MANDARYNA, czyli następczyni Michaela Jacksona!!

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Ooooj Droga Kate ;-)
Występy , śpiew na żywo , przesłuchanie KILKU piosenek i obejrzenie PARU teledysków raczej nie można nazwać tak wielką wiedzą na temat poczynań Marty aby wyrażać o niej obiektywne zdanie.Prosze , uwierz mi.Nie mówie tego złosliwie tylko wiem to z doświadczenia.
A uwierz mi , że twórczość wraz z wpływem na fanów idzie w parze ;-)
Nic nie mam do tego , że ktoś nie lubi Marty bo jak mówi brzydkie przysłowie , gust jest jak tyłek czyli każdy ma swój hihi :-)
Tylko nierozumiem po co wypowiadać się na temat artystki , której się nie jest fanem ??? :-/
Ja mam tak , że jak jakiegoś artyste nie darze sympatią to wogóle się nie wypowiadam na jego temat bo poprostu wiem , że zraniłbym tym fanów tego artysty a moja mentalność zwyczajnie mi na to nie pozwala.
Pozdrawiam ;-)
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Krzychu Redhedzio pisze:Występy , śpiew na żywo , przesłuchanie KILKU piosenek i obejrzenie PARU teledysków raczej nie można nazwać tak wielką wiedzą na temat poczynań Marty aby wyrażać o niej obiektywne zdanie.
W takim razie większość opinii na temat Mandaryny jest nieobiektywna. I co jeszcze miałabym zrobić poza tym co wymieniłam? Przecież nic więcej nie ma ;]
Nie przesłuchałam tylko jednej piosenki i nie obejrzałam tylko jednego teledysku. Widziałam wystarczająco dużo, aby stwierdzić, że Madnaryna większego talentu nie ma. Obiektywnie.
Krzychu Redhedzio pisze:Tylko nierozumiem po co wypowiadać się na temat artystki , której się nie jest fanem ??? :-/
Zrozum, że artysta tworzy po to, aby go oceniano! Przy takim myśleniu jak Twoje, wszyscy recenzenci i krytycy straciliby pracę :]
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Jesteś pewna , że nic więcej nie ma ??? Ja bym nie był tego taki pewien.
Jestem jej fanem od samego początku.Od czerwca 2004 roku mam KAŻDY artykuł o Marcie jaki pojawił sie w prasie i rozdzielam je sobie na te obiektywne i rzeczywiste i na te , z których mozna się tylko posmiać fajnie.Pozatym posiadam (co chyba jest wiadome) jej obydwie płyty i znam jej KAŻDY utwór , nie tylko KILKA.W telewizji oglądam KAŻDY program , występ , wywiad bądz wzmianke w jakiej pojawia się Marta.A swe opinie opieram głównie na OFICJALNYCH doniesieniach.
Na codzień rozmawiam z dziesiątkami jej fanów i moje zdanie jest takie , że nie jedna Polska artystka mogła by Mandarynie pozazdrościć takich fanów.Może komu innemu ale napewno mi nie powiesz , że Marta nie ma talentu.W muzyce Dance nie tyle jest istotny głos i talent wokalny lecz taniec , dobra muzyka i wysmienita zabawa a to Mandaryna na swoich koncertach gwarantuje w całej okazałości.
Wiem , że artysta jest osobą publiczną i jest narażony na różne opinie ale nadal podtrzymuje opinie , że żeby ocenić jego twórczość i poczynania obiektywnie trzeba je w PEŁNI poznać.
A i jeszcze jedno ... Jak zauważyłaś , my nie jesteśmy krytykami lub recenzentami , którzy budują swoją popularność kontrowersyjnymi opiniami tak jak Kuba Wojewódzki czy Robert Leszczyński lecz Jesteśmy zwykłymi ludzmi.
To na tyle.
Awatar użytkownika
kate

Krzychu Redhedzio pisze:Jestem jej fanem od samego początku.Od czerwca 2004 roku mam KAŻDY artykuł o Marcie jaki pojawił sie w prasie i rozdzielam je sobie na te obiektywne i rzeczywiste i na te , z których mozna się tylko posmiać fajnie
Ja nie jestem fanką, więc nie poluję na każdy wycinek. Zresztą jak już mówiłam, nie oceniam artysty na podstawie artykułów z gazet, tylko na podstawie twórczości.
Krzychu Redhedzio pisze:Może komu innemu ale napewno mi nie powiesz , że Marta nie ma talentu.
Już to powiedziałam. Jeśli nie zauważyłeś, to cofnij się kilka postów wyżej.
Krzychu Redhedzio pisze:W muzyce Dance nie tyle jest istotny głos i talent wokalny lecz taniec , dobra muzyka i wysmienita zabawa
No to każdy kto dobrze tańczy i potrafi tym rozbawić publiczność, mógłby zostać gwiazdą muzyki dance. Takich procesów nie obserwujemy, więc wydaje mi się, że przy wszelkich rodzajach muzyki najważniejszy jest jednak głos.
Krzychu Redhedzio pisze:Jak zauważyłaś , my nie jesteśmy krytykami lub recenzentami , którzy budują swoją popularność kontrowersyjnymi opiniami tak jak Kuba Wojewódzki czy Robert Leszczyński lecz Jesteśmy zwykłymi ludzmi.
Nie widzę związku. To zwykli ludzie nie mogą oceniać negatywnie?
Zresztą, Wojewódzki, Leszczyński czy ktokolwiek inny, nie tylko krytukują, ale też [zasługujących na to artystów] chwalą.
Krzychu Redhedzio pisze:Wiem , że artysta jest osobą publiczną i jest narażony na różne opinie ale nadal podtrzymuje opinie , że żeby ocenić jego twórczość i poczynania obiektywnie trzeba je w PEŁNI poznać.
Nie przesadzaj, wystarczy zobaczyć 3 czy 4 teledyski żeby stwierdzić, że nie są dobre, to samo z piosenkami. Jak widzę, że mi się nie podobają, to po co miałabym dalej zagłębiać się w twórczość danego artysty?

Teraz ładnie proszę! Nie wmawiaj mi dalej, że Mandaryna jest utalentowana. Jak zrozumiesz, że nie wszystkim musi podobać się Twoja ulubienica, to wróć, chętnie porozmawiam.
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

A czy prasa jest obiektywna? Czy wiadomo w której jest napisana prawda?A zwłaszcza o osobac publicznych naprawde znanych? Ja bym byla sklonna powiedziec ze gazety, pisma jakich jest pelno w naszych kioskach to w wiekszości tabloidy w których nie ma ani troche prawdy.Gdy sie sama o tym przekonalam, na przykladzie MJ, przestalam je czytac. Tak samo telewizja, potrafi manipulowac, zresztą nie od dzis wiadomo ze media mają ogromną siłę przebicia. Jednych opluwają (np nasz Król) innych wznoszą na wyzyny włąsciwie nie wiadomo za co. Podobnie jest z portalami internetowymi, co na pewno sam wiesz. Skoro mówisz ze w muzyce dance nie jest potrzebny talent wokalny a dobry taniec to mandaryna powinna ograniczyc sie wyącznie do tańczenia, np towarzysząc jakiejs prawdziwej piosenkarce.Mandaryna nie ma talentu do spiewania, jedynie mozna powiedziec ze do tanca, chociaz i ten talent jej troche zanika w momencie jak musi jednoczesnie spiewac i tanczyc. Jej makijazysci, projektanci ubran i wszyscy inni specjalisci, nie mówiąc juz o urządzeniach ktore tak znakomicie poprawiają jej glos na plytach, w teledyskach itp - oni to mają talent.
Tylko nie odbierają tego jako ataku na Ciebie czy madaryne, wyrazilam swą opinie, chyba nikogo nie urazilam,zresztą chyba powiedzialam to co wiemy wszyscy.
Pozdrawiam.
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

kate pisze:
Ja nie jestem fanką, więc nie poluję na każdy wycinek. Zresztą jak już mówiłam, nie oceniam artysty na podstawie artykułów z gazet, tylko na podstawie twórczości.
No własnie.Nie Jesteś fanką.Tylko fani mogą obiektywnie ocenić swojego idola gdyż oni sa najbardziej obeznani w tym temacie.I jesli zrozumiałaś to co napisałem , ja też nie opieram się na tym co piszą gazety.
kate pisze:
Już to powiedziałam. Jeśli nie zauważyłaś, to cofnij się kilka postów wyżej
Skoro powiedziałaś to trudno ale tak samo jak i Ty byś nie przyjęła do wiadomości jakby ktoś Ci wmawiał , że MJ jest taki i owaki , tak samo ja nie przyjmuje to co Ty mówisz o Mandarynie jasne ???
kate pisze:
No to każdy kto dobrze tańczy i potrafi tym rozbawić publiczność, mógłby zostać gwiazdą muzyki dance. Takich procesów nie obserwujemy, więc wydaje mi się, że przy wszelkich rodzajach muzyki najważniejszy jest jednak głos.
Wcale nie powiedziałem , że głoś i talent nie jest istotny lecz powiedziałem , że nie jest najważniejszy.Odpowiedz mi na jedno pytanie.Czy jak idziesz lub szłabyś na dyskoteke to bawiła bys się tylko przy wybranych artystach , którzy wg Ciebie potrafią śpiewać czy raczej wszyscy bawią się ogólnie przy muzyce Dance ??? Wydaje mi się , że to drugie.
kate pisze:Nie widzę związku. To zwykli ludzie nie mogą oceniać negatywnie?
Zresztą, Wojewódzki, Leszczyński czy ktokolwiek inny, nie tylko krytukują, ale też [zasługujących na to artystów] chwalą.
Ty nie widzisz związku w moich wypowiedziach a ja w Twoich i wszystko jasne.Tak to napewno się nie dogadamy.
kate pisze: Nie przesadzaj, wystarczy zobaczyć 3 czy 4 teledyski żeby stwierdzić, że nie są dobre, to samo z piosenkami. Jak widzę, że mi się nie podobają, to po co miałabym dalej zagłębiać się w twórczość danego artysty?

Teraz ładnie proszę! Nie wmawiaj mi dalej, że Mandaryna jest utalentowana. Jak zrozumiesz, że nie wszystkim musi podobać się Twoja ulubienica, to wróć, chętnie porozmawiam.
No to jak widzisz , że Mandaryna Ci się nie podoba to po co tak dociekliwie się ze mną sprzeczasz? Chcesz mi udowodnić swoją racje??? To zarówno z mojej jak i Twojej strony jest jak walka z wiatrakami.
I na koniec ja Cie ładnie proszę! Nie wmawiaj mi , że Mandaryna nie ma talentu bo żebyś niewiem co napisała to mi tego nie udowodnisz bo nie masz ani podstaw ani dowodów.
Uważam ten temat za skończony.
Awatar użytkownika
kate

Krzychu Redhedzio pisze:No własnie.Nie Jesteś fanką.Tylko fani mogą obiektywnie ocenić swojego idola
Bzdura.
Krzychu Redhedzio pisze:I jesli zrozumiałaś to co napisałem , ja też nie opieram się na tym co piszą gazety.
"jeśli zrozumiałaś" - Ty brutalu, nie rób mi tego więcej... ;]

Nie opierasz się? To po co w ogóle pisałeś o tym, ze zbierasz wszystkie artykuły etc, które są z Mandaryną związane?
Krzychu Redhedzio pisze:Skoro powiedziałaś to trudno ale tak samo jak i Ty byś nie przyjęła do wiadomości jakby ktoś Ci wmawiał , że MJ jest taki i owaki , tak samo ja nie przyjmuje to co Ty mówisz o Mandarynie jasne ???
Widzisz, właśnie tu jest między nami duża różnica, bo ja przyjmuję do wiadomości to, że komuś mogą nie podobać się moi ulubieni artyści, nie wpajam mu na siłę moich przekonań i potrafię to zaakceptować. Ty nie. A wiesz... to bardzo cenna umiejętność.
Krzychu Redhedzio pisze:Czy jak idziesz lub szłabyś na dyskoteke to bawiła bys się tylko przy wybranych artystach , którzy wg Ciebie potrafią śpiewać czy raczej wszyscy bawią się ogólnie przy muzyce Dance ??? Wydaje mi się , że to drugie.
Nie wiem czy zauważyłeś, że muzyka Mandaryny nie jest puszczana tylko na dyskotekach, ale także w radiu i tv, więc nie słucha się jej tylko do tańca. Zresztą sama Mandaryna nie chciałby pewnie być ograniczana do "muzyki dyskotekowej".
Krzychu Redhedzio pisze:Ty nie widzisz związku w moich wypowiedziach a ja w Twoich i wszystko jasne.Tak to napewno się nie dogadamy.
Powiedziałam, że nie widzę związku tylko jednej Twojej wypowiedzi z moją, nie musisz się od razu obrażać ;]
Krzychu Redhedzio pisze:No to jak widzisz , że Mandaryna Ci się nie podoba to po co tak dociekliwie się ze mną sprzeczasz? Chcesz mi udowodnić swoją racje???
Wiesz, to się nazywa "konwersacja" ;]
Krzychu Redhedzio pisze:I na koniec ja Cie ładnie proszę! Nie wmawiaj mi , że Mandaryna nie ma talentu bo żebyś niewiem co napisała to mi tego nie udowodnisz bo nie masz ani podstaw ani dowodów.
A jak powiem, że mam, a Ty po prostu nie chcesz do siebie dopuścić myśli, że ktoś może nie lubić Mandaryny? I to TY nie potrafisz krytycznie na nią spojrzeć? Ja Ci nie zabraniam jej lubić. Każdy uwielbia kogo chce, ale takie ciągłe wmawianie drugiej osobie, że ktoś ma talent strasznie irytuje i sprawia, że nie lubi się danego artysty coraz bardziej.

Dlaczego uważasz temat za zamknięty? To już kulturalnie porozmawiać nie można?
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Bardzo przepraszam ale ja nigdy nie powiedziałem , że NIE DOPUSZCZAM DO SIEBIE MYŚLI , ŻE KTOŚ MOŻE NIE LUBIEĆ MANDARYNY.To już jest kwestia tego jaki jestem a jaki jestem to nie Wiesz napewno ale jeśli byś chciała sie dowiedzieć to zapraszam do lekturki www.krzychu-redhedzio.blog.onet.pl
Dopuszczam do siebie wiele myśli.Chodz może nie widac tego po naszej dyskusji ale dopuszczam.Ja poprostu bronie osoby , która odmieniła całe moje życie i chyba nie ma w tym nic złego nie uważasz???
A na to , żeby spojrzeć na Marte krytycznie jeszcze przyjdzie czas.Jak narazie nie mam ani jednej podtsawy aby mieć o niej takie zdanie jakie Ty o niej masz.
A co do artykułów to chyba każdy prawdziwy fan ma prawo mieć swój album ze zdjęciami , artykułami i wycinkami ze swoim idolem nie ???
Nie obrażam się na Ciebie w żadnym wypadku bo nie zrejestrowałem się na tym forum po to by się kłucić o mojej aktułalnej idolce tylko po to aby poznać i porozmawiać z fanami osoby , która niegdyś zajmowała miejsce Mandaryny w moim życiu :mj:
Dlaczego temat uważam za zamknięty? Bo to co pisze w tym temacie do Ciebie Kate to na codzień musze pisać do innych osób na moim forum www.mandarynka.fora.pl i robi się to troche nudne dla mnie :-/
Kończe i ide spać ;-) Jutro tu zajrze jeszcze z ciekawości :-)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kate

Krzychu Redhedzio pisze:po to aby poznać i porozmawiać z fanami osoby , która niegdyś zajmowała miejsce Mandaryny w moim życiu
I to własnie robimy.
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Krzychu Redhedzio pisze:I na koniec ja Cie ładnie proszę! Nie wmawiaj mi , że Mandaryna nie ma talentu bo żebyś niewiem co napisała to mi tego nie udowodnisz bo nie masz ani podstaw ani dowodów.
Ależ są dowody, wystarczy wysłuchać tych dwóch piosenek...

http://media.putfile.com/mandaryna3
http://media.putfile.com/mandaryna2

Jerzy Połomski byłby dumny... :wariat:
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

A ja tam lubie mandarynki, mogę je pochłaniać kilogramami, ale do rzeczy.. Krzychu, daremne Twoje starania, tutaj do swojej ulubienicy nikogo nie przekonasz. Żeby za bardzo się nie rozpisywać i nie komentować każdego Twojego zdania powiem tak: Odwiedziłem jakąś stronę Mandaryny w jednym tylko celu. Chciałem się przekonać czy jest ona autorką chociaż jednej z piosenek które wykonuje. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły i obok "Tekst i Muzyka" przy żadnej z nich (z czego znaczna część to covery) nie znalazłem imienia i nazwiska Marty Wiśniewskiej. No to gdzie ten talent i artyzm? Piosenek nie pisze, muzyki nie tworzy, śpiewanie jej wychodzi powiedzmy średnio. Jest dobrą tancerką, ale żeby się w tym realizować nie musi jednocześnie śilić się na śpiewanie. Ja rozumiem że to tylko muzyka dance, ale na przydomek "utalentowany artysta" trzeba sobie czymś jednak zasłużyć. Dla mnie jak i dla wielu Mandaryna to kolejny produkt popkultury, profesjonalnie stworzony, ładnie opakowany i podany. Produkt, który jak widać znajduje swoich odbiorców. Mnie tam ona nie przeszkadza, jest mi obojętna. Jeśli są ludzie którym to muzycznie wystarcza do szczęścia to proszę bardzo. Takich Mandaryn w latach 90tych i po dni dzisiejsze na zachodzie Europy, w Niemczech czy Holandii była i jest cała masa. To jest fakt. Dlatego Twoje ogromne uwielbienie Mandaryny jako artystki jest dla nas tu niezrozumiałe i takie pozostanie nawet gdybyśmy przekopali się przez wszystkie Twoje mandarynowe zbiory. Tak więc jeśli liczyłes na zrozumienie u fanów Jacksona, jako artysty któremu też dostaje się od prasy, opinii publicznej itd. to się przeliczyłeś, bo Jacksonowi "dostaje się" za zupełnie coś innego.
Ostatnio zmieniony ndz, 13 lis 2005, 1:59 przez Willy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Krzychu Redhedzio pisze: Czytając Twojego posta widze , że jest on boleśnie przepełniony ironią.
Jestem jaki jestem :) Pokochaj mnie albo znienawidź.
Krzychu Redhedzio pisze: Jeśli masz zamiar rozstrząsać każde moje słowo to ja dziękuje bardzo za taką rozmowe.
Nie poddawaj się tak szybko, ja właśnie zacząłem się dobrze bawić :)
Krzychu Redhedzio pisze:Troszke więcej taktu by się przydało z Twojej strony
Pewnie masz racje.
Krzychu Redhedzio pisze: bo to z tym penisem było troche poniżej pasa
No trudno aby było inaczej, no ale tylko trochę, jakieś +/- 5 cm
Krzychu Redhedzio pisze: A co do tego czy mnie uwiodła to trafiłeś w sedno.Nie jestem fanem tylko i wyłącznie jej talenty ale także jej osoby
Nie no ładna jest nie powiem, można by przed kolegami szpanować :] ale za żonę bym jej nie chciał.
Krzychu Redhedzio pisze: A i nawet sobie nie wyobrażasz jak ona odmieniła moje życie
Ładnie zabrzmiało, przebiłeś Rysia z Klanu.
Krzychu Redhedzio pisze: I napewno o Górniak , Steczkowskiej i chylińskiej nie było tak głośno w ciągu ostatnich dwóch lat.Chyba pomyliłeś lata ...
Jestem bardzo sentymentalny i paczę zawsze daleko wstecz.
Z tą „głośnością” to mi nie do końca pasuje, ale rozumiem cię doskonale bo kiedyś też mi bardzo imponowało że o MJ było wszędzie głośno. Natomiast jako fan Mandaryny jesteś za pewne lepiej zorientowany więc podaj mi proszę przyczyny dzięki którym jest o niej tak głośno.
Krzychu Redhedzio pisze: Wybaczcie ale Wy tez nie bylibyście szczęśliwi jakby ktoś pisał takie rzeczy o MJ tak więc prosze zrozumcie mnie.
Szczerze to mnie ani parzy ani ziębi Mandaryna a ty możesz słuchać wszystkiego co ci sprawia radość i nic mi do tego. A co do mojej osoby to odsyłam do pierwszego zdania: „Jestem jaki jestem :) Pokochaj mnie albo znienawidź.”

Trzymaj się cieplutko jak by to powiedział Michał.
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Willy pisze:A ja tam lubie mandarynki, mogę je pochłaniać kilogramami, ale do rzeczy.. Krzychu, daremne Twoje starania, tutaj do swojej ulubienicy nikogo nie przekonasz. Żeby za bardzo się nie rozpisywać i nie komentować każdego Twojego zdania powiem tak: Odwiedziłem jakąś stronę Mandaryny w jednym tylko celu. Chciałem się przekonać czy jest ona autorką chociaż jednej z piosenek które wykonuje. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły i obok "Tekst i Muzyka" przy żadnej z nich (z czego znaczna część to covery) nie znalazłem imienia i nazwiska Marty Wiśniewskiej. No to gdzie ten talent i artyzm? Piosenek nie pisze, muzyki nie tworzy, śpiewanie jej wychodzi powiedzmy średnio. Jest dobrą tancerką, ale żeby się w tym realizować nie musi jednocześnie śilić się na śpiewanie. Ja rozumiem że to tylko muzyka dance, ale na przydomek "utalentowany artysta" trzeba sobie czymś jednak zasłużyć. Dla mnie jak i dla wielu Mandaryna to kolejny produkt popkultury, profesjonalnie stworzony, ładnie opakowany i podany. Produkt, który jak widać znajduje swoich odbiorców. Mi tam ona nie przeszkadza, jest mi obojętna. Jeśli są ludzie którym to muzycznie wystarcza do szczęścia to proszę bardzo. Takich Mandaryn w latach 90tych i po dni dzisiejsze na zachodzie Europy, w Niemczech czy Holandii była i jest cała masa. To jest fakt. Dlatego Twoje ogromne uwielbienie Mandaryny jako artystki jest dla nas tu niezrozumiałe i takie pozostanie nawet gdybyśmy przekopali się przez wszystkie Twoje mandarynowe zbiory. Tak więc jeśli liczyłes na zrozumienie u fanów Jacksona, jako artysty któremu też dostaje się od prasy, opinii publicznej itd. to się przeliczyłeś, bo Jacksonowi "dostaje się" za zupełnie coś innego.
Zgadzam się!

dobra napisze jeszcze coś ;)
Krzychu Marta jest po prostu dla nas kiczowata, Ja się zawsze zastanawiałem kto jest autorem jej pseuda, bo jest ono po prostu mistrzostwem świata...
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

THRILLER pisze: Zgadzam się!
o fajnie :]
THRILLER pisze: Ja się zawsze zastanawiałem kto jest autorem jej pseuda, bo jest ono po prostu mistrzostwem świata...
Nie wiem kto jest autorem ale to żadna nowość. :] Dawno, dawno temu w szkole podstawowej do której chodziłem był taki jeden delikwent, do którego koledzy zwracali się Mandaryn. Nie wiem czemu, ja sie z nim nie zadawałem bo to łobuz i hooligan był ale zawsze mnie śmieszyło to jego przezwisko.
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

la_licorne pisze: Ależ są dowody, wystarczy wysłuchać tych dwóch piosenek...

http://media.putfile.com/mandaryna3
http://media.putfile.com/mandaryna2

Jerzy Połomski byłby dumny... :wariat:
To było do przewidzenia , że podasz jako dwód te nagranie.Ale jakbyś chciał wiedzieć te nagranie jest z przed pół roku.I jakbyś chciał wiedzieć Jerzy Połomski jest dumny.
Willy pisze:Tak więc jeśli liczyłes na zrozumienie u fanów Jacksona, jako artysty któremu też dostaje się od prasy, opinii publicznej itd. to się przeliczyłeś, bo Jacksonowi "dostaje się" za zupełnie coś innego.
Czyli rozumiem , że nie mam czego tu szukać bo i tak nie nie otrzymam chodz troche zrozumienia??? Myslałem , że fani MJ są bardziej tolerancyjni ale faktycznie - masz racje - przeliczyłem się.
THRILLER pisze: Ładnie zabrzmiało, przebiłeś Rysia z Klanu.
To nie tylko ładnie zabrzmiało ale i tak faktycznie jest a jeśli nie wierzysz to już Twój problem ale nie chce abyś podważał fakty z mojego życia ok? Moje życie to na www.krzychu-redhedzio.blog.onet.pl a teraz piszemy o Mandarynie.
THRILLER pisze: Jestem bardzo sentymentalny i paczę zawsze daleko wstecz.
Z tą „głośnością” to mi nie do końca pasuje, ale rozumiem cię doskonale bo kiedyś też mi bardzo imponowało że o MJ było wszędzie głośno. Natomiast jako fan Mandaryny jesteś za pewne lepiej zorientowany więc podaj mi proszę przyczyny dzięki którym jest o niej tak głośno.
Mandaryna jako pierwsza artystka w Polsce zaczęła wykonywać muzyke Dance co przyciagnęło tysiące zwolenników a także i krytyków.Żadna artystka w Polsce nie gra tylu koncertów co ona i żadna w przeciągu ostatniego półtora roku nie sprzedała tylu płyt.
Jeszcze się dziwisz , że jest o niej głośno?
Niestety noszenie na rękach idzie tez w parze z opluwaniem i w ostatnich miesiącach gazety nie mogły przestać się przescigać w śmiesznych bajeczkach i teoriach na temat małżństwa Michała i Marty.

THRILLER pisze:dobra napisze jeszcze coś ;)
Krzychu Marta jest po prostu dla nas kiczowata, Ja się zawsze zastanawiałem kto jest autorem jej pseuda, bo jest ono po prostu mistrzostwem świata...
Jeśli kolor pomarańczowy jest dla Ciebie kiczowaty to usuń ze swojego domu wszystkie przedmioty a tym kolorze , żeby czasem nie było kiczu w Twoim domu.A pozatym jeśli za kicz uważasz coś co jest spektakularne , widowiskowe , popularne i takie co potrafi człowiekowi przekazać mnóstwo pozytywnej energii to ja nie chce wiedzieć na czym opierasz swoje zdanie...
A co do pseudo , Ty też nie masz zbyt interesującego.
Pozatym wiele Polskich artystów ma jeszcze bardziej kiczowate pseuda i nazwy zespołów i jakoś nie są uważani za kicz.
Willy pisze:Odwiedziłem jakąś stronę Mandaryny w jednym tylko celu. Chciałem się przekonać czy jest ona autorką chociaż jednej z piosenek które wykonuje. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły i obok "Tekst i Muzyka" przy żadnej z nich (z czego znaczna część to covery) nie znalazłem imienia i nazwiska Marty Wiśniewskiej. No to gdzie ten talent i artyzm?
Nie ona jedna i nie ostatnia wykonuje piosenki , do których tekst napisał ktoś inny tak więc nie czepiajmy się szczegółów.
Krzychu Redhedzio pisze: Uważam ten temat za skończony.
ODPOWIEDZ