Flash MOB tym razem KRAKÓW, 4.10.2009
-
aokins - zdaję sie na Ciebie bo widzę że jesteś niezla w te klocki :) Nie bede juz nic zmieniac bo nie lubię zamieszania
Wyplosz, Anyaaa świetne plakaty, tylko nie zdradzajcie na razie godzin występu, nie lubię interesantów, potem sie okaze ze wiecej ludzi przyszło popatrzec niz tanczyć.
Mysle ze dobrym rozwiazaniem będzie zrobic w dniu pokazu generalną probe tak gdzies ok 13. Będzie bowiem sporo osob ktore nie moga przyjsc na wcześniejsze i przyjadą tylko na sam wystep - ufam że na probie generalnej bedą potrafili opanować małe zmiany :)

Wyplosz, Anyaaa świetne plakaty, tylko nie zdradzajcie na razie godzin występu, nie lubię interesantów, potem sie okaze ze wiecej ludzi przyszło popatrzec niz tanczyć.
Mysle ze dobrym rozwiazaniem będzie zrobic w dniu pokazu generalną probe tak gdzies ok 13. Będzie bowiem sporo osob ktore nie moga przyjsc na wcześniejsze i przyjadą tylko na sam wystep - ufam że na probie generalnej bedą potrafili opanować małe zmiany :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?
Dzwonek jak to Dzwonek lubi pytać, zatem...
Jak się przebieramy na finałowy pokaz?
Co z wykonaniem Heal The World?
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?
Wyplosz, wiem, źe nadajemy na wspólnych falach jesli chodzi o układWyplosz pisze:2 razy tą fale liczysz tak:
rece na dole - 1
rece na gorze - 2
rece na dole - 3
rece na gorze - 4
biodra i palce - 5, 6, 7, 8
i drugi raz tak samo, chodzi o to ze to machanie rekami to dosc szybko trzeba zrobic.

Wybacz

To ja mówiłam o tych strojach. Ze swej strony nie będę strasznie chyba cudować, mam blużę w stylu Billie Jean

Smile, though your heart is beating...
WOW ! respect.. moje niedopatrzenie... faktycznie na 3 sa w gorze na 4 na dole.. chociaz jesli policzy sie tak jak zle napisalem to tez wyjdzie bo i tak trzeba opuscic rece do machania biodrami i pstrykania.. co jakby "raz dwa trzy cztery >i< 5, 6, 7, 8" gdzie >i< tam opuszczenie rak do 5, 6, 7, 8... :D tak czy owak jakbys nie policzyla to wyjdzie dobrze :Paokins pisze:Wyplosz, wiem, źe nadajemy na wspólnych falach jesli chodzi o układWyplosz pisze:2 razy tą fale liczysz tak:
rece na dole - 1
rece na gorze - 2
rece na dole - 3
rece na gorze - 4
biodra i palce - 5, 6, 7, 8
i drugi raz tak samo, chodzi o to ze to machanie rekami to dosc szybko trzeba zrobic., ale chciałam Cię poinformować, że wg wersji "rumuńskiej"
, z której się uczymy ręce w górze są na 1, 3. Sprawdzałam i tak jest zapisane. Nie chcę się czepiać, ale nie chcę też, by ktoś sie pomylił.
Wybacz
To ja mówiłam o tych strojach. Ze swej strony nie będę strasznie chyba cudować, mam blużę w stylu Billie Jean, do tego szerokie spodnie i buty do tańca. U mnie to tak fifty-fifty z tym strojem. Ważne, żeby nie krępował ruchów,nie?
Dzwoneczek MJJ pisze:Dzwonek jak to Dzwonek lubi pytać, zatem...
właśnie...słuchajcie to ma być FLASH MOB czyli sztuczny tłum...więc proszę nie przychodzcie w kapeluszach ani w koszulkach ze zdjeciami MJ tak wiem że was korci i byloby to super...ale to ma być zaskoczenie dla ludzi ktorzy w tym czasie beda stac kolo nas. My sami zanim dolaczymy bo jak wiadomo zaczna 3-4 osoby i reszta w trakcie bedzie dolączać, tez musimy wygladac na potencjalnych przechodniów zaskoczonych i niczym nie świadomych. Taka jest idea FM. Niech ludzie bedą szokowani że zaczęly tanczyć jakies 3 szalone osoby a potem reszta nie wiadomo skad razem z nim. Chodzi mi o to zeby nie bylo widac kto jest wtajemniczony a kto nie :)to ma byc SZOK :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Próba
Nie byłam jeszcze na żadnej próbie, bo nie jestem z Krakowa.
Ale mam nadzieję, że uda mi się zjawić na próbie w piątek albo w sobote, ale bardziej pod uwagę biorę sobotę.
Tylko wiem, ze są jakieś zmiany i nie wiem czy będą pokazywane one jeszcze raz na próbie, bo nie chce zrobić z siebie pośmiewiska.
A i jeszcze gdzie się spotkamy, bo niestety nie wiem gdzie była poprzednia próba?
Ale mam nadzieję, że uda mi się zjawić na próbie w piątek albo w sobote, ale bardziej pod uwagę biorę sobotę.
Tylko wiem, ze są jakieś zmiany i nie wiem czy będą pokazywane one jeszcze raz na próbie, bo nie chce zrobić z siebie pośmiewiska.
A i jeszcze gdzie się spotkamy, bo niestety nie wiem gdzie była poprzednia próba?
jeju nie bylo mnie chwile i znow zatrzęsienie kolejnymi postami- masakra:p
ludzie- nie przebierajmy sie,bo tak jak mowi moni- idea FM jest "zaskoczenie", (choc przyznam szczerze,ze mam ochote przykleic sobie 3 plastry na palce:) ale chyba jednak zrezygnuje,ale nie bierzmy kapeluszy ,rekawiczek etc:)
nie wiem kto tam zaczal pytac- w kazdym razie na koncu wymach robimy noga lewą (tak jest w teledysku Michaela i w Sztokholmie- i tak ma byc) ->niewazne ze w "rumunskiej" wersji podnosza prawa noge-oni robia inaczej po prostu:] my ostatnio ustalilismy LEWĄ noge:)
kolejna kwestia-ktoras z dziewczyn ostatnio mowila,ze ma kolegow dj'ów i obiecala ze sie ich zapyta,jesli chodzi o muzyke na finalowy wystep.. zobaczymy - wlasnie jesli chdozi o galerie krk- slyszalm ze maja tam jakies glosniki-tzreba bylo podejsc wczesniej i to zalatwic, tak samo z rynkiem- myslalam,zeby pojsc do jakiejs knajpy i sie zapytac czy by nie mogli z okna puscic muzyki-przeciez nieraz jak jest impreza to bardzo glosno slychac na rynku,ze ktoras knajpa ma koncert. (albo poprosic tego goscia od kukielek z "groteski"-on tez ma glosnik) ..ale to chyba bedziemy zalatwiacx po moim powrocie- po 27mym bo teraz juz nie zdazymy,a pewnie jak ktos sie porzadnie za to nie wezmie ktoregos dnia to zostaniemy na lodzie:]
mimo wszystko lepiej by bylo miec swojego boomboxa lub jakis duzy glosnik i nie byc uzaleznionym od nikogo- licze na ta dziewczyne co mowila o kolegach dj'ach,ktorzy maja taki sprzet-no ale zoabczymy,jeszcz ejest troche czasu:]
kolejna rzecz-jaki plakat robicie? tzn fajnie,ze sie zaangazowaliscie,tylko,ze plakat juz jeden jest. ja do nawet druknelam i skserowalam w 20 kopiach i powywieszlaam w paru miejscach (zaplacilam zaledwie 2zl) ,no ale widze,ze juz sporo z nich usunieto:/ gdzie ten plakat chcecie umiescic? aha i nie piszcie konkretnej godziny, bo tak naprawde sami narazie nie wiemy kiedy dokł. bedziemy tanczyc:]
ludzie- nie przebierajmy sie,bo tak jak mowi moni- idea FM jest "zaskoczenie", (choc przyznam szczerze,ze mam ochote przykleic sobie 3 plastry na palce:) ale chyba jednak zrezygnuje,ale nie bierzmy kapeluszy ,rekawiczek etc:)
nie wiem kto tam zaczal pytac- w kazdym razie na koncu wymach robimy noga lewą (tak jest w teledysku Michaela i w Sztokholmie- i tak ma byc) ->niewazne ze w "rumunskiej" wersji podnosza prawa noge-oni robia inaczej po prostu:] my ostatnio ustalilismy LEWĄ noge:)
kolejna kwestia-ktoras z dziewczyn ostatnio mowila,ze ma kolegow dj'ów i obiecala ze sie ich zapyta,jesli chodzi o muzyke na finalowy wystep.. zobaczymy - wlasnie jesli chdozi o galerie krk- slyszalm ze maja tam jakies glosniki-tzreba bylo podejsc wczesniej i to zalatwic, tak samo z rynkiem- myslalam,zeby pojsc do jakiejs knajpy i sie zapytac czy by nie mogli z okna puscic muzyki-przeciez nieraz jak jest impreza to bardzo glosno slychac na rynku,ze ktoras knajpa ma koncert. (albo poprosic tego goscia od kukielek z "groteski"-on tez ma glosnik) ..ale to chyba bedziemy zalatwiacx po moim powrocie- po 27mym bo teraz juz nie zdazymy,a pewnie jak ktos sie porzadnie za to nie wezmie ktoregos dnia to zostaniemy na lodzie:]
mimo wszystko lepiej by bylo miec swojego boomboxa lub jakis duzy glosnik i nie byc uzaleznionym od nikogo- licze na ta dziewczyne co mowila o kolegach dj'ach,ktorzy maja taki sprzet-no ale zoabczymy,jeszcz ejest troche czasu:]
kolejna rzecz-jaki plakat robicie? tzn fajnie,ze sie zaangazowaliscie,tylko,ze plakat juz jeden jest. ja do nawet druknelam i skserowalam w 20 kopiach i powywieszlaam w paru miejscach (zaplacilam zaledwie 2zl) ,no ale widze,ze juz sporo z nich usunieto:/ gdzie ten plakat chcecie umiescic? aha i nie piszcie konkretnej godziny, bo tak naprawde sami narazie nie wiemy kiedy dokł. bedziemy tanczyc:]
apropo "heal the world"- chce ten temat poruszyc na najblizszych probach- dla tych co nie wiedza o co biega- chodzi tylko o to,ze po wykonaniu (ze dwa razy pewnie) "beat it",po chwili mozemy wlaczyc "heal the world" ,chwycic sie na rece i spcaerowac w koleczku-spiewajac oczywiscie (ale chyba nie tak,zeby przekrzyczec michaela:p no i po chwili zachecic jakis przechodniow do wlaczenia sie do koleczka. generlanie ten pomysl mozmey ustalic nawet na probie generalnej,nie tzreba do tego jakis wielkich przygotowan:)
ola1714- nie martw sie, faktycznie jest kilka zmian ,ale sa niewielkie i ebz problemow od razu sie pokapujesz o co chodzi:) oczywiscie na pewno na poczatku zrobimy kilka razy na sucho cly uklad,bo beda wlasnie nowe osoby- i tzreba bedzie je zaznajomic:)
ola1714- nie martw sie, faktycznie jest kilka zmian ,ale sa niewielkie i ebz problemow od razu sie pokapujesz o co chodzi:) oczywiscie na pewno na poczatku zrobimy kilka razy na sucho cly uklad,bo beda wlasnie nowe osoby- i tzreba bedzie je zaznajomic:)
No, ktoś w końcu o czymś zadecydował, respectmadzia06 pisze:nie wiem kto tam zaczal pytac- w kazdym razie na koncu wymach robimy noga lewą (tak jest w teledysku Michaela i w Sztokholmie- i tak ma byc) ->niewazne ze w "rumunskiej" wersji podnosza prawa noge-oni robia inaczej po prostu:] my ostatnio ustalilismy LEWĄ noge:)

Od razu mówię: ja się na to nie piszę.madzia06 pisze:po chwili mozemy wlaczyc "heal the world" ,chwycic sie na rece i spcaerowac w koleczku-spiewajac oczywiscie (ale chyba nie tak,zeby przekrzyczec michaela:p no i po chwili zachecic jakis przechodniow do wlaczenia sie do koleczka. generlanie ten pomysl mozmey ustalic nawet na probie generalnej,nie tzreba do tego jakis wielkich przygotowan:)

Smile, though your heart is beating...
madzia spamer XD Joke ofc.
Jak to zrobilas plakat i porozwieszalas jak mielismy sie nie afiszowac narazie zeby nie bylo wiecej gapiow niz uczestnikow..? poza tym skoro mamy nie podawac godzin na plakacie to co Ty na tych plakatach umiescilas?:P A te plakaty co tworzymy mozna sobie wrzucic np na nasza-klase albo gdzies, pewnie na znienawidzonego sledzika xD
EDIT: Zgadzam sie z Aokins co do Heal the world.
Jak to zrobilas plakat i porozwieszalas jak mielismy sie nie afiszowac narazie zeby nie bylo wiecej gapiow niz uczestnikow..? poza tym skoro mamy nie podawac godzin na plakacie to co Ty na tych plakatach umiescilas?:P A te plakaty co tworzymy mozna sobie wrzucic np na nasza-klase albo gdzies, pewnie na znienawidzonego sledzika xD
EDIT: Zgadzam sie z Aokins co do Heal the world.