Szukam Grafika (MJ Translate, czyli baza tłumaczeń)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
ghost_ola

Szukam Grafika (MJ Translate, czyli baza tłumaczeń)

Post autor: ghost_ola »

Nie wiem, w którym dziale to powinnam zamieści, a ten wydaje mi się najbardziej odpowiedni :)
Odkąd jestem na forum zauważyłam że jedną z najczęściej wysuwanych próśb użytkowników jest prośba o tłumaczenie piosenki/wywiadu/książki itp.
Sporo tekstów jest przetłumaczonych, ale ciężko je znaleźć w natłoku postów.
Kilka dni temu wpadłam na pomysł, aby założyć serwis ze wszystkimi (w miarę możliwości) tekstami dotyczącymi MJ oraz ich tłumaczeniami.
Wczoraj zaczęłam pisać aplikację, która będzie miała odpowiednia funkcjonalność. Wykupiłam domenę, miejsce na serwerze, napisałam już sporo kodu. Myślę, że w podstawowej wersji mogłabym to uruchomić do końca tygodnia (oczywiście baza danych z tekstami świeci na razie pustkami, chodzi mi o funkcjonalność serwisu).
Mój problem polega jednak na tym, że zupełnie nie mam umiejętności graficznych, z CSS tez u mnie na bakier, marnuję na to dużo czasu, a efekty są mizerne. W związku z tym postanowiłam poszukać pomocy u Was :)
Może znajdzie się tu jakiś grafik, który miałby czas i chęci mi pomóc?
Nie chodzi mi o żadne bajery, po prostu chciałabym, żeby stronka wyglądała schludnie i profesjonalnie.
Dodam, że pisze te aplikację w Ruby on Rails (coś jak php, tylko inne ;-)).
Chętnie odpowiem na wszystkie dodatkowe pytania :)
Beyond these boundaries, he wanted to fly
In nature's scheme, never to die
http://mjtranslate.com
Awatar użytkownika
loczkowate

Post autor: loczkowate »

A co ( Pani? bo na Ty to chyba mi nie wypada, ee nie wiem :wariat: ) chciałaby umieścić na swoim serwisie tzn. teksty, tłumaczenia, może jakieś linki?? Może coś wykombinuję, ale nie obiecuję, bo z kodami htlm bawiłam się ostatnio rok temu w lipcu z koleżanką i obrabiam wszystko w photoshopie w dodatku brak mi "profesjonalnego " doświadczenia.
Awatar użytkownika
niekiedy_emdżej

Post autor: niekiedy_emdżej »

ghost_ola pisze:wpadłam na pomysł, aby założyć serwis ze wszystkimi (w miarę możliwości) tekstami dotyczącymi MJ oraz ich tłumaczeniami.

to jest świetny pomysł :)
byłabym stałym gościem na Twojej stronie.
chętnie bym pomogła, ale kompletnie nie znam się na grafice komputerowej.
tzn. brat mi kiedyś pokazywał, czasem coś podpatrzyłam...
ale nie miałam do tego cierpliwości :nenene:
trzeba Cię wypromować ! znaczy... załatwić pomoc..
i żeby strona ruszyła ! bo już nie mogę się doczekać, wchodząc na stronę znajdę tłumaczenie i nie muszę się prosić trzy miesiące żeby ktoś przetłumaczył.. i to będzie serio wyrąbane. ;d
trzymam kciuki, mam nadzieję, że się uda. :)

loczkowate pisze:Pani? bo na Ty to chyba mi nie wypada
jak na mój gust to nie wypada mówić przez "Pani", ponieważ znajdujemy się na forum, nie w życiu realnym. Tu wszyscy piszą do siebie przez "Ty", nie zważając na wiek.

A jeśli chodzi o Twoje umiejętności graficzne, to myślę, że gdybyś się uparła, to dałabyś radę to zrobić ! ;)
możnaby poszukać jeszcze kogoś, ale jakoś nie widzę tłumów tryskających zapałem...
myslę, że wszystko by wypaliło - musiałabyś tylko poćwiczyć.
no i jakby nie było włożyć w to dużo pracy i czasu.

Powowdzenia ! ;)
i pozdrawiam Was obie ;)
Ain't no sunshine when he's gone...

Obrazek

Whatever happens don't let go of my hand.
Awatar użytkownika
Lauren

Post autor: Lauren »

Jeśli o mnie chodzi, to ja często robię grafikę na blogi. Nie specjalizuję się w jakichś specjalnych bajerach, ale myślę, że schludnie to wygląda.
HTMLem też się trochę bawię, ale nie myślę, żebym jakoś specjalnie się w tym przydała. Mogłabym coś zrobić - potem oceniłabyś czy właśnie o coś takiego Ci chodzi. :-)

No i właśnie pytanie:
Jakie będą podstrony (i czy jakieś będą)?
Bo jeśli będą mogłabym do każdej inny nagłówek/grafikę zrobić. Oczywiście może być na każdej podstronie taka sama, ale jeśli udałoby mi się jakieś ciekawe i pasujące zdjęcia znaleźć to czemu nie? ;-)

Z drugiej strony nie wiem w jakiej kolorystyce chciałabyś to utrzymać etc.

Zresztą, jak już mówiłam:
Mogłabym coś zrobić - potem oceniłabyś czy właśnie o coś takiego Ci chodzi.
Dlatego czekam na odpowiedź. Chyba, że znalazłaś już kogoś do pomocy.

Pozdrawiam serdecznie,
Lauren.
24 months and it still seems like it was just yesterday...
tu sei tutto quello che mi manca
last.fm
ODPOWIEDZ