List do Michaela

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
babybemine

List do Michaela

Post autor: babybemine »

Ten dzień, w którym odszedłeś z tego świata wstrząsnął każdym z nas. Wielu poczuło w sobie pustkę, jakby stracili kogoś bardzo bliskiego. Nie ważne czy byli fanami czy nie.. Ja też to poczułam.

Z każdym dniem wyobrażam sobie moje życie z Twoim udziałem, co by było gdybyś był tutaj, z nami. Twoja muzyka z nami została, wiecznie żywa.. Ja to wiem, czuję to, za każdym razem kiedy sięgam po jedną z Twoich płyt i modlę się wieczorami z moją rodzinę, Ciebie, Michael i Twoje dzieci, które były dla Ciebie całym światem.

Wciąż ciężko mi z tym.. Momentami nie daję sobie rady, ale wiem, że muszę się trzymać, nie upadać, żyć jak dawniej, dla Ciebie Michael, bo wiem, że byś tego chciał.

Ty wiesz, jak bardzo się cieszyłam, że wracasz na scenę! Z nową płytą, znów zaśpiewasz i zatańczysz dla nas, dla swoich fanów, których Ty kochałeś i którzy Ciebie kochają i zawsze kochać będą! Wciąż jest nas coraz więcej.

Ten pamiętny dzień, w którym obejrzałam konferencję prasową 'This is it' pozostanie na zawsze w mojej pamięci, to ten dzień, w którym zobaczyłam jakim człowiekiem jest Michael Jackson i tak to się wszystko zaczęło..

Niedługo potem musiałam się z Tobą pożegnać. Głęboko wierzę, że teraz słuchasz tego listu i uśmiechasz się do mnie. DO MNIE! Z dniem 5.03.2009r. zmieniłeś mój świat, zabrałeś mnie w swoją podróż, której nigdy nie zakończę.

Potrzebujemy Cię, bardzo Cię potrzebujemy, lecz najbardziej potrzebują Cię Twoje dzieci. Żałuję, że nie mogło być tak jak powiedziałeś w swojej piosence 'Heaven can wait'. Teraz wiem, że niebo NIE mogło zaczekać. Tak jak powiedział Twój przyjaciel Stevie Wonder - ''Niezależnie od tego jak my bardzo potrzebujemy Michaela, Bóg potrzebował go o wiele bardziej.''

Często wieczorami siedzę i wpatruję się w niebo, w gwiazdy. Słucham 'Heal the world' i zastanawiam się jak tam się czujesz po drugiej stronie. Z pewnością lepiej niż tutaj.. Nagle ogarnia mnie wspaniałe uczucie, tak jakbyś.. stał tuż obok mnie. Jestem szczęśliwa i jednocześnie płaczę. Ze szczęścia, ze smutku..

Kiedyś stanę przed Tobą, przytulę Cię najmocniej jak potrafię, powiem jak bardzo Ci dziękuję za wszystko co zrobiłeś, a Ty uśmiechniesz się i zatańczysz dla mnie najpiękniej jak potrafisz.. <3

Ten list napisałam już jakiś czas temu. Opublikowałam dopiero teraz, ponieważ wahałam się :)
Tak naprawdę to nie ważne co o tym myślicie.. :) Ja pisząc to myślałam tylko o Michaelu i dla mnie najbardziej liczy się to, czy jemu to się spodobało.
Pozdrawiam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
SmoothCriminalistka

Post autor: SmoothCriminalistka »

Bardzo ładny wiersz! :) Ciepły, delikatny.. Podoba mi się.
~ * ~
Kiedy nie ma Ciebie,
Smutno płynie czas.
Nie ma gwiazd na niebie,
Nawet księżyc zgasł......
~ * ~
adula.8

Post autor: adula.8 »

Piękne..aż mi łezka się w oku zakręciła..
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

Piękne....Aż lza po policzku splywa. :*
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
Awatar użytkownika
Karolajn

Post autor: Karolajn »

:surrender:
oj przepięknie
;-)
Obrazek
Michael ;(;(
[*]
I love you. !!

You forever in my heart ;(

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania WMJ

Post autor: Ania WMJ »

Słodziuchne i bardzo wzruszające, mi dane było cieszyć się Nim trochę dłużej, czułam i czuję dokładnie to samo co Ty chociaż mam już 25 letni staż fanowania gorąco Cie pozdrawiam :hug: :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
BillyJean

Post autor: BillyJean »

Popłakałam sięę. ;((
Taaak Michael zawsze będziemy Cię kochać.
Na zawsze w naszych sercach.
Kochamy Cię < 33
Jesteś moim aniołem, częścią mojego życia. Nigdy Cię niezapomnę, nie pozwole ci odejść z mojego serca ! R.I.P [*]
MICHAEL, I LOVE YOU ;**
Daaruusia

Post autor: Daaruusia »

OJ , śliczne ;*
Wszystko, co robię, jest inspirowane przez dzieci. Lubię ich niewinność, ich czystość. Widzę Boga w ich spojrzeniu.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Wiersz?Raczej list-najbardziej podoba mi się końcówka.
Obrazek

Post autor: A-g-A »

Z ogromną dokładnością porównałaś fanowanie, jako podróż, która nigdy się nie kończy. Ja odczuwam to tak samo. ;-)
Widać, że pisałaś ten list z głębi serca i dzięki temu jest niezwykły. ;-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
IloveYouMike

Post autor: IloveYouMike »

Kiedy to czytałam czułam się tak jakbym sama to pisała. Czuję dokładnie to samo. Pamiętam kiedy pierwszy raz w moim życiu zobaczyłam Michaela. Miałam może ze 3 lata. W tv leciał teledysk BAD. Strasznie mi się podobało. Spytałam taty: Kto to jest a on na to : To Król POPu. Niestety na tym się skończyło. Z czasem trochę go poznawałam i bardzo polubiłam zawsze broniłam go gdy ludzie mówili o nim coś złego ale dopiero jego śmierć tak bardzo mną wstrząsnęła. To było najsmutniejsze przeżycie jakie pamiętam. Zaczęłam słuchać Michaela.Teraz jest w moim sercu i pozostanie tam na zawsze.
Twój list przepiękny i jestem pewna że Mike go słyszał i jest z Ciebie dumny.

Kocham Cię Michael;***
I gues Heaven was needing a Hero
Somebody just like you
Brave enough to stand up
For what you believe
And follow in through

Don't matter how much I need you now
Heaven needing you more ... ;*

MICHAEL JACKSON
<3 my hero 1958 - forever
ODPOWIEDZ