Kalendarz 2010

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

grafik_com pisze:Oglądam te wszystkie zdjęcia wykorzystane przez Ciebie speechless26 i niestety ale muszę stwierdzić, że są marnej jakości. Jeśli już dajemy coś do druku niech to będzie przynajmniej dobrej jakości a tak efekt będzie mizerny.Zauważyłam też że nie wpisywałaś miesięcy fontem tylko wkleiłaś bitmapę z miesiącami z innego kalendarza. Zdecydowanie nie nadają się do powiększenia na format A3 jak ktoś z Was pytał.
zdaję sobie sprawę z tego, co mówisz,... są dobre NA A4.
i owszem. już to powiedziałam :)

i jak widac jest satysfakcja... :)
blackvarnish pisze:A ja już mam ;D Jest cudowny, ale jeszcze musze dziórkę dorobic i bedzie wisiec ;D
a widzisz grafik.com :) więc jednak da się życ:)
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
grafik_com

Post autor: grafik_com »

Jestem bardzo wyczulona na jakość zdjęć w projektach jakichkolwiek. Dla tego kto nie przywiązuje do jakości wagi będą cudowne zawsze. Jednak pamiętaj, że naprawdę super efekt otrzymasz dzięki odpowiedniej rozdzielczości. W swojej j=pracy mam do czynienia z ogromnymi reklamami i taką też grafikę obrabiam :) rozdziałka materiałów do druku to 2000pix do 3000

Pozdrawiam :) :mj:
Obrazek
http://partnerskie-e-biznes.blogspot.com/ - Masa pozytywnej energii :)
Awatar użytkownika
speechless26

grafik_com pisze:Jestem bardzo wyczulona na jakość zdjęć w projektach jakichkolwiek. Dla tego kto nie przywiązuje do jakości wagi będą cudowne zawsze. Jednak pamiętaj, że naprawdę super efekt otrzymasz dzięki odpowiedniej rozdzielczości. W swojej j=pracy mam do czynienia z ogromnymi reklamami i taką też grafikę obrabiam :) rozdziałka materiałów do druku to 2000pix do 3000

Pozdrawiam :) :mj:
wiem:) zdaję sobie z tego sprawę :)

jednak analizując cenę wydruku, robi to różnicę
Awatar użytkownika
grafik_com

Tak, do prywatnego użytku nie potrzebujesz wielkich zdjęć o super jakości lecz wtedy coś za coś jak to w życiu bywa ;)

Tak. Za większy format zawsze zapłacimy więcej niż za format np A4. Wydruk plakatu który drukowałam tutaj dla Was na zamówienie, wyniósł mnie 40 kilka złotych format A1 ale zdjęcia użyte w moich projektach były wysokiej rozdzielczości a więc nie było mowy o pikselozie.

podsumowując dobra jakość zdjęć dobry efekt , słaba jakość słaby efekt :mj:
Ostatnio zmieniony wt, 08 wrz 2009, 0:10 przez grafik_com, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
speechless26

grafik_com pisze:podsumowując dobra jakość zdjęć dobty efekt , słaba jakość słaby efekt

patrząc na radosc blackvarnish, jednak nie taki słaby:)
Awatar użytkownika
grafik_com

zobacz to speechless26
http://edytagraphic.deviantart.com/art/ ... -132614570

Ten plakat wisi u mnie na ścianie ma 67 cm szerokości i 97 wysokości , oprócz tego -Poster Michael Jackson Live

http://edytagraphic.deviantart.com/art/ ... -133862932

Ten wątek znajduje się na forum.

Co do tego czy ktoś jest zachwycony tym czy nie , tak jak mówiłam jeśli nie przywiązujesz do tego wagi jest ci obojętne jaka będzie jakość czy nie ? ważne tylko żeby było to z Michaelem Jacksonem .

Ogólnie ujmując nie otrzymamy tak dobrego efektu jeśli użyjemy małych zdjęć, tak dobrego jak byśmy uzyskali projektując coś przy użyciu tych właściwych. Drugie nie używajmy takich zdjęć w projekcie u Ciebie kalendarz,które z góry wiadomo, że będą później spikselowane, to nie najlepiej świadczy o osobie która później zdaje to do drukarni.

Jeśli mamy słabej jakości zdjęcia, nie używajmy ich zastąpmy lepszymi - mówię to dla Ciebie na przyszłość jak wynika to z mojego doświadczenia w pracy nad grafiką i projektowaniem.

Pozdrawiam :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
speechless26

grafik_com pisze:ważne tylko żeby było to z Michaelem Jacksonem .

... :surrender:

dziękuję za rady, skończmy dyskusję. pozdrawiam.
Awatar użytkownika
grafik_com

Pozdrawiam również. :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

grafik_com sworry, że się wtrącam ale....
grafik_com pisze:tak jak mówiłam jeśli nie przywiązujesz do tego wagi jest ci obojętne jaka będzie jakość czy nie ? ważne tylko żeby było to z Michaelem Jacksonem .
dam sobie ręke uciąć, że speechless26 się starała, żeby wyszło jak najlepiej, żeby my fani których nie stać płacić 99 zł. za kalendarz mieli z Michaelem owy za tanie pieniądze...i nie jest miłe pouczanie, czy mówinie mi się nie podoba, nie odbierz tego jako ataku ale, jeżeli ci się nie podoba, nie wchodź, nie patrz
pozdrawiam
speechless26 koffana :D
Obrazek
Awatar użytkownika
grafik_com

Starać się a wykonać projekt prawidłowo to dwie rożne rzeczy.
Musiałam zwrócić na to uwagę nie jest to kwestia podobania się czy też nie podobania. Jeśli chodzi o kompozycję bardzo mi się podoba , jeśli chodzi o to jak dostarczamy projekt do druku , wykonajmy to tak aby nie było później problemów w druku.

Pozdrawiam :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Natalia88

Post autor: Natalia88 »

To zrób sam/a i tyle ;s

Ja uważam, że to świetna robota! Wydrukowałam w formacie A4. Nie ma zadnej pixelozy, wszystko świetnie wygląda i nie tylko dlatego, że jest tam Michael Jackson ;s

Świetna robota. Wielkie dzięki speechless26 japrosic
Obrazek
See You Michael, In Neverland...
Moje Last FM: http://www.lastfm.pl/user/natyska88
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

grafik_com pisze:Starać się a wykonać projekt prawidłowo to dwie rożne rzeczy

wiesz co? i tutaj przeginasz...może nie kazdy ma takie zdolności jak ty (np. w pouczaniu innych) zrobiła najlepiej jak potrafiła a to że akurat TYLKO tobie się nie podoba to o czymś świadczy, to że ktoś nie robi idealnie czegoś według nas to nie znaczy ze to jest złe....Michaela też próbowali ustawiac że oni wiedzą lepiej i co z tego mamy? ty to potrafisz zepsuć humor/nastrój, wszyscy sie cieszą że w ogóle się JEJ CHCIAŁO dla nas zrobić coś takiego, a ty wyjeżdżasz z tekstem, że jeśli ma robić tak to lepiej niech nie robi...to jest chamskie..i daj sobie na wstrzymanie na nastepny raz...wypisywać głupoty to każdy potrafi, ale dać coś od siebie to już nie, w końcu najłatwiej powiedzieć "nie podoba mi się" ok to jeszcze rozumiem, miałaś prawo powiedzieć że cos nie jest w twoim guście ale zarzucać komuś ze robi coś na odpieprz to juz przegięcie...i pamiętaj o tym, że ludzie którzy sie tutaj znajdują i udzielają się w różnych tematach to nie profesjonaliści w danej dziedzinie...to że np. ktoś doda swój rysunek w galerii nie oznacza, że nie bedzie ten rysunek miał idealnych proporcji czy cieni....dajemy to po to aby pokazać coś z czego jesteśmy dumni bo zrobiliśmy to sami może nie idealnie, bo nie zawsze umiemy ale samodzielnie...
pozdrawiam mimo wszystko
Obrazek
Awatar użytkownika
Teresa

Post autor: Teresa »

Drogie panie, nie kłóćcie się, proszę.
speechless26 wykonała śliczny kalendarz, grafik_com jako pracownik drukarni i osoba doświadczona napisała co jest nie tak - ja bym to przyjęła jako radę na przyszłość i speechless26 chyba to zrobiła, bo nie widzę z jej strony ostrych słów.
Szkoda psuć atmosferę, a może nawet przyklejać tematowi karteczkę "do kosza".
Pozdrawiam : ).
Obrazek
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

speechless26 piękna rzecz... na 100% znajdzie u mnie swoje miejsce :-)
Dziękuję... :hug:

Co do subtelnych sugestii..
Naprawę zastanawiałam się czy sprawę przemilczeć czy też zabrać głos w dziwnej dyskusji.. dziewczyna odwaliła kawał dobrej roboty nakładem swojego czasu i trudu jaki w to włożyła..
grafik_com tak łatwo pisać/mówić a zrobić nie ma komu...
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Awatar użytkownika
speechless26

kocham was i dziękuję za słowa wsparcia:)

P.S: Moja propozycja: jeśli grafik_com i jej drukarnia zechcą wydrukowac za grosze kalendarz w lepszej rozdzielczosci (spelniając wszystkie wymogi, o ktorych grafik_com raczyła wspomniec), to następnym razem zrobię rozmiar taki, jak plakatu (którym się pochwaliła), i który wisi w jej pokoju.

Z całym szacunkiem, grafik_com- nie oczekuję już riposty :) Jesli chcesz, dyskutuj w swoim wątku (gdzie skuteczniej możesz też robic reklamę siebie), a tu nie róbmy nie wiadomo czego, bo jak widzisz tutaj ludzie doceniają gest i starania i JAK WIDAC PO REAKCJACH-EFEKT:)

;-) Dzięki za uwagę i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt, 08 wrz 2009, 13:14 przez speechless26, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ