Dorothy czyli nowa forumowiczka ..

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Dorothy

Dorothy czyli nowa forumowiczka ..

Post autor: Dorothy »

Nie wiem od czego zacząć.
Mój nick to Dorothy co po polsku znaczy Dorota ( to moje imię ).
Bardzo się cieszę , że mogę uczestniczyć w dyskusjach , a w razie czego szukać pomocy :)
Moja przygoda z Michael'em była szczerze mówiąc bardzo dziwna, a właściwie dopiero się zaczyna..
Pierwsza jego piosenka jaka wpadła mi w uszy i często słyszałam ją w tv to było '' Black or white ''. Jestem rocznik '93 więc nie miałam okazji być na jakimkolwiek koncercie Michael'a a tym bardziej być jego ogromną fanką. Nigdy nikt mi jego muzyki tak na prawdę nie pokazywał ani nie uświadamiał jaki to wspaniały człowiek, tancerz i piosenkarz. Wiedziałam po prostu jako mała dziewczynka, że istnieje na świecie taki Michael Jackson który dziwnie krzyczy i robi ruchy niczym robocik trzymając się za krocze :P Kiedyś usłyszałam ,że go oskarżono o pedofilstwo. Nie wierzyłam. Bo mimo że miałam gdzieś z ok. 10lat , czułam że ten człowiek nie jest zły. Czułam w sercu, bo mało razy go widziałam.
I tak mijały lata.. Nawet nie słuchając jego piosenek, nie zatracając się w jego tańcu i głosie czułam że on jest i będzie zawsze. Nigdy nie przeszło mi przez myśl , że ta o to wielka gwiazda odejdzie...
Kilka miesięcy temu pokochałam piosenkę '' They don't care about us '' . I przyznam, że bardzo podobał mi się jego wygląd, wszystko.
Po jakimś czasie budzę się po południu , włączam laptop i widzę napis '' Michael Jackson Król Popu nie żyje! '' - oniemiałam. W pierwszych sekundach pomyślałam , że to jakiś żart , znów ploty jakieś głupie. Ale po jakimś czasie zauważyłam więcej takich komentarzy, wiadomości. Wreszcie do mnie przyszło, że ten mężczyzna na prawde nie żyje! byłam w kompletnym szoku. Cały dzień patrzyłam na jego zdjęcia, słuchałam wiadomości i piosenek. Nagle uświadomiłam sobie, że Michael Jackson był tak mi bliski chociaż nie byłam jego fanką. Ale miałam go zawsze w sercu - gdzieś daleko ale miałam. Do dziś płaczę słuchając '' Heal the world '' czy '' Will you be there '' patrząc na jego piękne niebiańskie oczy i biały szeroki uśmiech.. I jest mi strasznie źle i wstyd , że nie mogłam wcześniej zostać zauroczona jego twórczością, osobą. Dlatego ciężko przyznać mi się , że jestem fanką. Bo fani powinni być z artystą w czasie jego życia, poznawać nowe piosenki, kupować nowe płyty, czytać nowe wiadomości, kochać go i wspierać.. A ja dopiero po jego śmierci pokochałam tego wspaniałego człowieka.. Mogę szczerze powiedzieć, że go kocham za to jaki był i gdybym urodziła się z 15 lat wcześniej to bym marzyła o takim mężczyźnie jak on ( Bo dla mnie był, jest i będzie b. przystojny i słodki ). Ale nie wiem kiedy powiem szczerze , że należe do grona fanów... nie wiem. To co mogę teraz zrobić dla Michael'a to słuchać jego piosenek, mówić innym jakim wspaniałym człowiekiem był i modlić się za jego duszę , a nawet czasem powiedzieć coś w stronę nieba do Niego. Bo może jestem naiwna , ale ja wierzę , że on mnie słyszy - nas.. I to co powiem jemu , jest wysłuchane i na pewno mile przyjęte.
To chyba wszystko.. I tak za dużo napisałam.. Eh. Teraz wiem ,że Michael Jackson będzie dla mnie zawsze kimś ważnym.

Wybacz mi Michael, że nie mogłam być twoją szaloną fanką...
Michael Jackson R.I.P.
Forever in my heart...
Awatar użytkownika
wiśnia1994

Post autor: wiśnia1994 »

Wspaniale to napisałaś,po prostu wyjęłaś mi to z ust .. ja jestem jeszcze późniejszym rocznikiem bo 94 i moja przygoda z MJ równiez nie dawno sie rozpoczęła. Jednak wiem,że nie jest to chwilowe zauroczenie.. Co zabawne jedną z pierwszych piosenek,które polubiłam również jest "They don't care about us". Witaj na forum i pozdrawiam .. ;-)
Awatar użytkownika
RandiaMJ

Post autor: RandiaMJ »

Witam rówieśniczkę:)
Awatar użytkownika
Dorothy

Oo, witam :)
Widzę, że dołączyłaś na forum w moje urodziny :)
Michael Jackson R.I.P.
Forever in my heart...
Awatar użytkownika
Karolajn

Post autor: Karolajn »

witamy na forum
Obrazek
Michael ;(;(
[*]
I love you. !!

You forever in my heart ;(

Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Witaj ;-)
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Witaj
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
RandiaMJ

Post autor: RandiaMJ »

Dorothy pisze:Widzę, że dołączyłaś na forum w moje urodziny :)
Chodzi o mnie ?:D
To 31.08 oczekuj ode mnie PW :) heh
Pozdrawiam :)

Ja nieco wcześniej :) 7.08 ;)

Mamy cos wspólnego z Michaelem :happy:
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Cześc.
Czuj się dobrze.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
ulaeska

Witam Cię Doroto

Post autor: ulaeska »

Tak samo jak Ty dołączyłam do fanów (ale tyko na forum) dopiero dzisiaj.
Bo tak naprawdę to moje życie z Michaelem trwa już bardzo długo. Warto żyć dla jego muzyki. A ona będzie w nas wiecznie.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Odchodząc zabrałeś moje serce.
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Witaj. Baw się dobrze.
Awatar użytkownika
Dirty_Diana_

Post autor: Dirty_Diana_ »

Cześć ;]
Michael...WRÓĆ DO NAS !

Awatar użytkownika
Dorothy

No hej wszystkim :)
Właśnie .. Mamy coś wspólnego z Michael'em RandiaMJ :)
W końcu moje urodziny są dwa dni po jego urodzinach !
Panny rządzą :P
Michael Jackson R.I.P.
Forever in my heart...
Awatar użytkownika
Aria

Post autor: Aria »

Ja jestem '96... Wgle. patola pełna... Mój rocznik o Mike'u ma takie pojęcie jak woda w moim klozecie o tym, jak żyją Eskimosi...
Dorośli mnie zawiedli. Dorośli zawiedli świat.

Michael Jackson
MJLadies

Post autor: MJLadies »

To jest chyba najdłuższe i najpiękniejsze przedstawienie się jakie tu przeczytałam ;)
Nie martw się, ja też zbyt wcześnie nie słuchałam jego piosenek, bo dopiero miesiąc przed jego śmiercią :( Nie przychodziło mi nawet na myśl, że tak szybko umrze i strasznie cieszyłam się z jego powrotu na scenę. Też na początku nie potrafiłam uwierzyć, że umarł, zresztą do tej pory to do mnie nie doszło :(
Jestem od Ciebie młodsza o 2 lata i tak samo jestem zła że nie urodziłam się kilkanaście lat wcześniej... A jeszcze bardziej denerwuje mnie to, że nie znałam kiedyś żadnej jego piosenki :(
No to kończę bo się troszeczkę nie na temat rozpisałam ;)
Witam Cię serdecznie i życzę miłych dyskusji z nami! :D
ODPOWIEDZ