KŁADKA i.m MICHAELA JACKSONA - WROCŁAW!!!

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.

Czy chcesz żeby powstała kładka im Michaela Jacksona we Wrocławiu?

Czas głosowania minął ndz, 27 wrz 2009, 18:53

Tak
37
86%
Nie
6
14%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Corass

Post autor: Corass »

Uwaga.
Niepotwierdzona informacja

Powstanie kładka Michaela Jacksona.
Wszystko dowiem się dzisiaj wieczorem.
Kochany Michael, zapewne nie dostaniesz tego listu...
Kochany Michael, pisałam do Ciebie sto razy!
Kochany Michael, zamykam oczy i śpiewam do siebie. Śniąc jak śpiewasz dla mnie...
Michael, kocham Cię.
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Czekam z niecierpliwością. :knuje:
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Corass, czy udało Ci się dowiedzieć czegoś w związku z tą kładką?
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Corass

Post autor: Corass »

Nie, jeszcze nie.
Kochany Michael, zapewne nie dostaniesz tego listu...
Kochany Michael, pisałam do Ciebie sto razy!
Kochany Michael, zamykam oczy i śpiewam do siebie. Śniąc jak śpiewasz dla mnie...
Michael, kocham Cię.
Awatar użytkownika
MJulia

KŁADKA i.m MICHAELA JACKSONA - WROCŁAW!!!

Post autor: MJulia »

Witam Was serdecznie, jakiś czas temu, u niektórych fanów wykiełkował pomysł na stworzenie kładki i.m Jacksona na Wyspie Słodowej we Wrocławiu, i tak jak te osoby postanowiłam się w to włączyć. Po przeczytaniu Waszych komentarzy po tym jak usunęli pamiątki z Placu Solnego, doszłam do jeszcze większej pewności, że Nam - Fanom, jest potrzebne takie miejsce. Jestem w toku załatwiania spraw z tym związanych.
Ale potrzebuję głosu poparcia - Czy Na Pewno Potrzebujemy takiej kładki?
I co sądzicie o takim pomyśle?
Awatar użytkownika
MJulia

jeśli głosujecie, to napiszcie, dlaczego (tak) i dlaczego (nie).
Obrazek
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony - fajnie byłoby mieć jakieś miejsce, skoro Solny odpada. Z drugiej natomiast... kładka? Z całym szacunkiem, ale dziwnie bym się czuła, gdybym przechodziła przez taką kładkę, a za moimi plecami ktoś mówił: "Ej stary, podobno ta kładka jest im. Jacksona. Ale wiocha, co? - Noo, kawał dechy dla martwego narkomana. Weeeeź". Myślę, że Wrocławianie zasługują na coś więcej niż kładkę. Może niewielką gwiazdę taką metr na metr jak są w Hollywood właśnie na Solnym? Tyle wspomnień się z tym miejscem kojarzy! Iglicę zostawimy w spokoju, ale taka gwiazda... Dobra, już nic nie mówię bo pewnie pomysł jest nie do zrealizowania nenene
[*]
Awatar użytkownika
ulaeska

Post autor: ulaeska »

Kadia mylisz się twierdząc, że lepiej już nic nie mówić. Właśnie o to chodzi aby mówić. Po to Julia założyła ten wątek aby wszyscy mogli się wypowiedzieć. Masz swoje zdanie i słusznie. Przecież jeszcz pismo nie zostało nigdzie złożone i chcemy poznać Wasze zdanie. I oczywiscie propozycje. Temu ma służyć ta dyskusja i ankieta. Propozycje nadania imienia Michaela Jacksona jednej z kładek wiodących na Wyspę rzuciła o ile pamiętam Corras. Nie jest to tak całkiem złe, ale może faktycznie macie lepsze propozycje. Jedno jest pewne, że byłoby przyjemnie mieć miejsce poświęcone Michaelowi we Wrocławiu.

"Zabrałem Twoje serce, ale nie płacz, potrzebowałem Go tam gdzie odszedłem"
Odchodząc zabrałeś moje serce.
Awatar użytkownika
MJulia

Uważam, że "kładka" to tylko nazwa, a co tam UtowrzyMY, to już leży w naszej gestii.
I zamartwianie się tym co powiedza inni, to troche bez sensu, bo rownie dobrze, beda tak gadac o tej gwiezdzie. My się tym wcale nie musimy przejmowac.
Obrazek
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

We Wrocławiu jestem dopiero jedną nogą, ale myślę, że mogę się wypowiedzieć.
Osobiście podoba mi się pomysł kładki i popieram. Mam do nich jakąś słabość *smile*.
Kadia pisze:Z całym szacunkiem, ale dziwnie bym się czuła, gdybym przechodziła przez taką kładkę, a za moimi plecami ktoś mówił: "Ej stary, podobno ta kładka jest im. Jacksona. Ale wiocha, co? - Noo, kawał dechy dla martwego narkomana. Weeeeź".
Że tak powiem, nie boli mnie to. Zawsze znajdzie się dwóch, którzy skrytykują i pięciu, których poprze. Bądź na odwrót. Dla przykładu, po usunięciu miejsca pamięci na Solnym, na portalu informacyjnym ktoś skomentował to tak: "No nareszcie! To już zakrawało na kpinę". Przykre, ale ów osobnik nie jest jedynym mieszkańcem Wrocławia.
Kadia pisze:Myślę, że Wrocławianie zasługują na coś więcej niż kładkę.
Na szczęście kładka to nie deseczka na rzece (przynajmniej w moim mieście - zdjęcie - nie daj się zwieść nazwie fotografii. Po zejściu z "mostku" jest kamień z napisem "kładka dla pieszych" ; ).

edit: O, już MJulia mnie uprzedziła.
Awatar użytkownika
MJulia

No właśnie, dużo takich komentarzy. Ale Jackson, też wierzył w takich ludzi.
I Kochał, ze środka serca. Myslę, że należy mu się pamiec, nawet taka na pokaz bo to i tak jest w naszych sercach, to wszystko co o Nim myslimy, czujemy, pozostanie u nas, i to na swoj sposob słodkie, ze tak sie przejmujemy obrazliwymi komentarzami.
Najlepiej to zostawic w spokoju.

Obiecuję, że zrobie wszystko, zeby to nie była jakas zwykla tandetna kladka.
!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

MJulia pisze:Obiecuję, że zrobie wszystko, zeby to nie była jakas zwykla tandetna kladka.
!!
A ja wejdę w paradę i zaproponuję swoją skromną pomoc.
Zależy mi, żeby pomysł z kładką przeszedł. Dla Michaela i chyba też trochę dla siebie samej...
Obrazek
Awatar użytkownika
MJulia

Każda pomoc się przyda, zwłaszcza w podpisaniu petycji, i w pozbieraniu podpisów :).
Możemy się spotkac, i uzgodnic.

Bo generalnie poki co sprawa wyglada tak - kladka obiecana, ale formalnie wszystko musi byc, podpisy, petycja. itp.
Także, z grzecznosci musze to zrobic ;D.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Nie jestem z Wrocławia ale chciałabym się wypowiedzieć.To trochę drastyczne ale prawdziwe.Czy po incydencie z Solnym nie zacznie to wyglądać jakbyście na siłę próbowali jakiekolwiek miejsce upamiętnić Michaelem?Moim zdaniem lepiej odczekać jeśli Wam naprawdę zależy i tak jak ktoś napisał wyżej postarać się np.o gwiazdę czy tablicę upamiętniającą.To by było o wiele bardziej godne Króla niż jakaś kładka.Wiem że może być trudno bo MJ chyba nie miał zbyt wiele wspólnego z Wrocławiem-bo w przeciwnym razie fani z każdego większego miasta chcieliby mieć taką tablicę czy cokolwiek.Jestem na nie.W Krakowie jest już gwiazda a w Warszawie też dzieje się coraz więcej w podobnym kierunku.To tylko moje zdanie uważam że liczy się jakość a nie ilość.
Obrazek

kladka to był poczatek naszego pomysłu, i pojawil sie on dlugo przed usunieciem pamiatek z solnego. takze nic na sile.
chodzi poprostu o utworzenie msc pamiatkowego, czy to bedzie kladka czy gwazda - zalezy od was i czekam na wasza opinie,
Obrazek
ODPOWIEDZ