Michael Jackson - Hello World: The Motown Solo Collection

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Jak oceniasz tę płytę?

1
0
Brak głosów
2
1
3%
3
1
3%
4
1
3%
5
6
20%
6
21
70%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

A gdzie ją kupowałeś? Na tylnej okładce masz napisane, na jaki rynek box, który kupiłeś, jest dystrybuowany.
Rzeczywiście jeszcze w czerwcu krążyła taka lista utworów, gdzie brakowało prawie połowy Looking Back To Yesterday, ale na szczęście poszli po rozum do głowy i jest całość.
Przy okazji, radzę przełożyć krążki do osobnych pudełek, bo się Wam zrysują od wsadzania do tekturowej przegródki.

Post autor: Abe »

Dziś dostałem taką oto odpowiedź na zapytanie do Hipo Select w sprawie ewentualnych różnic w trackliście wydawnictwa Michael Jackson Hello World- The Complete Motown Solo Collection:

"od Hipo Select <HipoSelect@b3custserv.com>
odpowiedz do HipoSelect@b3custserv.com
do lukaszgerega@gmail.com
data 28 lipca 2009 20:02
temat [#41991]: Michael Jackson Hello World- The Complete Motown Solo Collection

ukryj szczegóły 20:02 (12 godz. temu)

Odpowiedz

Śledź wiadomość
Dear Customer:

There is no difference betweent the US and UK version, we only made one version of "Hello World"
Sincerely,

Online Customer Support

Ticket Details
===================
Ticket ID: 41991
Department: Hipo Select
Priority: Low
Email: Recipient"

...rozwiewa więc to wszelkie wątpliwości, to co w US tak samo będzie w Europie...
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Od piątku (4 września) mam tę kolekcję! Ze sklepu fan.pl. Przepiękne wydawnictwo, którego szata graficzna nawiązuje do lat 70-tych, taka w stylu retro! Wiele Michaelowych zdjęć, również z okładek oryginalnych płyt, wspomnienia Suzee Ikedy i słowo wstępne Marka Anthony'ego Neila and more...
Znałam tylko dwie pierwsze płyty w całości, a z pozostałych tylko pojedyncze utwory. Teraz czerpię wielką przyjemność ze słuchania wszystkich! To niesamowite wrażenie odkrywać jak głos Michaela zmieniał się z wiekiem i jakim już wtedy był dojrzałym wokalnie i mentalnie artystą. Polecam!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Wreszcie, nareszcie, przyszła (raczej przyleciała) do mnie przesyłka z Hello World, które zamówiłem już kupę czasu temu na ebay.
Wydawnictwo na prawdę zaskakuje jakością wykonania. Wszystko dopracowane, dopieszczone, wychuchane, no poza jednym mankamentem (według mnie). Chodzi mi dokładnie o sposób w jaki przechowywane są płytki, trzeba je wsuwać w kartonowe przegrody, Pewnie po kilkudziesięciu, może mniej razach, płyty w końcu będą miały rysy. Czemu nie zastosowano tu rozwiązania takiego jak w wydanym również przez Hip-OSelect Joyful Jukebox Music/Boogie, tam płyta zamocowana jest w plastikowym uchwycie, który przyklejony jest do wnętrza okładki...

W książecce dużo zdjęć, wszystkie naprawdę w super jakości. Są tu również reprodukcje oryginalnych okładek albumów wchodzących w skład zestawu.

Płyty brzmią świetnie, czysto i świeżo. Naprawdę przyłożono się do tego remasteru. Utwory brzmią klarownie i można wychwycić każdy instrument, głos, dźwięk jaki jest w piosence...

A oto kilka zdjęć jak prezentuje się ten zestawik:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Naprawdę warto wydać te niecałe 90zł na FaN.pl i mieć ten zestaw, ja kupowałem na ebay-u i zapłaciłem dużo więcej glupija :mj:
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Tylko potwierdzam. Wydawnictwo graficznie, ale przede wszystkim muzycznie - zachwyca. Nieco zrażona po "The Motown 50 Mixes" (które u niektórych nazywają się "The stripped mixes" i które kosztowały mnie tylko niewiele mniej niż "Hello World") nie spodziewałam się niczego szczególnego, a tu zonk ;) I to wielki, fantastycznie pozytywny zonk :) Zupełnie nie słychać, że te utwory mają tyle lat - wszystko brzmi cudownie, z resztą:
Abe pisze:Płyty brzmią świetnie, czysto i świeżo. Naprawdę przyłożono się do tego remasteru. Utwory brzmią klarownie i można wychwycić każdy instrument, głos, dźwięk jaki jest w piosence...
Amen. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, czy warto wydać na to pieniądze - zdecydowanie tak!
Ostatnio zmieniony czw, 10 wrz 2009, 12:52 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Damianos60 pisze:w Media Markt jest za 99 zł
Bodaj każde Media Markt ustala swoje własne ceny, stąd różnice. Na Ostrobramskiej można było dzisiaj zakupić box za 109 złotych. Ja nabyłem via allegro, 35 złotych taniej; czekam na przesyłkę. Warto śledzić aukcje.

A samo wydawnictwo wymiata. Podpatrzyłem na jednej takiej płytotece. :) Czekam na podobne z nagraniami Jackson 5, jako że skompletowanie dyskografii zespołu wymaga aktualnie sporego nakładu finansowego.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Anet18 pisze:Jeżeli o Hello World to sa to oczywiście nagranie orginalne.
i zremasterowane nieco;) Tak, że brzmią naprawdę cudnie:)
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Kupiłam Hello World dzisiaj... i jestem oczarowana. Ze względu na cenę długo zwlekałam. 6 albumów w jednym-super...
Wreszcie nie trzeba się uganiać za Farewell my summer love i Lookin' back to yesterday :happy:

Przyłaczam się do żądania o podobne wydawnicto z J5!
Ich płyt nie można nigdzie dostać, jedynie kompilacje ;/ A na fan.pl albo są niedostępne albo na LP ;(
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Hello World dostałam na święta.. mhmm byłam naprawde mile zaskoczona. Kiedyś słuchając piosenek Micheala z lat młodzieńczych miałam mieszane uczucia- prawdę mówiąc średio mi sie podobały. Ale po przesłuchaniu wszytkich trzech płytek zmieniłam zdanie ;-) Piosenki sa takie świeże, radosne i optymistyczne. W sam raz na długie, ponure zimowe wieczory :)
Jedyne co mnie denerwuje to to,że ostatnie piosenki na dwóch płytach się zacinąją... Jakby płytki miały rysy czy coś...
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Mnie też się zacinają, nie wiem czy to wina starego odtwarzacza(z lat 90.) czy płytek.
Jak usłyszałam "My girl" na HW, stwierdziłam, że mam piracką składankę Jackson 5, jakieś dziwne portugalskie wydawnictwo... Kompletnie inne brzmienie. Z resztą już od dawna to podejrzewałam ;/
Michał

Post autor: Michał »

Ale może też dlatego jest inne brzmienie piosenek ponieważ na to wydawnictwo zostały zrobiony na nowo mastering ?
ODPOWIEDZ