MANDARYNA, czyli następczyni Michaela Jacksona!!

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Dav20

Post autor: Dav20 »

maximus pisze:Mandaryna Rulezzzzzzzzzz!!!! Ważne że sie jej udaje w życiu!! Wszyscy jej zazdroszczą tak jak Michałowi!!
Maximusie wydaje mi sie ze ty za wszelka cene chcesz nas sprowokowac i rozpetac tu jakas wojne ale jak narazie Ci sie to nie udaje i mam nadzieje ze Ci sie to nie uda ...... mam do Ciebie prosbe ....... daj sobie spokoj.
Wielkie Pozdro nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Ludzie jush sam temat zwala z nog jak mozna taka podrzedna gwiazdoreczke porownywac do Krola?? niom niepowiem wyglada nawet przyjemnie niom i tanczyc tesh niby potrafi ale to nie sa powody zeby mowic o niej "nastepczyni Michaela Jacksona" !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dav20

ghoust pisze:Ludzie jush sam temat zwala z nog jak mozna taka podrzedna gwiazdoreczke porownywac do Krola?? niom niepowiem wyglada nawet przyjemnie niom i tanczyc tesh niby potrafi ale to nie sa powody zeby mowic o niej "nastepczyni Michaela Jacksona" !!!
Kolego ale wydaje mi sie ze wszyscy robia sobie zarty z tego tematu a z twojej wypowiedzi wynika ze potraktowales to bardzo powaznie ......
Pozdrawiam ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

Oglądaliście występ Mandaryny w Sopocie? Jak go oceniacie?
Moim zdaniem dowiodła, ze nie umiec jednak śpierwac...cały jej występ to był ewidentny przerost formy nad treścią, tak zeby widz skupil uwagę na jej choinkowym stroju, i nie wsłuchiwal się za bardzo w fałszujący głos.
Eh...nigdy nie sądzilam ze TAKI talent będzie walczył o bursztynowego slowika. :wariat:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A ja właśnie powiedziałabym na odwrót. Fakt, że z resztą wykonawców walczących dziś wieczorem się nie równa, ale myślałam, że będzie gorzej. Zdarzyło jej się pare razy okropnie zafałszować, ale ogółem nie było źle. No a strój... cóż... Mandaryna już taka jest. Strój Dody też nie był normalny. Jeśli chodzi o Bursztynowego Słowika, to stawiam na Piaska - przynajmniej jego występ najbardziej mi się podobał :) Za to po prostu nie mogę znieść Flinty. Słyszałam jak fałszuje, bo dawała kiedyś u mnie w mieście koncert... Tu się chyba bardzo starała. Wyratowała się jednak piosenką Dziwny Jest Ten Świat. Trzeba przyznać, że to jej się udało. Słowika Publiczności pewnie dostanie Doda; według mnie - zaraz po Piasku - śpiewała najlepiej.
Buszmen

Post autor: Buszmen »

kate pisze: według mnie - zaraz po Piasku - śpiewała najlepiej.
Trafnie to ujęłaś! Mi tym występem udowodniła, że jest najgorszą wokalistką na świecie jaką słyszałem w TV! Większość ludzi, którzy przeszła I etap Idola mają o niebo lepszy głos. Dzisiaj okropnie fałszowała. Rzadko kiedy trafiała w ton. Później broniła się cichym śpiewem w chórkach i chciała nadrobić dekoracją i tańcem. Nie zdziwie się, jak zajmie ostatnie miejsce. Jej miejsce to nie scena! Nawet Britney i Eminem mają lepszy głos.
Awatar użytkownika
kate

Mówisz o Mandarynie czy o Dodzie?
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Mandaryny w pewnym momencie aż szkoda mi było... Popłakała się... Sądzę, z niemocy, niestety. Na początku myślałem, że żartuje ze swojego wokalnego poziomu po pewnym nagraniu... A potem zaśpiewa tak, że zadziwi krytyków. Ale niestety. Może i jest dobrą tancerką - dziś nie mogłem się o tym niestety specjalnie przekonać, bo wiele nie tańczyła. Niech lepiej więc śpiewa z taśmy.

Krzysztof Kiljański śpiewał bardzo dobrze, z najbambitniejszym chyba repertuarem, ale czegoś mi brakowało. Nie był kompletnie szołmeński - coś, co na tym festiwalu jest obowiązkowe, ale niekoniecznie przecież na koncertach. Piasek z kolei chwilami mnie drażnił... Ot po prostu, raczej nie moje gusta. Ale nie można mu odmówić tego, że śpiewać potrafi. Ale to samo można powiedzieć o Dodzie!

Tak. Doda - Elektroda - Mensoda, jedna z najbardziej ekscentrycznych ostatnio polskich piosenkarek, podobała mi się najbardziej. Udowodniła, że śpiewać potrafi. I że potrafi zrobić show, co widać było najbardziej w "O mnie się nie martw". I że świetnie udaje głupią. I końcówka... tego się raczej nie spodziewałem. Jak na sopockie standardy, po prostu bardzo w porządku... Niech wygra!

Za Eweliną Flintą nie przepadam. Może nie tyle, co za głosem, ale za repertuarem... Właściwie "Dziwny ten świat" Niemena zaśpiewała dobrze, ale do oryginału baaardzo daleko. A piosenka konkursowa po prostu mi się nie spodobała.

A Scorpions już nie miałem siły oglądać...
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Mnie osobiście występ Mandaryny wcale się nie podobał. Słyszałam inne wykonania piosenki, którą śpiewała i według mnie jej wykonanie było najgorsze.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
Dav20

Hmmmmmmmm ............. co tu napisac o naszej biednej Mandarynce ??

No wyszlo to zalosnie i mialem nadzieje ze potrafi jednak spiewac ale sie pomylilem ....... co do placzu ..... to juz tez czesto to widywalem ....hmmmmm...... a tak to niejaki Michal Wiesniewski tez tak lapal publicznosc ..... A wygra ...... DODA !!! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

Wystep Mandaryny w Sopocie byl poprostu tragiczny :D kiedy slucha sie jej plyty to muzyka jest nawet wporzo ale jak jush zaspiewa na zywo to normalnie sluchac sie tego niedaje taka jest prawda :D moim zdaniem powinna skonczyc ze spiwaniem za zywo :D a co do festiwalu to bezwatpienia oba bursztynowe slowiki zgarnie Dodai Virgin :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Moje przepowiednie się spełniły :] Piasek - Bursztynowy, Doda - Publiczności. A Mandaryna na 2 miejscu. I dobrze. Na przekór wszytkim nenene
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Dodę nagrałem. I chyba będę podziwiać jeszcze długo.

Bajmu nie lubię, ale szacunek za głos dla pani Kozidrak :]
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Występ Mandaryny musiał być naprawdę koszmarny skoro jury powiedziało jej, że nie umie śpiewać.
Michael is the best !!!
Awatar użytkownika
kate

Jury nie powiedziało jej, że nie umie śpiewać. Pewnie czytałaś artykuł z Onetu, a tam przekręcili ten fragment. Zresztą co tu się dziwić, Onet jak to Onet :wariat:
ODPOWIEDZ