek, którego do tej pory nie cierpię.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

no wiec tak jak miałam z 5lat wstawałam o 6rano (bo mam tak wstawała) i ogladalam codziennie film pt."Król lew" potrafiłam cale dialogi recytowac ;D co do bajek odcinkowych to moja miłością na całe życie jest "Scooby Doo" ;D :mj:

i kiedys oglądałam "Czarodziejke z księżyca" i ogolnie byłam wielka fanka tej bajki miałam jakies albumy, plakaty itd.
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
natasha007

Post autor: natasha007 »

Kubuś Puchatek... Krecik :smiech:
Nienawidziłam Koziołka Matołka i Muminków ;/
Nie no... raczej wszystkie, ale krecik nałogowo ;D
I dalej, do dziś do jutra i pewnie jeszcze przez pare lat - Scooby Doo.!
Ajć... i tak najfajniejszy jest Kudłaty xd
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

no racja! zapomniałam o Puchatku!! :-)
i Król Lew oczywiście, miałam to na kasecie vhs i oglądałam czasami codziennie, a do tego zbierało się jeszcze takie malutkie kolorowe karteczki właśnie z tej bajki, też się w to bawiliście? ;-) ja miałam tego cały album do zdjęć :-)
Awatar użytkownika
mrs_ewa

Post autor: mrs_ewa »

dangerous_girl pisze: oglądałam czasami codziennie,
To czasami czy codziennie ;P Fakt zapomnialam o Królu lwie, pierwszy film na jakim byłam w kinie, jeszcze do tej pory mam gdzies palakat z tego filmu glupija
Awatar użytkownika
Agni

Post autor: Agni »

Praktycznie codziennie oglądałam 'Króla Lwa'.
Zawsze ryczałam, jak mały Simba znalazł martwego Mufasę... i tak mówił do niego... zresztą do dzisiaj ryczę na tym fragmencie.

Na drugim miejscu 'Muminki'. Świetna bajka, w której zawsze bałam się Włóczykija, nie mam pojęcia dlaczego.

Potem to "Smerfy".
Ogólnie uwielbiam stare, dobre disney'owskie bajki.

Nigdy nie lubiłam "Kubusia Puchatka", 'Krecika" i 'Gumisi". Do dzisiaj nie lubię.

Jeszcze taką bajkę lubiłam, tylko nie pamiętam nazwy, gdzie takie dwa koty były... jeden biały, drugi czarny... no zapomniałam.
Last

Minun sydämeni kuuluu Suomelle.
Obrazek
Daaruusia

Post autor: Daaruusia »

To zależy kiedy .Jak miałam może z 4-5 lat oglądałam przeważnie Muminki , Smerfy , Kubusia Puchatka dopiero później zaczęłam oglądać bajki Disneya szczególnie " Kopciuszka " ;-)
Wszystko, co robię, jest inspirowane przez dzieci. Lubię ich niewinność, ich czystość. Widzę Boga w ich spojrzeniu.
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Agni pisze:Praktycznie codziennie oglądałam 'Króla Lwa'.
Zawsze ryczałam, jak mały Simba znalazł martwego Mufasę... i tak mówił do niego... zresztą do dzisiaj ryczę na tym fragmencie.

Na drugim miejscu 'Muminki'. Świetna bajka, w której zawsze bałam się Włóczykija, nie mam pojęcia dlaczego.

Potem to "Smerfy".
Ogólnie uwielbiam stare, dobre disney'owskie bajki.

Nigdy nie lubiłam "Kubusia Puchatka", 'Krecika" i 'Gumisi". Do dzisiaj nie lubię.

Jeszcze taką bajkę lubiłam, tylko nie pamiętam nazwy, gdzie takie dwa koty były... jeden biały, drugi czarny... no zapomniałam.
Ta bajka z kotami białym i czarnym to "Kot Filemon", to był ten mały biały, a ten czarny to Bonifacy:)
A żeby się czepnąć to "Smerfy" nie są bajką disneya glupija
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

ja miałam kasetę z bajką 'Król lew' naokrągło męczyłam, żeby mi to włączyć! tą bajką lubiłam najbardziej! ;)
'Muminki' i 'Kubuś puchatek' xd

ja szczególnie lubiłam bajki Disneya, dlatego w kartonach poupychane mam mnóstwo bajek disneya na kasetach xd
Obrazek
Awatar użytkownika
Ana230

Post autor: Ana230 »

A pamiętacie serial Opowieści z Narnii? :) Uwielbiałam go.

Nie zapomnę też wakacyjnych hitów typu "Kaczy Hrabia Dracula (bajka) ale tytułu dokładnie nie jestem pewna i "Nieustraszeni" - chyba jakoś tak to się zwało - o dzieciakach detektywach prowadzących radio ;)

Jak dla mnie klasyką były "Kacze Opowieści" puszczane w każdą sobotę na tvp1 http://www.youtube.com/watch?v=cBCIx30EnC4
A potem weszły komiksy Giganty - do tej pory mam ich pare ;)

Bardzo lubiłam też Muminki, Smerfy, Brygadę RR i WB typu królik Bugs i Elmer Fudd ;) biednego Kojota, Hanna Barbera - miś Yog, Odlotowe wyścigi i śmiech psa Muttley'a - - http://www.youtube.com/watch?v=UZm47SrmuwM Jetsonowie

Kapitan Planeta :D Baardzo podobała mi się piosenka z tej bajki ;) I te magiczne pierścienie ;) http://www.youtube.com/watch?v=FjRlp1wgQWw

Pamiętam też Wojownicze Żółwie Ninja :D

Czarodziejka z księżyca pół mojej podstawówki poświęciłam na tą bajkę ;)

I oczywiście anime z Poloni 1: Yataman, Sally Czarodziejka, Daimos, Księga Dżungli, Gigi, Tsubasa, Magicznie zwierciadełko, Syrenka Mako, Bia - czarodziejka, Zorro na białym koniu ;) I jeszcze o bokserze z maską Tygrysa ale tytułu nie pamiętam. To były bajki ech...
Ostatnio zmieniony wt, 29 wrz 2009, 17:52 przez Ana230, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
katnisza

Post autor: katnisza »

Moje ulubione to :
Smerfy :happy:
Gumisie
Muminki (tylko sie buki balm :smutek: )
Kubus Puchatek
Pokemony (tez pelno mialam tych roznych gadzetow i nawet do dzis sie walaja po moim pokoju ;P)
Atomowki
Listonosz Pat
Skubi
Krol Lew
Byla jeszcze taka bajka o takim pluszowym niedzwiedziu, ktory byl kukielka i mial roznych przyjaciol. Nie pamietam jak to sie nazywalo ;-)
Nigdy nie lubilam Misia Koralgola, a Krecika tak srednio.
I po prostu nie nawidzilam Toma i Dżerego i koziolka matolka. Nie wiem czemu, ale strzsznie mnie to wkurzalo :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Ana230 pisze:A pamiętacie serial Opowieści z Narnii? :) Uwielbiałam go.
Rzeczywiście, był kiedyś w telewizji. Jakiś czas temu był na dvd w gazecie wyborczej. Mam go. :) Ciekawie było sobie odświeżyć to po tylu latach. Aż śmieszy czasem, jakie "efekty" tam były, jeśli się to porówna do kinowego filmu sprzed roku czy dwóch lat :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oluksandra

Post autor: Oluksandra »

Phoenix pisze: Jetixa już nie ma od kilku dni. Jest nowy kanał - "Disney XD" (tak się nazywa, to nie jest żadna emotka).
Aa, tak, faktycznie.
A ja się zastanawiałam, co oni z Jetixem zrobili...:P
Awatar użytkownika
Ana230

Post autor: Ana230 »

Zapomniałam jeszcze o dwóch istotnych programach dla dzieci ;)
"Ciuchcia - czyli Kulfon i Monika" i oczywiście "Pan Tik-tak"...
"Która godzina pyta rodzina...." ;P
ODPOWIEDZ