Wspólny projekt - książka
- Billie Jean M.J.
Zdjęcia mają być Twoje, niekoniecznie Twojego autorstwa, a przedstawiające Twoją osobę.Billie Jean M.J. pisze:ja tez chetnie sie przyłacze.mam tylko takie pytanie z tymi zdjęciami ... nigdy michaela nie spotkałam więc nie mam też zdjęć na żywo.czy maja byc one zrobione przez nas czy takie z internetu...?
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

Michael Jackson.

GENIALNE GENIALNE I JESZCZE RAZ GENIALNE!!! Jeszcze zanim to przeczytałam jakieś 3, 4 dni temu napisałam taką swoją historię "poznawania" Michaela. Nie jest ona jakaś nie wiadomo jak długa, ale ważne że jest. Po poprawkach myślę że w ciągu kilku najbliższych dni ją prześlę. Niestety nie mam żadnych zdjęć związanych z Michaelem, poza jego własnymi z neta, ale to nie o to chodzi. Dobra życzę weny do pisania. Pozdrawiam i do usłyszenia, albo raczej do napisania:D papa
Czy jest ktoś komu mogłabym wysłać moją historię do przeczytania i sprawdzenia ewentualnych błędów?
-> posty połączone. proszę używać opcji "zmień", jeśli chce się dopisać coś w tym samym temacie pod swoim poprzednim postem; w przeciwnym razie posty będą kasowane. dziękuję. zu
Czy jest ktoś komu mogłabym wysłać moją historię do przeczytania i sprawdzenia ewentualnych błędów?
-> posty połączone. proszę używać opcji "zmień", jeśli chce się dopisać coś w tym samym temacie pod swoim poprzednim postem; w przeciwnym razie posty będą kasowane. dziękuję. zu
MJowitekesia22 pisze:Czy jest ktoś komu mogłabym wysłać moją historię do przeczytania i sprawdzenia ewentualnych błędów?
I właśnie powtarzam po raz trzeci, aby teksty, których poprawności nie jesteście pewni, czy macie jakiekolwiek inne wątpliwości przechodziły koniecznie przez nią. Na maila fani.dla.mja@gmail.co zbieramy tylko gotowe teksty w formie takiej, jaką Wy przewidujecie do publikacji. Przykro mi to mówić, ale wystłając tam kiepskie teksty tylko tracice czas na pisanie.
I również po raz któryś ogłaszam, że pytania typu: "Czy tekst jest dobry i czy zostanie opublikowany" będą pozostawały bez odpowiedzi. Przegląd i segregaca prac jeszcze się nie rozpocząła.
Co do zdjęć: zdjęcia przedstawiające Was i przeznaczone do okładki idą do Chrisberna. Zdjęcia Waszych (imponujących!) kolekcji, czy zabawne fotki ze spotkań z innymi fanami i zlotów idą do mnie na adres fani.dla.mja@gmail.com
Uprzejmnie proszę o niedoprowadzanie mnie do płaza wysyłaniem mi ściągniętych z nata zdjęć Michaela

A oto co zamiściłam w dziale głowym w temacie podsumowującym:
Dodatkowo możecie się spodziewać ode mnie zapytań, czy taki, a taki tekst Waszego autorstwa z forum mogę wykorzystać, bo mam zamiar poprzeglądać archiwym w poszukiwniu perełek.Wiadomość najważniejsza: deadline zostaje przesunięty na 30.10.09
Równocześnie z chwilą obecną przyjmowanie historii opisujących cały przebieg fanowania, opisów uczuć do Michaela, itp, a także opowiadania osób, które zostały fanami w ostatnim czasie zostaje zakończone! W wyjątkowych sytuacjach po konsultacji ze mną i opowiedzeniu, co konktetnie chce się napisać mogę daną historię przyjąć.
Od teraz przyjmujemy jedynie na opisy konkretnych wydarzeń: zakup płyt, koncert, zlot fanów itp, itd
Czekamy również na zdjęcia zepotkań, zdjęcia kolekcji i Waszą twórczość![]()
Odpowiednio opisane prace wysyłamy na maila: fani.dla.mja@gmail.com
No i osoby ze śląska i małopolski, które mają coś ciekawego do opowiedzenia, a czują się kepskie w pisaniu mogą mnie zaprosić na kawę. Forma wywiadu, Wy opowiadacie, ja to potem spisuję i daję Wam do zaakceptowania.
pzdr
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”
„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”
„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Dokładnei mam takie samo pytanie :)esia22 pisze:Już sama nie rozumie... To czy można jeszcze wysyłać historie czy nie? Na początku pisze niby że je zbierasz, a później że już nie. Sorki ale nie zrozumiałam.;)
Ja nie czytałam nigdy działu Twórczość fanów i dziś przez zupełny przypadek trafilam na ten temat .... mozna sie jeszcze przyłączy z fotami i opowiadaniem o swoim fanowaniu ???

Twitter @Malwi27
Kasia napisała, że zakończone zostało zbieranie opowiadań o szeroko pojętym fanowaniu ale nadal zbiera opisy pojedynczych wydarzeń.
Mamy już bardzo dużo opisów jak zostaliście fanami, dlaczego Michael jest ważny w Waszym życiu itp. Jako, że mamy już w czym wybierać z tego zakresu, więcej nie potrzebujemy, ten rozdział jest pełny. Chyba, że ktoś ma naprawdę fajny pomysł i wenę, może napisać do Kasi i spytać, czy zrobi dla niego wyjątek. My nie księgowość, nie mamy "zamknięcia miesiąca" ;)
Bardzo brakuje natomiast "dokumentów' opisujących konkretne wybiórcze wydarzenia. Można opisać np. koncert (jeśli ktoś był), napisać recenzje płyty, zdać relacje z jakiegoś szczególnego spotkania itp.
Momenty, szczegóły.
Mamy już bardzo dużo opisów jak zostaliście fanami, dlaczego Michael jest ważny w Waszym życiu itp. Jako, że mamy już w czym wybierać z tego zakresu, więcej nie potrzebujemy, ten rozdział jest pełny. Chyba, że ktoś ma naprawdę fajny pomysł i wenę, może napisać do Kasi i spytać, czy zrobi dla niego wyjątek. My nie księgowość, nie mamy "zamknięcia miesiąca" ;)
Bardzo brakuje natomiast "dokumentów' opisujących konkretne wybiórcze wydarzenia. Można opisać np. koncert (jeśli ktoś był), napisać recenzje płyty, zdać relacje z jakiegoś szczególnego spotkania itp.
Momenty, szczegóły.
- TabloidJunkie92
Czas na pierwsze eksperymenty z mozaika. Podkreślam, ze to EKSPERYMENT i motywy Michaela służą tylko testom. Na ostateczny wybór zdjęcia przyjdzie jeszcze czas (oj, cóż to będą za emocje
).
Oto mozaika składająca się z 3000 kafli (czyli zdjęć). Kafle odpowiadają niejako pikselom - im więcej kafli tym lepsza jakość mozaiki, ale .... poszczegolne kafle-zdjęcia są mniejsze. Z powodu niewystarczającej ilości zdjęć, sa luki.

Tutaj to samo zdjęcie z 1500 kafli. Zdjęć jest mniej (czyli gorsza jakość mozaiki), ale są większe (no i wystarczają już te, co są).

Oczywiście nie dysponujemy ilością 1500 zdjęć, ale program może każde zdjęcie tyle razy użyć, na ile mu pozwolimy (tu 10 razy).
Poniżej dwa inne zdjęcia z 1500 zdjęć.

Info dla grafików: Format papieru A5, rozdzielczość 150 PPI, rozdzielczość mozaiki - 1,08 Megapixela (za profesjonalne sugestie odnośnie tych danych będę wdzięczny)

Oto mozaika składająca się z 3000 kafli (czyli zdjęć). Kafle odpowiadają niejako pikselom - im więcej kafli tym lepsza jakość mozaiki, ale .... poszczegolne kafle-zdjęcia są mniejsze. Z powodu niewystarczającej ilości zdjęć, sa luki.

Tutaj to samo zdjęcie z 1500 kafli. Zdjęć jest mniej (czyli gorsza jakość mozaiki), ale są większe (no i wystarczają już te, co są).

Oczywiście nie dysponujemy ilością 1500 zdjęć, ale program może każde zdjęcie tyle razy użyć, na ile mu pozwolimy (tu 10 razy).
Poniżej dwa inne zdjęcia z 1500 zdjęć.

Info dla grafików: Format papieru A5, rozdzielczość 150 PPI, rozdzielczość mozaiki - 1,08 Megapixela (za profesjonalne sugestie odnośnie tych danych będę wdzięczny)
Kasia zbiera zdjęcia związane z fanowaniem, a ja zdjęcia przedstawiające nas fanów, by je w mozaice użyć :)Teresa pisze:Czyli chodziło o zdjęcia przedstawiające nas? Myślałam, że pożądane są fotki tylko z koncertów, spotkań itp...
Jeśli można jeszcze przesyłać, to podrzucę kilka w tygodniu - może będą pomocne.
Malwina :) To freeware Foto-mosaik-Edda jest
- TabloidJunkie92